Liste over progressiv metal-band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Listen over progressiv metal-band viser en alfabetisk oversikt over band som kategoriseres innenfor sjangeren progressiv metal. Det er en sorterbar liste som viser navn, nasjonalitet, kilde og dato kilden er benyttet. Progressiv metal er en undersjanger av heavy metal og kommer fra en blanding av progressiv rock, der blant annet bandet Yes gjorde seg gjeldende, og metallsjangeren på 1980-tallet. Kjente navn innenfor sjangeren er Queensrÿche, Dream Theater og Symphony X. Sjangeren er kjent for sine komplekse harmonier, uvanlige taktarter, ofte teknisk vanskelige musikk og langvarige låter. Senere har den progressive musikkstilen blitt en faktor i flere andre sjangere.

Listen[rediger | rediger kilde]

Listen skal optimalt kun inneholde artister som svarer til Wikipedias krav under relevanskriteriene for band.

Navn Nasjonalitet Kilde Hentet
0-9 0-9 0-9 0-9
A A A A
A Chinese Firedrill USA USA Progarchives.com 1. januar 2012
Aberrant Vascular Finland Finland Progarchives.com 1. januar 2012
Above Symmetry Norge Norge Metal Archives 1. januar 2012
Abydos Tyskland Tyskland Musicmight.com 4. januar 2010
Accomplice USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aching Beauty Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Acid Rain Serbia Serbia Progarchives.com 5. januar 2010
Adagio Frankrike Frankrike Musicmight.com 4. januar 2010
Adramelch Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Aeolus Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Aeon Zen Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 4. januar 2010
Aetherius USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
After Forever Nederland Nederland Progarchives.com 4. januar 2010
Age of Nemesis Ungarn Ungarn Musicmight.com 4. januar 2010
Age of Silence Norge Norge Spiritofmetal.com 4. januar 2010
Aghora USA USA Perfectprog.com 4. januar 2010
Agnost Dei Russland Russland Progarchives.com 5. januar 2010
Agora Mexico Mexico Progarchives.com 5. januar 2010
Aina Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Akashic Brasil Brasil Progarchives.com 5. januar 2010
Alarum Australia Australia Perfectprog.com 4. januar 2010
Alchemist Australia Australia Metalarchives.com 4.januar 2010
Alchemy X USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aletheian USA USA Progarchives.com 4. januar 2010
Alitheia USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alkemyst Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Alkimya Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
All Too Human USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alogia Serbia Serbia Perfectprog.com 4. januar 2010
Alpha Galates Canada Canada TheLiveLine.com 4. januar 2010
Alpha Zentradi USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Altona Tyrkia Tyrkia Progarchives.com 5. januar 2010
Altura USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aly Mexico Mexico Progarchives.com 5. januar 2010
Amaran's Plight USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Amaseffer Israel Israel Perfectprog.com 4. januar 2010
Ambeon Nederland Nederland Spiritofmetal.com 4. januar 2010
An Endless Sporadic USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Anacrusis USA USA Allmusic.com 4. januar 2010
Anasazi Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Andromeda Sverige Sverige Progarchives.com 4. januar 2010
Angra Brasil Brasil Progarchives.com 4. januar 2010
Anguish Tyskland Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Animations Polen Polen Progarchives.com 5. januar 2010
Anomaly Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Another Life Sverige Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Ansur Norge Norge Metalarchives.com[1] 4. januar 2010
Anthropia Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Anubis Gate Danmark Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Aphelion Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Apperance of Nothing Sveits Sveits Progarchives.com 5. januar 2010
Arashk Iran Iran Progarchives.com 4. januar 2010
John Arch USA USA Progarchives.com 4. januar 2010
Archetype USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Alex Argento Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Ark Norge Norge Progarchives.com 4. januar 2010
Art of Simplicity Hellas Hellas Progarchives.com 5. januar 2010
Artension USA USA Progarchives.com 4. januar 2010
Ascension Theory USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Ashent Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Ashler Ecuador Ecuador Progarchives.com 5. januar 2010
Astarte Syriaca Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Astra Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Avalanch Spania Spania Progarchives.com 5. januar 2010
Athem USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Atma Canada Canada Progarchives.com 5. januar 2010
Atmosfear Tyskland Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Atomic Clock USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Aura Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
The Aurora Project Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Auspex Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Automata Chile Chile Progarchives.com 5. januar 2010
Autumn Hour USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Avalon Tyskland Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Awax Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Axiom USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Ayreon Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Azazello Russland Russland Progarchives.com 5. januar 2010
Aztec Jade USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
B B B B
Balance of Power Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 5. januar 2010
Baroness USA USA Allmusic.com 5. januar 2010
Behold... The Arctopus USA USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Bella & Putana Chile Chile Progarchives.com 5. januar 2010
Ivan Bertolla Australia Australia Progarchives.com 5. januar 2010
Beyond the Labyrinth Belgia Belgia Progarchives.com 5. januar 2010
Beyond Twilight Danmark Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Black Jester Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
The Black Mages Japan Japan Progarchives.com 5. januar 2010
Black Symphony USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Blind Guardian Tyskland Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Blind Illusion USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Blotted Science USA USA [1] 2. januar 2012
Book of Reflections Sverige Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Brain Heart Infusion Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Brave USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Broadmoor Danmark Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Chris Brooks Australia Australia Progarchives.com 5. januar 2010
Jt Bruce USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Bumblefoot USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
C C C C
Catharsis USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Caveat Canada Canada Progarchives.com 5. januar 2010
Cea serin USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Centrica Italia Italia Progarchives.com 5. januar 2010
Century Scream Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Chris Poland USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Chrome Shift Danmark Danmark Progarchives.com 5. januar 2010
Circle II Circle USA USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Circus Maximus Norge Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Cirrha Niva Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Cloakwheel USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Clockwork USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Cloudscape Sverige Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Marcel Coenen Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Communic Norge Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Conception Norge Norge Progarchives.com 5. januar 2010
Condition Red Sverige Sverige Progarchives.com 5. januar 2010
Consortium Project Nederland Nederland Progarchives.com 5. januar 2010
Control Denied USA USA Metalarchives.com 5. januar 2010
Cosmics USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Cosmosquad USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Countdown Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
Crimson Glory USA USA Progarchives.com 5. januar 2010
Crises Tyskland Tyskland Progarchives.com 5. januar 2010
Cronian Norge Norge/Sverige Sverige Metalarchives.com 5. januar 2010
Crystal Lake Polen Polen Progarchives.com 5. januar 2010
Hittar Cuesta Ecuador Ecuador Progarchives.com 5. januar 2010
Cymoryl Frankrike Frankrike Progarchives.com 5. januar 2010
D D D D
Daedalus Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dali's Dilemma USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Damn the Machine USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dan Swanö Sverige Sverige Last.fm 11. januar 2010
Dante Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Dargoron Serbia Serbia Metalarchives.com 6. januar 2010
Dark Suns Tyskland Tyskland Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Darkstar Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Darkwater Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Day Six Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Deadsoul Tribe Østerrike Østerrike Metalarchives.com 6. januar 2010
Death USA USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Decadence Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Degree Absolute USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Deimos Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Delphian Nederland Nederland Metalarchives.com 6. januar 2010
Dendura USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Derek Sherinian USA USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Deventter Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Devil's Slingshot USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Devin Townsend Canada Canada SpiritofMetal.com 12. januar 2010
DGM Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dial Nederland Nederland Metalarchives.com 6. januar 2010
Digital Ruin USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension Mexico Mexico Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension X USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dimension34 Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Disillusion Tyskland Tyskland Metalarchives.com 6. januar 2010
Distributor Irland Irland Bandmeup.com 6. januar 2010
Divided Multitude Norge Norge
Divine Regale USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Divine Ruins USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Division by Zero Polen Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Dol Ammad Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Dol Theeta Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Dominici USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dream Theater USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Dreamlost Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Dreams of Sanity Østerrike Østerrike Progarchives.com 6. januar 2010
Dreamscape Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Dreyelands Ungarn Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Dynahead Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Dynamic Lights Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Dysrhythmia USA USA Metalarchives.com 6. januar 2010
E E E E
Echoes of Eternity USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ego Eimi Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Eldritch Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Elegy Nederland Nederland Tartareandesire.com 6. januar 2010
Electro Quarterstaff Canada Canada Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Elvaron Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Empty Tremor Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Empyria Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Empyrios Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Enchant USA USA Allmusic.com 6. januar 2010
Eniac Requiem USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Enneade Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Enochian Theory Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
Enter Twilight Australia Australia Progarchives.com 6. januar 2010
Entrance Chile Chile Progarchives.com 6. januar 2010
Ephel Duath Italia Italia Allmusic.com 6. januar 2010
Ephemeral Sun USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Epica Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Equal Vector Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Eternal Essence USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Eternity X USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereal Architect USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereal Status Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Ethereality USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Evergrey Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Everwood Ungarn Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Exawatt Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Exhibition USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Exhope Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Extrovert Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
F F F F
Farther Paint Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Fates Warning USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Feedforward Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
The Fifth Season Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Fig Leaf Norge Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Flametal USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Forgotten Tales Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Fragile Vastness Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Frameshift Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Frantic Bleep Norge Norge Metalarchives.com 6. januar 2010
Freak Neil Inc. Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Freakeys Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Marty Friedman USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Fughu Argentina Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Fuseboxx Filippinene Filippinene Progarchives.com 6. januar 2010
Future is Tomorrow Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Futures End USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
G G G G
Galactic Cowboys USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Jacopo Galli Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Garden Wall Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
GB Arts Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Genius Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Farzad Golpayegani Iran Iran Progarchives.com 6. januar 2010
Gonin-ish Japan Japan Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Tadashi Goto Japan Japan Progarchives.com 6. januar 2010
Green Carnation Norge Norge Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Greensleeves Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Guilt Machine Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
H H H H
Hacride Frankrike Frankrike Progarchives.com[2] 6. januar 2010
Hagen Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Hammers of Misfortune USA USA Metalunderground.com[3] 6. januar 2010
Harmony Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Heart of Sun Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Heaven's Cry Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Heir Apparent USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Helreidh Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Hemlock Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Henceforth Brasil Brasil Allmusic.com 6. januar 2010
Hexatonica Argentina Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Hidden Path Colombia Colombia Progarchives.com 6. januar 2010
Hidden Timbre Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Hollowmind Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Horizon's End Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Emir Hot Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Progarchives.com 6. januar 2010
Hourglass USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Gary Hughes Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
The Human Abstract USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Hydrotoxin Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Hyskal Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
I I I I
Ice Age USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Intronaut USA USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Illusion USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Illusion Suite Norge Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Images of Eden USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Implosion Hellas Hellas Progarchives.com 6. januar 2010
Infinite Horizon Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
IV Luna Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Ivanhoe Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Ivory Tower Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
J J J J
Jacob's Dream USA USA Metalmetropolis.com 6. januar 2010
The Jelly Jam USA USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Jinetes Negros Argentina Argentina Progarchives.com 6. januar 2010
Jon Oliva's Pain USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Jordan Rudess USA USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Jupiter Society Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
K K K K
Kalijuge Slovakia Slovakia Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Karma Brasil Brasil Progarchive.com 6. januar 2010
Karma Depth Belgia Belgia Progarchive.com 6. januar 2010
Kamelot USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Katagory V USA USA Last.fm 6. januar 2010
Babis Katsionis Hellas Hellas Progarchive.com 6. januar 2010
Kekal Indonesia Indonesia / Canada Canada Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Khali Italia Italia Progarchive.com 6. januar 2010
Khallice Brasil Brasil Progarchives 6. januar 2010
Killbot Zero USA USA Progarchive.com 6. januar 2010
King's X USA USA Allmusic.com 6. januar 2010
Klabautamann Tyskland Tyskland Progarchives.com[4] 6. januar 2010
Kohllapse Australia Australia Metalarchive.com 6. januar 2010
The Kolios Project USA USA / Italia Italia[5] Progarchive.com 6. januar 2010
Krucible USA USA Hjemmeside[6] 6. januar 2010
L L L L
James LaBrie Canada Canada Progarchive.com 6. januar 2010
Labyrinth Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Lac Placide Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lacrimosa Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Lake of Tears Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Lalu Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lanfear Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
The Last Things USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Last Warning Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Leger De Main USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lemur Voice Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Lethargy Storbritannia Storbritannia Last.fm[7] 6. januar 2010
Leviathan USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Life Stage USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Linear Sphere Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 6. januar 2010
Liquid Sky England England CDBaby.com 6. januar 2010
Liquid Tension Experiment USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Loch Vostok Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Lord Bane USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lord of Mushrooms Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lordsphere Spania Spania Progarchives.com 6. januar 2010
Kiko Loureiro Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Luminous Flesh Giants Polen Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Lux Aeterna Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Lydian Sea USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Lykathé (Lykathea Aflame) Tsjekkia Tsjekkia Progarchives.com[8] 6. januar 2010
Lyranthe USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
M M M M
Tony Macalpine USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Madmen and Sinners USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Madsword Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Magellan USA USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Magnitude 9 USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mägo de Oz Spania Spania Progarchives.com 6. januar 2010
Majestic Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Malpractice Finland Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Manitou Finland Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Manticora Danmark Danmark Progarchives.com 6. januar 2010
Marco Sfogli Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Martyr Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Alex Masi Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Masquerage Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Mastodon USA USA Spiritofmetal.com 6. januar 2010
Matraz Chile Chile Progarchives.com 6. januar 2010
Lars Eric Mattsson Finland Finland Progarchives.com 6. januar 2010
Maudlin of the Well USA USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Mayadome Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
MCM USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mechanical Poet Russland Russland Progarchives.com 6. januar 2010
Hubi Meisel Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mekong Delta Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mellotrön USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Memories Lab Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Mercury Rising USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Meshuggah Sverige Sverige AllMetalResource.com[9] 6. januar 2010
Meyvn USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Michael Romeo USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Ivan Mihaljevic Kroatia Kroatia Progarchives.com 6. januar 2010
Minas Tirith Norge Norge Progarchives.com 6. januar 2010
Mind Gate Polen Polen Progarchives.com 6. januar 2010
Mind Key Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Mind's Eye Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Mindfields Factory Ungarn Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Mindflow Brasil Brasil Progarchives.com 6. januar 2010
Mindwalk Blvd USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mindwarp Chamber USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
The Miracle Indonesia Indonesia Progarchives.com 6. januar 2010
Miscellane Slovakia Slovakia Progarchives.com 6. januar 2010
Missa Mercuria Tyskland Tyskland Progarchives.com 6. januar 2010
Mister Kite Sverige Sverige Progarchives.com 6. januar 2010
Mizraab Pakistan Pakistan Progarchives.com 6. januar 2010
Mnemic Danmark Danmark Hjemmeside 6. januar 2010
Moonlight Polen Polen Metalarchives.com 6. januar 2010
Moonlight Agony Sverige Sverige Perfectprog.com[10] 6. januar 2010
Moonlight Circus Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Moonlight Comedy Italia Italia Progarchives.com 6. januar 2010
Moonlyght Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
Morning Nederland Nederland Progarchives.com 6. januar 2010
Mudvayne USA USA Lyricsfreak.com[11] 6. januar 2010
Mullmuzzler Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
James Murphy USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Myhybris Frankrike Frankrike Progarchives.com 6. januar 2010
Myrath Tunisia Tunisia Progarchives.com 6. januar 2010
Myriad USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mythologic USA USA Progarchives.com 6. januar 2010
Mytra Ungarn Ungarn Progarchives.com 6. januar 2010
Myxomatosis Canada Canada Progarchives.com 6. januar 2010
N N N N
Narnia Sverige Sverige Allmusic.com[12] 10. januar 2010
Nascent USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Nation Beyond Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Necrophagist Tyskland Tyskland Metalarchives.com[13] 10. januar 2010
Nekropsi Tyrkia Tyrkia Progarchives.com 10. januar 2010
Neronia Tyskland Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Nerverek India India TheHindu.com[14] 10. januar 2010
Nevermore USA USA Allmusic.com 10. januar 2010
Nightingale Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Nightwish Finland Finland Allmusic.com 10. januar 2010
Noiszart Colombia Colombia Progarchives.com 10. januar 2010
Northwinds Frankrike Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Notturna Italia Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Nova Art Russland Russland Progarchives.com 10. januar 2010
Novact Nederland Nederland Progarchives.com 10. januar 2010
Novembre Italia Italia SpiritOfMetal.com 10. januar 2010
The Number Twelve Looks Like You USA USA Progarchives.com[15] 10. januar 2010
Nu.Clear.Dawn Syria Syria Progarchives.com 10. januar 2010
O O O O
Oblique Rain Portugal Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
The Ocean Collective Tyskland Tyskland Sputnikmusic.com 10. januar 2010
Oceans Of Nights USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Octopus Chile Chile Progarchives.com 10. januar 2010
Odd Logic USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Odin's Court USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Odyssey Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Ongo Puerto Rico Puerto Rico Progarchives.com 10. januar 2010
Onyx Eyes Tyskland Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Opeth Sverige Sverige Metalarchives.com 10. januar 2010
Opus Tide Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 10. januar 2010
Orenda Frankrike Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Michael Orlando USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Orphaned Land Israel Israel Metalstorm.ee 10. januar 2010
Osada Vida Polen Polen Progarchives.com 10. januar 2010
OSI USA USA Metalarchives.com 10. januar 2010
Outworld USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Overlife Spania Spania Progarchives.com 10. januar 2010
Oxiplegatz Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
P P P P
Pagan's Mind Norge Norge Progarchives.com 10. januar 2010
Pain of Salvation Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Panaceah Brasil Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Pandora 101 Brasil Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Pantommind Bulgaria Bulgaria Progarchives.com 10. januar 2010
Parallaxe Frankrike Frankrike Progarchives.com 10. januar 2010
Pathosray Italia Italia Allmusic.com 10. januar 2010
Patrick Rondat Frankrike Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Payne's Gray Tyskland Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Perennial Quest Tyskland Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Persefone Andorra Andorra Progarchives.com 10. januar 2010
Persona Non Grata Hellas Hellas Progarchives.com 10. januar 2010
Perspective X IV USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pestilence Nederland Nederland Metalarchives.com 10. januar 2010
Ivo Petrovic Kroatia Kroatia Progarchives.com 10. januar 2010
John Petrucci USA USA Metalarchives.com 10. januar 2010
Planeshift Brasil Brasil Progarchives.com 10. januar 2010
Planet X USA USA SpiritofMetal.com 10. januar 2010
Platitude Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Platypus USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Point of Existence Sverige Sverige Progarchives.com 10. januar 2010
Point of View Polen Polen Progarchives.com 10. januar 2010
Polimetro Chile Chile Progarchives.com 10. januar 2010
Populus Canada Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Poverty's No Crime Tyskland Tyskland Progarchives.com 10. januar 2010
Power of Omens USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pravda USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Presto Vivace Argentina Argentina Progarchives.com 10. januar 2010
Profusions Portugal Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
Progressivexperience Italia Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Project Creation Portugal Portugal Progarchives.com 10. januar 2010
Proloud Italia Italia Progarchives.com 10. januar 2010
Prospect Slovakia Slovakia SpiritofMetal.com 10. januar 2010
Protest the Hero Canada Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Prototype USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Prymary USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Psycho Symphony Romania Romania Progarchives.com 10. januar 2010
Psychotic Waltz USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Psyopus USA USA Progarchives.com[16] 10. januar 2010
Pyramaze Danmark Danmark / USA USA Progarchives.com 10. januar 2010
Pyramid Spania Spania Progarchives.com 10. januar 2010
Pyramid Theorem Canada Canada Progarchives.com 10. januar 2010
Q Q Q Q
Queensrÿche USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
The Quiet Room USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Quintessenza Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Quo Vadis Canada Canada Progarchives.com 11. januar 2010
R R R R
Rage Tyskland Tyskland Metalunderground.com 11. januar 2010
RC2 Venezuela Venezuela Progarchives.com 11. januar 2010
Redemption USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Relative Silence Spania Spania Metalarchives.com 11. januar 2010
Retsam Suriv Argentina Argentina Progarchives.com 11. januar 2010
Revelation Project USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Reversion Finland Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Rhapsody of Fire Italia Italia Allmusic.com 11. januar 2010
Rhetorica Romania Romania Progarchives.com 11. januar 2010
Ricochet Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Ride the Sky Sverige Sverige / Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Riverside Polen Polen Progarchives.com 11. januar 2010
Ron Jarzombek USA USA Metalarchives.com 6. januar 2010
Roswell Six USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Royal Hunt Danmark Danmark Progarchives.com 11. januar 2010
Rubycone Moldova Moldova Progarchives.com 11. januar 2010
Rusty Eye Mexico Mexico / USA USA Metalarchives.com 11. januar 2010
S S S S
Sacrum Argentina Argentina Progarchives.com 11. januar 2010
Sadist Italia Italia Progarchives.com[17] 11. januar 2010
Sandstone Polen Polen Progarchives.com 11. januar 2010
Sanity Nederland Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Savatage USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Saviour Machine USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Sculptured USA USA SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Scenario Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Section A Danmark Danmark[18] Progarchives.com 11. januar 2010
Session VII Canada Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Sethian Finland Finland Metalarchives.com 11. januar 2010
Seven Tears Sverige Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Seventh Wonder Sverige Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Shadow Gallery USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Shadrane Frankrike Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Shaman Brasil Brasil Progarchives.com 11. januar 2010
Shaolin Death Squad USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Sieges Even Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Sigh Japan Japan AllMetal.com 11. januar 2010
Sigma Cero Spania Spania Progarchives.com 11. januar 2010
Sikth Storbritannia Storbritannia SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Silent Call Sverige Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Edge Nederland Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Exile Canada Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Memorial Sveits Sveits Progarchives.com 11. januar 2010
Silent Voices Finland Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Sinestesia Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Sinphonia Danmark Danmark Last.fm 11. januar 2010
Six Magics Chile Chile Progarchives.com 11. januar 2010
Sleepwalker Sun Brasil Brasil Progarchives.com 11. januar 2010
Sonic Debris Norge Norge Progarchives.com 11. januar 2010
Sons of Seasons Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Soul Cages Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Soul Secret Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Souljourners USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Soundscape USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Southern Cross Canada Canada Progarchives.com 11. januar 2010
Space Odyssey Sverige Sverige Progarchives.com 11. januar 2010
Spastic Ink USA USA Metalarchives.com 11. januar 2010
Sphere of Souls Nederland Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Spheric Universe Experience Frankrike Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Spiral Architect Norge Norge SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Star One Nederland Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Starbreaker USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
State of Mind Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Status Minor Finland Finland Progarchives.com 11. januar 2010
Stonehenge Ungarn Ungarn Progarchives.com 11. januar 2010
Stramonio Italia Italia Progarchives.com 11. januar 2010
Strange Land USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Strapping Young Lad Canada Canada Rateyourmusic.com 11. januar 2010
Stratovarius Finland Finland Allmusic.com 11. januar 2010
Stream of Consciouness Sveits Sveits Progarchives.com 11. januar 2010
Stream of Passion Nederland Nederland Metalarchives.com 11. januar 2010
Stride USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Subterranean Masquerade USA USA Metalarchives.com 11. januar 2010
Sun Caged Nederland Nederland Progarchives.com 11. januar 2010
Sunblaze Tyskland Tyskland SpiritofMetal.com 11. januar 2010
Sunpath Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Super String Theory USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Superior Tyskland Tyskland Progarchives.com 11. januar 2010
Suspyre USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Symbyosis Frankrike Frankrike Progarchives.com 11. januar 2010
Symphony X USA USA Progarchives.com 11. januar 2010
Syzygy Australia Australia Progarchives.com 11. januar 2010
T T T T
T.O.C. Finland Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Tad Morose Sverige Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Taliesin Australia Australia Progarchives.com 12. januar 2010
Tarantula Hawk USA USA Metalarchives.com 12. januar 2010
Tesserakt Polen Polen Progarchives.com 12. januar 2010
Textures USA USA Last.fm 12. januar 2010
Theocracy USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
Theodore Ziras Hellas Hellas Progarchives.com 14. januar 2010
Theory in Practice Sverige Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Theory of One USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
Therion Sverige Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Thessera Brasil Brasil Progarchives.com 12. januar 2010
Thought Chamber USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
Thought Industry USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
Threshold Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 12. januar 2010
Time Machine Italia Italia Progarchives.com 12. januar 2010
Time Requiem Sverige Sverige Progarchives.com 12. januar 2010
Time Symmetry Spania Spania Progarchives.com 12. januar 2010
Time's Forgotten Costa Rica Costa Rica Progarchives.com 12. januar 2010
Jasun Tipton USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
To-Mera Storbritannia Storbritannia Progarchives.com 12. januar 2010
Tomorrow's Eve Tyskland Tyskland Progarchives.com 12. januar 2010
Tool USA USA Allmusic.com 12. januar 2010
Torman Maxt USA USA Progarchives.com 12. januar 2010
Tourniquet USA USA Allmusic.com 12. januar 2010
Transmission Tyskland Tyskland Progarchives.com 12. januar 2010
Triosphere Norge Norge Progarchives.com 12. januar 2010
Trivial Act Norge Norge Progarchives.com 12. januar 2010
True Symphonic Rockestra Tyskland Tyskland[19] Progarchives.com 12. januar 2010
Trusties Finland Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Tumulus Russland Russland Progarchives.com 12. januar 2010
Tundra Norge Norge SpiritofMetal.com 12. januar 2010
Tunnelvision Finland Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Turisas Finland Finland Progarchives.com 12. januar 2010
Twinspirits Italia Italia Progarchives.com 12. januar 2010
Týr Færøyene Færøyene Progarchives.com 12. januar 2010
U U U U
Unexpect Canada Canada Progarchives.com[20] 14. januar 2010
Ulysses Nederland Nederland Progarchives.com 14. januar 2010
Under the Sun USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
V V V V
Vanden Plas Tyskland Tyskland Progarcives.com 14. januar 2010
Vangough USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
Vanishing Point Australia Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Vauxdvihl Australia Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Ved Buens Ende Norge Norge Progarchives.com 14. januar 2010
Veni Domine Sverige Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Venturia Frankrike Frankrike Progarchives.com 14. januar 2010
Vicinity Norge Norge Pugnoserecords.com 18. september 2011
VIII Strada Italia Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Vindictiv Sverige Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Vision Divine Italia Italia Allmusic.com 14. januar 2010
Viuda Negra Ecuador Ecuador Progarchives.com 14. januar 2010
Vivien Lalu Frankrike Frankrike Progarchives.com 14. januar 2010
Voivod Canada Canada Metalarchives.com 14. januar 2010
Votum Polen Polen Progarchives.com 14. januar 2010
Vougan Brasil Brasil Progarchives.com 14. januar 2010
Vox Tempus USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
Voyager Australia Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Vurtula Italia Italia Progarchives.com 14. januar 2010
W W W W
Wastefall Hellas Hellas Progarchives.com 14. januar 2010
Watchtower USA USA Allmusic.com 14. januar 2010
Willow Italia Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Winterstrain Norge Norge Progarchives.com 14. januar 2010
Without Warning USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
WithoutEnding Australia Australia Progarchives.com 14. januar 2010
Wolverine Sverige Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Wyzards USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
X X X X
Xsavior Sverige Sverige Progarchives.com 14. januar 2010
Xystus Nederland Nederland Progarchives.com 14. januar 2010
Y Y Y Y
Z Z Z Z
Zen Italia Italia Progarchives.com 14. januar 2010
Zero Hour USA USA Progarchives.com 14. januar 2010
Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å Æ, Ø, Å

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kilden viser til at bandet spiller Progressive Extreme Metal, men Perfectprog.com har også bandet med på sin liste, så derfor legges bandet under kategorien progressiv metal.
  2. ^ Kilden viser til bandet som extreme prog metal hvilket er en undersjanger til progressiv metal og dermed kommer navnet med på denne listen. Perfect Prog har også bandet på sin prog-metal-liste.
  3. ^ Sitert fra hovedkilde: "Taking genres such as folk, progressive metal, power metal, death metal, and black metal together to form a solid unique blend of music."
  4. ^ Hovedsjangeren til denne artisten er ikke progressive metal, men eksperimentell post-metal. Samme kilde uttaler likevel at Klabautamann er et «progressive metal band from Bonn» (hentet 6. januar på Progarchives.com.
  5. ^ http://www.metal-archives.com/band.php?id=57464&PHPSESSID=44921699a90dcf4cb3e30cbe752f2bd1
  6. ^ Hovedkilden sitert (nederst på siden, hentet 6. januar 2010): «Houston progressive metal act Krucible is confirmed to take part in Houston's Texas Madfest.»
  7. ^ Finner ikke andre kilder som kan bekrefte nøyaktig sjanger. Movement:Music beskriver et av deres album: «Pulling from early classic rock (..) and more modern prog/thrash metal». Kilden gjør at bandet blir med på listen.
  8. ^ Bandet er bedre kjent internasjonalt som Lykathea Aflame i stedet for Lykathé. Kilden viser til artisten som extreme prog metal - undersjanger, derfor med på listen.
  9. ^ AllMetalResiurce.com - Review sitert «...Meshuggah, as one of the leading acts in aggressive and progressive metal...»
  10. ^ Kilden beskriver musikken til bandet som «... dark symphonic powermetal with a touch of progressiveness».
  11. ^ Sitert kilden: «Mudvayne's musical style has been described as alternative metal, extreme metal, heavy metal, neo-progressive rock, nu metal, progressive metal, shock rock and thrash metal».
  12. ^ Narnia blir beskrevet slik: «Still retaining the neo-classical metal edge, the band is also now exploring power metal and progressive metal terrains quite successfully.» fra NoLifeTilMetal.com, hentet 10. januar 2010.
  13. ^ Hovedkilden kategoriserer bandet under sjangeren progressive death metal, finnes likevel på listen på engelsk wikipedia og er derfor med på denne listen. Følgende sier en kilde at bandet er teknisk metal, hvilket er meget nærliggende prog metal-sjangeren, se Metalchesh.com. Se også Popmatters.com for videre referansedybde.
  14. ^ Hovedkilden skriver følgende om bandet: «The band became more progressive than thrash metal as Arjun began to get influenced and...». Se også Indiatoday.com.
  15. ^ UltimateGuitar.com kategoriseres bandet som progressive metal, men hovedkilden betegner det som extreme prog metal.
  16. ^ Hovedkilden sitert: «Psyopus, from Rochester, New York, is perhaps the most daring band in technical progressive metal».
  17. ^ Lister.vg.no har listet bandet som progressiv metal og hovedkilden forklarer at bandet går under sjangeren extreme progressive metal.
  18. ^ http://www.spirit-of-metal.com/groupe-groupe-Section_A-l-en.html
  19. ^ De aller fleste medlemmene er fra Tyskland, men bandet har også musikere fra Russland, Canada og Ukraina. Se Progarchives - True Symphonic Rockestra
  20. ^ Det canadiske bandet blir definert som extreme progressive metal, se også Unexpect på engelsk wikipedia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]