Liste over vulkaner i Ecuador

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Georeferenzierung Vis alle koordinater i Google Maps eller Bing Maps

Dette er en liste over aktive og døde vulkaner i Ecuador.

Fastlandet[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Fjellkjede Vulkantype siste utbrudd Høyde [moh] Koordinater
Aliso Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan om 2450 f. Kr. 4267 0°32′0″S 78°0′0″V
Antisana.JPG Antisana Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan 1802 5753 0°28′53″S 78°8′37″V
Atacazo volcano.jpg Atacazo Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan om 320 v. Kr. 4463 0°21′10″S 78°37′1″V
Vulkan Cayambe Ecuador.jpg Cayambe Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan 1786 5790 0°1′45″N 77°59′9″V
Cerro Negro de Mayasquer[1] Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan 1936 4445 0°49′39″N 77°57′52″V
Chacana Cordillera Real (Ecuador) Kaldera 1773 4643 0°22′30″S 78°15′0″V
Chachimbiro.jpg Chachimbiro Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan om 3740 f. Kr. 4106 0°28′5″N 78°17′14″V
Tulcán, al fondo el Chiles.jpg Chiles[1] Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan 4723 0°49′15″N 77°56′6″V
Chimborazo from southwest.jpg Chimborazo Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan 550 ± 150 år 6310 1°27′50″S 78°48′54″V
Cotopaxi 1.JPG Cotopaxi Stratovulkan 1940 5911 0°40′38″S 78°26′10″V
Cuicocha, Ecuador.jpg Cuicocha Cordillera Occidental (Ecuador) Kaldera om 650 3246 0°18′30″N 78°21′50″V
Ilinizas.jpg Illiniza Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan ukjent 5248 0°39′34″S 78°42′49″V
Imbabura des del sud.JPG Imbabura Cordillera Real (Ecuador) 5550 f. Kr. ± 500 år 4609 0°15′27″N 78°10′58″V
Licto Kjeglevulkan ukjent 3336 1°46′49″S 78°36′48″V
Mojanda.jpg Mojanda Stratovulkan ukjent 4263 0°8′0″N 78°16′0″V
Pichincha desde Itchimbia.jpg Pichincha Cordillera Occidental (Ecuador) Stratovulkan 2004 4784 0°10′15″S 78°35′54″V
Pululagua.jpg Pululagua Cordillera Occidental (Ecuador) Kaldera om 290 3356 0°2′18″N 78°27′48″V
Panorama quilotoa crater lake ecuador.jpg Quilotoa Cordillera Occidental (Ecuador) Kaldera om 1280 3914 0°51′0″S 78°54′0″V
Reventador Stratovulkan 2010 3562 0°4′39″S 77°39′21″V
Sangay2.jpg Sangay Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan 2011 5230 2°0′9″S 78°20′27″V
Soche Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan om 6650 f. Kr. 3955 0°33′8″N 77°34′47″V
Sumaco Stratovulkan 1895 ± 30 år 3990 0°32′17″S 77°37′33″V
Equador Tungurahua.JPG Tungurahua Cordillera Real (Ecuador) Stratovulkan 2010 5023 0°28′1″S 78°26′30″V

Galápagosøyene[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Øy Vulkantype Siste utbrudd Høyde [moh] Koordinater
Volcan Alcedo (Galapagos).jpg Alcedo Isabela Stratovulkan 1993 1130 0°26′0″S 91°7′0″V
Cerro Azul Galapagos.jpg Cerro Azul Isabela Stratovulkan 2008 1640 0°55′0″S 91°24′30″V
La Cumbre - ISS.JPG Cumbre Fernandina Stratovulkan 2009 1476 0°22′0″S 91°33′0″V
Darwin volcano.jpg Darwin Isabela Stratovulkan 1813 1330 0°11′0″S 91°17′0″V
Ecuador volcano.jpg Ecuador Isabela Stratovulkan om 1150 790 0°1′0″S 91°32′45″V
Genovesa Stratovulkan ukjent 64 0°19′0″N 89°57′30″V
Marchena Island.jpg Marchena Stratovulkan 1991 343 0°20′0″N 90°28′0″V
Pinta Stratovulkan 1928 780 0°35′0″S 90°45′0″V
Galapagos2007--22--08-23-07.JPG San Cristóbal Stratovulkan ukjent 759 0°53′0″S 89°30′0″V
Santiagofromsea.jpg San Salvador Stratovulkan 1906 920 0°13′0″S 90°46′0″V
Santa Cruz Galapagos.jpg Santa Cruz Stratovulkan ukjent 864 0°37′0″S 90°20′0″V
Santa Fe Stratovulkan 259 0°48′20″S 90°4′0″V
Sierra Negra Galapagos.jpg Sierra Negra Isabela Stratovulkan 2005 1124 0°50′0″S 91°10′0″V
Wolf Volcano.jpg Wolf Isabela Stratovulkan 1982 1710 0°1′0″N 91°21′0″V

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Cerro Negro de Mayasquer i Global Volcanism Program av Smithsonian Institution.