Liste over verdens sentralbanker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Land Norsk navn Andre navn
Afghanistan Afghanistans bank Bank of Afghanistan, Da Afganistan Bank
Albania Albanias bank Bank of Albania, Banka e Shqipërisë
Algerie Algeries bank Bank of Algeria, Banque d'Algérie
Angola Angolas nasjonalbank Banco Nacional de Angola
Anguilla (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Antigua og Barbuda (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Argentina Argentinas sentralbank Banco Central de la Republica Argentina
Armenia Armenias sentralbank Central Bank of Armenia
Aruba Arubas sentralbank Centrale Bank van Aruba
Aserbajdsjan Aserbajdsjans nasjonalbank National Bank of Azerbaijan, Azərbaycan Respublikası Milli Bankı
Australia Australias sentralbank Reserve Bank of Australia
Bahamas Bahamas' sentralbank Central Bank of The Bahamas
Bahrain Bahrains sentralbank Bahrain Monetary Agency
Bangladesh Bangladesh Bank Bangladesh Bank
Barbados Barbados' sentralbank Central Bank of Barbados
Belgia Belgias nasjonalbank Nationale Bank van Belgie, Banque Nationale de Belgique, National Bank of Belgium
Belize Belizes sentralbank Central Bank of Belize
Benin (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Bermuda Bermudas sentralbank Bermuda Monetary Authority
Bhutan Bhutans sentralbank Royal Monetary Authority of Bhutan
Bolivia Bolivias sentralbank Banco Central de Bolivia
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovinas sentralbank Central Bank of Bosnia and Herzegovina, Centralna Banka Bosne i Hercegovine, Централна банка Босне и Херцеговине
Botswana Botswanas bank Bank of Botswana
Brasil Brasils sentralbank Banco Central do Brasil
Brunei Bruneis sentralbank Brunei Currency and Monetary Board
Bulgaria Bulgarias nasjonalbank Bulgarian National Bank, Българска народна банка
Burkina Faso (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Burundi Burundis sentralbank Banque de la République du Burundi
Canada - Bank of Canada, Banque du Canada
Caymanøyene Caymanøyenes sentralbank Cayman Islands Monetary Authority
Chile Chiles sentralbank Banco Central de Chile, Central Bank of Chile
Colombia Republikkens bank Banco de la República
Costa Rica Costa Ricas sentralbank Banco Central de Costa Rica, Central Bank of Costa Rica
Cuba Cubas sentralbank Banco Central de Cuba
Curaçao og Sint Maarten Curaçao og Sint Maartens sentralbank Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, Central Bank of Curaçao and Sint Maarten
Danmark - Danmarks Nationalbank
Dominica (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikks sentralbank Banco Central de la República Dominicana
Ecuador Ecuadors sentralbank Banco Central del Ecuador
Egypt Egypts sentralbank Central Bank of Egypt
Ekvatorial-Guinea (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Elfenbenskysten (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
El Salvador El Salvadors sentralbank The Central Reserve Bank of El Salvador, Banco Central de Reserva de El Salvador
Estland Estlands bank Eesti Pank
Etiopia Etiopias nasjonalbank National Bank of Ethiopia
Den europeiske union Den europeiske sentralbank European Central Bank m.m.
Fiji Fijis sentralbank Reserve Bank of Fiji
Filippinene Filippinenes sentralbank Bangko Sentral ng Pilipinas
Finland Finlands bank Suomen Pankki, Bank of Finland
De forente arabiske emirater De forente arabiske emiraters sentralbank Central Bank of United Arab Emirates
Frankrike - Banque de France
Gabon (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Gambia Gambias sentralbank Central Bank of The Gambia
Georgia Georgias nasjonalbank National Bank of Georgia
Ghana Ghanas bank Bank of Ghana
Grenada (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Guatemala Guatemalas bank Banco de Guatemala, Bank of Guatemala
Guinea-Bissau (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Guyana Guyanas bank Bank of Guyana
Haiti Haitis sentralbank Central Bank of Haiti, Banque de la République d'Haïti
Hellas Den greske sentralbanken Bank of Greece, Τράπεζα της Ελλάδος
Honduras Honduras’ sentralbank Banco Central de Honduras
Hongkong Hongkongs sentralbank Hong Kong Monetary Authority
Hviterussland Hviterusslands nasjonalbank National Bank of the Republic of Belarus
India Indias sentralbank Reserve Bank of India
Indonesia Indonesias bank Bank Indonesia
Iran Irans sentralbank Bank Markazi Jomhouri Islami Iran, The Central Bank of the Islamic Republic of Iran
Irak Iraks sentralbank Central Bank of Iraq
Irland Irlands sentralbank Central Bank and Financial Services Authority of Ireland
Island Islands sentralbank Central Bank of Iceland, Seðlabanki Íslands
Israel Israels bank Bank of Israel
Italia Italias bank Banca d'Italia, Bank of Italy
Jamaica Jamaicas bank Bank of Jamaica
Japan Japans bank Bank of Japan
Jemen Jemens sentralbank Central Bank of Yemen
Jordan Jordans sentralbank Central Bank of Jordan
Kambodsja Kambodsjas nasjonalbank National Bank of Cambodia
Kamerun (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Kapp Verde Kapp Verdes bank Banco de Cabo Verde
Kasakhstan Kasakhstans nasjonalbank National Bank of Kazakhstan
Kenya Kenyas sentralbank Central Bank of Kenya
Folkerepublikken Kina
Republikken Kina
Kinas folkebank
Kinas sentralbank
The People's Bank of China
Central Bank of China
Kirgisistan Kirgisistans nasjonalbank National Bank of the Kyrgyz Republic, Национальный банк Кыргызской Республики
Komorene Komorones sentralbank Central Bank of the Comoros, Banque Centrale des Comores
Kongo, Den demokratiske republikken Kongos sentralbank Banque Centrale du Congo
Kongo, Republikken (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Kroatia Kroatias nasjonalbank Croatian National Bank, Hrvatska Narodna Banka
Kuwait Kuwaits sentralbank Central Bank of Kuwait
Kypros Kypros' sentralbank Central Bank of Cyprus, Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
Latvia Latvias bank Bank of Latvia, Latvijas Banka
Lesotho Lesothos sentralbank Central Bank of Lesotho, Banka e Kholo ea Lesotho
Libanon Libanons bank Banque du Liban
Libya Libyas sentralbank Central Bank of Libya
Litauen Litauens bank Lietuvos bankas
Luxembourg Luxembourgs sentralbank Banque Centrale du Luxembourg
Macao Macaos sentralbank Monetary Authority of Macao, Autoridade Monetária de Macau
Madagaskar Madagaskars sentralbank Central Bank of Madagascar, Banque Centrale de Madagascar
Republikken Makedonia Republikken Makedonias nasjonalbank National Bank of the Republic of Macedonia, Народна банка на Рапублика Македонија
Malawi Malawis sentralbank Reserve Bank of Malawi
Malaysia Malaysias sentralbank Bank Negara Malaysia, Central Bank of Malaysia
Maldivene Maldivenes sentralbank Maldives Monetary Authority
Mali (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Malta Maltas sentralbank Central Bank of Malta
Marokko Marokkos sentralbank Bank Al-Maghrib
Mauritania Mauritanias sentralbank Banque Centrale de Mauritanie
Mauritius Mauritius' sentralbank Bank of Mauritius
Mexico Mexicos bank Banco de México
Moldova Moldovas nasjonalbank The National Bank of Moldova, Banca Naţională a Moldovei
Mongolia Mongolias bank The Bank of Mongolia, Mongol Bank
Montserrat (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Mosambik Mosambiks bank Bank of Mozambique, Banco de Moçambique
Namibia Namibias bank Bank of Namibia
Nederland Nederlands bank De Nederlandsche Bank
Nepal Nepals sentralbank Nepal Rastra Bank
New Zealand New Zealands sentralbank Reserve Bank of New Zealand
Nicaragua Nicaraguas sentralbank Banco Central de Nicaragua, Central Bank of Nicaragua
Niger (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Nigeria Nigerias sentralbank Central Bank of Nigeria
Nord-Korea Nord-Koreas sentralbank Central Bank of the Democratic People's Republic of Korea
Norge Norges Bank -
Oman Omans sentralbank Central Bank of Oman
Pakistan Pakistans statsbank State Bank of Pakistan
Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guineas bank Bank of Papua New Guinea
Paraguay Paraguays sentralbank Banco Central del Paraguay
Peru Perus sentralbank Banco Central de Reserva del Peru, Central Reserve Bank of Peru
Polen Polens nasjonalbank National Bank of Poland, Narodowy Bank Polski
Portugal Portugals bank Banco de Portugal
Qatar Qatars sentralbank Qatar Central Bank
Romania Romanias nasjonalbank National Bank of Romania, Banca Natională a României
Russland Russlands sentralbank Central Bank of Russia, Банк России
Rwanda Rwandas nasjonalbank Banque Nationale du Rwanda, National Bank of Rwanda
Saint Kitts og Nevis (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Saint Lucia (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Saint Vincent og Grenadinene (ECCU) Den østkaribiske sentralbanken Eastern Caribbean Central Bank
Salomonøyene Salomonøyenes sentralbank Central Bank of Solomon Islands
Samoa Samoas sentralbank Central Bank of Samoa
San Marino San Marinos sentralbank Central Bank of the Republic of San Marino, Banca Centrale della Repubblica di San Marino
Saudi-Arabia Saudi-Arabias sentralbank Saudi Arabian Monetary Agency
Senegal (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Sentralafrikanske republikk (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Serbia Serbias nasjonalbank National Bank of Serbia, Narodna banka Srbije
Seychellene Seychellenes sentralbank Central Bank of Seychelles
Sierra Leone Sierra Leones bank Bank of Sierra Leone
Singapore Singapores sentralbank Monetary Authority of Singapore
Slovakia Slovakias nasjonalbank National Bank of Slovakia, Národná banka Slovenska
Slovenia Slovenias bank Bank of Slovenia, Banka Slovenije
Spania Spanias bank Banco de España
Sri Lanka Sri Lankas sentralbank Central Bank of Sri Lanka
Storbritannia - Bank of England
Sudan Sudans bank Bank of Sudan
Surinam Surinams sentralbank Centrale Bank van Suriname
Sveits Den sveitsiske nasjonalbanken Schweizerische Nationalbank, Swiss National Bank, Banque Nationale Suisse
Sverige - Sveriges Riksbank
Swaziland Swazilands sentralbank The Central Bank of Swaziland
Sør-Afrika Sør-Afrikas sentralbank South African Reserve Bank
Sør-Korea Sør-Koreas sentralbank Bank of Korea
Tadsjikistan Tadsjikistans nasjonalbank National Bank of Tajikistan, Бонки миллии Тоҷикистон
Tanzania Tanzanias bank Bank of Tanzania
Thailand Thailands bank Bank of Thailand
Togo (UEMOA) Sentralbanken for de vestafrikanske statene Central Bank of West African States, Banque Centrale des Etats de l'Afrique de l'Ouest
Tonga Tongas nasjonalbank Pangike Pule Fakafonua 'O Tonga, National Reserve Bank of Tonga
Trinidad og Tobago Trinidad og Tobagos sentralbank Central Bank of Trinidad and Tobago
Tsjad (CEMAC) Sentralbanken for de sentralafrikanske statene Bank of Central African States, Banque des Etats de l’Afrique Centrale
Tsjekkia Tsjekkias nasjonalbank Česká národni banka, Czech National Bank
Tunisia Tunisias sentralbanl Banque Centrale de Tunisie, Central Bank of Tunisia
Tyrkia Tyrkias sentralbank Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, Central Bank of the Republic of Turkey
Tyskland Den tyske bundesbanken Deutsche Bundesbank
Uganda Ugandas bank Bank of Uganda
Ukraina Ukrainas nasjonalbank National Bank of Ukraine, Національний банк України
Ungarn Ungarns sentralbank Central Bank of Hungary, Magyar Nemzeti Bank
Uruguay Uruguays sentralbank Banco Central del Uruguay
USA - Federal Reserve System
Vanuatu Vanuatus sentralbank Reserve Bank of Vanuatu
Venezuela Venezuelas sentralbank Banco Central de Venezuela
Zambia Zambias bank Bank of Zambia
Zimbabwe Zimbabwes sentralbank Reserve Bank of Zimbabwe
Østerrike Østerrikes nasjonalbank Oesterreichische Nationalbank

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]