Liv Monica Bargem Stubholt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Liv Monica Bargem Stubholt
Født24. juli 1961Rediger på Wikidata (62 år)
BeskjeftigelsePolitiker, advokat, jurist Rediger på Wikidata
Embete
Akademisk gradCand.jur.
Utdannet vedDet juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo
PartiSenterpartiet
NasjonalitetNorge

Liv Monica Bargem Stubholt (født 24. juli 1961) er forretningsadvokat og partner i advokatfirmaet Selmer. Hun er aktiv både i energisektoren og i havbruksnæringen. Hun er tidligere politiker og hun var statssekretær i Utenriksdepartementet og deretter i Olje- og energidepartementet i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Hun ble ansatt som investeringsdirektør i Aker ASA i 2009 og var konsernsjef i Aker Seafoods ASA i 2010. Hun har vært styreleder og senere daglig leder i Aker Clean Carbon (teknologi for karbonfangst). I perioden 2012–2014 var hun direktør i konsernledelsen i Kværner ASA.

Stubholt var styremedlem i aluminiumsselskapet Norsk Hydro ASA (fra 2010-2018) og hun er tidligere styreleder i vannkraftselskapet Varanger Kraft AS. Nå er hun styreleder i Hafslund Oslo Celsio AS (fjernvarme og energi fra restavfall), Morrow Batteries ASA (batteriproduksjon) og i Silex Gas Norway AS (med eierskap i Gassled). Stubholt er nestleder i styret i børsnoterte Vår Energi og styremedlem i EnQuest Plc i Stor-Britannia og i tyske VNG AG.

Hun er tidligere styremedlem Norsk-Tysk Handelskammer.

Stubholt var medlem i Energikommisjonen (NOU 2014:3) og nestleder i Europautredningen, som utredet Norges avtaler med EU (NOU 2012:2) etter oppnevning fra Utenriksdepartementet. Hun ledet Hav21 - det regjeringsoppnevnte strategiutvalget som i 2012 avla en rapport om prioriteringer for forskning på havet og havets ressurser.

Hun er tidligere medlem av Forskningsrådets Divisjonsstyre for energi miljø og ressurser. Hun er i dag rådsmedlem for avdeling for energirett og hun bidro til å få etablert tilknyttet havbruksfaget på juridisk fakultet ved universitetet i Oslo. Hun er medlem av Advokstforeningens lovutvalg for miljø klima og bærekraft.

Stubholt var statssekretær fra 2005 til 2009 i Jens Stoltenbergs første rødgrønne flertallsregjering først som statssekretær for utenriksminister Jonas Gahr Støre (som representant for Senterpartiet) og senere som statssekretær i Olje- og energidepartementet for statsråd Åslaug Haga og senere for Terje Riis-Johansen. Hun var med å stifte tankesmien Agenda i 2014 og satt i styret 2014–2015. I perioden 1995 til 1997 var hun rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe for saker i Finanskomiteen.

Hun er tidligere medlem i rådet for Fridtjof Nansens Institutt. Stubholt er styremedlem i det internasjonale styret i World Ocean Council, en næringslivsorganisasjon for ansvarlig næringsvirksomhet i havnæringene. Hun var medlem av rådet i «International Crisis Group» 2012–2014.

Stubholt er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og er partner i advokatfirmaet Selmer. Hun har tilleggsutdanning innen EU-/EØS-rett og rettsinformatikk. Hun leder Selmers ESG og Compliance team. Hun har arbeidet som advokat fra 1988 og var partner i advokatfirmaet BA-HR fra 2000 til 2005 og advokatfirmaet Hjort fra 2013–2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]