Liste over vulkaner i Chile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Georeferenzierung Vis alle koordinater i Google Maps eller Bing Maps

Dette er en liste over aktive og døde vulkaner i Chile.

Navn Høyde Lokasjon Siste utbrudd
meter fot Koordinater
Acamarachi 6046 19831 23°18′S 67°37′V Holocen
Acotango 6052 19851 18°22′S 69°03′V Holocen
Aguilera 2546 8353 50°10′S 73°50′V 1650 f. Kr. ± 200 år
Antillancagruppen 1990 6527 40°46′16″S 72°09′11″V Holocen
Antuco 2979 9771 37°24′S 71°20′V 1869
Apagado - - - -
Arenales 3437 11276 47°12′S 73°29′V 1979
Arintica 5597 18358 18°44′S 69°03′V Holocen
Aucanquilcha 6176 20257 21°13′S 68°28′V Holocen
Caburgua 995 3264 39°12′S 71°50′V -
Caichinque 4450 14500 23°57′S 67°44′V -
Calabozos 3508 11506 35°33′29″S 70°29′46″V Holocene
Calbuco 2003 6570 41°19′34″S 72°36′50″V 1961
Callaqui 3164 10380 37°55′S 71°27′V 1980
Carrán-Los Venados 1114 3654 40°21′S 72°04′V 1979
Cay - - - -
Cayutué-La Viguería 506 1660 41°15′S 72°16′V Holocen
Cenizos - - - -
Cerro Azul 3788 12425 35°39′S 70°46′V 1967
Cerro Bayo 5401 17715 25°25′S 68°35′V Holocen
Cerro Chapulul 2143 7029 38°22′S 71°05′V Holocen
Cerro del Azufre 5846 19175 21°47′S 68°14′V Holocen
Cerro del León 5760 18897 22°11′S 58°07′V -
Cerro Escorial 5447 17866 25°05′S 68°22′V Holocen
Cerro Hudson 1905 6248 45°54′S 72°58′V 1991
Cerro Overo 4555 14940 23°21′S 67°40′V Holocen
Cerro Pantoja 2112 6927 40°46′S 71°57′V Holocen
Cerro Pina 4037 13241 19°29′31″S 68°39′00″V Holocen
Cerro Redondo 1496 4907 39°16′S 71°42′V -
Cerro Tujle 3550 11644 23°50′S 67°57′V Holocen
Cerro Toconce 5435 17827 22°12′S 68°06′V Holocen
Cerros de Tocorpuri 5808 19050 22°26′S 67°54′V Holocen
Chaitén 962 3155 42°49′59″S 72°38′46″V 2008
Chao 5100 16728 22°07′S 68°09′V Holocen
Chiliques 5778 18952 23°35′S 67°42′V 2002
Colachi 5631 18470 23°14′S 67°39′V Holocene
Copahue 2965 9725 37°51′S 71°10′V 2000
Copiapó 6052 19851 27°18′S 69°08′V -
Corcovado volcano 2300 7544 43°11′S 72°48′V 1835
Cordón Caulle 1798 5897 40°31′S 72°12′V 1960
Cordón de Puntas Negras 5852 19195 23°45′S 67°32′V Holocen
Cordón del Azufre 5463 17919 25°20′S 68°31′V Holocen
Cordón Chalviri 5623 18443 23°51′S 67°37′V Holocen
Cuernos del Diablo - - - -
Descabezado Grande 3953 12966 35°51′S 70°45′V 1933
Estero de Parraguirre - - - -
Falso Azufre 5890 19319 26°48′S 68°22′V Holocen
Fueguino 150 492 54°57′S 70°15′V 1820
Guallatiri 6071 19913 18°25′S 69°10′V 1985
Descabezado Chico - - - -
Guayaques 5598 18361 22°53′S 67°35′V Holocene
Los Hornitos - - - -
Hornopirén 1572 5156 41°52′26″S 72°25′52″V Holocen
Hualiaque - - - -
Huelemolle 810 2657 39°18′S 71°49′V -
Huequi 1318 4323 42°22′S 72°34′V 1920
Irruputuncu 5163 16935 20°44′S 68°33′V 1995
Isla Cook 150 492 54°57′S 70°16′V Holocene
Isluga 5050 16564 19°09′S 68°50′V 1960
Lascar Volcano 5592 18342 23°22′S 67°44′V 2006
Laguna del Maule 3092 10142 36°01′S 70°35′V Holocen
Laguna Mariñaqui 2143 7031 38°16′S 71°06′V -
Laguna Verde - - - -
Lanín 3747 12293 39°37′58″S 71°29′59″V 560 ‡150 år
Lastarria 5697 18686 25°10′S 68°30′V Holocen
Lautaro 3380 11086 49°01′S 73°33′V 1961
Lexone 5340 17515 17°52′S 69°29′V Holocen
Licancabur 5916 19404 22°50′S 67°53′V Holocen
Linzor 5680 18635 22°11′S 67°57′V -
Llaima 3125 10250 38°41′S 71°43′V 2008
Llullaillaco 6739 22109 24°43′0″S 68°32′0″V 1877
Lomas Blancas 2268 7439 36°17′10″S 71°00′32″V Holocen
Lonquimay 2865 9397 38°23′S 71°35′V 1990
Maca 2960 9709 45°06′S 73°12′V Holocen
Melimoyu 2400 7872 44°05′S 72°53′V 200 ± 75 år
Mencheca 1840 6035 40°32′02″S 72°02′17″V Holocen
Mentolat 1660 5448 44°40′S 73°05′V Holocene
Maipo 5264 17266 34°10′S 69°50′V 1912
Minchinmávida 2404 7885 42°47′S 72°26′V 1835
Miñiques 5910 19390 23°49′S 67°46′V -
Mocho-Choshuenco 2422 7944 39°55′37″S 72°01′37″V -
Mondaca 2048 6717 35°27′50″S 70°48′00″V Holocene
Monte Burney 1758 5766 52°20′S 73°24′V 1910
El Negrillar 3500 11480 24°11′S 68°15′V Holocen
La Negrillar 4109 13478 24°17′S 68°36′V Holocen
Nevado de Incahuasi 6621 21722 27°02′31″S 68°16′48″V -
Nevado de Longaví 3242 10634 36°11′35″S 71°09′40″V Holocen
Nevados de Chillán 3212 10535 36°52′S 71°22′V 1987
Ojos del Salado 6891 22608 27°07′S 68°32′V Holocen
Olca-Paruma 5407 17735 20°56′S 68°29′V 1867
Ollague 5868 19247 21°18′S 68°11′V 1903
Osorno 2652 8699 41°06′S 72°29′V 1869
Pali-Aike Vulkanområde 250 820 52°00′S 70°00′V -
Palena Vulkangruppe - - 43°41′S 72°30′V Holocen
Palomo 4860 15941 34°36′29″S 70°17′42″V Holocen
Paniri 5946 19508 22°05′S 68°15′V -
Parinacota 6348 20821 18°10′S 69°09′V Holocen
Planchón-Peteroa 4107 13471 35°14′S 70°34′V 1999
Poike, Easter Island 370 1,010 27°09′S 109°23′V Mer enn en million år siden
Puchuldiza 4500 14760 19°25′S 68°58′V Pleistocen
Pular 6233 20444 24°11′S 68°03′V 1990
Puntiagudo-Cordón Cenizos 2493 8177 40°58′S 72°16′V 1930
Puricokomplekset 5703 18706 23°00′S 67°45′V Holocen
Putana 5890 19319 22°34′S 67°52′V 1972
Puyehue 2236 7334 40°35′24″S 72°07′01″V Holocen
Puyuhuapi 255 836 44°18′S 72°32′V Holocen
Quetrupillán 2360 7741 39°30′S 71°42′V 1872
Rano Kau, Påskeøya 250? 800? 27°09′S 109°23′V Mer enn en million år siden
Reclus 1000 3281 50°59′S 73°42′V 1908 ± 1 år
Resago 1550 5084 36°27′S 70°55′V Holocen
Robinson Crusoe 922 3024 33°39′S 78°51′V 1835
Sairecabur 5971 19585 22°44′S 67°53′V Holocene
San Felix 183 600 26°16′S 80°07′V Holocen
San José 5856 19208 33°47′S 69°53′V 1960
San Pedro 6145 20156 21°53′S 68°24′V 1960
San Pedro-Pellado 3621 11877 35°59′20″S 70°50′56″V Holocen
Sierra Nevada 2554 8379 38°21′S 71°21′V Holocen
Sierra Nevada de Lagunas Bravas 6127 20101 26°28′48″S 68°34′48″V -
Socompa 6051 19847 24°24′S 68°15′V -
Sollipulli 2282 7485 38°58′S 71°31′V -
El Solo 6190 20308 27°06′29″S 68°43′12″V -
Taapaca 5860 19225 18°06′S 69°30′V 320 f. Kr. ± 50 år
Tacora 5980 19614 17°43′S 69°46′V 1937
El Tatio 4280 15810 22°21′S 68°02′V Pleistocen
Terevaka, Påskeøya 507 1,690 27°09′S 109°23′V Mer enn en million år siden
Tilocalar 3116 10223 23°58′S 68°08′V -
Tinguiririca 4280 14038 34°49′S 70°21′V 1994
Tolguaca 2806 9204 38°18′36″S 71°38′42″V Holocen
La Torta 5018 16450 22°30′S 67°54′V -
Tupungato 6570 21555 33°21′16″S 69°46′7″V 1986
Tupungatito 6000 19680 33°24′S 69°48′V 1986
Unnamed -642 -2105 33°37′S 76°50′V 1839
Unnamed 4200 13776 20°50′S 68°38′V Holocene
Viedma 1300 4264 49°21′S 73°17′V 1988
Villarrica 2847 9338 39°25′S 71°56′V 2005
El Volcán 5100 16732 22°20′S 67°58′V -
Yanteles 2050 6724 43°25′S 72°50′V 1835
Yate 2187 7173 41°45′18″S 72°23′46″V Holocen