Liste over stater i det tysk-romerske rike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Crystal Clear app messenger.pngUoversatt: Denne artikkelen er delvis på tysk, og ikke fullstendig oversatt til norsk.


A[rediger | rediger kilde]

  1. Aach (Herrschaft), DE-BW
  2. Aachen (riksstad), DE-NW
  3. Aalen (riksstad), DE-BW
  4. Aalst (grevskap), BE
  5. Aarberg (grevskap), CH
  6. Aargau (grevskap), CH
  7. Abenberg (grevskap), DE-BY
  8. Abenberg (Reichsritter), DE-BY
  9. Abensberg (grevskap), DE-BY
  10. Altena (grevskap), DE-NW
  11. Andechs (grevskap), DE-BY
  12. Anhalt (grevskap, fyrstedømme), DE-ST
  13. Anhalt-Aschersleben (grevskap, fyrstedømme), DE-ST
  14. Anhalt-Bernburg (grevskap, fyrstedømme, hertugdømme), DE-ST
  15. Anhalt-Dessau (grevskap, fyrstedømme, hertugdømme), DE-ST
  16. Anhalt-Köthen (fyrstedømme, hertugdømme), DE-ST
  17. Anhalt-Zerbst (fyrstedømme), DE-ST
  18. Anholt (Herrschaft), DE-NW
  19. Ansbach (markgrevskap, fyrstedømme), DE-BY
  20. Appenzell, CH
  21. Arenberg (Herrschaft, grevskap, hertugdømme), DE-NI
  22. Arnsberg (grevskap), DE-NW
  23. Artois (grevskap), FR
  24. Augsburg (Hochstift), DE-BY
  25. Augsburg (riksstad), DE-BY

B[rediger | rediger kilde]

  1. Baden (grevskap), CH
  2. Baden (markgrevskap, Großherzogtum), DE-BW
  3. Baden-Baden (markgrevskap), DE-BW
  4. Baden-Durlach (markgrevskap), DE-BW
  5. Bamberg (Hochstift), DE-BY
  6. Bar (grevskap, hertugdømme), FR
  7. Barby (Reichsgrafschaft), DE-ST
  8. Basel (Hochstift, fyrstedømme), CH
  9. Basel (fri riksstad), CH
  10. Bayern/Baiern (hertugdømme), DE-BY, AT
  11. Bayern-Ingolstadt (hertugdømme), DE-BY, AT
  12. Bayern-Landshut (hertugdømme), DE-BY, AT
  13. Bayern-München (hertugdømme), DE-BY
  14. Bayern-Straubing (hertugdømme), DE-BY
  15. Bayreuth (markgrevskap, fyrstedømme), DE-BY
  16. Bentheim (grevskap), DE-NI
  17. Berchtesgaden (Fürstpropstei), DE-BY
  18. Berg (grevskap, hertugdømme, Großherzogtum), DE-NW
  19. Bern (fri riksstad), CH
  20. Beuthen (Minderherrschaft), PL
  21. Biberach an der Riß (fri riksstad), DE-BW
  22. Biel/Bienne (Zugewandter Ort), CH
  23. Bitburg (Propstei), DE-RP
  24. Blankenburg (grevskap, Reichsfürstentum), DE-ST, DE-NI
  25. Böhmen (hertugdømme, Königreich), CZ
  26. Brabant (Gaugrafschaft, landgreve, hertugdømme), NL, BE
  27. Brandenburg (markgrevskap, Kufyrstedømme, Provinz, Land), DE-BB, DE-BE, DE-MV, DE-PL
  28. Braunschweig-Lüneburg (hertugdømme, Kufyrstedømme = Hannover), DE-NI, DE-SH
  29. Braunschweig-Wolfenbüttel (fyrstedømme), DE-NI, DE-ST
  30. BreGraf#Landgrafmen (Erzstift, hertugdømme), DE-NI, DE-HB
  31. Bremen (fri riksstad, Land), DE-HB, DE-NI
  32. Breslau (Hochstift
  33. Breslau hertugdømme), PL
  34. Fürstentum Brieg (fyrstedømme), PL
  35. Brixen (Hochstift), IT
  36. Buchau (Reichsstift), DE-BW
  37. Burgau (markgrevskap), DE-BY
  38. Burgund (Königreich, hertugdømme, Freigrafschaft, Pfalzgrafschaft), FR, CH, BE, LU, NL
  39. Bürresheim (Herrschaft), DE-RP

C[rediger | rediger kilde]

  1. Calenberg fyrstedømme), DE-NI
  2. Calw (Grafschaft), DE-BW
  3. Cambrai (Hochstift, Erzstift), FR
  4. Cambrai (fri riksstad), FR
  5. Cammin (Hochstift, fyrstedømme), PL
  6. Castell (grevskap), DE-BY
  7. Chiemsee (Hochstift), DE-BY
  8. Chur (Hochstift), CH
  9. Coburg (fyrstedømme), DE-BY
  10. Colmar (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  11. Corvey (Reichsabtei, Fürstbistum), DE-NW

D[rediger | rediger kilde]

  1. Dagstuhl (Herrschaft), DE-SL
  2. Daun (Amt), DE-RP
  3. Delmenhorst (grevskap), DE-NI
  4. Diepholz (grevskap), DE-NI
  5. Diez (grevskap), DE-RP, DE-HE
  6. Dinkelsbühl (fri riksstad), DE-BY
  7. Disentis (Reichsabtei), CH
  8. Dithmarschen (Bauernrepublik), DE-SH
  9. Donauwörth (fri riksstad), DE-BY
  10. Dortmund (fri riksstad), DE-NW
  11. Duisburg (fri riksstad), DE-NW
  12. Drenthe (grevskap), NL

E[rediger | rediger kilde]

  1. Eberstein (grevskap) DE-BW
  2. Echternach (Reichsabtei), LU, DE-RP
  3. Egerland (reichsunmittelbares Territorium), CZ
  4. Eichstätt (Hochstift), DE-BY
  5. Einsiedeln (Reichsabtei), CH
  6. Elchingen (Reichsabtei, Reichsstift), DE-BW, DE-BY
  7. Ellwangen (Fürstpropstei), DE-BW
  8. Elsass (landgreve), FR
  9. Elsen (Herrschaft), DE-NW
  10. Engelberg (Abtei), CH
  11. Eppstein (Herrschaft), DE-HE
  12. Erbach (Herrschaft, grevskap), DE-HE
  13. Erfurt (zeitw. fri riksstad), DE-TH
  14. Essen (Reichsabtei, Gefürstete Abtei), DE-NW
  15. Esslingen am Neckar (fri riksstad), DE-BW

F[rediger | rediger kilde]

  1. Feuchtwangen (fri riksstad), DE-BY
  2. Finstingen (Herrschaft), FR
  3. Flandern (grevskap), BE, FR, NL
  4. Franken (hertugdømme), DE
  5. Frankfurt (fri riksstad), DE-HE
  6. Freiburg im Breisgau (grevskap), DE-BY
  7. Freiburg im Üechtland (fri riksstad), CH
  8. Freising (Hochstift), DE-BY
  9. Burggrafschaft Friedberg, DE
  10. Friedberg (Hessen) (fri riksstad), DE-HE
  11. Friesland (Land, Landschaft), NL
  12. Fritzlar (fyrstedømme), DE-HE
  13. Fulda (Abtei, Reichsabtei, Hochstift), DE-HE
  14. Fulda und Corvey (fyrstedømme), DE-HE, DE-NI
  15. Fürstenberg (grevskap, fyrstedømme), DE

G[rediger | rediger kilde]

  1. Gandersheim (Reichsstift), DE
  2. Geldern (grevskap, hertugdømme), DE-NW, NL
  3. Gemen (Herrschaft), DE-NW
  4. Genf (grevskap), CH, FR
  5. Genf (Bistum), CH, FR
  6. Genève (by, Zugewandter Ort), CH
  7. Gimborn, grevskap
  8. Glarus (freies Land, Ort der Eidgenossenschaft), CH
  9. Glatz (grevskap), PL
  10. Glogau (fyrstedømme, hertugdømme), PL
  11. Görlitz (hertugdømme), DE-SN, DE-BB, PL
  12. Görz (grevskap, Gefürstete Grafschaft), IT, SI
  13. Goslar (fri riksstad), DE
  14. Gemeine Drei Bünde ( ), CH, IT
  15. Grauer Bund (Zugewander Ort), CH
  16. Greyerz (grevskap), CH

H[rediger | rediger kilde]

  1. Haag (grevskap), DE
  2. Hadeln (Land), DE-NI
  3. Hadmersleben (grevskap), DE
  4. Hagenau (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  5. Haigerloch (Herrschaft), DE
  6. Halberstadt (Hochstift, fyrstedømme)
  7. Hals (grevskap), DE
  8. Hamburg (fri riksstad), DE-HH, DE-SH, DE-NI
  9. Hanau (grevskap), zuvor: Herrschaft Hanau, DE-HE
  10. Hanau-Lichtenberg (grevskap), DE-HE, DE-BW, FR
  11. Hanau-Münzenberg (Grafschaft), DE-HE
  12. Hannover = Braunschweig-Lüneburg (fyrstedømme, hertugdømme, Kufyrstedømme), DE-NI
  13. Harlingerland (Land), DE
  14. Hatzfeld (Herrschaft), DE
  15. Helfenstein (Grafschaft], DE-BW
  16. Heilbronn (fri riksstad), DE-BW
  17. Heiligenberg (Grafschaft, landgreve), DE
  18. Henneberg (Grafschaft), DE
  19. Hennegau (Grafschaft), FR, BE
  20. Herford (Reichsstadt), DE
  21. Hersfeld (Reichsabtei, fyrstedømme), DE-HE
  22. Hessen (landgreve, Kufyrstedømme), DE-HE
  23. Hessen-Darmstadt (landgreve) DE-HE, FR
  24. Hessen-Homburg (landgreve), DE-HE
  25. Hessen-Kassel (landgreve), (Kufyrstedømme), DE-HE
  26. Hessen-Marburg (landgreve), DE-HE
  27. Hessen-Rheinfels (landgreve), DE-RP
  28. Hessen-Wanfried (landgreve), DE-HE
  29. Hildesheim (Hochstift, fyrstedømme), DE-NI
  30. Hoerstgen (Herrschaft), DE
  31. Hohenberg (Grafschaft), DE
  32. Hohenlohe (Grafschaft, fyrstedømme), DE
  33. Hohenwaldeck (Grafschaft), DE
  34. Hohenzollern-Hechingen (fyrstedømme), DE-BW
  35. Hohenzollern-Sigmaringen (fyrstedømme), DE-BW
  36. Hohnstein (Grafschaft), DE
  37. Holland (grevskap), NL
  38. Holstein (Grafschaft, hertugdømme), DE-SH, DE-HH
  39. Homburg (Herrschaft), DE
  40. Hoya (Grafschaft), DE

I[rediger | rediger kilde]

  1. Isenburg (Grafschaft, fyrstedømme), DE
  2. Isny (fri riksstad), DE
  3. Italien (Königreich), IT, FR

J[rediger | rediger kilde]

  1. Jägerndorf (hertugdømme), CZ
  2. Jauer (fyrstedømme), PL
  3. Jever (Herrschaft), DE
  4. Jülich (Grafschaft, markgrevskap, hertugdømme), DE

K[rediger | rediger kilde]

  1. Käfernburg (Grafschaft), DE
  2. Kärnten (hertugdømme), AT, IT, SI
  3. Katzenelnbogen (Grafschaft)
  4. Kaufbeuren (fri riksstad), DE-BY
  5. Kaysersberg (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  6. Kehdingen (Land), DE
  7. Kempten (Gefürstete Abtei), DE-BY
  8. Kempten (fri riksstad), DE-BY
  9. Kiburg (Grafschaft), CH
  10. Kleve (Grafschaft, hertugdømme), DE-NW
  11. Kniphausen (Herrschaft), DE-NI
  12. Königsegg-Aulendorf (Grafschaft), DE-BW
  13. Königsegg-Rothenfels (Grafschaft), DE-BW
  14. Köln (Erzbistum/Kufyrstedømme), DE-NW
  15. Köln (fri riksstad), DE-NW
  16. Konstanz (Hochstift), DE-BW, CH
  17. Kraiburg-Marquartstein (Grafschaft), DE-BY
  18. Krain (hertugdømme), SI

L[rediger | rediger kilde]

  1. Landsberg (Mark, fyrstedømme), DE
  2. Landskron, Reichsritter, DE
  3. Lausanne (Hochstift), CH
  4. Lebenau (Grafschaft), DE-BY, AT
  5. Leiningen (Grafschaft, fyrstedømme), DE
  6. Leuchtenberg (landgreve), DE
  7. Leutkirch (fri riksstad), DE-BW
  8. Lichtenberg (Herrschaft, Grafschaft), FR
  9. Liechtenstein (fyrstedømme), FL
  10. Liegnitz (fyrstedømme), PL
  11. Limburg (hertugdømme), BE, NL
  12. Limburg (Grafschaft), DE-NW
  13. Limpurg (Grafschaft), DE
  14. Lindau (Bodensee) (Reichskloster, Reichsstift), DE-BY
  15. Lindau (Bodensee) (fri riksstad), DE-BY
  16. Lingen (Grafschaft), DE
  17. Lippe (Grafschaft, fyrstedømme), DE-NW, DE-NI
  18. Lixheim (fyrstedømme), FR
  19. Lorsch (Reichsabtei), DE
  20. Lothringen (hertugdømme), FR, DE-SL
  21. Lübeck (Hochstift: Hochstift Lübeck, fyrstedømme: Fürstentum Lübeck), DE-SH
  22. Lübeck (fri riksstad), DE-SH
  23. Lüneburg (fyrstedømme), DE-NI
  24. Lupfen (Grafschaft), DE-BW
  25. Lüttich (Hochstift), BE
  26. Lützelstein (Grafschaft), FR
  27. Luxemburg (Grafschaft, hertugdømme), LU, DE-SL, DE-RP, BE
  28. Luzern (Kloster, by, Eidgenössischer Ort), CH

M[rediger | rediger kilde]

  1. Maden Grafschaft, DE
  2. Magdeburg (Erkebispedømme, hertugdømme), DE
  3. Mähren (markgrevskap), CZ
  4. Mainz (Erzstift), DE
  5. Manderscheid (Amt, Herrschaft, Grafschaft), DE
  6. Mansfeld (Grafschaft), DE
  7. Mark (Grafschaft), DE-NW
  8. Mecklenburg (fyrstedømme, hertugdømme), DE-MV, DE-SH
  9. Mecklenburg-Schwerin (hertugdømme), DE-MV
  10. Mecklenburg-Strelitz (hertugdømme), DE-MV, DE-SH
  11. Meißen (Hochstift), DE
  12. Meißen (markgrevskap), DE
  13. Memmingen (fri riksstad), DE
  14. Merseburg (Hochstift, hertugdømme), DE
  15. Metz (Hochstift, Fürstbistum), FR
  16. Metz (fri riksstad), FR
  17. Militsch (Freie Standesherrschaft), PL
  18. Minden (Hochstift: Hochstift Minden, fyrstedømme: Fürstentum Minden), DE
  19. Moers (Grafschaft, fyrstedømme), DE-NW
  20. Mömpelgard (Grafschaft, Reichsgrafschaft), FR
  21. Montfort (Grafschaft), AT, CH, DE
  22. Mühlhausen (fri riksstad), DE
  23. Mülhausen (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  24. Münster (Hochstift), DE-NW, DE-NI
  25. Münster im Gregoriental (Reichsabtei), FR
  26. Münster im Gregoriental (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  27. Münsterberg (hertugdømme), PL
  28. Murbach-Lüders (Gefürstete Abtei), FR
  29. Muri (Abtei), CH

N[rediger | rediger kilde]

  1. Namur (Grafschaft), BE
  2. Nassau (Grafschaft, hertugdømme) s. auch: Haus Nassau, DE
  3. Nassau-Dillenburg (Grafschaft), DE
  4. Nassau-Oranien (fyrstedømme), DE
  5. Nassau-Weilburg (Grafschaft), DE
  6. Naumburg (Hochstift), DE
  7. Neipperg (Ritterschaft), DE
  8. Neuburg (fyrstedømme), DE
  9. Neuburg am Inn (Reichsgrafschaft), DE-BY
  10. Neuenburg (Grafschaft, fyrstedømme), CH
  11. Neuenahr (Grafschaft), DE
  12. Neumark, PL
  13. Niederbayern (hertugdømme), DE
  14. Niederlausitz (markgrevskap), DE
  15. Niederösterreich (Erzherzogtum), AT, CZ
  16. Niederschlesien (hertugdømme), PL
  17. Nordhausen (fri riksstad), DE
  18. Nördlingen (fri riksstad), DE
  19. Northeim (Grafschaft), DE
  20. Nürnberg (Burggrafschaft), DE-BY
  21. Nürnberg (fri riksstad), DE-BY

O[rediger | rediger kilde]

  1. Oberbayern (hertugdømme), DE-BY
  2. Oberelsass (landgreve), FR
  3. Oberlausitz (markgrevskap), DE-SN, PL
  4. Obernai (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  5. Oberösterreich (Erzherzogtum), AT
  6. Oberpfalz (Pfalzgrafschaft), DE-BY <gab es das?>
  7. Oberschlesien (hertugdømme), PL <gab es das?>
  8. Oberschönenfeld (Abtei), DE
  9. Oels (fyrstedømme, hertugdømme), PL
  10. Oettingen (Grafschaft, fyrstedømme), DE
  11. Oldenburg (land) (Grafschaft, hertugdømme, Großherzogtum), DE
  12. Oppeln (hertugdømme), PL
  13. Oranien (Grafschaft, hertugdømme), FR
  14. Orlamünde (Grafschaft), DE
  15. Ortenburg (Grafschaft), AT
  16. Ortenburg (Reichsgrafschaft), DE-BY
  17. Osnabrück (Hochstift), DE-NI
  18. Österreich (hertugdømme), AT, CZ
  19. Ostfriesland (Reichsgrafschaft, fyrstedømme), DE-NI

P[rediger | rediger kilde]

  1. Paderborn (Hochstift, Fürstbistum), DE-NW
  2. Kurpfalz (Pfalzgrafschaft, Kufyrstedømme), DE-RP, DE-BW
  3. Pfalz-Neuburg (fyrstedømme, hertugdømme), DE
  4. Pfalz-Simmern (hertugdømme), DE
  5. Pfalz-Zweibrücken (Pfalzgrafschaft, fyrstedømme, hertugdømme), DE-RP
  6. Pleß (Freie Standesherrschaft), PL
  7. Pommern (hertugdømme) DE-MV, DE-BG, PL
  8. Prüm (Fürstabtei) DE-RP, FR, BE, NL, LU
  9. Prignitz (Landschaft), DE

Q[rediger | rediger kilde]

  1. Quedlinburg (Abtei), DE
  2. Querfurt (Herrschaft), DE-ST

R[rediger | rediger kilde]

  1. Rantzau (Grafschaft), DE-SH
  2. Ratibor (hertugdømme), PL, CZ
  3. Ratzeburg (Grafschaft, Fürstbistum, fyrstedømme, Land), DE-MV, DE-SH
  4. Ravensberg (Grafschaft), DE-NW
  5. Ravensburg (fri riksstad), DE
  6. Recklinghausen (Vest), DE-NW
  7. Regensburg (Hochstift), DE
  8. Regensburg (fri riksstad), DE
  9. Regenstein (Grafschaft), DE
  10. Reichenau (kgl. Kloster), DE
  11. Reuß (Grafschaft, fyrstedømme, Herrschaft), DE-TH
  12. Reutlingen (fri riksstad), DE
  13. Wild- und Rheingrafschaft (Grafschaft), DE
  14. Riedesel zu Eisenbach (Herrschaft), DE
  15. Rieneck (Grafschaft), DE
  16. Rietberg (Grafschaft), DE
  17. Rosheim (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  18. Rostock (fyrstedømme), DE-MV
  19. Rothenburg ob der Tauber (fri riksstad), DE
  20. Rottweil (fri riksstad), DE
  21. Rügen (fyrstedømme), DE-MV
  22. Runkel (Herrschaft), DE
  23. Ruppin (Herrschaft, Grafschaft), DE
  24. Rüstringen (Land), siehe : Jever, DE

S[rediger | rediger kilde]

  1. Saarbrücken (Grafschaft), DE
  2. Saarwerden (Grafschaft), DE
  3. Sachsen (hertugdømme), DE
  4. Sachsen (Kufyrstedømme), DE
  5. Sachsen-Altenburg (hertugdømme), DE
  6. Sachsen-Coburg (fyrstedømme), DE-BY
  7. Sachsen-Coburg und Gotha (hertugdømme), DE
  8. Sachsen-Eisenach (fyrstedømme), DE
  9. Sachsen-Eisenberg (fyrstedømme), DE
  10. Sachsen-Gotha (hertugdømme), DE
  11. Sachsen-Hildburghausen (hertugdømme) , DE
  12. Sachsen-Lauenburg (hertugdømme), DE-SH, DE-NI
  13. Sachsen-Meiningen (hertugdømme), DE
  14. Sachsen-Merseburg (hertugdømme), DE
  15. Sachsen-Römhild (hertugdømme), DE
  16. Sachsen-Querfurt (fyrstedømme, DE-ST
  17. Sachsen-Saalfeld (hertugdømme), DE
  18. Sachsen-Weimar (hertugdømme), DE-TH
  19. Sachsen-Weimar-Eisenach (hertugdømme), DE-TH
  20. Sachsen-Weißenfels-Querfurt (hertugdømme), DE
  21. Sachsen-Wittenberg (hertugdømme), DE-ST
  22. Sachsen-Zeitz (hertugdømme), DE-ST
  23. Sagan (hertugdømme), PL
  24. Salem (Abtei, Reichsstift), DE
  25. Salm (Grafschaft, fyrstedømme, siehe auch Fürstentum Salm), DE, BE, LU, FR
  26. Salzburg (Erzstift), AT, DE-BY
  27. Sankt Gallen (Reichsabtei, Zugewandter Ort), CH
  28. St. Gallen (fri riksstad, Zugewandter Ort), CH
  29. Savoyen (Grafschaft, hertugdømme), FR
  30. Sayn (Grafschaft), DE
  31. Sayn-Hachenburg (Grafschaft), DE
  32. Schaffhausen (fri riksstad, Eidgenössischer Ort), CH
  33. Schaumburg (Grafschaft), DE-NI
  34. Schaumburg-Lippe (Grafschaft, fyrstedømme), DE-NI
  35. Schellenberg (Herrschaft), FL
  36. Schenken von Limpurg (Grafschaft), DE
  37. Schlesien (hertugdømme), PL
  38. Schmalkalden (Herrschaft), DE
  39. Schönburg (Herrschaft, Grafschaft), DE
  40. Schwaben (hertugdømme), DE-BW, DE-BY, CH, FL, AT
  41. Schwäbisch Gmünd (fri riksstad), DE
  42. Schwäbisch Hall (fri riksstad), DE
  43. Schwalenberg (Grafschaft), DE
  44. Schwarzburg (Grafschaft, fyrstedømme), DE-TH
  45. Schwarzburg-Rudolstadt (Grafschaft, fyrstedømme), DE-TH
  46. Schwarzburg-Sondershausen (Grafschaft, fyrstedømme), DE-TH
  47. Schweidnitz (fyrstedømme), PL
  48. Schweinfurt (fri riksstad), DE-BY
  49. Schweiz (Eidgenossenschaft), CH
  50. Schwerin (Grafschaft), DE-MV
  51. Schwerin (Hochstift, fyrstedømme), DE
  52. Schwyz (Eidgenössischer Ort), CH
  53. Sélestat (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  54. Seeland (Grafschaft), NL
  55. Sigmaringen (Grafschaft), DE-BW
  56. Sitten (Hochstift), CH
  57. Soest (Freie Stadt), DE-NW
  58. Solms (Herrschaft, Grafschaft), DE
  59. Solothurn (fri riksstad, Eidgenössischer Ort), CH
  60. Speyer (Hochstift), DE
  61. Speyer (Freie Reichsstadt), DE
  62. Sponheim (Grafschaft), DE
  63. Stablo-Malmedy (Reichsabtei), BE, DE-RP
  64. Stargard (Herrschaft, Land)
  65. Stedingen (Landschaft, Freie Bauerngemeinde), DE
  66. Steiermark (hertugdømme), AT, SI
  67. Stein (Herrschaft), DE
  68. Steinfurt (Herrschaft, Grafschaft)
  69. Stettin (hertugdømme), DE, PL
  70. Stolberg (Grafschaft), DE-ST, DE-TH
  71. Stormarn (Landschaft), DE-SH, DE-HA
  72. Straßburg (Hochstift), FR
  73. Straßburg (Freie Reichsstadt), FR
  74. Sundgau (Grafschaft), FR

T[rediger | rediger kilde]

  1. Tarasp (Herrschaft), CH
  2. Teck (hertugdømme), DE
  3. Tecklenburg (Grafschaft), DE
  4. Thurgau (landgreve, Herrschaft), CH
  5. Thüringen (landgreve), DE
  6. Tirol (Grafschaft, Gefürstete Grafschaft), AT, IT
  7. Toggenburg (Grafschaft), CH
  8. Toul (Hochstift), FR
  9. Toul (fri riksstad), FR
  10. Wartenberg (Freie Standesherrschaft), PL
  11. Trient (Hochstift), IT
  12. Trier (Erzstift, Erzbistum, Kufyrstedømme, Kurstaat), DE, FR, LU
  13. Trieste by, IT
  14. Troppau (fyrstedømme), CZ, PL
  15. Tübingen (Grafschaft, Pfalzgrafschaft), DE
  16. Turckheim (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR

U[rediger | rediger kilde]

  1. Überlingen (fri riksstad), DE
  2. Ulm (fri riksstad), DE
  3. Unterwalden (Eidgenössischer Ort), CH
  4. Urach (Grafschaft), DE-BW
  5. Utrecht (Hochstift), NL
  6. Uznach (Grafschaft), CH

V[rediger | rediger kilde]

  1. Vaduz (Grafschaft), FL
  2. Veldenz (Grafschaft, fyrstedømme) , DE
  3. Verden (Hochstift, fyrstedømme, hertugdømme) , DE
  4. Verdun (Hochstift), FR
  5. Verdun (fri riksstad), FR
  6. Vianden (Grafschaft), LU, DE
  7. Vogtland (Reichsland), DE
  8. Vorarlberg (Landvogtei), AT

W[rediger | rediger kilde]

  1. Waadt (Herrschaft), CH
  2. Waldburg (Herrschaft, Grafschaft), DE
  3. Waldeck (Grafschaft, fyrstedømme), DE-HE
  4. Waldeck (Herrschaft), DE-RP
  5. Waldeck (Herrschaft), DE-BY
  6. Waldeck (Herrschaft), DE-BW
  7. Wallis (Zugewandter Ort), CH
  8. Wangen (fri riksstad), DE-BY
  9. Wartenberg (Freie Standesherrschaft), PL
  10. Weilnau (Grafschaft), DE
  11. Weimar (Grafschaft), DE
  12. Weimar-Orlamünde (Grafschaft), DE
  13. Weingarten (Reichsstift, Reichsabtei), DE
  14. Weißenau (Reichsstift, Reichsabtei), DE
  15. Weißenburg (fri riksstad), DE-BY
  16. Weißenburg (fri riksstad, Zehnstädtebund), FR
  17. Weißenburg (Fürstpropstei), FR
  18. Werden (Reichsabtei), DE
  19. Werdenberg (Grafschaft), CH
  20. Werdenfels (Grafschaft), DE
  21. Werle (Herrschaft, fyrstedømme), DE
  22. Westerburg (Herrschaft), DE-RP
  23. Westfalen (hertugdømme), (Nebenland von Kurköln) DE-NW, DE-HE
  24. Wetzlar (fri riksstad), DE-HE
  25. Wied, (Grafschaft, fyrstedømme), DE-RP
  26. Wittgenstein (Grafschaft), DE-NW
  27. Worms (Bistum), DE-RP
  28. Worms (fri riksstad), DE-RP
  29. Württemberg (hertugdømme, Kurfyrstedømme), DE-BW
  30. Wursten (Land), DE
  31. Würzburg (Hochstift), DE-BY


Z[rediger | rediger kilde]

  1. Ziegenhain (Grafschaft), DE
  2. Zug (Eidgenössischer Ort), CH
  3. Zürich (Reichsstadt, Eidgenössischer Ort), CH
  4. Zweibrücken (Grafschaft), DE, FR
  5. Zweibrücken-Bitsch (Grafschaft), DE, FR
  6. Zwiefalten (Abtei, Reichsabtei), DE