Liz Greene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Liz Greene
Født4. sep. 1946[1][2]Rediger på Wikidata (77 år)
Englewood
BeskjeftigelseAstrolog, skribent, psykolog Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Bristol
SøskenRichard Leigh
NasjonalitetUSA[3]

Liz Greene (født 4. september 1946 i Englewood i New Jersey) er en amerikansk-britisk astrolog, psykolog og forfatter. Hun har skrevet flere astrologibøker inspirert av C.G. Jungs psykologi og annen dybdepsykologi.

Hun debuterte med Saturn: A New Look at an Old Devil, hvor hun gir en ny analyse av planeten Saturns rolle som ulykkesbringende. Greene mener at psykologi og astrologi i grunnen handler om det samme: menneskets psyke og dets utviklingsmuligheter. I boken Relating: An Astrological Guide to Living with Others on a Small Planet (1976) «tolkes horoskopets symboler ved hjelp av begreper som personlig og åndelig utvikling, alt i et jungiansk vokabular.»[4]

Greene etablerte Centre for Psychological Astrology i 1983 sammen med Howard Sasportas.[5] Hun tok en doktorgrad ved Universitetet i Bristol i 2010 med avhandlingen The Kabbalah in British Occultism 1860-1940. Hun er søster av forfatteren Richard Leigh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 149446[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 5800, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ www.businessweek.com[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Utdrag fra En astrologisk håndbok i å leve sammen på en liten planet (1976) inngår i antologien.
  5. ^ http://www.cpalondon.com/