Liste over ordførere i Hamar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Hamar komm.png
Artikkelen er en del av serien om
Hamar

Hamars historie

Politikk i Hamar

Idrett i Hamar

Annet

Ordførere i Hamar er en liste over Hamars ordførere fra byens grunnleggelse i 1849.

Ordførere[rediger | rediger kilde]

År Ordfører Parti Yrke
1849-1851 Henrik Christian Borchgrevink[1] Handelsborger
1852-1853 P.J. Major Rittmester
1854 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1855 Bernt Magnus Kinck Banksjef
1856 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1857 Bernt Magnus Kinck Banksjef
1858 P. N. Z. Arentz Prokurator
1859 Holger Bierch Matheson Kjøpmann
1860 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1861 P.N.Z. Arentz Prokurator
1862 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1863 Christian Fredrik Stoud Platou Kemner, vei-inspektør
1864 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1865-1866 Rudolph Falck Sakfører
1867 Hans Arveschoug Samuelsen Bokhandler
1868 Bernt Magnus Kinck[2] Banksjef
1869 Andreas Steen Kjøpmann
1870 Johannes Olsen Garver
1871-1873 Andreas Steen Kjøpmann
1874 Johannes Olsen Garver
1875 Martinus Schjerden Kjøpmann
1876 Bernt Magnus Kinck Banksjef
1877 Martinus Schjerden Kjøpmann
1878 Oluf Saxe[3] Seminarbestyrer
1878-1881 Andreas Steen Kjøpmann
1882 Martinus Schjerden Kjøpmann
1883-1885 Jens Jenssen[4] Lærer
1885 Bernt Magnus Kinck Banksjef
1886-1901 Carl Willoch Ludvig Horn Rektor
1902-1907 Gabriel Andreas Stoud Platou Kjøpmann
1908-1910 Gustav Heiberg Venstre Advokat
1911-1913 Just Johan Bing Broch Venstre Jernbaneingeniør
1914-1916 Gustav Heiberg Venstre Advokat
1916 Engebret Brænden[5] Arbeiderpartiet
1917-1919 Christian Fredrik Monsen.jpg Fredrik Monsen[6] Arbeiderpartiet
1919-1920 Ole Andersen Venstre Banksjef
1920-1926 C. Holst Larsen Høyre overrettssaksfører
1927-1931 Nicolai Helland Arbeiderpartiet Kobberslager
1932 Johannes Berg Høyre Advokat
1933 Sigurd Pedersen[7] Arbeiderpartiet Jernbanekontorist
1934 Johannes Berg Høyre Advokat
1935 Sigurd Pedersen[8] Arbeiderpartiet Jernbanekontorist
1935-1946 Kristian Bakken Arbeiderpartiet Leiegårdsbestyrer
1941-1945 Einar Grill Fasting Nasjonal Samling (utnevnt)
1946-1967 Erling Audensen Arbeiderpartiet Jernbanekontorist
1968-1975 Kristian Gundersen Arbeiderpartiet
1976-1991 Egil O. Larsen Arbeiderpartiet
1992-1999 Odd Aspeli Arbeiderpartiet
1999-2011

Einar Busterud (cropped).jpg

Einar Busterud By- og bygdelista
2011- Morten aspeli (cropped).jpg Morten Aspeli Arbeiderpartiet

Referanser og noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Under kommunevalget 12. oktober 1849 møtte åtte av de ti som hadde stemmerett og valgte formannskapet. Formannskapet valgte igjen Borchgrevink til ordfører. Jens Flagstad ble valgt til varaordfører med like mange stemmer.
  2. ^ Til og med 24. april
  3. ^ Til og med 30. juni
  4. ^ Til og med mai 1885
  5. ^ Var varaordfører under Heiberg. Ble ordfører da Heiberg ble stortingsrepresentant.
  6. ^ Til og med 30. august 1919
  7. ^ Etter valget i 1931 hadde Ap og blokken Høyre/Frisinnede Venstre like mangre representanter, og loddtrekning avgjorde hvem som fikk ordføreren.
  8. ^ Til og med 29. september 1935.