Liste over verdensrekorder i vektløfting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Piktogram.

Dette er en liste over verdensrekorder i vektløfting for disipliner som inngår i olympiske leker. Det registreres rekorder i hver vektklasse for løftene rykk, støt og sammenlagt for begge løftene.

Verdensrekorder menn[rediger | rediger kilde]

Disiplin Kroppsvekt Navn Nasjon Dato Sted
-56 kg Rykk 138 kg Halil Mutlu Tyrkia 2001-11-04 Antalya
Støt 168 kg Halil Mutlu Tyrkia 2001-04-24 Trenčín
Sammenlagt 305 kg Halil Mutlu Tyrkia 2000-09-16 Sydney
-62 kg Rykk 153 kg Shi Zhiyong Folkerepublikken Kina 2002-06-28 Izmir
Støt 182 kg Le Maosheng Folkerepublikken Kina 2002-10-02 Busan
Sammenlagt 326 kg Zhang Jie Folkerepublikken Kina 2008-04-28 Kanazawa
-69 kg Rykk 165 kg Georgi Markov Bulgaria 2000-09-20 Sydney
Støt 197 kg Zhang Guozheng Folkerepublikken Kina 2003-09-11 Qinhuangdao
Sammenlagt 357 kg Galabin Boevski Bulgaria 1999-11-24 Athen
-77 kg Rykk 174 kg Lu Xiaojun Folkerepublikken Kina 2009-11-24 Goyang
Støt 210 kg Oleg Perepetchenov Russland 2001-04-27 Trenčín
Sammenlagt 378 kg Lu Xiaojun Folkerepublikken Kina 2009-11-24 Goyang
-85 kg Rykk 187 kg Andrei Rybakou Hviterussland 2007-09-22 Chiang Mai
Støt 218 kg Zhang Yong Folkerepublikken Kina 1998-04-25 Ramat Gan
Sammenlagt 394 kg Andrei Rybakou Hviterussland 2008-08-15 Beijing
-94 kg Rykk 188 kg Akakios Kakiasvilis Hellas 1999-11-27 Athen
Støt 232 kg Szymon Kolecki Polen 2000-04-29 Sofia
Sammenlagt 412 kg Akakios Kakiasvilis Hellas 1999-11-27 Athen
-105 kg Rykk 200 kg Andrei Aramnau Hviterussland 2008-08-18 Beijing
Støt 237 kg Alan Tsagaev Bulgaria 2004-04-25 Kiev
Sammenlagt 436 kg Andrei Aramnau Hviterussland 2008-08-18 Beijing
+105 kg Rykk 213 kg Hossein Rezazadeh Iran 2003-09-14 Qinhuangdao
Støt 263 kg Hossein Rezazadeh Iran 2004-08-25 Athen
Sammenlagt 472 kg Hossein Rezazadeh Iran 2000-09-26 Sydney

Verdensrekorder kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Kroppsvekt Navn Nasjon Dato Sted
-48 kg Rykk 098 kg Yang Lian Folkerepublikken Kina 2006-10-01 Santo Domingo
Støt 120 kg Chen Xiexia Folkerepublikken Kina 2007-04-21 Tai'an
Sammenlagt 217 kg Yang Lian Folkerepublikken Kina 2006-10-01 Santo Domingo
-53 kg Rykk 102 kg Song Hu-Ri Nord-Korea 2002-10-01 Busan
Støt 129 kg Li Ping Folkerepublikken Kina 2007-04-22 Tai'an
Sammenlagt 226 kg Qiu Hongxia Folkerepublikken Kina 2006-10-01 Santo Domingo
-58 kg Rykk 111 kg Chen Yanqing Folkerepublikken Kina 2006-12-03 Doha
Støt 141 kg Qiu Honmei Folkerepublikken Kina 2007-04-23 Tai'an
Sammenlagt 251 kg Chen Yanqing Folkerepublikken Kina 2006-12-03 Doha
-63 kg Rykk 117 kg Svetlana Tsarukaeva Russland 2011-11-08 Paris
Støt 142 kg Pawina Thongsuk Thailand 2006-12-04 Doha
Sammenlagt 257 kg Liu Haixia Folkerepublikken Kina 2007-09-23 Chiang Mai
-69 kg Rykk 128 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
Støt 158 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
Sammenlagt 286 kg Liu Chunhong Folkerepublikken Kina 2008-08-13 Beijing
-75 kg Rykk 132 kg Svetlana Podobedova Kasakhstan 2009-11-28 Goyang
Støt 160 kg Svetlana Podobedova Kasakhstan 2009-11-28 Goyang
Sammenlagt 292 kg Svetlana Podobedova Kasakhstan 2009-11-28 Goyang
+75 kg Rykk 140 kg Jang Mi-Ran Sør-Korea 2008-08-16 Beijing
Støt 187 kg Jang Mi-Ran Sør-Korea 2009-11-28 Goyang
Sammenlagt 326 kg Jang Mi-Ran Sør-Korea 2008-08-16 Beijing

Referanser[rediger | rediger kilde]