Liste over offisielle språk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er ei liste over offisielle språk. Lista inneholder både språk som er offisielle i selvstendige nasjoner, og språk som er offisielle i undernasjonale enheter.

Offisielle språk i selvstendige nasjoner[rediger | rediger kilde]

A[rediger | rediger kilde]

Afrikaans
  • Sør-Afrika (med engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu)
Amharisk
Albansk
Arabisk
Armensk
Assamesisk
Aymara
  • Bolivia (med spansk og quechua)
  • Peru (med spansk og quechua)
Aserbajdsjansk

B[rediger | rediger kilde]

Bengali
Bislama
Bosnisk
Bulgarsk
Burmesisk

D[rediger | rediger kilde]

Dansk
Dari
Dhivehi
Dzongkha

E[rediger | rediger kilde]

Engelsk
Estisk

F[rediger | rediger kilde]

Fijiansk
  • Fiji (med engelsk og fijiansk hindi)
Fijiansk hindi
  • Fiji (med engelsk og fijiansk)
Filippinsk
Finsk
Fransk
Frisisk

G[rediger | rediger kilde]

Georgisk
Gresk
Guaraní
Gujarati

H[rediger | rediger kilde]

Haitisk
Hebraisk
Hindi
Hiri motu
Papua Ny-Guinea (med engelsk og tok pisin)
Hviterussisk

I[rediger | rediger kilde]

Islandsk
Indonesisk
Irsk gælisk
Italiensk

J[rediger | rediger kilde]

Japansk

K[rediger | rediger kilde]

Kannada
Kasjmirsk
Kasakhisk
Katalansk
Khmer
Kinesisk
Kirgisisk
Komorisk
Koreansk
Kroatisk
Kurdisk
  • Irak (med arabisk)

L[rediger | rediger kilde]

Laotisk
Latin
Latvisk
Litauisk
Luxembourgsk

M[rediger | rediger kilde]

Makedonsk
Malayisk
Malayalam
Maltesisk
Maorisk
Marathi
Moldovsk (hevdes av Moldova å være distinkt fra rumensk; lingvister er ikke enig)
Mongolsk

N[rediger | rediger kilde]

Naurisk
Ndebele
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu)
Nederlandsk
Nepalsk
Nordlig sotho
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu)
Norsk
Nyzealandsk tegnspråk

O[rediger | rediger kilde]

Oriya

P[rediger | rediger kilde]

Pashto
Persisk
Polsk
Portugisisk
Punjabi

Q[rediger | rediger kilde]

Quechua
  • Bolivia (med aymara og spansk)
  • Peru (med aymara og spansk)

R[rediger | rediger kilde]

Retoromansk
  • Sveits (med fransk, italiensk og tysk)
Rumensk
  • Moldova (kjent som moldovsk av politiske årsaker, men lingvister sier at de to språkene er det samme)
  • Romania
Russisk

S[rediger | rediger kilde]

Sanskrit
Serbisk
Shona
Sindhi
Singalesisk
Slovakisk
Slovensk
Somali
Sotho
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa, zulu)
Spansk
Svensk
Swahili
Swazi
  • Swaziland (med engelsk)
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, tsonga, tswana, venda, xhosa og zulu)

T[rediger | rediger kilde]

Tadsjikisk
Tamilsk
Telugu
Tetum
Thai
Tok pisin
Tsjekkisk
Tsonga
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tswana, venda, xhosa og zulu)
Tswana
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, venda, xhosa og zulu)
Turkmensk
Tyrkisk
Tysk

U[rediger | rediger kilde]

Ukrainsk
Ungarsk
Urdu
Usbekisk

V[rediger | rediger kilde]

Venda
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, xhosa og zulu)
Vietnamesisk

W[rediger | rediger kilde]

Walisisk

X[rediger | rediger kilde]

Xhosa
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda og zulu)

Z[rediger | rediger kilde]

Zulu
  • Sør-Afrika (med afrikaans, engelsk, ndebele, nordlig sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda og xhosa)

Offisielle språk i undernasjonale enheter[rediger | rediger kilde]

Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.


A[rediger | rediger kilde]

Armensk

B[rediger | rediger kilde]

Baskisk

C[rediger | rediger kilde]

Cree

D[rediger | rediger kilde]

Dene suline
Dogrib

E[rediger | rediger kilde]

Engelsk

F[rediger | rediger kilde]

Fransk

G[rediger | rediger kilde]

Galisisk
Grønlandsk
Gwich'in

H[rediger | rediger kilde]

Hawaiisk

I[rediger | rediger kilde]

Inuittisk
Inuvialuktun
Italiensk

J[rediger | rediger kilde]

Jiddisch

K[rediger | rediger kilde]

Kasakhisk
Katalansk
Kirgisisk
Koreansk
Kroatisk

M[rediger | rediger kilde]

Mazandarani
Mongolsk

N[rediger | rediger kilde]

Nordsamisk

O[rediger | rediger kilde]

Oksitansk

P[rediger | rediger kilde]

Portugisisk

R[rediger | rediger kilde]

Rumensk
Ruthensk

S[rediger | rediger kilde]

Samisk, se nordsamisk
Slavey
Slovakisk
Slovensk
Spansk

T[rediger | rediger kilde]

Tadsjikisk
Tahitisk
Tibetansk
Tuvalsk
Tysk

U[rediger | rediger kilde]

Uigurisk
Ungarsk

V[rediger | rediger kilde]

Valensiansk

Z[rediger | rediger kilde]

Zhuang