Liste over verdens stater etter bruttonasjonalprodukt per innbygger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Bruttonasjonalprodukt per innbygger kan anses som et velstandsnivå for den gjennomsnittlige innbygger. Bruttonasjonalproduktet (BNP) viser verdien av alt som skapes/produseres i et land. BNP brukes ofte til å måle velstand i et land.[1] Bruttonasjonaprodukt per innbygger gir et tall som kan være lettere å forholde seg til.

Veksttakten av størrelsen Bruttonasjonalprodukt per innbygger er ensbetydende med begrepet økonomisk vekst, som måles i prosent eller som indeksverdi (100+x).

Bruttonasjonalprodukt kan måles på tre hovedmåter: i løpende priser, i faste priser, eller etter kjøpekraftpariteter. Løpende priser er målet for BNP i faktiske priser (monetær verdi). Faste priser er et mål for BNP fratrukket den del av økningen som skyldes inflasjon (reell verdi). BNP etter kjøpekraftparitet (Purchasing Power Parity) er målet for hvor stor kjøpekraft den aktuelle verdiskapingen gir lokalt, altså justert for lokalt prisnivå (og i realiteten for valuta-kurs).

Utregning:

\frac{BNP}{Folketall} = {BNP per Innbygger}
Land/område BNP per innbygger (US dollar) $ Kilde Oppdatert
Afghanistan 3&502&800&800 CIA World Factbook 2008 est.
Albania 3&503&6400&6 400 CIA World Factbook 2008 est.
Algerie 3&503&7100&7 100 CIA World Factbook 2008 est.
Amerikansk Samoa 3&503&8000&8 000 CIA World Factbook 2007 est.
De amerikanske jomfruøyene 3&504&14500&14 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Andorra 3&504&42500&42 500 CIA World Factbook 2007
Angola 3&503&9100&9 100 CIA World Factbook 2008 est.
Anguilla 3&503&8800&8 800 CIA World Factbook 2004 est.
Antigua og Barbuda 3&504&19100&19 100 CIA World Factbook 2008 est.
Argentina 3&504&14500&14 500 CIA World Factbook 2008 est.
Armenia 3&503&6600&6 600 CIA World Factbook 2008 est.
Aruba 3&504&21800&21 800 CIA World Factbook 2004 est.
Australia 3&504&39300&39 300 CIA World Factbook 2008 est.
Aserbajdsjan 3&503&9500&9 500 CIA World Factbook 2008 est.
Bahamas 3&504&29900&29 900 CIA World Factbook 2008 est.
Bahrain 3&504&37200&37 200 CIA World Factbook 2008 est.
Bangladesh 3&503&1500&1 500 CIA World Factbook 2008 est.
Barbados 3&504&20200&20 200 CIA World Factbook 2008 est.
Belgia 3&504&38300&38 300 CIA World Factbook 2008 est.
Belize 3&503&8500&8 500 CIA World Factbook 2008 est.
Benin 3&503&1500&1 500 CIA World Factbook 2008 est.
Bermuda 3&504&69900&69 900 CIA World Factbook 2004 est.
Bhutan 3&503&4800&4 800 CIA World Factbook 2008 est.
Bolivia 3&503&4700&4 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Bosnia-Hercegovina 3&503&6600&6 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Botswana 3&504&15800&15 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Brasil 3&504&10300&10 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
De britiske jomfruøyene 3&504&38500&38 500 CIA World Factbook 2004 est.
Brunei 3&504&54100&54 100 CIA World Factbook 2008 est.
Bulgaria 3&504&13200&13 200 CIA World Factbook 2008 est.
Burkina Faso 3&503&1300&1 300 CIA World Factbook 2008 est.
Burma 3&503&1200&1 200 CIA World Factbook 2008 est.
Burundi 3&502&400&400 CIA World Factbook 2008 est.
Canada 3&504&40200&40 200 CIA World Factbook 2008 est.
Caymanøyene 3&504&43800&43 800 CIA World Factbook 2004 est.
Chile 3&504&15400&15 400 CIA World Factbook 2008 est.
Colombia 3&503&9000&9 000 CIA World Factbook 2008 est.
Cookøyene 3&503&9100&9 100 CIA World Factbook 2005 est.
Costa Rica 3&504&11900&11 900 CIA World Factbook 2008 est.
Cuba 3&504&12700&12 700 CIA World Factbook 2008 est.
Danmark 3&504&38900&38 900 CIA World Factbook 2008 est.
Djibouti 3&503&3800&3 800 CIA World Factbook 2008 est.
Dominica 3&503&9500&9 500 CIA World Factbook 2008 est.
Den dominikanske republikk 3&503&8800&8 800 CIA World Factbook 2008 est.
Ecuador 3&503&7700&7 700 CIA World Factbook 2008 est.
Egypt 3&503&5500&5 500 CIA World Factbook 2008 est.
Ekvatorial-Guinea 3&504&30200&30 200 CIA World Factbook 2008 est.
El Salvador 3&503&6400&6 400 CIA World Factbook 2008 est.
Elfenbenskysten 3&503&1700&1 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Eritrea 3&502&700&700 CIA World Factbook 2008 est.
Estland 3&504&21900&21 900 CIA World Factbook 2008 est.
Etiopia 3&502&800&800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Den europeiske union Skriptfeil CIA World Factbook 2008 est.
Falklandsøyene 3&504&35400&35 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Fiji 3&503&3700&3 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Filippinene 3&503&3400&3 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Finland 3&504&38400&38 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
De forente arabiske emirater 3&504&40400&40 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Frankrike 3&504&32700&32 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Fransk Polynesia 3&504&18000&18 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Færøyene 3&504&31000&31 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Gabon 3&504&14900&14 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Georgia 3&503&5000&5 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Ghana 3&503&1500&1 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Gibraltar 3&504&38200&38 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Grenada 3&504&13600&13 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Grønland 3&504&20000&20 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Guam 3&504&15000&15 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Guatemala 3&503&5400&5 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Guernsey 3&504&44600&44 600 CIA World Factbook 2005
Guinea 3&503&1100&1 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Guinea-Bissau 3&502&600&600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Guyana 3&503&4000&4 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Haiti 3&503&1400&1 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Hellas 3&504&32800&32 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Honduras 3&503&3700&3 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Hongkong 3&504&45300&45 300 CIA World Factbook 2008
Hviterussland 3&504&12000&12 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
India 3&503&2900&2 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Indonesia 3&503&3900&3 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Irak 3&503&4000&4 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Iran 3&504&13100&13 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Irland 3&504&47800&47 800 CIA World Factbook 2008
Israel 3&504&28900&28 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Italia 3&504&31000&31 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Jamaica 3&503&7700&7 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Japan 3&504&35300&35 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Jemen 3&503&2600&2 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Jersey 3&504&57000&57 000 CIA World Factbook 2005
Jordan 3&503&5000&5 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kambodsja 3&503&2100&2 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kamerun 3&503&2400&2 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kapp Verde 3&503&4200&4 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kasakhstan 3&504&12000&12 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kenya 3&503&1800&1 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kina 3&503&6100&6 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kiribati 3&503&3700&3 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Komorene 3&503&1100&1 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Den demokratiske republikken Kongo 3&502&300&300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Republikken Kongo 3&503&3800&3 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kosovo 3&503&2300&2 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kroatia 3&504&16900&16 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kuwait 3&504&60800&60 800 CIA World Factbook 2008
Kypros 3&504&29200&29 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Kirgisistan 3&503&2200&2 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Laos 3&503&2100&2 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Latvia 3&504&17800&17 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Lesotho 3&503&1600&1 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Libanon 3&504&11100&11 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Liberia 3&502&500&500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Libya 3&504&14900&14 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Liechtenstein 3&505&118000&118 000 CIA World Factbook 2007
Litauen 3&504&18400&18 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Luxembourg 3&504&84500&84 500 CIA World Factbook 2008
Macao 3&504&30000&30 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Madagaskar 3&503&1100&1 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Makedonia 3&503&9200&9 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Malawi 3&502&800&800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Malaysia 3&504&15700&15 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Maldivene 3&503&4500&4 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mali 3&503&1200&1 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Malta 3&504&24200&24 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Man 3&504&35000&35 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Marshalløyene 3&503&2500&2 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Marokko 3&503&4000&4 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mauritania 3&503&1900&1 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mauritius 3&504&12400&12 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mayotte 3&503&4900&4 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mexico 3&504&14400&14 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mikronesia 3&503&2200&2 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Moldova 3&503&2500&2 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Monaco 3&504&30000&30 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mongolia 3&503&3300&3 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Montenegro 3&504&10600&10 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Montserrat 3&503&3400&3 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Mosambik 3&502&900&900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Namibia 3&503&5500&5 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nauru 3&503&5000&5 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nederland 3&504&41300&41 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
De nederlandske Antillene 3&504&16000&16 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nepal 3&503&1000&1 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
New Zealand 3&504&28500&28 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nicaragua 3&503&3000&3 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Niger 3&502&700&700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nigeria 3&503&2200&2 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Niue 3&503&5800&5 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nord-Korea 3&503&1800&1 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Nord-Marianene 3&504&12500&12 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Norge 3&504&59500&59 500 CIA World Factbook 2008
Ny-Caledonia 3&504&15000&15 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Oman 3&504&20400&20 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Pakistan 3&503&2600&2 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Palau 3&503&8100&8 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Palestina 3&503&2900&2 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Panama 3&504&11900&11 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Papua Ny-Guinea 3&503&2300&2 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Paraguay 3&503&4300&4 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Peru 3&503&8500&8 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Polen 3&504&17800&17 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Portugal 3&504&22000&22 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Puerto Rico 3&504&18700&18 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Qatar 3&505&101000&101 000 CIA World Factbook 2008
Romania 3&504&12500&12 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Russland 3&504&15800&15 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Rwanda 3&502&900&900 CIA World Factbook 15. mars 2009
St. Helena 3&503&2500&2 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Saint Kitts og Nevis 3&504&20000&20 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Saint Lucia 3&504&11300&11 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Saint-Pierre og Miquelon 3&503&7000&7 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Saint Vincent og Grenadinene 3&503&9200&9 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Salomonøyene 3&503&1900&1 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Samoa 3&503&5000&5 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
San Marino 3&504&41900&41 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sao Tomé og Príncipe 3&503&1400&1 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Saudi-Arabia 3&504&21300&21 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
Senegal 3&503&1800&1 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Den sentralafrikanske republikk 3&502&700&700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Serbia 3&503&8200&8 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Seychellene 3&504&18700&18 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sierra Leone 3&502&700&700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Singapore 3&504&52000&52 000 CIA World Factbook 2008
Slovakia 3&504&22600&22 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Slovenia 3&504&30800&30 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Somalia 3&502&600&600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Spania 3&504&36500&36 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sri Lanka 3&503&4400&4 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Storbritannia 3&504&37400&37 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sudan 3&503&2200&2 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Surinam 3&503&8900&8 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sveits 3&504&40900&40 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sverige 3&504&39600&39 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Swaziland 3&503&5100&5 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Syria 3&503&4900&4 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sør-Afrika 3&504&10400&10 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Sør-Korea 3&504&26000&26 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tadsjikistan 3&503&1800&1 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Taiwan 3&504&31900&31 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tanzania 3&503&1800&1 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Thailand 3&503&8700&8 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Øst-Timor 3&503&2500&2 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Togo 3&502&900&900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tokelau 3&503&1000&1 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tonga 3&503&4400&4 400 CIA World Factbook 15. mars 2009
Trinidad og Tobago 3&504&18600&18 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tsjad 3&503&1600&1 600 CIA World Factbook 2008 est.
Tsjekkia 3&504&26800&26 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tunisia 3&503&8000&8 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Turkmenistan 3&503&5800&5 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Turks- og Caicosøyene 3&504&11500&11 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tuvalu 3&503&1600&1 600 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tyskland 3&504&34800&34 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Tyrkia 3&504&12900&12 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Uganda 3&503&1100&1 100 CIA World Factbook 15. mars 2009
Ukraina 3&503&6900&6 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Ungarn 3&504&20500&20 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Uruguay 3&504&12300&12 300 CIA World Factbook 15. mars 2009
USA 3&504&48000&48 000 CIA World Factbook 2008
Usbekistan 3&503&2700&2 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Vanuatu 3&503&4700&4 700 CIA World Factbook 15. mars 2009
Venezuela 3&504&14000&14 000 CIA World Factbook 15. mars 2009
Vest-Sahara Skriptfeil CIA World Factbook 15. mars 2009
Vietnam 3&503&2900&2 900 CIA World Factbook 15. mars 2009
Wallis og Futuna 3&503&3800&3 800 CIA World Factbook 15. mars 2009
Zambia 3&503&1500&1 500 CIA World Factbook 15. mars 2009
Zimbabwe 3&502&200&200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Østerrike 3&504&39200&39 200 CIA World Factbook 15. mars 2009
Verden Skriptfeil CIA World Factbook 2008

[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ | BNP
  2. ^ | CIA World Factbook