Liste over veitunneler på Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over veitunneler på Island er en komplett liste over realiserte veitunnelerIsland i tillegg en ukomplett liste over uferdige og planlagte veitunneler.

Trivielle fakta[rediger | rediger kilde]

Alle åpnede tunneler[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Lengde (m) Åpnet Vei Kjørefelt Fylke Kommune Kommentar
Almannaskardstunnelen Almannaskardstunnelen
(lokalt: Almannaskarðsgöng)
1312 2005 Riksvei 1 (Ringveien) 2 Austurland Sveitarfélagið Hornafjörður
Arnarnesstunnelen Arnarnesstunnelen
(lokalt: Arnarnessgöng)
35 1948 (Riksvei 61) 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær
Bolungarviktunnelen Bolungarviktunnelen
(lokalt: Bolungarvíkurgöng eller Óshlíðargöng)
5156 2010 (Riksvei 61) 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær / Bolungarvíkurkaupstaður
Faskrudsfjordtunnelen Faskrudsfjordtunnelen
(lokalt: Fáskrúðsfjarðargöng)
5900 2005 (Riksvei 96) 2 Austurland Fjarðabyggð
Hvalfjordtunnelen Hvalfjordtunnelen
(lokalt: Hvalfjarðargöng)
5762 1998 Riksvei 1 (Ringveien) 2 og 3 Höfuðborgarsvæðið og Vesturland Reykjavík / Hvalfjarðarsveit Eneste undersjøiske veitunnelen på øya, 165 muh. Den har 3 kjørefelt i en ukjent distanse i nordvest-stigningen i tunnelen.
Hedinsfjordtunnelen Sørøst Hedinsfjordtunnelen Sørøst
(lokalt: Héðinsfjarðargöng syðri)
6930 2010 (Riksvei 76) 2 Norðurland eystra Fjallabyggð Tunnelen sørøst, den mellom Ólafsfjörður og Héðinsfjörður
Hedinsfjordtunnelen Nordvest Hedinsfjordtunnelen Nordvest
(lokalt: Héðinsfjarðargöng nyrðri)
3640 2010 (Riksvei 76) 2 Norðurland eystra Fjallabyggð Tunnelen nordvest, den mellom Siglufjörður og Héðinsfjörður
Ingen bilder Oddsskardtunnelen
(lokalt: Oddsskarðgöng)
626 1977 Riksvei 92 (Norðfjarðarvegur) 1 Austurland Fjallabyggð
Olafsfjordtunnelen Olafsfjordtunnelen
(lokalt: Ólafsfjarðargöng eller Múlagöng)
3400 1991 Riksvei 82 (Ólafsfjarðarvegur) 1 Norðurland eystra Dalvíkurbyggð
Strakatunnelen Strakatunnelen
(lokalt: Strákagöng)
800 1967 (Riksvei 76) 1 Norðurland eystra Fjallabyggð
Vestfjordtunnelen Vestfjordtunnelen
(lokalt: Vestfjarðagöng)
9113 1995 (Riksvei 60 og 65) 1 og 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær 2 km av nordøst tunnelen har to kjørefelt, mens resten av tunnelen har ett kjørefelt med møteplasser.

Tunneler under bygging[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn Lengde (m) Åpner Vei Kjørefelt Fylke Kommune Kommentar Koordinater
Ingen bilder Nordfjordtunnelen
(lokalt: Norðfjarðargöng)
7000 2014  ? 2 Austurland Fjarðabyggð ca. 65°06′23″N 13°58′39″V
Ingen bilder Vadlaheiatunnelen
(lokalt: Vaðlaheiðargöng)
7200 2015  ? 2 Norðurland eystra Svalbarðsstrandarhreppur / Þingeyjarsveit ca. 65°42′17″N 17°59′12″V
Ingen bilder Dyrfjordtunnelen
(lokalt: Dýrafjarðargöng)
5600 2015  ? 2 Vestfirðir Ísafjarðarbær ca. 65°48′35″N 23°17′34″V

Andre foreslåtte tunnel prosjekter[rediger | rediger kilde]

Utbedring av eksisterende tunneler[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]