Liste over rekorder på Billboard Hot 100

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over rekorder på den amerikanske musikklisten Billboard Hot 100.

Rekorder av sanger[rediger | rediger kilde]

Flest uker på nr. 1[rediger | rediger kilde]

  • 16 uker
Mariah Carey og Boyz II Men — "One Sweet Day" (1995)
  • 14 uker
Whitney Houston — "I Will Always Love You" (1992)
Boyz II Men — "I'll Make Love to You" (1994)
Los del Río — "Macarena" (1996)
Elton John — "Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (1997)
Mariah Carey — "We Belong Together" (2005)
The Black Eyed Peas — "I Gotta Feeling" (2009)
  • 13 uker
Boyz II Men — "End of the Road" (1992)
Brandy og Monica — "The Boy Is Mine" (1998)
  • 12 uker
Santana featuring Rob Thomas — "Smooth" (1999)
Eminem — "Lose Yourself" (2002–2003)
Usher featuring Lil Jon og Ludacris — "Yeah!" (2004)
The Black Eyed Peas — "Boom Boom Pow" (2009)
  • 11 uker
Elvis Presley — "Hound Dog" / "Don't Be Cruel" (1956)
All-4-One — "I Swear" (1994)
Toni Braxton — "Un-Break My Heart" (1996)
Puff Daddy og Faith Evans featuring 112 — "I'll Be Missing You" (1997)
Destiny's Child — "Independent Women Part I" (2000)
  • 10 uker
The McGuire Sisters — "Sincerely" (1955) (Pre-Hot 100: "Most Played by Jockeys" chart)
Pérez Prado — "Cherry Pink and Apple Blossom White" (1955) (Pre-Hot 100: "Best Sellers in Stores" chart)
Debby Boone — "You Light Up My Life" (1977)
Olivia Newton-John — "Physical" (1981)
Santana featuring The Product G&B — "Maria Maria" (2000)
Ashanti — "Foolish" (2002)
Nelly featuring Kelly Rowland — "Dilemma" (2002)
Kanye West featuring Jamie Foxx — "Gold Digger" (2005)
Beyoncé — "Irreplaceable" (2006)
Flo Rida featuring T-Pain — "Low" (2008)

Flest uker totalt på topp 10[rediger | rediger kilde]

Flest uker på lista[rediger | rediger kilde]

Debuter på nr. 1[rediger | rediger kilde]

Rekorder av artister[rediger | rediger kilde]

Overtatt 1. plasseringen fra seg selv[rediger | rediger kilde]

The Black Eyed Peas (med både "Boom Boom Pow" og "I Gotta Feeling") hadde topplasseringen i 26 uavbrutte uker. Usher (med både "Yeah!" og "Burn") hadde 19 uker sammenhengende på topplasseringen. Både Elvis Presley og Boyz II Men hadde 16 uker øverst på Hot 100.

Flest ganger på Hot 100 – topp 10[rediger | rediger kilde]

  1. Glee (168)
  2. Elvis Presley (108)
  3. James Brown (91)
  4. Lil Wayne (82)
  5. Ray Charles (74)
  6. Aretha Franklin (73)
  7. The Beatles (71)
  8. Elton John (67)
  9. Jay-Z (66)
  10. Stevie Wonder (63)

Flest nr. 1-hits[rediger | rediger kilde]

  1. The Beatles (20)
  2. Mariah Carey (18)
  3. Elvis Presley (17) (Pre-Hot 100 charts and Hot 100)
  4. Michael Jackson (13)
  5. Madonna (12)
  6. The Supremes (12)
  7. Whitney Houston (11)
  8. Rihanna (11)[4]
  9. Janet Jackson (10)
  10. Stevie Wonder (10)

Referanser[rediger | rediger kilde]