Lost Weekend

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lost Weekend
StedKollevåg, Askøy i Hordaland
TidspunktAugust
TypeWikimedia-pekerside
GenrePop, rock
Nettstedhttp://www.lost-weekend.net
For uttrykket «The Lost Weekend» se under John Lennon.

Lost Weekend var en musikkfestival som ble avholdt første uken i august hvert år i KollevågAskøy i Hordaland. Festivalen ble startet i august 2001 og ble siste gang arrangert i 2010. I 2011 ble det arrangert en annen festival på samme sted og samme helg under navnet Losten, dette arrangementet ble ledet av andre enn folkene bak Lost Weekend. Festivalen ble slått konkurs i september 2011.[1]

Festivalen var en non-profit festival, hadde ingen ansatte og ble drevet på frivillig basis. Alle som jobbet i Lost Weekend arbeidet ulønnet, og overskuddet ble fordelt mellom rusforebyggende ungdomsarbeid og støtte til unge artister i oppstartsfasen.[2] Lost Weekend var en ideell organisasjon som gjennom festival- og konsertarrangement, skulle skape engasjement og levende lokalmiljø, ved å arbeide for musikk- og kulturmiljøet i Askøy kommune og Hordaland. I 2009 ble det solgt rundt 6000 billetter.

Ledergruppen[rediger | rediger kilde]

Ledergruppen er Lost Weekends driftsgruppe, og ledes av styret. Ledergruppen har festivalens nøkkelområder fordelt mellom seg. Gruppen er ansvarlig for å gjennomføre festivalen i tråd med styrets retningslinjer. Under ledergruppen er det igjen grupper med frivillige som er satt sammen av mennesker med kompetanse på sitt område. Områdene er artistansvarlig, områdeansvarlig, administrasjon, markedsføring.

Festivalen i 2008[rediger | rediger kilde]

I 2008 var det tre scener. Lost Minor, Lost Beach og Lost Major. Blant trekkplastrene var The Waterboys (UK), Surferosa (NO), Madcon (NO) og deLillos'85 (NO). Festivalen omtaler seg selv som Norges Vakreste festival og ligger til i svært idylliske områder like i strandlinjen. Det er for øvrig Norges eneste festival som frakter artistene til scene og backstage med båt.

Lost Weekend 2009[rediger | rediger kilde]

Festivalen ble en suksess på mange måter, fint vær, gode besøkstall og ble kåret til årets kuleste festivalplakat hvor de mottok 17 959 stemmer. Askøygutten Dagfinn Lyngbø var en av artistene som stod på scenen.

Lost Weekend 2010[rediger | rediger kilde]

Lost Weekend ble arrangert 4-7. august og ble dermed den tiende i rekken og ble markert med kjente norske og internasjonale band/artister. Festivalen utvidet med en dag, hvor den første dagen ga muligheten til lokale artister på campområdet. Dette ble den siste festivalen arrangert under Lost Weekend-navnet.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Festivalen slet de siste årene med underskudd som følge av dårlig økonomistyring de første årene av festivalen. Etter festivalen i 2005, så det spesielt mørkt ut. Men til tross for dårlig økonomi klarte festivalen å styre til ett rekordoverskudd i 2006. Men dette var ikke nok til å få festivalen ut av uføret. Et nytt styret tok over frem mot festivalen i 2007. De tok fatt på en gjeld på nærmere 3 millioner kroner. Som økte til over 4 mill, etter at festivalen i 2007 ble offer for et forrykende uvær. I 2008 så festivalen nok ett lyspunkt med ett lite overskudd. Dette var derimot ikke nok til å kunne drive videre, og styret var innstilt på å slå festivalen konkurs. Etter intens jobbing utover høsten valgte likevel årsmøte i festivalen å fortsette. Lost Weekend var en av festivalene som klarte seg gjennom «finanskrisen» i 2009, hvor artister som Maria Mena, Tomboy og Superfamily stod på scenen. Arrangementet i 2010 ble det siste for festivalen og den ble slått konkurs i september 2011.

Band og artister 2010[rediger | rediger kilde]

Campscenen onsdag

Band og artister 2009[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2008[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2007[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2006[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2005[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2004[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2003[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2002[rediger | rediger kilde]

Band og artister 2001[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ba.no Lost Weekend konkurs
  2. ^ Om Lost Weekend Arkivert 19. juni 2009 hos Wayback Machine.
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. juli 2009. Besøkt 27. juli 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]