Liste over priser mottatt av Red Hot Chili Peppers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Red Hot Chili Peppers' priser og nominasjoner
Rhcp-live-pinkpop05.jpg
Konsert med Red Hot Chili Peppers i 2006
Navn Priser vunnet Nominasjoner
American Music Awards
3 7
Billboard Music Awards
1 4
BRIT Awards
1 4
Grammy Awards
4 13
Juno Awards
0 2
MTV Video Music Awards
5 19
Kerrang! Awards
0 3
Totalt
Priser vunnet 14
Nominasjoner 63

Red Hot Chili Peppers er ei rockegruppe som ble dannet i Los Angeles i California i 1963. Bassist Flea er det eneste medlemmet som har vært med siden starten. Red Hot Chili Peppers har mottatt et stort antall priser, inkludert fire Grammy-priser for sangene «Give It Away», «Scar Tissue» og «Dani California» i henholdsvis 1993, 2000 og 2006. Red Hot Chili Peppers har også blitt nominert 18 ganger til MTV Music Video Awards, inkludert til Årets video for sangen «Under the Bridge».

Red Hot Chili Peppers og mange av deres verk har mottatt svært gode kritikker. Albumene Californication og Blood Sugar Sex Magik har blitt ranket på henholdsvis 189. og 310. plass på Rolling Stones liste over de 500 beste albumene gjennom tidene. Red Hot Chili Peppers ble i 2008 hedret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame.

American Music Awards[rediger | rediger kilde]

American Music Awards utdeles årlig ved at publikum stemmer fram sine favoritter. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert syv ganger og vunnet tre av dem.

År Nominert for Pris Resultat
1993 Red Hot Chili Peppers Favorittartist - heavy metal/hardrock Nominert
"Under the Bridge" Favorittsingle - pop/rock Nominert
2000 Red Hot Chili Peppers Favorittartist - alternativt Vunnet
2001 Red Hot Chili Peppers Favorittartist - alternativt Nominert
2006 Stadium Arcadium Favorittalbum - pop/rock Nominert
Red Hot Chili Peppers Favorittartist - alternativt Vunnet
Favorittgruppe/-duo - pop/rock Vunnet

Billboard Awards[rediger | rediger kilde]

Billboard Music Awards[rediger | rediger kilde]

Billboard Music Awards sponses av musikkmagasinert Billboard og deles ut hvert år i desember. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert fire ganger.

År Nominert for Pris Resultat
2006 Stadium Arcadium Årets rockalbum Nominert
«Dani California» Årets rocksingle Nominert
Årets single - moderne rock Nominert
Red Hot Chili Peppers Årets artist - moderne rock Nominert

Billboard Music Video Awards[rediger | rediger kilde]

Billboard Music Video Awards sponses av musikkmagasinert Billboard. Red Hot Chili Peppers har vunnet prisen én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2000 «Californication» Årest klipp - moderne rock Vunnet

Blockbuster Entertainment Awards[rediger | rediger kilde]

Blockbuster Entertainment Awards ble delt ut årlig fra 1994 til 2001 og ble sponset av Blockbuster Inc. Red Hot Chili Peppers ble nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2001 Red Hot Chili Peppers Favoritgruppe - Rock Nominert

BRIT Awards[rediger | rediger kilde]

BRIT Awards ble oppretter av British Phonographic Industry og deles ut årlig. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert fire ganger og vunnet én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2000 Red Hot Chili Peppers Beste internasjonale gruppe Nominert
2003 By the Way Beste internasjonale album Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste internasjonale gruppe Vunnet
2007 Red Hot Chili Peppers Beste internasjonale gruppe Nominert

California Music Awards[rediger | rediger kilde]

Red Hot Chili Peppers har blitt nominert og vunnet to ganger

År Nominert for Pris Resultat
2003 By the Way Fremragende pop-/rockalbum Vunnet
2004 Red Hot Chili Peppers Californias favoritt Vunnet

ECHO Awards[rediger | rediger kilde]

ECHO Music Awards deles ut årlig av Deutsche Phono-Akademie. Red Hot Chili Peppers har vunnet én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2007 Stadium Arcadium Årets internasjonale pop-/rockgruppe Vunnet

Grammy Awards[rediger | rediger kilde]

Grammy Awards deles ut hvert år av National Academy of Recording Arts and Sciences i USA. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert 14 ganger og vunnet 5 priser.

År Nominert for Pris Resultat
1991 «Higher Ground» Beste vokal av en duo eller gruppe Nominert
1993 «Under the Bridge» Beste vokal (rock) av en duo eller gruppe Nominert
«Give It Away» Beste hardrockutgivelse Vunnet
1996 «Blood Sugar Sex Magik» Beste hardrockutgivelse Nominert
2000 «Scar Tissue» Beste vokal (rock) av en duo eller gruppe Nominert
Californication Beste rockalbum Nominert
«Scar Tissue» Beste rocksang Vunnet
2001 «Californication» Beste vokal (rock) av en duo eller gruppe Nominert
«Californication» Beste rocksang Nominert
2007 Stadium Arcadium Årets album Nominert
«Dani California» Beste korte musikkvideo Nominert
Beste vokal (rock) av en duo eller gruppe Vunnet
Beste rocksang Vunnet
Stadium Arcadium Beste rockalbum Vunnet

Juno Awards[rediger | rediger kilde]

Juno Awards deles ut årlig til kanadiske artister for å anerkjenne deres artistiske og tekniske prestasjoner i alle aspekter av musikk. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert to ganger.

År Nominert for Pris Resultat
1993 Red Hot Chili Peppers Årets internasjonale underholder Nominert
2007 Stadium Arcadium Årets internasjonale album Nominert

Kerrang! Awards[rediger | rediger kilde]

Kerrang! Awards deles ut årlig av Kerrang!, et britisk rockemagasin. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert fire ganger.

År Nominert for Pris Resultat
2003 Red Hot Chili Peppers Beste internasjonale band Nominert
2004 Red Hot Chili Peppers Planetens beste band Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste liveband Nominert

Meteor Ireland Music Awards[rediger | rediger kilde]

Meteor Ireland Music Awards deles ut årlig og presenteres av MCD Productions. Red Hot Chili Peppers har mottatt fire priser.

År Nominert for Pris Resultat
2002 Red Hot Chili Peppers Beste opptreden av besøkende gruppe Vunnet
2003 By the Way Beste internasjonale album Vunnet
Lansdowne Road Beste liveopptreden av besøkende gruppe Vunnet
2004 Slane Castle Beste liveopptreden Vunnet

MTV Australia Video Music Awards[rediger | rediger kilde]

MTV Australia Video Music Awards har blitt delt ut årlig siden 2004 og presenteres av MTV. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert to ganger og vunnet én pris.

År Nominert for Pris Resultat
2007 Stadium Arcadium Årets album Nominert
«Dani California» Beste gruppe Vunnet

MTV Europe Music Awards[rediger | rediger kilde]

MTV Europe Music Awards ble delt ut første gang i 1994 av MTV Europe for å hedre de mest populære musikkvideoene i Europa.

År Nominert for Pris Resultat
1999 Californication Beste album Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste rockartist Nominert
2000 Red Hot Chili Peppers Beste rockopptreden Vunnet
2002 Red Hot Chili Peppers Beste rockopptreden Vunnet
Red Hot Chili Peppers Beste liveopptreden Vunnet
2006 «Dani California» Beste sang Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste rock Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste gruppe Nominert
Stadium Arcadium Beste album Vunnet

MTV Video Music Awards[rediger | rediger kilde]

MTV Video Music Awards ble delt ut første gang i 1984 av MTV for å kåre årets beste musikkvideoene. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert 19 ganger og vunnet 5 priser.

År Nominert for Pris Resultat
1990 «Higher Ground» Beste gjennombruddsvideo Nominert
Beste postmoderne video Nominert
Beste video av gruppe Nominert
1992 «Give It Away» Beste alternative video Nominert
«Under the Brige» Årets video Nominert
Beste video av gruppe Nominert
Seernes valg Vunnet
«Give It Away» Beste gjennombruddsvideo Vunnet
1999 www.redhotchilipeppers.com Beste nettside Vunnet
2000 «Californication» Beste video av gruppe Nominert
Årets video Nominert
Red Hot Chili Peppers Video i første rekke Vunnet
2006 «Dani California» Beste regi Vunnet
Årets video Nominert
Beste video av gruppe Nominert
Beste rockvideo Nominert
Beste regi Nominert
Beste redigering Nominert
Beste kinematografi Nominert

MTV Video Music Awards Japan[rediger | rediger kilde]

MTV Video Music Awards Japan har blitt delt ut årlig siden 2002. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert tre ganger.

År Nominert for Pris Resultat
2007 Stadium Arcadium Årets beste album Nominert
«Dani California» Årets beste video Nominert
Årets beste video av gruppe Nominert

MTV Video Music Awards Latin America[rediger | rediger kilde]

MTV Video Music Awards Latin America deles ut årlig og kringkastes av MTV. Red Hot Chili Peppers blitt nominert to ganger og vunnet én pris.

År Nominert for Pris Resultat
2002 Red Hot Chili Peppers Best internasjonale rockartist Vunnet
2006 Nominert

mtvU Woodie Awards[rediger | rediger kilde]

mtvU Woodie Awards deles ut årlig og kringkastes av mtvU. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
20006 Red Hot Chili Peppers Alumini Woodie Nominert

MuchMusic Video Awards[rediger | rediger kilde]

MuchMusic Video Awards deles ut årlig av den kanadiske musikkanalen MuchMusic. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert fem ganger og vunnet én pris.

År Nominert for Pris Resultat
2000 «Californication» Beste internasjonale gruppe Nominert
Beste internasjonale video Vunnet
2006 «Dani California» Beste internasjonale gruppe Nominert
2007 Beste internasjonale video av en gruppe Nominert
Folkets valg: Beste internasjonale gruppe Nominert

My VH1 Music Awards[rediger | rediger kilde]

My VH1 Music Awards ble delt ut fra 2000-2001 av Vh1. Red Hot Chili Peppers ble nominert syv ganger og vant to av dem.

År Nominert for Pris Resultat
2000 «Otherside» Årets video Nominert
Red Hot Chili Peppers Beste sceneopptreden Nominert
Beste liveopptreden Nominert
Årets gruppe Nominert
«Otherside» Årets sang Nominert
Californication Må-ha album Vunnet
«Californication» Pushing the Envelope Video Vunnet

Nickelodeon Kids' Choice Awards[rediger | rediger kilde]

The Nickelodeon Kids' Choice Awards are awarded anually by Nickelodeon. Red Hot Chili Peppers has received 2 nominations.

År Nominert for Pris Resultat
2001 Red Hot Chili Peppers Favorittband/-gruppe Nominert
2007 Nominert

NRJ Awards[rediger | rediger kilde]

NRJ Music Awards[rediger | rediger kilde]

NRJ Music Awards deles ut årlig av radiostasjonen NJR. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2007 Stadium Arcadium Årets beste internasjonale album Nominert

NRJ Radio Awards[rediger | rediger kilde]

Red Hot Chili Peppers har mottatt tre priser

År Nominert for Pris Resultat
2001 «Otherside» Beste internasjonale sang Vunnet
Red Hot Chili Peppers Beste internasjonale gruppe Vunnet
2003 Vunnet

People's Choice Awards, USA[rediger | rediger kilde]

People's Choice Awards deles ut årlig for å hedre personer i popkulturen. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2007 Red Hot Chili Peppers Favorittgruppe Nominert

Q Awards[rediger | rediger kilde]

Q Awards er en pris som deles ut av det britiske musikkbladet Q. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert fire ganger og vunnet én pris.

År Nominert for Pris Resultat
2004 Red Hot Chili Peppers Årets beste verk Vunnet
Beste liveopptreden Nominert
2006 Nominert
Beste verk i verden i dag Nominert

Radio Music Awards[rediger | rediger kilde]

Radio Music Awards deles ut årlig til de mest spilte sangene på radio. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2005 Red Hot Chili Peppers Årets artist/Alternativ- og aktiv rock-radio Nominert

Teen Choice Awards[rediger | rediger kilde]

Teen Choice Awards deles ut årlig av Fox Broadcasting Company. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
Red Hot Chili Peppers Beste rockegruppe Nominert

TMF Awards (Belgia)[rediger | rediger kilde]

TMF Awards (Belgia) deles ut årlig og kringkastes av TMF. Red Hot Chili Peppers har vunnet én pris.

År Nominert for Pris Resultat
2007 «Dani California» Beste internasjonale rock Vunnet

World Music Awards[rediger | rediger kilde]

World Music Awards deles ut årlig for å hedre artister som har gjort det bra over hele verden. Red Hot Chili Peppers har blitt nominert én gang.

År Nominert for Pris Resultat
2006 Red Hot Chili Peppers Verdens beste rockegruppe Nominert

Andre priser[rediger | rediger kilde]

År Pris Tittel
2000 MuchMusic Video Awards (MMVA) Beste video av en internasjonal gruppe
2000 Billboard Music Awards Beste alternative gruppe
2000 American Music Awards Favorittarist - alternativt
2002 MTV VMA Latin America Beste internasjonale rockartist
2002 Meteor Ireland Music Awards Beste opptreden av besøkende artist
2003 Meteor Ireland Music Awards Beste opptreden av besøkende artist (Lansdowne Road)
2003 Meteor Ireland Music Awards Beste internasjonale album (By The Way)
2003 MTV VMA Japan Beste rockvideo
2003 Japan Gold Disc Awards Årets internasjonale pop-/rockalbum (By The Way)
2003 BRIT Awards Beste internasjonale gruppe
2003 ECHO Awards Beste internasjonale gruppe
2003 Hungarian Music Awards Årets internasjonale rockalbum (By The Way)
2003 Kerrang! Awards Klassisk låtskriver
2004 California Music Awards Californias favoritt
2004 Q Awards Beste verk i verden i dag
2004 Japan Gold Disc Awards Årets internasjonale rockalbum (Greatest Hits)
2004 Meteor Ireland Music Awards Beste liveopptreden (Live at Slane Castle)
2006 Chainsaw Awards «Killer video» (Dani California)
2006 American Music Awards Favorittpop-/rockband/-duo/-gruppe
2006 American Music Awards Favorittartist - alternativt
2006 U Choose 40 (NZ) Best 90's ANTHEMS (NZ) Song (Under the Bridge)
2007 U Choose 40 (NZ) Best Big Day Out (NZ) Artist (Give it Away)
2007 ECHO Awards Beste internasjonale gruppe
2007 MTV VMA Australia Beste gruppe
2007 MTV VMA Japan Beste regi (Dani California)
2007 U Choose 40 (NZ) Take Me Back To The 90's (NZ) Song (Under The Bridge)
2007 MTV VMA Brazil Beste internasjonale artist
2007 Hungarian Music Awards Årets internasjonale rockalbum (Stadium Arcadium)
2007 Japan Gold Disc Awards Årets internasjonale sang - nedlasting (Dani California)
2007 Japan Gold Disc Awards 3 beste internasjonale sanger - nedlasting (Dani California)
2007 Japan Gold Disc Awards 3 beste internasjonale album (Stadium Arcadium)
2007 Polish Frederic Chopin and Platinum Disc Award For Stadium Arcadium
2008 Hollywood Walk of Fame Red Hot Chili Peppers mottok en stjerne i 2008.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hollywood Walk of Fame Stars for 2008. Hollywood Chamber of Commerce. Besøkt 21. januar 2008.