Lister Fotballklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For den nåværende klubben, se Flekkefjord Fotballklubb.
Lister
Lister Fotballklubb
Oppløst1. februar 2011
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneKvinesdal Stadion
Uenes Stadion
LandNorge
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Lister Fotballklubb (18. september 20071. februar 2011) var en samarbeidsklubb mellom fotballagene Kvinesdal Idrettslag og Flekkefjord Fotballklubb. Klubben hadde to hjemmebaner, Kvinesdal Stadion i Kvinesdal og Uenes Stadion i Flekkefjord.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Kvinesdal Idrettslag og Flekkefjord Fotballklubb bestemte 18. september 2007 å skille ut sine junior- og seniorlag i en ny klubb, Lister Fotballklubb, for en spissing av seniorfotballen i regionen.[1][2] Svein Hansen, tidligere trener for Mandalskameratene, ble satt til å lede den sportslige satsningen. Med seg i trenerteamet plukket Hansen med seg Tor Henning Hamre som spillerutvikler, Johan Malm som keepertrener, Ingmar Uglem som hjelpetrener og Jan Helge Rafoss med ansvar for rekrutteringslaget. Juniorlaget ble trent av Kurt Log.

Divisjonsutvikling[rediger | rediger kilde]

Lister startet 2008-sesongen i 4. divisjon etter at samarbeidslaget Flekkefjord/Kvinesdal rykket ned fra 3. divisjon i 2007. 2009-sesongen endte med opprykk til 3. divisjon, med både klubbens senior- og juniorlag som kretsmester.[3] I 2010 tok Flekkefjord Fotballklubb over Listers plass i 3. divisjon og juniorlagets plass i eliteserien for juniorer.[4] Samarbeidsklubben ble offisielt nedlagt 1. februar 2011.[5]

Divisjon Årstall
2008 2009
Tippeligaen
1. divisjon
2. divisjon
3. divisjon
4. divisjon
5. divisjon
6. divisjon

Referanser[rediger | rediger kilde]