Liste over statsbesøk under Harald V

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over statsbesøk under Harald V omfatter statsbesøk til og fra Norge foretatt i kong Harald Vs regjeringstid:[1]

Statsbesøk til Norge[rediger | rediger kilde]

Dato Land Gjestende statsoverhode
13.-15. oktober 1992 Danmark Danmark Dronning Margrethe II
7.-9. juni 1993 Sverige Sverige Kong Carl XVI Gustaf
26.-29. oktober 1993 Island Island President Vigdís Finnbogadóttir
18.-21. oktober 1994 Finland Finland President Martti Ahtisaari
14.-16. mars 1995 Polen Polen President Lech Walesa
29.-30. mai 1995 Østerrike Østerrike Forbundspresident Thomas Klestil
25.-26. mars 1996 Russland Russland President Boris Jeltsin
27.- 29. juni 1996 Kina Kina President Jiang Zemin
11.-14. februar 1997 Island Island President Ólafur Ragnar Grímsson
28.-30. april 1997 Belgia Belgia Kong Albert II
17.-19.juni 1998 Tyskland Tyskland Forbundspresident Roman Herzog
16.-17. mars 1999 Sør-Afrika Sør-Afrika President Nelson Mandela
22.-24. mars 1999 Ungarn Ungarn President Árpád Göncz
1. november 1999 USA USA President William J. Clinton
10.-12. april 2000 Jordan Jordan Kong Abdullah II
20.-21.september 2000 Latvia Latvia President Vaira Vike-Freiberga
25.-26. oktober 2000 Finland Finland President Tarja Halonen
30. mai-1. juni 2001 Storbritannia Storbritannia Dronning Elizabeth II
10.-11. april 2002 Estland Estland President Arnold Rüütel
12. november 2002 Russland Russland President Vladimir Putin
16.-17. september 2003 Polen Polen President Aleksander Kwasniewski
3.-5. februar 2004 Portugal Portugal President Jorge Sampaio
21.-23. september 2004 Italia Italia President Carlo A. Ciampi
10.-13. mai 2005 Japan Japan Keiser Akihito
6.-8. juni 2006 Spania Spania Kong Juan Carlos
29.-31. august 2006 Bulgaria Bulgaria President Georgi Parvanov
17.-19. april 2007 Østerrike Østerrike Forbundspresident Heinz Fischer
13.-14. september 2007 Brasil Brasil President Luiz Inácio Lula da Silva
5.-6. juni 2008 Vietnam Vietnam President Nguyen Minh Triet
14.-16. oktober 2008 Irland Irland President Mary McAleese
28.–30. april 2009 Canada Canada Generalguvernør Michaëlle Jean
26.–27. april 2010 Russland Russland President Dmitrij Medvedev
1.–3. juni 2010 Nederland Nederland Dronning Beatrix
14.–15. oktober 2010 Sveits Sveits Forbundspresident Doris Leuthard
5.–6. april 2011 Litauen Litauen President Dalia Grybauskaitė
31. mai–2. juni 2011 Luxembourg Luxembourg Storhertug Henri
10.–12. oktober 2012 Finland Finland President Sauli Niinistö

Statsbesøk til utlandet[rediger | rediger kilde]

Dato Land Vertskap
28.-30. oktober 1991 Danmark Danmark Dronning Margrethe II
12.-14. mai 1992 Sverige Sverige Kong Carl XVI Gustaf
7.-9. september 1992 Island Island President Vigdís Finnbogadóttir
23.-25. mars 1993 Finland Finland President Mauno Koivisto
18.-21. april 1994 Tyskland Tyskland Forbundspresident Richard von Weizsäcker
6.-9. juli 1994 Storbritannia Storbritannia Dronning Elizabeth II
25.-28. april 1995 Spania Spania Kong Juan Carlos
30.-31. oktober 1995 USA USA President William J. Clinton
14.-16. mars 1996 Polen Polen President Aleksander Kwasniewski
15.-17. april 1996 Nederland Nederland Dronning Beatrix
18.-19. april 1996 Luxembourg Luxembourg Storhertug Jean
28.-31. august 1996 Østerrike Østerrike Forbundspresident Thomas Klestil
18.-20. mars 1997 Tsjekkia Tsjekkia President Vaclav Havel
23.-30. oktober 1997 Kina Kina President Jiang Zemin
22.-28. februar 1998 Sør-Afrika Sør-Afrika President Nelson Mandela
25.-30. mai 1998 Russland Russland President Boris Jeltsin
31. august - 1. september 1998 Estland Estland President Lennart Meri
2.-3. september 1998 Latvia Latvia President Guntis Ulmanis
4.-5. september 1998 Litauen Litauen President Valdas Adamkus
20.-22. september 1999 Romania Romania President Emil Constantinescu
1.-3. mars 2000 Frankrike Frankrike President Jacques Chirac
25.-31. mars 2001 Japan Japan Keiser Akihito
23.-25. oktober 2001 Italia Italia President Carlo A. Ciampi
25. oktober 2001 Vatikanstaten Vatikanstaten Pave Johannes Paul II
06.-11. mai 2002 Canada Canada Generalguvernør Adrienne Clarkson
08.-10. oktober 2002 Ungarn Ungarn President Ferenc Mádl
20.-22. juni 2003 Belgia Belgia Kong Albert II
7.-11.oktober 2003 Brasil Brasil President Luiz Inácio Lula da Silva
08.-10. juni 2004 Hellas Hellas President Konstantinos Stefanopoulos
28.-29. oktober 2004 Singapore Singapore President Sellapan Ramanathan Nathan
1.-5. november 2004 Vietnam Vietnam President Tran Duc Luong
5.-6. april 2006 Sveits Sveits President Moritz Leuenberger
18.-20. september 2006 Irland Irland President Mary McAleese
5.-7. juni 2007 Finland Finland President Tarja Halonen
15.-17. oktober 2007 Tyskland Tyskland Forbundspresident Horst Köhler
27.-29. mai 2008 Portugal Portugal President Aníbal Cavaco Silva
24.-27. november 2009 Sør-Afrika Sør-Afrika President Jacob Zuma
26.–28. oktober 2010 Slovakia Slovakia President Ivan Gašparovič
9.–10. mai 2011 Slovenia Slovenia President Danilo Türk
12.–13. mai 2011 Kroatia Kroatia President Ivo Josipović
31. august–1. september 2011 Sør-Afrika Sør-Afrika President Jacob Zuma
9.–11. mai 2012 Polen Polen President Bronisław Komorowski
5.–7. november 2013 Tyrkia Tyrkia President Abdullah Gül

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]