Liste over vinnere av Alarmprisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over vinnere av Alarmprisen er en oversikt over alle vinnere av Alarmprisen fra 2001 til 2007 da prisen ikke har blitt delt ut etter dette. Prisen er hovedsakelig forbehold en utvidet forståelse av Pop/Rock-sjangeren, med blant annet metall som en vanlig kategori. Kategoriene har endret seg i løpet av prisens levetid og enkelte priser har vært forbehold en enkelt utdeling, mens andre har alltid vært med.

Listen[rediger | rediger kilde]

År Arrow down.svg Kategori
Arrow right.svg
Rock Pop Hip hop/rap Elektronika[1] Metall Jazz Beste låt[2] Beste liveband Beste video Årets nykommer[3][4] Alarmprisen[5] Andre[6]
2001 Motorpsycho Sister Sonny Tungtvann Illumination[1] Immortal Tungtvann Satyricon Briskeby[3] Amulet Årets plateselskap:
DBut
Årets nettside:
Moonfog.com
2002 Kaizers Orchestra Röyksopp Warlocks Röyksopp[1] Dimmu Borgir Jaga Jazzist Röyksopp Kaizers Orchestra Amulet
2003 JR Ewing Thomas Dybdahl Gatas Parlament Jaga Jazzist Satyricon Dadafon Satyricon Turboneger Kaada Ephemera
2004 Turboneger Magnet Equicez Ralph Myerz and the Jack Herren Band Dimmu Borgir Supersilent Ephemera Turboneger Paperboys Karin Park Silver
2005 WE Annie Jaa9 & OnklP Ralph Myerz and the Jack Herren Band Enslaved Lars Horntveth Euroboys WE Kings of Convenience Annie Jim Stärk
2006 Madrugada Ane Brun Paperboys Cloroform El Caco Shining Madrugada Purified in Blood Cast Mira Craig Sofian Klubb:
Röyksopp
«Blodfan»:
Henning Klokkeråsen
Turnéprisen:
Serena Maneesh
2007 My Midnight Creeps Marit Larsen Karpe Diem Kim Hiorthøy Dimmu Borgir Shining Superfamily Superfamily Tungtvann Moving Oos Ida Maria RiksAlarm:
Ungdomskulen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Elektronika-kategorien ble delt ut fra 2003 til 2007, men het de to første årene «House/Techno». Dermed er prisen til Illumination og Röyksopp i denne kategorien de to første årene egentlig prisen for beste House/Techno.
  2. ^ I 2004 og 2005 ble «Beste låt» utdelt som en del av Petreprisen.
  3. ^ a b Årets nykommer-kategorien ble delt ut første gang i 2005, men i 2001 fantes en lignende kategori, kalt «Årets overraskelse» som ble delt ut til Briskeby.
  4. ^ I 2004 og 2005 var «Årets nykommer» en del av Lydverketprisen.
  5. ^ Alarmprisen ble delt ut fra 2004 til 2007, men hadde først navnet «Alarm-juryens spesialpris» i 2002 og 2003.
  6. ^ Andre-kategorien inneholder priser som kun ble delt ut en gang.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]