Liste over olympiske medaljevinnere i svømming (herrer)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Soccerball current event.svg
Trenger oppdatering: Denne sportsartikkelen er ikke oppdatert med ny informasjon. Du kan hjelpe Wikipedia med å oppdatere den.
 Må oppdateres til 2012

Dette er en komplett liste over olympiske medaljevinnere i svømming for herrer, fra 1896 til 2008
Se også Liste over olympiske medaljevinnere i svømming (damer), Svømming under sommer-OL og Olympiske gullvinnere

Nåværende øvelser[rediger | rediger kilde]

50 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1988 Seoul USA Matt Biondi USA Tom Jager Sovjetunionen Gennadiy Prigoda
1992 Barcelona OL Alexander Popov USA Matt Biondi USA Tom Jager
1996 Atlanta Russland Alexander Popov USA Gary Hall jr. Brasil Fernando Scherer
2000 Sydney USA Anthony Ervin
USA Gary Hall jr.
ikke utdelt Nederland Pieter van den Hoogenband
2004 Athen USA Gary Hall jr. Kroatia Duje Draganja Sør-Afrika Roland Mark Schoeman
2008 Beijing Brasil Cesar Cielo Filho Frankrike Amaury Leveaux Frankrike Alain Bernard

100 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Ungarn Alfréd Hajós Østerrike Otto Herschmann ikke utdelt
19001904 ikke en del av det olympiske programmet
1908 London USA Charles Daniels Ungarn Zoltán Halmay Sverige Harald Julin
1912 Stockholm USA Duke Kahanamoku Australasia Cecil Healy USA Kenneth Huszagh
1920 Antwerpenen USA Duke Kahanamoku USA Pua Kealoha USA William Harris
1924 Paris USA Johnny Weissmuller USA Duke Kahanamoku USA Samuel Kahanamoku
1928 Amsterdam USA Johnny Weissmuller Ungarn István Bárány Japan Katsuo Takaishi
1932 Los Angeles Japan Yasuji Miyazaki Japan Tatsugo Kawaishi USA Albert Schwartz
1936 Berlin Ungarn Ferenc Csik Japan Masanori Yusa Japan Shigeo Arai
1948 London USA Walter Ris USA Alan Ford Ungarn Géza Kádas
1952 Helsingfors USA Clarke Scholes Japan Hiroshi Suzuki Sverige Göran Larsson
1956 Melbourne Australia Jon Henricks Australia John Devitt Australia Gary Chapman
1960 Roma Australia John Devitt USA Lance Larson Brasil Manuel dos Santos
1964 Tokyo USA Don Schollander Storbritannia Robert McGregor Tyskland Hans-Joachim Klein
1968 Mexico by Australia Michael Wenden USA Kenneth Walsh USA Mark Spitz
1972 München USA Mark Spitz USA Jerry Heidenreich Sovjetunionen Vladimir Bure
1976 Montreal USA Jim Montgomery USA Jack Babashoff Vest-Tyskland Peter Nocke
1980 Moskva Øst-Tyskland Jörg Woithe SverigePer Holmertz Sverige Per Johansson
1984 Los Angeles USA Rowdy Gaines Australia Mark Stockwell Sverige Per Johansson
1988 Seoul USA Matt Biondi USA Chris Jacobs Frankrike Stéphan Caron
1992 Barcelona OL Alexander Popov Brasil Gustavo Borges Frankrike Stéphan Caron
1996 Atlanta Russland Alexander Popov USA Gary Hall jr. Brasil Gustavo Borges
2000 Sydney Nederland Pieter van den Hoogenband Russland Alexander Popov USA Gary Hall jr.
2004 Athen Nederland Pieter van den Hoogenband Sør-Afrika Roland Mark Schoeman Australia Ian Thorpe
2008 Beijing Frankrike Alain Bernard Australia Eamon Sullivan Brasil César Cielo Filho
USA Jason Lezak

200 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Australia Frederick Lane Ungarn Zoltán Halmay Østerrike Karl Ruberl
19041964 ikke en del av det olympiske programmet
1968 Mexico by Australia Michael Wenden USA Don Schollander USA John Nelson
1972 München USA Mark Spitz USA Steve Genter Vest-Tyskland Werner Lampe
1976 Montreal USA Bruce Furniss USA John Naber USA Jim Montgomery
1980 Moskva Sovjetunionen Sergey Kopliakov Sovjetunionen Andrey Krylov Australia Graeme Brewer
1984 Los Angeles Vest-Tyskland Michael Gross USA Michael Heath Vest-Tyskland Thomas Fahrner
1988 Seoul Australia Duncan Armstrong Sverige Anders Holmertz USA Matt Biondi
1992 Barcelona OL Yevgeny Sadovyi Sverige Anders Holmertz Finland Antti Kasvio
1996 Atlanta New Zealand Danyon Loader Brasil Gustavo Borges Australia Daniel Kowalski
2000 Sydney Nederland Pieter van den Hoogenband Australia Ian Thorpe Italia Massimiliano Rosolino
2004 Athen Australia Ian Thorpe Nederland Pieter van den Hoogenband USA Michael Phelps
2008 Beijing USA Michael Phelps Sør-Korea Park Tae-hwan USA Peter Vanderkaay

400 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Storbritannia Henry Taylor Australasia Frank Beaurepaire Østerrike Otto Scheff
1912 Stockholm Canada George Hodgson Storbritannia Jack Hatfield Australasia Harold Hardwick
1920 Antwerpen USA Norman Ross USA Ludy Langer Canada George Vernot
1924 Paris USA Johnny Weissmuller Sverige Arne Borg Australia Andrew Charlton
1928 Amsterdam Argentina Alberto Zorrilla Australia Andrew Charlton Sverige Arne Borg
1932 Los Angeles USA Buster Crabbe Frankrike Jean Taris Japan Tsutomu Oyokota
1936 Berlin USA Jack Medica Japan Shunpei Uto Japan Shozo Makino
1948 London USA William Smith USA James McLane Australia John Marshall
1952 Helsingfors Frankrike Jean Boiteux USA Ford Konno Sverige Per-Olof Östrand
1956 Melbourne Australia Murray Rose Japan Tsuyoshi Yamanaka USA George Breen
1960 Roma Australia Murray Rose Japan Tsuyoshi Yamanaka Australia John Konrads
1964 Tokyo USA Don Schollander Tyskland Frank Wiegand Australia Allan Wood
1968 Mexico by USA Mike Burton Canada Ralph Hutton Frankrike Alain Mosconi
1972 München Australia Brad Cooper USA Steve Genter USA Tom McBreen
1976 Montreal USA Brian Goodell USA Tim Shaw Sovjetunionen Vladimir Raskatov
1980 Moskva Sovjetunionen Vladimir Salnikov Sovjetunionen Andrey Krylov Sovjetunionen Ivar Stukolkin
1984 Los Angeles USA George DiCarlo USA John Mykkanen Australia Justin Lemberg
1988 Seoul Øst-Tyskland Uwe Dassler Australia Duncan Armstrong Polen Artur Wojdat
1992 Barcelona OL Yevgeny Sadovyi Australia Kieren Perkins Sverige Anders Holmertz
1996 Atlanta New Zealand Danyon Loader Storbritannia Paul Palmer Australia Daniel Kowalski
2000 Sydney Australia Ian Thorpe Italia Massimiliano Rosolino USA Klete Keller
2004 Athen Australia Ian Thorpe Australia Grant Hackett USA Klete Keller
2008 Beijing Sør-Korea Park Tae-hwan Kina Zhang Lin USA Larsen Jensen

1500 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Storbritannia Henry Taylor Storbritannia Thomas Battersby Australasia Frank Beaurepaire
1912 Stockholm Canada George Hodgson Storbritannia Jack Hatfield Australasia Harold Hardwick
1920 Antwerpen USA Norman Ross Canada George Vernot Australia Frank Beaurepaire
1924 Paris Australia Andrew Charlton Sverige Arne Borg Australia Frank Beaurepaire
1928 Amsterdam Sverige Arne Borg Australia Andrew Charlton USA Buster Crabbe
1932 Los Angeles Japan Kusuo Kitamura Japan Shozo Makino USA James Cristy
1936 Berlin Japan Noboru Terada USA Jack Medica Japan Shunpei Uto
1948 London USA James McLane Australia John Marshall Ungarn György Mitró
1952 Helsingfors USA Ford Konno Japan Shiro Hashizume Brasil Tetsuo Okamoto
1956 Melbourne Australia Murray Rose Japan Tsuyoshi Yamanaka USA George Breen
1960 Roma Australia John Konrads Australia Murray Rose USA George Breen
1964 Tokyo Australia Bob Windle USA John Nelson Australia Allan Wood
1968 Mexico by USA Mike Burton USA John Kinsella Australia Greg Brough
1972 München USA Mike Burton Australia Graham Windeatt USA Douglas Northway
1976 Montreal USA Brian Goodell USA Robert Hackett Australia Stephen Holland
1980 Moskva Sovjetunionen Vladimir Salnikov Sovjetunionen Aleksandr Chayev Australia Max Metzker
1984 Los Angeles USA Michael O'Brien USA George DiCarlo Vest-Tyskland Stefan Pfeiffer
1988 Seoul Sovjetunionen Vladimir Salnikov Vest-Tyskland Stefan Pfeiffer Øst-Tyskland Uwe Dassler
1992 Barcelona Australia Kieren Perkins Australia Glen Housman Tyskland Jörg Hoffmann
1996 Atlanta Australia Kieren Perkins Australia Daniel Kowalski Storbritannia Graeme Smith
2000 Sydney Australia Grant Hackett Australia Kieren Perkins USA Chris Thompson
2004 Athen Australia Grant Hackett USA Larsen Jensen Storbritannia David Davies
2008 Beijing Tunisia Oussama Mellouli Australia Grant Hackett Canada Ryan Cochrane

100 meter rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Tyskland Arno Bieberstein Danmark Ludvig Dam Storbritannia Herbert Haresnape
1912 Stockholm USA Harry Hebner Tyskland Otto Fahr Tyskland Paul Kellner
1920 Antwerpen USA Warren Kealoha USA Raymond Kegeris Belgia Gérard Blitz
1924 Paris USA Warren Kealoha USA Paul Wyatt Ungarn Károly Bartha
1928 Amsterdam USA George Kojac USA Walter Laufer USA Paul Wyatt
1932 Los Angeles Japan Masaji Kiyokawa Japan Toshio Irie Japan Kentaro Kawatsu
1936 Berlin USA Adolph Kiefer USA Albert van de Weghe Japan Masaji Kiyokawa
1948 London USA Allen Stack USA Robert Cowell Frankrike Georges Vallerey
1952 Helsingfors USA Yoshinobu Oyakawa Frankrike Gilbert Bozon USA Jack Taylor
1956 Melbourne Australia David Theile Australia Jon Monckton USA Frank McKinney
1960 Roma Australia David Theile USA Frank McKinney USA Robert Bennett
1964 Tokyo ikke en del av det olympiske programmet
1968 Mexico by Øst-Tyskland Roland Matthes USA Charles Hickcox USA Ron Mills
1972 München Øst-Tyskland Roland Matthes USA Mike Stamm USA John Murphy
1976 Montreal USA John Naber USA Peter Rocca Øst-Tyskland Roland Matthes
1980 Moskva Sverige Bengt Baron Sovjetunionen Viktor Kuznetsov Sovjetunionen Vladimir Dolgov
1984 Los Angeles USA Rick Carey USA Dave Wilson Canada Mike West
1988 Seoul Japan Daichi Suzuki USA David Berkoff Sovjetunionen Igor Polyansky
1992 Barcelona Canada Mark Tewksbury USA Jeff Rouse USA David Berkoff
1996 Atlanta USA Jeff Rouse Cuba Rodolfo Falcón Cuba Neisser Bent
2000 Sydney USA Lenny Krayzelburg Australia Matt Welsh Tyskland Stev Theloke
2004 Athen USA Aaron Peirsol Østerrike Markus Rogan Japan Tomomi Morita
2008 Beijing USA Aaron Peirsol USA Matt Grevers Russland Arkady Vyatchanin
Australia Hayden Stoeckel

200 meter rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Tyskland Ernst Hoppenberg Østerrike Karl Ruberl Nederland Johannes Drost
19041960 ikke en del av det olympiske programmet
1964 Tokyo USA Jed Graef USA Gary Dilley USA Robert Bennett
1968 Mexico by Øst-Tyskland Roland Matthes USA Mitchell Ivey USA Jack Horsley
1972 München Øst-Tyskland Roland Matthes USA Mike Stamm USA Mitchell Ivey
1976 Montreal USA John Naber USA Peter Rocca USA Dan Harrigan
1980 Moskva Ungarn Sándor Wladár Ungarn Zoltán Verrasztó Australia Mark Kerry
1984 Los Angeles USA Rick Carey Frankrike Frédéric Delcourt Canada Cameron Henning
1988 Seoul Sovjetunionen Igor Polyansky Øst-Tyskland Frank Baltrusch New Zealand Paul Kingsman
1992 Barcelona Spania Martin López-Zubero OL Vladimir Selkov Italia Stefano Battistelli
1996 Atlanta USA Brad Bridgewater USA Tripp Schwenk Italia Emanuele Merisi
2000 Sydney USA Lenny Krayzelburg USA Aaron Peirsol Australia Matt Welsh
2004 Athen USA Aaron Peirsol Østerrike Markus Rogan Romania Răzvan Florea
2008 Beijing USA Ryan Lochte USA Aaron Peirsol Russland Arkady Vyatchanin

100 meter bryst[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Don McKenzie Sovjetunionen Vladimir Kosinskiy Sovjetunionen Nikolai Pankin
1972 München Japan Nobutaka Taguchi USA Tom Bruce USA John Hencken
1976 Montreal USA John Hencken Storbritannia David Wilkie Sovjetunionen Arvydas Juozaitis
1980 Moskva Storbritannia Duncan Goodhew Sovjetunionen Arsens Miskarovs Australia Peter Evans
1984 Los Angeles USA Steve Lundquist Canada Victor Davis Australia Peter Evans
1988 Seoul Storbritannia Adrian Moorhouse Ungarn Károly Güttler Sovjetunionen Dmitry Volkov
1992 Barcelona USA Nelson Diebel Ungarn Norbert Rózsa Australia Phil Rogers
1996 Atlanta Belgia Frederik Deburghgraeve USA Jeremy Linn Tyskland Mark Warnecke
2000 Sydney Italia Domenico Fioravanti USA Ed Moses Russland Roman Sloudnov
2004 Athen Japan Kosuke Kitajima USA Brendan Hansen Frankrike Hugues Duboscq
2008 Beijing Japan Kosuke Kitajima Norge Alexander Dale Oen Frankrike Hugues Duboscq

200 meter bryst[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Storbritannia Frederick Holman Storbritannia William Robinson Sverige Pontus Hanson
1912 Stockholm Tyskland Walter Bathe Tyskland Wilhelm Lützow Tyskland Paul Malisch
1920 Antwerpen Sverige Håkan Malmrot Sverige Thor Henning Finland Arvo Aaltonen
1924 Paris USA Robert Skelton Belgia Joseph De Combe USA William Kirschbaum
1928 Amsterdam Japan Tsuruta Yoshiyuki Tyskland Erich Rademacher Filippinene Teofilo Yldefonso
1932 Los Angeles Japan Tsuruta Yoshiyuki Japan Reizo Koike Filippinene Teofilo Yldefonso
1936 Berlin Japan Tetsuo Hamuro Tyskland Erwin Sietas Japan Reizo Koike
1948 London USA Joe Verdeur USA Keith Carter USA Robert Sohl
1952 Helsingfors Australia John Davies USA Bowen Stassforth Tyskland Herbert Klein
1956 Melbourne Japan Masaru Furukawa Japan Masahiro Yoshimura Sovjetunionen Kharis Yunichev
1960 Roma USA William Mulliken Japan Yoshihiko Osaki Nederland Wieger Mensonides
1964 Tokyo Australia Ian O'Brien Sovjetunionen Georgiy Prokopenko USA Chester Jastremski
1968 Mexico by Mexico Felipe Muñoz Sovjetunionen Vladimir Kosinskiy USA Brian Job
1972 München USA John Hencken Storbritannia David Wilkie Japan Nobutaka Taguchi
1976 Montreal Storbritannia David Wilkie USA John Hencken USA Richard Colella
1980 Moskva Sovjetunionen Robertas Žulpa Ungarn Albán Vermes Sovjetunionen Arsens Miskarovs
1984 Los Angeles Canada Victor Davis Australia Glenn Beringen Sveits Etienne Dagon
1988 Seoul Ungarn József Szabó Storbritannia Nick Gillingham Spania Sergio López
1992 Barcelona USA Mike Barrowman Ungarn Norbert Rózsa Storbritannia Nick Gillingham
1996 Atlanta Ungarn Norbert Rózsa Ungarn Károly Güttler Russland Andrey Korneyev
2000 Sydney Italia Domenico Fioravanti Sør-Afrika Terence Parkin Italia Davide Rummolo
2004 Athen Japan Kosuke Kitajima Ungarn Dániel Gyurta USA Brendan Hansen
2008 Beijing Japan Kosuke Kitajima Australia Brenton Rickard Frankrike Hugues Duboscq

100 meter butterfly[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Douglas Russell USA Mark Spitz USA Ross Wales
1972 München USA Mark Spitz Canada Bruce Robertson USA Jerry Heidenreich
1976 Montreal USA Matt Vogel USA Joe Bottom USA Gary Hall sr.
1980 Moskva Sverige Pär Arvidsson Øst-Tyskland Roger Pyttel Spania David López-Zubero
1984 Los Angeles Vest-Tyskland Michael Gross USA Pablo Morales Australia Glenn Buchanan
1988 Seoul Surinam Anthony Nesty USA Matt Biondi Storbritannia Andy Jameson
1992 Barcelona USA Pablo Morales Polen Rafał Szukała Surinam Anthony Nesty
1996 Atlanta Russland Denis Pankratov Australia Scott Miller Russland Vladislav Kulikov
2000 Sydney Sverige Lars Frölander Australia Michael Klim Australia Geoff Huegill
2004 Athen USA Michael Phelps USA Ian Crocker Ukraina Andriy Serdinov
2008 Beijing USA Michael Phelps Serbia Milorad Čavić Australia Andrew Lauterstein

200 meter butterfly[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1956 Melbourne USA William Yorzyk Japan Takashi Ishimoto Ungarn György Tumpek
1960 Roma USA Michael Troy Australia Neville Hayes USA David Gillanders
1964 Tokyo Australia Kevin Berry USA Carl Robie USA Fred Schmidt
1968 Mexico by USA Carl Robie Storbritannia Martyn Woodroffe USA John Ferris
1972 München USA Mark Spitz USA Gary Hall sr. USA Robin Backhaus
1976 Montreal USA Mike Bruner USA Steve Gregg USA William Forrester
1980 Moskva Sovjetunionen Sergey Fesenko sr. Storbritannia Phil Hubble Øst-Tyskland Roger Pyttel
1984 Los Angeles Australia Jon Sieben Vest-Tyskland Michael Gross Venezuela Rafael Vidal
1988 Seoul Vest-Tyskland Michael Gross Danmark Benny Nielsen New Zealand Anthony Mosse
1992 Barcelona USA Melvin Stewart New Zealand Danyon Loader Frankrike Franck Esposito
1996 Atlanta Russland Denis Pankratov USA Tom Malchow Australia Scott Goodman
2000 Sydney USA Tom Malchow Ukraina Denys Sylantyev Australia Justin Norris
2004 Athen USA Michael Phelps Japan Takashi Yamamoto Storbritannia Stephen Parry
2008 Beijing USA Michael Phelps Ungarn László Cseh Japan Takeshi Matsuda

200 meter individuell medley[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by USA Charles Hickcox USA Greg Buckingham USA John Ferris
1972 München Sverige Gunnar Larsson USA Tim McKee USA Steve Furniss
19761980 ikke en del av det olympiske programmet
1984 Los Angeles Canada Alex Baumann USA Pablo Morales Storbritannia Neil Cochran
1988 Seoul Ungarn Tamás Darnyi Øst-Tyskland Patrick Kühl Sovjetunionen Vadim Yaroshchuk
1992 Barcelona Ungarn Tamás Darnyi USA Greg Burgess Ungarn Attila Czene
1996 Atlanta Ungarn Attila Czene Finland Jani Sievinen Canada Curtis Myden
2000 Sydney Italia Massimiliano Rosolino USA Tom Dolan USA Tom Wilkens
2004 Athen USA Michael Phelps USA Ryan Lochte Trinidad og Tobago George Bovell
2008 Beijing USA Michael Phelps Ungarn László Cseh USA Ryan Lochte

400 meter individuell medley[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo USA Richard Roth USA Roy Saari Tyskland Gerhard Hetz
1968 Mexico by USA Charles Hickcox USA Gary Hall sr. Vest-Tyskland Michael Holthaus
1972 München Sverige Gunnar Larsson USA Tim McKee Ungarn András Hargitay
1976 Montreal USA Rod Strachan USA Tim McKee Sovjetunionen Andrei Smirnov
1980 Moskva Sovjetunionen Aleksandr Sidorenko Sovjetunionen Sergey Fesenko sr. Ungarn Zoltán Verrasztó
1984 Los Angeles Canada Alex Baumann Brasil Ricardo Prado Australia Rob Woodhouse
1988 Seoul Ungarn Tamás Darnyi USA David Wharton Italia Stefano Battistelli
1992 Barcelona Ungarn Tamás Darnyi USA Eric Namesnik Italia Luca Sacchi
1996 Atlanta USA Tom Dolan USA Eric Namesnik Canada Curtis Myden
2000 Sydney USA Tom Dolan USA Erik Vendt Canada Curtis Myden
2004 Athen USA Michael Phelps USA Erik Vendt Ungarn László Cseh
2008 Beijing USA Michael Phelps Ungarn László Cseh USA Ryan Lochte

4×100 meter fri stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo USA USA
Stephen Clark
Michael Austin
Gary Ilman
Don Schollander
Tyskland Tyskland
Horst Loffler
Frank Wiegand
Uwe Jacobsen
Hans-Joachim Klein
Australia Australia
David Dickson
Peter Doak
John Ryan
Bob Windle
1968 Mexico by USA USA
Zachary Zorn
Stephen Rerych
Mark Spitz
Kenneth Walsh
Sovjetunionen Sovjetunionen
Semyon Berlits-Geiman
Viktor Mazanov
Georgi Kulikov
Leonoid Ilyichev
Australia Australia
Greg Rogers
Bob Windle
Robert Cusack
Mike Wenden
1972 München USA USA
David Edgar
John Murphy
Jerry Heidenreich
Mark Spitz
Sovjetunionen Sovjetunionen
Vladimir Bure
Viktor Mazanov
Viktor Aboimov
Igor Grivennikov
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Roland Matthes
Wilfried Hartung
Peter Bruch
Lutz Unger
19761980 ikke en del av det olympiske programmet
1984 Los Angeles USA USA
Chris Cavanaugh
Michael Heath
Matt Biondi
Rowdy Gaines
Australia Australia
Greg Fasala
Neil Brooks
Michael Delany
Mark Stockwell
Sverige Sverige
Thomas Lejdström
Bengt Baron
Mikael Örn
Per Johansson
1988 Seoul USA USA
Chris Jacobs
Troy Dalbey
Tom Jager
Matt Biondi
Sovjetunionen Sovjetunionen
Gennadiy Prigoda
Yuri Bashkatov
Nikolai Yevseyev
Vladimir Tkachenko
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Dirk Richter
Thomas Flemming
Lars Hinneburg
Steffen Zesner
1992 Barcelona USA USA
Joe Hudepohl
Matt Biondi
Tom Jager
Jon Olsen
Shaun Jordan
Joel Thomas
OL Samveldet av nasjoner
Pavlo Khnykin
Gennadiy Prigoda
Yuri Bashkatov
Alexander Popov
Vladimir Pyshnenko
Veniamin Tayanovich
Tyskland Tyskland
Christian Tröger
Dirk Richter
Steffen Zesner
Mark Pinger
Andreas Szigat
Bengt Zikarsky
1996 Atlanta USA USA
Jon Olsen
Josh Davis
Bradley Schumacher
Gary Hall jr.
David Fox
Scott Tucker
Russland Russland
Vladimir Pyshnenko
Alexander Popov
Roman Yegorov
Vladimir Predkin
Denis Pimankov
Tyskland Tyskland
Mark Pinger
Björn Zikarsky
Christian Tröger
Bengt Zikarsky
Alexander Luderitz
2000 Sydney Australia Australia
Michael Klim
Chris Fydler
Ashley Callus
Ian Thorpe
Todd Pearson
Adam Pine
USA USA
Anthony Ervin
Neil Walker
Jason Lezak
Gary Hall jr.
Scott Tucker
Josh Davis
Brasil Brasil
Fernando Scherer
Gustavo Borges
Carlos Jayme
Edvaldo Valério
2004 Athen Sør-Afrika Sør-Afrika
Roland Mark Schoeman
Lyndon Ferns
Darian Townsend
Ryk Neethling
Nederland Nederland
Johan Kenkhuis
Mitja Zastrow
Klaas-Erik Zwering
Pieter van den Hoogenband
Mark Veens
USA USA
Ian Crocker
Michael Phelps
Neil Walker
Jason Lezak
Gabe Woodward
Nate Dusing
Gary Hall jr.
2008 Beijing USA USA
Michael Phelps
Garrett Weber-Gale
Cullen Jones
Jason Lezak
Nathan Adrian
Benjamin Wildman-Tobriner
Matt Grevers
Frankrike Frankrike
Amaury Leveaux
Fabien Gilot
Frederick Bousquet
Alain Bernard
Gregory Mallet
Boris Steimetz
Australia Australia
Eamon Sullivan
Andrew Lauterstein
Ashley Callus
Matt Targett
Leith Brodie
Patrick Murphy
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

4×200 meter fri stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Storbritannia Storbritannia
John Derbyshire
Paul Radmilovic
William Foster
Henry Taylor
Ungarn Ungarn
József Munk
Imre Zachár
Béla Las Torres
Zoltán Halmay
USA USA
Harry Hebner
Leo Goodwin
Charles Daniels
Leslie Rich
1912 Stockholm Australasia Australasia
Cecil Healy
Malcolm Champion
Leslie Boardman
Harold Hardwick
USA USA
Kenneth Huszagh
Harry Hebner
Perry McGillivray
Duke Kahanamoku
Storbritannia Storbritannia
William Foster
Thomas Battersby
John Hatfield
Henry Taylor
1920 Antwerpen USA USA
Perry McGillivray
Pua Kealoha
Norman Ross
Duke Kahanamoku
Australia Australia
Henry Hay
William Herald
Ivan Stedman
Frank Beaurepaire
Storbritannia Storbritannia
Leslie Savage
Edward Peter
Henry Taylor
Harold Annison
1924 Paris USA USA
Wallace O'Connor
Harrison Glancy
Ralph Breyer
Johnny Weissmuller
Australia Australia
Maurice Christie
Ernest Henry
Frank Beaurepaire
Andrew Charlton
Sverige Sverige
Georg Werner
Orvar Trolle
Åke Borg
Arne Borg
1928 Amsterdam USA USA
Austin Clapp
Walter Laufer
George Kojac
Johnny Weissmuller
Japan Japan
Nobuo Arai
Tokuhei Sada
Katsuo Takaishi
Hiroshi Yoneyama
Canada Canada
Garnet Ault
Munroe Bourne
James Thompson
Walter Spence
1932 Los Angeles Japan Japan
Yasuji Miyazaki
Masanori Yusa
Takashi Yokoyama
Hisakichi Toyoda
USA USA
Frank Booth
George Fissler
Maiola Kalili
Manuella Kalili
Ungarn Ungarn
András Wanié
László Szabados
András Székely
István Bárány
1936 Berlin Japan Japan
Masanori Yusa
Shigeo Sugiura
Masaharu Taguchi
Shigeo Arai
USA USA
Ralph Flanagan
John Macionis
Paul Wolf
Jack Medica
Ungarn Ungarn
Árpád Lengyel
Oszkár Abay-Nemes
Ödön Gróf
Ferenc Csik
1948 London USA USA
Walter Ris
James McLane
Wallace Wolf
William Smith
Ungarn Ungarn
Elemér Szathmáry
György Mitró
Imre Nyéki
Géza Kádas
Frankrike Frankrike
Joseph Benardo
Henri Padou
Rene Cornu
Alexandre Jany
1952 Helsingfors USA USA
Wayne Moore
William Woolsey
Ford Konno
James McLane
Japan Japan
Hiroshi Suzuki
Yoshihiro Hamaguchi
Toru Goto
Teijiro Tanikawa
Frankrike Frankrike
Joseph Benardo
Aldo Eminente
Alexandre Jany
Jean Boiteux
1956 Melbourne Australia Australia
Kevin O'Halloran
John Devitt
Murray Rose
Jon Henricks
USA USA
Richard Hanley
George Breen
William Woolsey
Ford Konno
Sovjetunionen Sovjetunionen
Vitaly Sorokin
Vladimir Strushanov
Gennady Nikolayev
Boris Nitikin
1960 Roma USA USA
George Harrison
Richard Blick
Michael Troy
Jeffrey Farrell
Japan Japan
Makoto Fukui
Hiroshi IshiiHiroshi Ishii
Tsuyoshi Yamanaka
Tatsuo Fujimoto
Australia Australia
David Dickson
John Devitt
Murray Rose
John Konrads
1964 Tokyo USA USA
Stephen Clark
Roy Saari
Gary Ilman
Don Schollander
Tyskland Tyskland
Horst-Günther Gregor
Gerhard Hetz
Frank Wiegand
Hans-Joachim Klein
Japan Japan
Makoto Fukui
Kunihiro Iwasaki
Toshio Shoji
Yujiaki Okabe
1968 Mexico by USA USA
John Nelson
Stephen Rerych
Mark Spitz
Don Schollander
Australia Australia
Greg Rogers
Graham White
Bob Windle
Mike Wenden
Sovjetunionen Sovjetunionen
Vladimir Bure
Semyon Belits-Geiman
Georgi Kulikov
Leonoid Ilyichev
1972 München USA USA
John Kinsella
Frederick Tyler
Steve Genter
Mark Spitz
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Klaus Steinbach
Werner Lampe
Hans-Günter Vosseler
Hans-Joachim Fassnacht
Sovjetunionen Sovjetunionen
Igor Grivennikov
Viktor Mazanov
Georgi Kulikov
Vladimir Bure
1976 Montreal USA USA
Mike Bruner
Bruce Furniss
John Naber
Jim Montgomery
Sovjetunionen Sovjetunionen
Vladimir Rastakov
Andrei Bogdanov
Sergey Kopliakov
Andrey Krylov
Storbritannia Storbritannia
Alan McClatchey
David Dunne
Gordon Downie
Brian Brinkley
1980 Moskva Sovjetunionen Sovjetunionen
Sergey Kopliakov
Vladimir Salnikov
Ivar Stukolkin
Andrey Krylov
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Frank Pfütze
Jörg Woithe
Detlev Grabs
Rainer Strohbach
Brasil Brasil
Jorge Fernandes
Marcus Mattioli
Cyro Delgado
Djan Madruga
1984 Los Angeles USA USA
Michael Heath
David Larson
Jeffrey Float
Bruce Hayes
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Thomas Fahrner
Dirk Korthals
Alexander Schwotka
Michael Gross
Storbritannia Storbritannia
Neil Cochran
Paul Easter
Paul Howe
Andrew Astbury
1988 Seoul USA USA
Troy Dalbey
Matthew Cetlinski
Doug Gjertsen
Matt Biondi
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Uwe Dassler
Sven Lodziewski
Thomas Flemming
Steffen Zesner
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Erik Hochstein
Thomas Fahrner
Rainer Henkel
Michael Gross
1992 Barcelona OL Samvelde av nasjoner
Dmitry Lepikov
Vladimir Pyshnenko
Veniamin Tayanovich
Yevgeny Sadovyi
Aleksey Kudryavtsev
Yury Mukhin
Sverige Sverige
Christer Wallin
Anders Holmertz
Tommy Werner
Lars Frölander
USA USA
Joe Hudepohl
Melvin Stewart
Jon Olsen
Doug Gjertsen
Scott Jaffe
Daniel Jorgensen
1996 Atlanta USA USA
Josh Davis
Joe Hudepohl
Bradley Schumacher
Ryan Berube
Jon Olsen
Sverige Sverige
Anders Lyrbring
Anders Holmertz
Christer Wallin
Lars Frölander
Tyskland Tyskland
Christian Tröger
Aimo Heilmann
Christian Keller
Steffen Zesner
Konstantin Dubrovin
Oliver Lampe
2000 Sydney Australia Australia
Ian Thorpe
Michael Klim
Todd Pearson
Bill Kirby
Grant Hackett
Daniel Kowalski
USA USA
Scott Goldblatt
Josh Davis
Jamie Rauch
Klete Keller
Nate Dusing
Chad Carvin
Nederland Nederland
Martijn Zuijdweg
Johan Kenkhuis
Marcel Wouda
Pieter van den Hoogenband
Mark van der Zijden
2004 Athen USA USA
Michael Phelps
Ryan Lochte
Peter Vanderkaay
Klete Keller
Dan Ketchum
Scott Goldblatt
Australia Australia
Grant Hackett
Michael Klim
Nicholas Sprenger
Ian Thorpe
Todd Pearson
Antony Matkovich
Craig Stevens
Italia Italia
Emiliano Brembilla
Massimiliano Rosolino
Simone Cercato
Filippo Magnini
Matteo Pelliciari
Federico Cappellazzo
2008 Beijing USA USA
Michael Phelps
Ryan Lochte
Ricky Berens
Peter Vanderkaay
David Walters
Eric Vendt
Klete Keller
Russland Russland
Danila Izotov
Jevgenij Lagunov
Nikita Lobintsev
Alexander Sukhorukov
Mikhail Polischuk
Australia Australia
Patrick Murphy
Grant Hackett
Grant Brits
Nick Ffrost
Kirk Palmer
Leith Brodie
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

4×100 meter medley stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1960 Roma USA USA
Frank McKinney
Paul Hait
Lance Larson
Jeffrey Farrell
Australia Australia
David Theile
Terry Gathercole
Neville Hayes
Geoff Shipton
Japan Japan
Kazuo Tomita
Koichi Hirakida
Yoshihiko Osaki
Keigo Shimizu
1964 Tokyo USA USA
Harold Mann
William Craig
Fred Schmidt
Stephen Clark
Tyskland Tyskland
Ernst-Joachim Kuppers
Egon Henninger
Horst-Günther Gregor
Hans-Joachim Klein
Australia Australia
Peter Reynolds
Ian O'Brien
Kevin Berry
David Dickson
1968 Mexico by USA USA
Charles Hickcox
Don McKenzie
Douglas Russell
Kenneth Walsh
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Roland Matthes
Egon Henninger
Horst-Günther Gregor
Frank Wiegand
Sovjetunionen Sovjetunionen
Yuri Gromak
Vladimir Kossinsky
Vladimir Nemshilov
Leonid Ilyichev
1972 München USA USA
Michael Stamm
Tom Bruce
Mark Spitz
Jerry Heidenreich
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Roland Matthes
Klaus Katzur
Hartmut Flöckner
Lutz Unger
Canada Canada
Erik Fish
William Mahony
Bruce Robertson
Robert Kasting
1976 Montreal USA USA
John Naber
John Hencken
Matt Vogel
Jim Montgomery
Canada Canada
Stephen Pickell
Graham Smith
Clay Evans
Gary MacDonald
Vest-Tyskland Vest-Tyskland
Klaus Steinbach
Walter Kusch
Michael Kraus
Peter Nocke
1980 Moskva Australia Australia
Mark Kerry
Peter Evans
Mark Tonelli
Neil Brooks
Sovjetunionen Sovjetunionen
Viktor Kuznetsov
Arsens Miskarovs
Yevgeny Serdin
Sergey Kopliakov
Storbritannia Storbritannia
Gary Abraham
Duncan Goodhew
David Lowe
Martin Smith
1984 Los Angeles USA USA
Rick Carey
Steve Lundquist
Pablo Morales
Rowdy Gaines
Canada Canada
Mike West
Victor Davis
Tom Ponting
Sandy Goss
Australia Australia
Mark Kerry
Peter Evans
Glenn Buchanan
Mark Stockwell
1988 Seoul USA USA
David Berkoff
Richard Schroeder
Matt Biondi
Chris Jacobs
Canada Canada
Mark Tewksbury
Victor Davis
Tom Ponting
Sandy Goss
Sovjetunionen Sovjetunionen
Igor Polyansky
Dmitry Volkov
Vadim Yaroshchuk
Gennadiy Prigoda
1992 Barcelona USA USA
Jeff Rouse
Nelson Diebel
Pablo Morales
Jon Olsen
David Berkoff
Hans Dersch
Melvin Stewart
Matt Biondi
OL Samvelde av nasjoner
Vladimir Selkov
Vasili Ivanov
Pavlo Khnykin
Alexander Popov
Vladimir Pyshnenko
Vladislav Kulikov
Dmitry Volkov
Canada Canada
Mark Tewksbury
Jonathan Cleveland
Marcel Gery
Stephen Clarke
Tom Ponting
1996 Atlanta USA USA
Jeff Rouse
Jeremy Linn
Mark Henderson
Gary Hall jr.
Josh Davis
Kurt Grote
John Hargis
Tripp Schwenk
Russland Russland
Vladimir Selkov
Stanislav Lopukhov
Denis Pankratov
Alexander Popov
Roman Ivanovsky
Vladislav Kulikov
Roman Yegorov
Australia Australia
Phil Rogers
Michael Klim
Scott Miller
Steven Dewick
Toby Haenen
2000 Sydney USA USA
Lenny Krayzelburg
Ed Moses
Ian Crocker
Gary Hall jr.
Neil Walker
Tommy Hannann
Jason Lezak
Australia Australia
Matt Welsh
Regan Harrison
Geoff Huegill
Michael Klim
Josh Watson
Ryan Mitchell
Adam Pine
Ian Thorpe
Mal:Flagg
Stev Theloke
Jens Kruppa
Thomas Rupprath
Torsten Spanneberg
2004 Athen Mal:Flagg
Aaron Peirsol
Brendan Hansen
Ian Crocker
Jason Lezak
Lenny Krayzelburg
Mark Gangloff
Michael Phelps
Neil Walker
Mal:Flagg
Steffen Driesen
Jens Kruppa
Thomas Rupprath
Lars Conrad
Helge Meeuw
Mal:Flagg
Tomomi Morita
Kosuke Kitajima
Takashi Yamamoto
Yoshihiro Okumura
2008 Beijing Mal:Flagg
Aaron Peirsol
Brendan Hansen
Michael Phelps
Jason Lezak
Matt Grevers
Mark Gangloff
Ian Crocker
Garrett Weber-Gale
Mal:Flagg
Hayden Stoeckel
Brenton Rickard
Andrew Lauterstein
Eamon Sullivan
Ashley Delaney
Christian Sprenger
Adam Pine
Matt Targett
Mal:Flagg
Junichi Miyashita
Kosuke Kitajima
Takuro Fujii
Hisayoshi Sato
  • Merknad: Siden 1992 har svømmere som kun svømte i de innledende heatene også fått medaljer.

10 km maraton[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
2008 Beijing Mal:Flagg Maarten van der Weijden Mal:Flagg David Davies Mal:Flagg Thomas Lurz

Utgåtte øvelser[rediger | rediger kilde]

50 yard fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Zoltán Halmay Mal:Flagg Scott Leary Mal:Flagg Charles Daniels

100 meter for seilere[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Mal:Flagg Ioannis Malokinis Mal:Flagg Spiridon Chasapis Mal:Flagg Dimitrios Drivas

100 yard fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Zoltán Halmay Mal:Flagg Charles Daniels Mal:Flagg Scott Leary

220 yard fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Charles Daniels Mal:Flagg Francis Gailey Mal:Flagg Emil Rausch

440 yard fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Charles Daniels Mal:Flagg Francis Gailey Mal:Flagg Otto Wahle

500 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Mal:Flagg Paul Neumann Mal:Flagg Antonios Pepanos Mal:Flagg Efstathios Chorophas

880 yard fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Emil Rausch Mal:Flagg Francis Gailey Mal:Flagg Géza Kiss

1000 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Mal:Flagg John Arthur Jarvis Mal:Flagg Otto Wahle Mal:Flagg Zoltán Halmay

1200 metr fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Mal:Flagg Alfréd Hajós Mal:Flagg Joannis Andreou Mal:Flagg Efstathios Chorophas

1 mile fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Emil Rausch Mal:Flagg Géza Kiss Mal:Flagg Francis Gailey

4000 meter fri[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Mal:Flagg John Arthur Jarvis Mal:Flagg Zoltán Halmay Mal:Flagg Louis Martin

100 yard rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Walter Brack Mal:Flagg Georg Hoffmann Mal:Flagg Georg Zacharias

400 meter rygg[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm Mal:Flagg Walter Bathe Mal:Flagg Thor Henning Mal:Flagg Percy Courtman
1920 Antwerpen Mal:Flagg Håkan Malmrot Mal:Flagg Thor Henning Mal:Flagg Arvo Aaltonen

440 yard bryst[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg Georg Zacharias Mal:Flagg Walter Brack Mal:Flagg Henry Jamison Handy

200 meter lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Mal:Flagg
Ernst Hoppenberg
Max Hainle
Julius Frey
Max Schöne
Herbert von Petersdorff
Mal:Flagg
Maurice Hochepied
Victor Hochepied
Bertrand
Verbecke
M. Cadet
Mal:Flagg
Tartara
Louis Martin
Désiré Merchez
Jean Leuilleux
P. Houben

4×50 yard fri stafett[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1904 St. Louis Mal:Flagg
Joseph Ruddy
Leo Goodwin
Louis Handley
Charles Daniels
Mal:Flagg
David Hammond
William Tuttle
Hugo Goetz
Raymond Thorne
Mal:Flagg
Amedee Reyburn
Gwynne Evans
Marquard Schwarz
William Orthwein

200 meter hinderløp[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Mal:Flagg Frederick Lane Mal:Flagg Otto Wahle Mal:Flagg Peter Kemp

Undervannssvømming[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Mal:Flagg Charles de Vendeville Mal:Flagg André Six Mal:Flagg Peder Lykkeberg

All-time medaljetabell for herrer 1896-2008[rediger | rediger kilde]

Nr Nasjon Gull Sølv Bronse Totalt
1 Mal:Flagg 127 91 63 281
2 Mal:Flagg 31 31 36 98
3 Mal:Flagg 16 18 15 49
4 Mal:Flagg 13 17 12 42
5 Mal:Flagg 9 14 18 41
6 Mal:Flagg 9 11 14 34
7 Mal:Flagg 9 7 12 28
8 Mal:Flagg 8 10 10 28
9 Mal:Flagg 6 7 10 23
10 Mal:Flagg 3 7 13 23
11 Mal:Flagg 6 7 5 18
12 Mal:Flagg 3 4 7 14
13 Mal:Flagg 4 4 5 13
14 Mal:Flagg 3 1 7 11
15 Mal:Flagg 1 3 7 11
16 Mal:Flagg 1 6 3 10
17 Mal:Flagg 3 2 4 9
18 Mal:Flagg Samveldet av nasjoner 5 3 0 8
19 Mal:Flagg 1 3 3 7
20 Mal:Flagg 1 2 3 6
21 Mal:Flagg Tyskland 0 4 2 6
22 Mal:Flagg 2 1 2 5
23 Mal:Flagg 0 1 3 4
24 Mal:Flagg 1 1 1 3
25 Mal:Flagg 1 0 2 3
26 Mal:Flagg 0 2 1 3
27 Mal:Flagg 1 1 0 2
28 Mal:Flagg 1 2 1 2
29 Mal:Flagg 1 0 1 2
30 Mal:Flagg 0 1 1 2
31 Mal:Flagg 0 1 1 2
32 Mal:Flagg 0 1 1 2
33 Mal:Flagg 1 0 0 1
34 Mal:Flagg 1 0 0 1
35 Mal:Flagg 1 0 0 1
36 Mal:Flagg 0 1 0 1
37 Mal:Flagg 0 1 0 1
38 Mal:Flagg 0 1 0 1
39 Mal:Flagg 0 1 0 1
40 Mal:Flagg 0 0 2 2
41 Mal:Flagg 0 0 1 1
42 Mal:Flagg 0 0 1 1
43 Mal:Flagg 0 0 1 1
44 Mal:Flagg 0 0 1 1
Total 269 267 269 805

Referanser[rediger | rediger kilde]