Liste over sciencefictionforfattere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over sciencefictionforfattere omfatter forfattere innen sciencefictionsjangeren.



A[rediger | rediger kilde]

Isaac Asimov, en av "Tre store" sciencefictionforfattere under hans livstids
Forrest J Ackerman ved Ackermansion, 1990
Dafydd ab Hugh (født 1960)
Edwin Abbott (1838–1926), Flatland
Kōbō Abe (1924–1993)
Robert Abernathy (1924–1990)
Dan Abnett (født 1965)
Forrest J. Ackerman (1916–2008)
Douglas Adams (1952–2001)
Robert Adams (1932–1990)
Jerry Ahern (født 1946)
Humayun Ahmed (født 1948)
Jim Aikin (født 1948)
Alan Burt Akers (pseudonym for Kenneth Bulmer)
Brian Aldiss (født 1925)
David M. Alexander (født 1945)
Lloyd Alexander (1924–2007)
Roger MacBride Allen (født 1957)
Hans Joachim Alpers (født 1957)
Steve Alten (født 1959)
Genrich Altov (1926–1998)
Genrich Altshuller (1926–1998)
Kingsley Amis (1922–1995)
Colin Anderson (1904–1980)
Kevin J. Anderson (født 1962)
Poul Anderson (1926–2001)
Christopher Andrews (født 1970)
Patricia Anthony (født 1947)
Piers Anthony (født 1934), Xanth
Christopher Anvil (1925–2009) (pseudonym for Harry C. Crosby)
K. A. Applegate (født 1956)
E.L. Arch (1922–1988) (pseudonym for Rachel Cosgrove Payes)
Eleanor Arnason (født 1942)
Robert Arthur (1909–1969)
Catherine Asaro (født 1955)
Neal Asher (født 1961)
Francis Leslie Ashton (1904-1994)
Isaac Asimov (1920–1992)
Janet Asimov (født 1926)
Nancy Asire (født 1945)
Robert Asprin (1946–2008), Myth Adventures, Phule's Company
A. A. Attanasio (født 1951)
Ayerdhal (født 1959)

B[rediger | rediger kilde]

Edward Bellamy, c. 1889
John Birmingham, 2009
Ray Bradbury, 1975
Lois McMaster Bujold, 1996
Ex libris for Edgar Rice Burroughs viser Tarzan som holder planeten Mars omgitt av andre karakterer fra Burroughs sin historier, ca. 1918
Richard Bachman (pseudonym for Stephen King), Desperation
Hilary Bailey (født 1936)
Kage Baker (1952–2010)
Scott Baker (født 1947)
J. G. Ballard (1930–2009)
Iain M. Banks (1954-2013)
Raymond E. Banks (1918–1974) (også kjent som Ray Banks, Ray E. Banks, R.E. Banks, og Fred Freair)
Marek Baraniecki (født 1954)
Miquel Barceló (født 1948)
René Barjavel (1911–1985)
Arthur K. Barnes (1911–1969)
John Barnes (født 1957)
Steven Barnes (født 1952)
William Barnwell (født 1943)
Donald Barr (1921-2004)
João Barreiros (født 1952)
William Barton (forfatter) (født 1950)
T. J. Bass (født 1932) (pseudonym for Thomas J. Bassler)
Harry Bates (1900–1981)
L. Frank Baum (1856–1919)
John Baxter (født 1939)
Stephen Baxter (født 1957)
Barrington J. Bayley (1937–2008)
Elizabeth Bear (født 1971)
Greg Bear (født 1951)
Jerome Beatty Jr (1918–2002)
Charles Beaumont (1929–1967)
Alexander Beliaev (1884–1942)
Edward Bellamy (1850–1898)
Don Bendell (født 1947) (pseudonym for Ron Stillman)
Gregory Benford (født 1941)
J. D. Beresford (1873–1947)
Jack Bertin (pseudonym for Peter B. Germano)
Alfred Bester (1913–1987)
Bruce Bethke (født 1955)
Ambrose Bierce (1842-1914?)
Lloyd Biggle, Jr. (1923–2002)
Eando Binder (felles pseudonym for Earl (1904–1966) og Otto (1911–1974) Binder)
John Birmingham (født 1964)
Michael Bishop (forfatter) (født 1945)
Terry Bisson (født 1942)
Jerome Bixby (1923–1998)
Malorie Blackman (født 1962)
Jayme Lynn Blaschke (født 1969)
James Blaylock, (født 1950)
Robert M. Blevins (født 1954)
James Blish (1921–1975)
Robert Bloch (1917–1994)
Maya Kaathryn Bohnhoff (født 1954)
Nelson S. Bond (1908–2006)
Pierre Bordage (født 1955)
Anthony Boucher (1911–1968) (pseudonym for William A.P. White)
Sydney J. Bounds (1920–2006)
Mark Bourne (født 1961) ISFDB
Ben Bova (født 1932)
Charlotte Boyett-Compo (født 1948)
Leigh Brackett (1915–1978)
Ray Bradbury (1920-2012)
Marion Zimmer Bradley (1930–1999)
Gillian Bradshaw (født 1956)
Paolo Brera (født 1949)
Reginald Bretnor (1911–1992)
David Brin (født 1950)
Damien Broderick (født 1944)
Kristi Brooks (født 1980)
Terry Brooks (født 1944)
John Brosnan (1947–2005)
Eric Brown (født 1960)
Fredric Brown (1906–1972)
Rosel George Brown (1926–1967)
Simon Brown (født 1956)
John Brunner (1934–1995)
Steven Brust (født 1955)
Edward Bryant (født 1945)
Valery Bryusov (1873–1924)
Tobias S. Buckell (født 1979)
Algis Budrys (1931–2008)
Lois McMaster Bujold (født 1949)
Mikhail Bulgakov (1891–1940)
Kenneth Bulmer (1921–2005)
Kir Bulychev (1934–2003)
Chris Bunch (1943–2005)
David R. Bunch (1925–2000)
Anthony Burgess (1917–1993)
Edgar Rice Burroughs (1875–1950)
Michael A. Burstein (født 1970)
F. M. Busby (1921–2005)
Jim Butcher (født 1971)
Octavia E. Butler (1947–2006)

C[rediger | rediger kilde]

Michael Crichton
Ray Cummings, Brigands of the Moon
Pat Cadigan (født 1953)
Jack Cady (1932–2004)
Martin Caidin (1927–1997)
John W. Campbell, Jr. (1910–1971) (også kjent som Don A. Stuart)
Karel Čapek (1890–1938)
Orson Scott Card (født 1951)
Terry Carr (1937–1987)
Lin Carter (1930–1988)
Paul A. Carter (født 1926) ISFDB
Cleve Cartmill (1908–1964)
Jeffrey Carver (født 1949)
Jay Caselberg
Jack L. Chalker (1944–2005)
A. Bertram Chandler (1912–1984)
Suzy McKee Charnas (født 1939)
Daína Chaviano (født 1960)
Richard Chwedyk (født 1955)
C. J. Cherryh (født 1942)
Ted Chiang (født 1967)
Charles Chilton (født 1917)
John Christopher (1922-2012) (pseudonym of Samuel Youd)
Massimo Citi (født 1955)
Charles Heber Clark (1841–1915) (også kjent som Max Adeler og John Quill)
Arthur C. Clarke (1917–2008)
Jo Clayton (1939–1998)
Hal Clement (1922–2003) (pseudonym for Harry Clement Stubbs)
John Cleve (pseudonym for Andrew J. Offutt)
Mark Clifton (1906–1963)
Brenda Clough (født 1955)
John Clute (født 1940)
Stephen Euin Cobb (født 1955)
Stanton A. Coblentz (1896–1982)
Theodore Cogswell (1918–1987)
Erroll Collins (1906–1991) (pseudonym for Ellen Edith Hannah Redknap)
David G. Compton (født 1930)
Michael Coney (1932–2005)
Groff Conklin (1904–1968)
Storm Constantine (født 1956)
Glen Cook (født 1944)
Hugh Cook (født 1956)
Paul Cook (født 1950)
Edmund Cooper (1926–1982)
Charles Cosgriff (født 1960)
Richard Cowper (1926–2002) (pseudonym John Middleton Murry, Jr. brukte som sciencefictionforfatter)
Erle Cox (1873–1950)
John G. Cramer (født 1934)
Michael Crichton (1942–2008)
Compton N. Crook (1908–1981) (også kjent som Stephen Tall)
John Crowley (født 1942)
Andrew Crumey (født 1961)
Ray Cummings (1887–1957)
Julie E. Czerneda (født 1955)

D[rediger | rediger kilde]

Judy Lynn and Lester Del Rey, 1974
Samuel R. Delany
Cory Doctorow, 2007
Roald Dahl (1916–1990)
Brian Daley (1947–1996)
John Dalmas (født 1926)
Tony Daniel (født 1963)
Jack Dann (født 1945)
Maurice Georges Dantec (født 1959)
Dennis Danvers (født 1947)
Clark Darlton (1920–2005) (pseudonym for Walter Ernsting)
Avram Davidson (1923–1993)
Chan Davis (født 1926) (pseudonym for Dr. Chandler Davis)
L. Sprague de Camp (1907–2000)
Antonio de Macedo (født 1931)
Marianne de Pierres (født 1961)
Stephen Dedman (født 1959)
Lester del Rey (1915–1993)
Samuel R. Delany (født 1942)
Bradley Denton (født 1958)
August Derleth (1909–1971)
A.J. Deutsch (1918–1969)
Graham Diamond
Philip K. Dick (1928–1982)
Gordon R. Dickson (1923–2001)
William C. Dietz (født 1945)
Thomas M. Disch (1940–2008)
Cory Doctorow (født 1971)
Stephen Donaldson (født 1947)
Candas Dorsey (født 1952)
Arthur Conan Doyle (1859–1930)
L. Warren Douglas (født 1943)
Gardner Dozois (født 1947)
David Drake (født 1945)
Tananarive Due (født 1966)
Jacek Dukaj (født 1974)
Jean-Claude Dunyach (født 1957)

E[rediger | rediger kilde]

Carol Emshwiller, 1998
G. C. Edmondson (1922–1995)
George Alec Effinger (1947–2002)
Ivan Antonovich Efremov (1907–1972) (på russisk Иван Антонович Ефремов)
Greg Egan (født 1961)
Suzette Haden Elgin (født 1936)
William B. Ellern (født 1933)
Harlan Ellison (født 1934)
Roger Elwood (1933–2007)
Carol Emshwiller (født 1921)
M. J. Engh (født 1933)
Walter Ernsting (1920–2005)
Andreas Eschbach (født 1959)
Kelley Eskridge (født 1960)
Valerio Evangelisti (født 1952)
Christopher Evans (født 1951)

F[rediger | rediger kilde]

"Telefonoscope" fra Camille Flammarion, La Fin du Monde, 1894
Eric Flint
Philip José Farmer (1918–2009)
Howard Fast (1914–2003)
John Russell Fearn (1908–1960)
Cynthia Felice (født 1942) ISFDB
Brad Ferguson (født 1953)
Sheila Finch (født 1935)
Jack Finney (1911–1995)
Nicholas Fisk (født 1923) (pseudonym for David Higginbottom)
Camille Flammarion (1842–1925)
Eric Flint (født 1947)
Michael Flynn (født 1947)
Charles L. Fontenay (1917–2007)
Jeffrey Ford (født 1955)
John M. Ford (1957–2006)
William R. Forstchen (født 1950)
E(dward) M(organ) Forster (1879–1970)
Robert L. Forward (1932–2002)
Richard Foss
Alan Dean Foster (født 1946)
M. A. Foster (født 1939)
Karen Joy Fowler (født 1950)
Randall Frakes ISFDB
Herbert W. Franke (født 1927)
Yves Fremion (født 1940)
C. S. Friedman (født 1957)
Oscar J. Friend (1897–1963)
Esther Friesner (født 1951)

G[rediger | rediger kilde]

Neil Gaiman, 2004
James Gunn
Neil Gaiman (født 1960)
Raymond Z. Gallun (1911–1994)
Daniel F. Galouye (1920–1976)
James Alan Gardner (født 1955)
Martin Gardner (1914–2010)
Richard Garfinkle
Randall Garrett (1927–1987)
Mary Gentle (født 1956)
Alistair Gentry
Peter George (1924-1966)
Hugo Gernsback (1884–1967)
David Gerrold (født 1944)
Mark S. Geston (født 1946)
Edward Gibson (født 1936)
Gary Gibson (født 1965)
William Gibson (født 1948)
Alexis A. Gilliland (født 1931)
Molly Gloss (født 1944)
Tom Godwin (1915–1980)
H. L. Gold (1914–1996)
Lisa Goldstein (født 1953)
Kathleen Ann Goonan (født 1952)
Richard Gordon (født 1947)
Phyllis Gotlieb (1926–2009)
Ron Goulart (født 1933)
Charles L. Grant (1942–2006)
Roland J. Green (født 1944)
Colin Greenland (født 1954)
William Greenleaf (født 1948)
Edward Grendon (født 1920) (pseudonym for Lawrence LeShan) ISFDB
George Griffith (1857–1906)
Nicola Griffith (født 1960)
Jon Courtenay Grimwood
Ken Grimwood (1944–2003)
Alexander Gromov (på russisk Алексáндр Николáевич Грóмов)
Martin Grzimek (født 1950)
Wyman Guin (1915–1989)
Eileen Gunn (født 1945)
James E. Gunn (født 1923)

H[rediger | rediger kilde]

Peter F. Hamilton, 2006
Elizabeth Hand, 2007
Midshipman Robert A. Heinlein, 1929
PJ Haarsma (født 1964)
Karen Haber (født 1955)
H. Rider Haggard (1856–1925)
Ronald M. Hahn (født 1948)
Jack C. Haldeman II (1941–2002)
Joe Haldeman (født 1943)
Barbara Hambly (født 1951)
Edmond Hamilton (1904–1977)
Peter F. Hamilton (født 1960)
Elizabeth Hand (født 1957)
Lee Harding (født 1937)
Charles L. Harness (1915–2005)
Clare Winger Harris (1891–1968)
Harry Harrison (1925-2012)
M. John Harrison (født 1945)
Henry Hasse (1913–1977)
Simon Hawke (født 1951)
Peter Heck
Robert A. Heinlein (1907–1988)
Zenna Henderson (1917–1983)
Brian Herbert (født 1947)
Frank Herbert (1920–1986), Dune
Philip E. High (1914–2006)
Douglas Hill (født 1935)
Ernest Hill (født 1914)
Christopher Hinz (født 1951)
Morioka Hiroyuki (født 1962) (på kinesisk 森岡浩之)
P. C. Hodgell (født 1951)
William Hope Hodgson (1877–1918)
E. T. A. Hoffman (1776–1822)
Lee Hoffman (født 1932)
H. H. Hollis (1921–1977) (pseudonym av Ben Neal Ramey)
James P. Hogan (født 1941)
Elizabeth Holden (født 1943)
Robert Holdstock (1948–2009)
Nalo Hopkinson (født 1960)
Shinichi Hoshi (1926–1997)
Fred Hoyle (1915–2001)
L. Ron Hubbard (1911–1986)
Marek Huberath (født 1954)
Matt Hughes (født 1949)
Monica Hughes (1925–2003)
Stephen Hunt (født 1966)
Aldous Huxley (1894–1963)

I[rediger | rediger kilde]

Ibn al-Nafis (1213–1288)
Dean Ing (født 1931)
Muhammed Zafar Iqbal (født 1952)
Simon Ings (født 1965)

J[rediger | rediger kilde]

James Patrick Kelly, 2008
John Jakes (født 1932)
Phil Janes
Laurence Janifer (1933–2002)
Wolfgang Jeschke (født 1936)
K. W. Jeter (født 1950)
Michel Jeury (født 1934)
George Clayton Johnson (født 1929)
D. F. Jones (1917–1981)
Gwyneth Jones (født 1952)
Neil R. Jones (1909–1988)
Raymond F. Jones (1915–1994)
Theodore Judson

K[rediger | rediger kilde]

Stephen King, 2007
Nancy Kress (i senrum), med forfatter Delia Sherman (venstre) og redaktør Ellen Datlow (høyre)
Franz Kafka (1883–1924)
Janet Kagan (1946–2008)
Michael Kandel (født 1941)
Colin Kapp (1928–2007)
Joseph E. Kelleam (1913–1975)
James Patrick Kelly (født 1951)
John Kessel (født 1950)
Roy Kettle
Alexander Key (1904–1979)
Daniel Keyes (1927-2014)
Gregory Keyes (født 1963)
Caitlin R. Kiernan (født 1964)
Karen Lee Killough (født 1942)
Wade A. Kimberlin (født 1970)
Sara King (født 1982)
Stephen King (født 1947)
T. Jackson King (født 1948)
Vincent King (født 1935)
John Kippax (1915–1974)
Annette Curtis Klause
Donald Kingsbury (født 1929)
Hugh Kingsmill (1889–1949)
David Barr Kirtley (født 1977)
Gérard Klein (født 1937)
Nigel Kneale (1922–2006)
Damon Knight (1922–2002)
Dean R. Koontz (født 1945)
Cyril M. Kornbluth (1923–1958)
Nancy Kress (født 1948)
Zoran Krušvar (født 1977)
Michael P. Kube-McDowell (født 1954)
Henry Kuttner (1915–1958)

L[rediger | rediger kilde]

Shariann Lewitt, 2007
Jack London, 1900
R. A. Lafferty (1914–2002)
Randolph Lalonde (født 1974)
Geoffrey Landis (født 1955)
David Langford (født 1953)
Sterling E. Lanier (1927–2007)
Justine Larbalestier, Magic or Madness
Glen A. Larson (født 1937)
Kurd Lasswitz (1848–1910)
Keith Laumer (1925–1993)
Stephen R. Lawhead (født 1950)
Ursula K. Le Guin (født 1929)
Gentry Lee
Sharon Lee (født 1952)
Stan Lee (født 1922)
Tanith Lee (født 1947)
Kimmo Lehtonen (født 1967)
Fritz Leiber (1910–1992)
Murray Leinster (1896–1975) (pseudonym av Will F. Jenkins)
Stanisław Lem (1921–2006)
Edward M. Lerner (født 1949)
Doris Lessing (1919-2013)
Jonathan Lethem (født 1964)
Paul Levinson (født 1947)
Roger Levy
C. S. Lewis (1898–1963)
Shariann Lewitt (født 1954)
Jacqueline Lichtenberg (født 1942)
Brad Linaweaver (født 1952)
Dénis Lindbohm (1927–2005)
John Uri Lloyd (1849–1936)
Jack London (1876–1916)
Karawynn Long (født 1970)
Barry B. Longyear (født 1942)
Jean Lorrah (født 1938)
H. P. Lovecraft (1890–1937)
Archibald Low (1888–1956)
Lois Lowry (født 1937)
George Lucas (født 1944), Star Wars
Lucian (120-after 180)
Nicole Luiken (født 1971)
Sam Lundwall (født 1941)
Sergey Lukyanenko (født 1968)
Richard A. Lupoff (født 1935)

M[rediger | rediger kilde]

A. Merritt, The Metal Monster, 1920
China Miéville, 2006
Richard Morgan i Zagreb, 2008
Darko Macan (født 1966)
John D. MacDonald (1916–1986)
F. Gwynplaine MacIntyre (født ca. 1948)
R. W. Mackelworth (1930–2000)
Katherine MacLean (født 1925)
Ian R. MacLeod (født 1956)
Ken MacLeod (født 1954)
Angus MacVicar (1908-2001)
Tom Maddox
Charles Eric Maine (1921–1981) (pseudonym for David McIlwain)
Donald Malcolm (1930–1975)
Barry N. Malzberg (født 1939)
Laurence Manning (1899–1972)
Leo Margulies (1900–1975)
Stephen Marley (født 1946)
Paul Marlowe
George R. R. Martin (født 1948)
David Marusek (født 1951)
Richard Matheson (1926-2013)
Julian May (født 1931)
Paul J. McAuley (født 1955)
Premendra Mitra (1904–1988)
Edward Page Mitchell (1852–1927)
Anne McCaffrey (1926-2011)
Wil McCarthy (født 1966)
Michael McCollum (født 1946)
David McDaniel (1944–1977)
Jack McDevitt (født 1935)
Ian McDonald (født 1960)
Maureen F. McHugh (født 1959)
J.T. McIntosh (1925-2008)
Vonda McIntyre (født 1948)
Sean McMullen (født 1948)
Mike McQuay (1949–1995)
John Meaney (født 1951)
Capt. S.P. Meek (1894–1972)
Richard C. Meredith (1937–1979)
Robert Merle (1908–2004)
Judith Merril (1923–1997)
A. Merritt (1884–1943)
Robert A. Metzger (født 1956)
Gustav Meyrink (1868–1932)
China Miéville (født 1972)
P. Schuyler Miller (1912–1974)
Steve Miller (født 1950) Liaden universe
Walter M. Miller, Jr. (1923–1996) A Canticle for Leibowitz
Kirk Mitchell (født 1950)
Syne Mitchell (født 1970)
Naomi Mitchison (1897–1999)
L. E. Modesitt, Jr. (født 1943)
Donald Moffitt (født 1936)
Elizabeth Moon (født 1945)
Michael Moorcock (født 1939)
Alan Moore (født 1953)
C. L. Moore (1911–1987)
Patrick Moore (1923-2012)
Ward Moore (1903–1978)
Daniel Keys Moran (født 1962)
Dan Morgan (1925-2011)
Richard Morgan (født 1965)
Chris Moriarty (født 1968)
Chris Morris (født 1946)
Janet Morris (født 1946)
William Morrison, (1906–1982) (pseudonym for Joseph Samachson)
James Morrow (født 1947)
Sam Moskowitz (1920–1997)
Pat Murphy (født 1955)
Howard L. Myers (1930–1971) (også kjent som Verge Foray) ISFDB

N[rediger | rediger kilde]

Linda Nagata (født 1960)
Ondřej Neff (født 1945)
Geoff Nelder (født 1947)
Josef Nesvadba (1926–2005)
Kris Neville
Yuri Nikitin (på russisk Юрий Никитин)
Larry Niven (født 1938)
Nick Nielsen (muligens et pseudonym)
William F. Nolan (født 1928)
Jeff Noon (født 1957)
John Norman (født 1931), Gor serien
Lisanne Norman
Eric North (pseudonym for Bernard Cronin (1884–1968))
Andre Norton (1912–2005) (pseudonym for Alice Mary Norton)
Alan E. Nourse (1928–1992)
Eric S. Nylund (født 1964)

O[rediger | rediger kilde]

H. Beam Piper, Hunter Patrol
Robert C. O'Brien (1918–1973)
Kevin O'Donnell, Jr. (født 1950)
Patrick O'Leary (født 1952)
Vladimir Obruchev (1863–1956)
Andrew J. Offutt (født 1937)
Chad Oliver (1928–1993)
Jerry Oltion (født 1957)
John Ostrander (født 1949)
Jerry Ordway (født 1957)
Marek Oramus (født 1952)
Rebecca Ore (født 1948)
George Orwell (1903–1950) (pseudonym for Eric Arthur Blair)

P[rediger | rediger kilde]

Edgar Allan Poe, "The Tell-Tale Heart", illustration by Harry Clarke
Mike Resnick
David R. Palmer (født 1941)
Ray Palmer (1910–1977)
Edgar Pangborn (1909–1976)
Alexei Panshin (født 1940)
Cory Panshin, født (1947)
Stel Pavlou (født 1970)
Donald G. Payne (født 1924)
Hayford Peirce (født 1942)
Charles Pellegrino (født 1953)
Lawrence Person (født 1965)
Steve Perry (født 1947)
Emil Petaja (1915–2000)
John T. Phillifent (1916–1976)
Mark Phillips (felles pseudonym brukt av Lawrence Mark Janifer (1933–2002) og Randall Philip Garrett (1927–1987))
Rog Phillips (1909–1965) (pseudonym for Roger P. Graham)
Eden Phillpotts (1862–1960)
John R. Pierce (1910–2002) (også kjent som J.J. Coupling)
Marge Piercy (født 1936)
H. Beam Piper (1904–1964)
Doris Piserchia (født 1928)
Brian Plante (født 1956)
Charles Platt (født 1945)
P. J. Plauger
Edgar Allan Poe (1809–1849)
Frederik Pohl (født 1919)
Arthur Porges (1915–2006)
Jerry Pournelle (født 1933)
Terry Pratchett (født 1948), Discworld serien
Robert Presslie (1920–2002)
Paul Preuss (født 1942)
Christopher Priest (født 1943)
Philip Pullman (født 1946)

Q[rediger | rediger kilde]

Roberto Quaglia (født 1962)
W. T. Quick
Daniel Quinn

R[rediger | rediger kilde]

Adam Roberts, 2008
Kim Stanley Robinson, 2005
Bill Ransom ISFDB
Rick Raphael (1919–1994) ISFDB
Satyajit Ray (1921–1992)
Tom Reamy (1935–1977)
Melanie Rawn
Robert Reed (født 1956)
Miha Remec (født 1928)
Laura Resnick (født 1962)
Mike Resnick (født 1942)
Alastair Reynolds (født 1966)
Mack Reynolds (1917–1983)
Christopher Rice
John Ringo, Empire of Man serien med David Weber
Adam Roberts (født 1965)
Keith Roberts (1935–2000)
Shauna S. Roberts (født 1956)
Frank M. Robinson (født 1926)
Jeanne Robinson (1948–2010)
Kim Stanley Robinson (født 1952)
Spider Robinson (født 1948)
Justina Robson (født 1968)
Ross Rocklynne (1913–1988)
Gene Roddenberry (1921–1991), Star Trek
Carlos Rasch (født 1932)
Simon Rose
Joel Rosenberg (født 1954), Guardians of the Flame
J.-H. Rosny (felles pseudonym for Joseph (1856–1940) og Séraphin (1859–1948) Boex)
Milton A. Rothman (1919–2001)
Tony Rothman (født 1953)
William Rotsler (1926–1997)
Christopher Rowley (født 1948)
Rudy Rucker (født 1946)
Kristine Kathryn Rusch (født 1960)
Joanna Russ (født 1937)
Richard Paul Russo (født 1954)
Eric Frank Russell (1905–1978)
Mary Doria Russell (født 1950)
Geoff Ryman (født 1951)

S[rediger | rediger kilde]

Robert J. Sawyer, 2005
Mary Shelley, Frankenstein
Cordwainer Smith (Paul Linebarger), 1953
Allen Steele
Charles Stross, 2005
Michael Swanwick, 2005
Fred Saberhagen (1930–2007)
Carl Sagan (1934–1996)
Nick Sagan (født 1970)
Don Sakers, (Dance for The Ivory Madonna)[1]
Margaret St. Clair (1911–1995) (også kjent som Idris Seabright)
Emilio Salgari (1862–1911)
Domingo Santos (født 1941) (pseudonym for Pedro Domingo Mutiñó)
Pamela Sargent (født 1948)
Al Sarrantonio (født 1952)
Robert J. Sawyer (født 1960)
John Scalzi (født 1969)
Nat Schachner (1895–1955)
James H. Schmitz (1911–1974)
Stanley Schmidt (født 1944)
Karl Schroeder (født 1962)
J. Neil Schulman (født 1953)
George H. Scithers (1929-2010)
Thomas N. Scortia (1926–1986)
Arthur Sellings (1911–1968)
Rod Serling (1924–1975)
Michael Shaara (1928–1988)
Eric Shapiro (født 1978)
William Shatner (født 1931)
Richard S. Shaver (1907–1975)
Bob Shaw (1931–1996)
Nisi Shawl
Robert Sheckley (1928–2005)
Charles Sheffield (1935–2002)
Mary Shelley (1797–1851)
Lucius Shepard (født 1947)
Joel Shepherd (født 1974)
M. P. Shiel (1865–1947)
T. L. Sherred (1915–1985)
Lewis Shiner (født 1950)
Sharon Shinn (født 1957)
Wilmar H. Shiras (1908–1990)
John Shirley (født 1953)
Pavel Shumil (født 1957)
William Shunn (født 1967)
Luís Filipe Silva (født 1969)
Robert Silverberg (født 1935)
Clifford D. Simak (1904–1988)
Dan Simmons (født 1948)
Johanna Sinisalo (født 1958)
Curt Siodmak (1902–2000)
John Sladek (1937–2000)
William Sleator (født 1945)
Joan Slonczewski (født 1956)
Clark Ashton Smith (1893–1961)
Cordwainer Smith (1913–1966) (pseudonym for Paul M.A. Linebarger)
E. E. Smith (1890–1965)
Michael Marshall Smith (født 1965)
George O. Smith (1911–1981)
L. Neil Smith (født 1946)
Melinda Snodgrass (født 1951)
Jerry Sohl (1913–2002)
Martha Soukup
Norman Spinrad (født 1940)
Nancy Springer (født 1948)
Margaret St. Clair (1911–1985)
Dana Stabenow (født 1952)
Brian Stableford (født 1948)
Michael A. Stackpole (født 1957)
Olaf Stapledon (1886–1950)
Roman Frederick Starzl (1899–1976)
Christopher Stasheff (født 1944)
John Steakley (født 1951)
Allen Steele (født 1958)
Neal Stephenson (født 1959)
Jacques Sternberg (1923-2006)
Bruce Sterling (født 1954)
Francis Stevens (1883–1948) (pseudonym for Gertrude Barrows Bennett)
Marc Stiegler
Ron Stillman (pseudonym of Don Bendell)
G. Harry Stine (1928–1997) (også kjent som Lee Corey)
S. M. Stirling (født 1953)
John E. Stith (født 1947)
J. Michael Straczynski (født 1954), Babylon 5
Giampietro Stocco (født 1961)
Charles Stross (født 1964)
Arkady and Boris Strugatsky (født henholdsvis (1925–1991) og (født 1933)) (på russisk Аркадий и Борис Стругацкие)
Theodore Sturgeon (1918–1985) (pseudonym for Edward Hamilton Waldo)
Somtow Sucharitkul (også kjent som S. P. Somtow)
Richard J. Sutcliffe (født 1947)
Michael Swanwick (født 1950)
Jonathan Swift (1667–1745)
Michael Szameit (født 1950)

T[rediger | rediger kilde]

Wilson Tucker
Harry Turtledove, 2005
John Taine (1883–1960) (pseudonym for Eric Temple Bell)
Stephen Tall (1908–1981) (pseudonym for Compton N. Crook)
Charles R. Tanner (1896–1974), ISFDB
Howard Tayler, webcomic Schlock Mercenary
Mark Anthony Taylor (født 1970)
Dr. Travis S. Taylor (født 1968)
William Tenn (1920-2010) (pseudonym for Philip Klass)
Steve Rasnic Tem (født 1950)
William F. Temple (1914–1989)
Tais Teng (født 1952) (forfatternavn for Thijs van Ebbenhorst Tengbergen)
Sheri S. Tepper (født 1929)
Tom Terry (født 1963)
Walter Tevis (1928–1984)
Robert Thurston
Mark W. Tiedemann (født 1954)
Patrick Tilley (født 1928)
James M. Tiptree, Jr (1915–1987) (pseudonym of Alice Sheldon)
Aleksei Nikolaevich Tolstoi (født 1882 eller 1883, død 1945) (på russisk Алексей Николаевич Толстой)
Karen Traviss
E. C. Tubb (født 1919)
George Tucker (1775–1861)
Wilson Tucker (1914–2006)
George Turner (1916–1997)
Harry Turtledove (født 1949)
Mary Turzillo
John Twelve Hawks
Kathy Tyers (født 1952)

U[rediger | rediger kilde]

Steven Utley (født 1948)

V[rediger | rediger kilde]

Jack Vance styrer båten sin, tidlig på 1980-tallet
Jack Vance (1916-2013)
Jeff VanderMeer (født 1968)
James Van Pelt
Sydney J. Van Scyoc (født 1939)
Robert E. Vardeman (født 1947)
A. E. van Vogt (1912–2000)
John Varley (født 1947)
Vladimir Vasiljev
Jules Verne (1828–1905)
Joan D. Vinge (født 1948)
Vernor Vinge (født 1944)
Paul Voermans (født 1960)
Voltaire (1694–1778)
Elisabeth Vonarburg (født 1947)
Kurt Vonnegut, Jr. (1922–2007)

W[rediger | rediger kilde]

Stanley G. Weinbaum
H. G. Wells, War of the Worlds, 1906-utgaven
Walter Jon Williams, 2006
Jack Womack ved KGB Bar, NYC, 2008
Roland C. Wagner (født 1960)
Howard Waldrop (født 1946)
F. L. Wallace (også kjent som Floyd Wallace)
Ian Wallace (1912–1998)
Hugh Walters (1910–1993)
Donald Wandrei (1908–1987)
Ian Watson (født 1943)
Lawrence Watt-Evans (født 1954)
Peter Watts (født 1958)
Stanley G. Weinbaum (1902–1935)
David Weber, Honor Harrington serien
Jan Weiss (1892–1972)
Angus Wells (1943–2006)
H. G. Wells (1866–1946)
Martha Wells (født 1964)
K. D. Wentworth (født 1951)
Wallace West (1900–1980)
Scott Westerfeld
Suzanne Weyn (født 1955)
James White (1928–1999), Sector General serien
Steve White (født 1946)
Ted White (født 1938)
Sonny Whitelaw (født 1956), Stargate serien
Cherry Wilder (1930–2002)
Kate Wilhelm (født 1928)
Lynda Williams (født 1958), Okal Rel Universe serien
Liz Williams (født 1965)
Rob Williams
Tad Williams (født 1957), Otherland
Walter Jon Williams (født 1953)
Jack Williamson (1908–2006)
Michael Z. Williamson (født 1967)
Connie Willis (født 1945)
Colin Wilson (1931-2013)
D. Harlan Wilson (født 1971)
F. Paul Wilson (født 1946)
Robert Anton Wilson (1932–2007)
Robert Charles Wilson (født 1953)
David Wingrove (født 1954), Chung Kuo serien
Adam Wiśniewski-Snerg (1937–1995)
Otto Witt (1875–1923)
Allen L. Wold (født 1943) ISFDB
Gene Wolfe (født 1931)
Donald A. Wollheim (1914–1990) (forskjellige pseudonymer)
Edmund Wnuk-Lipinski (født 1944)
Jack Womack (født 1956)
John C. Wright (født 1961), The Golden Age trilogy
S. Fowler Wright (1874–1965)
Stefan Wul (1922–2003) (pseudonym of Pierre Pairault)
John Wyndham (1903–1969) (pseudonym for John Beynon Harris)

X[rediger | rediger kilde]

Y[rediger | rediger kilde]

Tetsu Yano (1923–2004)
Jane Yolen (født 1939)
Robert Franklin Young (1915–1986)

Z[rediger | rediger kilde]

Timothy Zahn (født 1951)
Janusz A. Zajdel (1938–1985)
Yevgeny Zamyatin (1884–1937)
George Zebrowski (født 1945)
Roger Zelazny (1937–1995)
Tully Zetford (pseudonym for Kenneth Bulmer)
Sarah Zettel (født 1966)
Rafal A. Ziemkiewicz (født 1964)
Andrzej Ziemiański (født 1960)
Aleksandar Ziljak (født 1963)
David Zindell (født 1952)
Zoran Živković (født 1948)
Pamela Zoline (født 1941)

Se også[rediger | rediger kilde]

Bøker om forfatterne[rediger | rediger kilde]

  • A Reader's Guide to Science Fiction, av Baird Searles, Martin Last, Beth Meacham, og Michael Franklin (1979). It also tells you whom else you might like if you like one author.
  • The Encyclopedia of Science Fiction, redaktører John Clute og Peter Nicholls (2nd. Ed. 1991)
  • The Mammoth Encyclopedia of Science Fiction, redaktør George Mann (1999) (ISBN 0-7867-0887-5 or ISBN 1-84119-177-9)
  • Twentieth Century Science Fiction Writers, redaktør Curtis C. Smith (1981) (ISBN 0-312-82420-3).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]