Liste over nummererte småplaneter: 8001–9000

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over nummererte småplaneter: 8001–9000 er en liste over nummererte småplaneter fra nummer 8001–9000. For fullstendig liste, se liste over nummererte småplaneter.


Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
8001–8100 rediger
8001 Ramsden 1986 TR3 4. oktober 1986 Kleť A. Mrkos
8002 1986 XF5 4. desember 1986 Kleť A. Mrkos
8003 Kelvin 1987 RJ 1. september 1987 La Silla E.W. Elst
8004 1987 RX 12. september 1987 La Silla H. Debehogne
8005 Albinadubois 1988 MJ 16. juni 1988 Palomar E.F. Helin
8006 Tacchini 1988 QU 22. august 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8007 1988 RU6 8. september 1988 La Silla H. Debehogne
8008 1988 TQ4 10. oktober 1988 Gekko Y. Oshima
8009 Béguin 1989 BA1 25. januar 1989 Caussols C. Pollas
8010 Böhnhardt 1989 GB1 3. april 1989 La Silla E.W. Elst
8011 Saijokeiichi 1989 WG7 29. november 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8012 1990 HO3 29. april 1990 Siding Spring A.N. Zytkow, M.J. Irwin
8013 Gordonmoore 1990 KA 18. mai 1990 Palomar E.F. Helin
8014 1990 MF 26. juni 1990 Palomar E.F. Helin
8015 1990 QT2 24. august 1990 Palomar H.E. Holt
8016 1990 QW10 27. august 1990 Palomar H.E. Holt
8017 1990 RM5 15. september 1990 Palomar H.E. Holt
8018 1990 SW 16. september 1990 Palomar H.E. Holt
8019 Karachkina 1990 TH12 14. oktober 1990 Tautenburg Observatory L.D. Schmadel, F. Börngen
8020 Erzgebirge 1990 TV13 14. oktober 1990 Tautenburg Observatory F. Börngen, L.D. Schmadel
8021 Walter 1990 UO2 22. oktober 1990 Palomar C.S. Shoemaker, D.H. Levy
8022 1990 VD7 10. november 1990 Kleť A. Mrkos
8023 1991 DD 17. februar 1991 Oohira T. Urata
8024 1991 FN 17. mars 1991 Palomar E.F. Helin
8025 1991 FB4 22. mars 1991 La Silla H. Debehogne
8026 1991 JA1 8. mai 1991 Palomar E.F. Helin
8027 1991 PB12 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8028 1991 QE 30. august 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8029 1991 RR30 15. september 1991 Palomar H.E. Holt
8030 1991 SK 29. september 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8031 1992 ER 7. mars 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8032 1992 ES1 8. mars 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8033 1992 FY1 26. mars 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8034 Akka 1992 LR 3. juni 1992 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8035 1992 TB 2. oktober 1992 Kitt Peak Spacewatch
8036 Maehara 1992 UG4 26. oktober 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8037 1993 HO1 20. april 1993 Siding Spring R.H. McNaught
8038 1993 JG 11. mai 1993 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8039 Grandprism 1993 RB16 15. september 1993 La Silla H. Debehogne, E.W. Elst
8040 Utsumikazuhiko 1993 SY3 16. september 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8041 Masumoto 1993 VR2 15. november 1993 Kashihara F. Uto
8042 1994 AX2 12. januar 1994 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8043 Fukuhara 1994 XE1 6. desember 1994 Oizumi T. Kobayashi
8044 Tsuchiyama 1994 YT 28. desember 1994 Oizumi T. Kobayashi
8045 Kamiyama 1995 AW 6. januar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8046 Ajiki 1995 BU 25. januar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8047 Akikinoshita 1995 BT3 31. januar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8048 Andrle 1995 DB1 22. februar 1995 Kleť M. Tichý, Z. Moravec
8049 1996 FL2 17. mars 1996 Haleakala NEAT
8050 Beishida 1996 ST 18. september 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8051 Pistoria 1997 PP4 13. august 1997 San Marcello L. Tesi, G. Cattani
8052 Novalis 2093 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8053 Kleist 4082 P-L 25. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8054 Brentano 4581 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8055 Arnim 5004 P-L 17. oktober 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8056 Tieck 6038 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8057 Hofmannsthal 4034 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8058 Zuckmayer 3241 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8059 Deliyannis 1957 JP 6. mai 1957 Brooklyn Universitetet i Indiana
8060 Anius 1973 SD1 19. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8061 Gaudium 1975 UF 27. oktober 1975 Zimmerwald P. Wild
8062 Okhotsymskij 1977 EZ 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8063 1977 XP2 7. desember 1977 Palomar S.J. Bus
8064 Lisitsa 1978 RR 1. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
8065 Nakhodkin 1979 FD3 31. mars 1979 Nauchnij N.S. Chernykh
8066 Poldimeri 1980 PB2 6. august 1980 La Silla R.M. West
8067 Helfenstein 1980 RU 7. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
8068 1981 EQ28 6. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8069 1981 EF30 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8070 1981 EM30 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8071 Simonelli 1981 GO 5. april 1981 Anderson Mesa E. Bowell
8072 Yojikondo 1981 GO1 1. april 1981 Harvard Observatory Harvard Observatory
8073 Johnharmon 1982 BS 24. januar 1982 Anderson Mesa E. Bowell
8074 Slade 1984 WC2 20. november 1984 Palomar E. Bowell
8075 Roero 1985 PE 14. august 1985 Anderson Mesa E. Bowell
8076 1985 RV4 15. september 1985 La Silla H. Debehogne
8077 Hoyle 1986 AW2 12. januar 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8078 Carolejordan 1986 RS2 6. september 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8079 Bernardlovell 1986 XF1 4. desember 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8080 Intel 1987 WU2 17. november 1987 Caussols CERGA
8081 Leopardi 1988 DD 17. februar 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8082 Haynes 1988 NR 12. juli 1988 Palomar E.F. Helin
8083 Mayeda 1988 VB 1. november 1988 Geisei T. Seki
8084 Dallas 1989 CL1 6. februar 1989 Ayashi Station M. Koishikawa
8085 1989 CD8 7. februar 1989 La Silla H. Debehogne
8086 Peterthomas 1989 RB6 1. september 1989 Palomar E. Bowell
8087 Kazutaka 1989 WA2 29. november 1989 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8088 Australia 1990 SL27 23. september 1990 Nauchnij G.R. Kastel', L.V. Zhuravleva
8089 Yukar 1990 TW7 13. oktober 1990 Tautenburg Observatory L.D. Schmadel, F. Börngen
8090 1991 RO23 15. september 1991 Palomar H.E. Holt
8091 1992 BG 24. januar 1992 Oohira T. Urata
8092 1992 DC10 29. februar 1992 La Silla UESAC
8093 1992 UZ2 25. oktober 1992 Uenohara N. Kawasato
8094 1992 UG3 24. oktober 1992 Dynic A. Sugie
8095 1992 WS2 18. november 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8096 Emilezola 1993 OW3 20. juli 1993 La Silla E.W. Elst
8097 Yamanishi 1993 RE 12. september 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8098 Miyamotoatsushi 1993 SH2 19. september 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8099 1993 TE 8. oktober 1993 Yatsuka H. Abe, S. Miyasaka
8100 Nobeyama 1993 XF 4. desember 1993 Nyukasa M. Hirasawa, S. Suzuki
8101–8200 rediger
8101 Yasue 1993 XK1 15. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8102 Yoshikazu 1994 AQ2 14. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8103 Fermi 1994 BE 19. januar 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8104 Kumamori 1994 BW4 19. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8105 1994 WH2 28. november 1994 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8106 Carpino 1994 YB 23. desember 1994 Sormano M. Cavagna, P. Sicoli
8107 1995 BR4 31. januar 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8108 Wieland 1995 BC16 30. januar 1995 Tautenburg Observatory F. Börngen
8109 1995 DU1 25. februar 1995 Catalina Station C.W. Hergenrother
8110 Heath 1995 DE2 27. februar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8111 Hoepli 1995 GE 2. april 1995 Sormano A. Testa, V. Giuliani
8112 Cesi 1995 JJ 3. mai 1995 Stroncone Stroncone
8113 Matsue 1996 HD1 21. april 1996 Yatsuka R.H. McNaught, H. Abe
8114 Lafcadio 1996 HZ1 24. april 1996 Yatsuka H. Abe
8115 Sakabe 1996 HB2 24. april 1996 Moriyama R.H. McNaught, Y. Ikari
8116 Jeanperrin 1996 HA15 17. april 1996 La Silla E.W. Elst
8117 Yuanlongping 1996 SD1 18. september 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8118 1996 WG3 26. november 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8119 1997 TP25 12. oktober 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8120 Kobe 1997 VT 2. november 1997 Yatsuka H. Abe
8121 Altdorfer 2572 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8122 Holbein 4038 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8123 Canaletto 3138 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8124 Guardi 4370 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8125 Tyndareus 5493 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8126 Chanwainam 1966 BL 20. januar 1966 Nanking Purple Mountain Observatory
8127 Beuf 1967 HA 27. april 1967 El Leoncito C.U. Cesco
8128 Nicomachus 1967 JP 6. mai 1967 El Leoncito C.U. Cesco, A.R. Klemola
8129 Michaelbusch 1975 SK1 30. september 1975 Palomar S.J. Bus
8130 Seeberg 1976 DJ1 27. februar 1976 Tautenburg Observatory F. Börngen
8131 Scanlon 1976 SC 27. september 1976 Palomar E.F. Helin
8132 Vitginzburg 1976 YA6 18. desember 1976 Nauchnij L.I. Chernykh
8133 Takanochoei 1977 DX3 18. februar 1977 Kiso H. Kosai, K. Hurukawa
8134 Minin 1978 SQ7 26. september 1978 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8135 1978 VP10 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8136 1979 MH2 25. juni 1979 Siding Spring E.F. Helin, S.J. Bus
8137 Kvíz 1979 SJ 19. september 1979 Kleť Kleť
8138 1980 FF12 20. mars 1980 Bickley Perth Observatory
8139 1980 UM1 31. oktober 1980 Palomar S.J. Bus
8140 1981 EO15 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8141 Nikolaev 1982 SO4 20. september 1982 Nauchnij N.S. Chernykh
8142 Zolotov 1982 UR6 20. oktober 1982 Nauchnij L.G. Karachkina
8143 Nezval 1982 VN 11. november 1982 Kleť A. Mrkos
8144 Hiragagennai 1982 VY2 14. november 1982 Kiso H. Kosai, K. Hurukawa
8145 Valujki 1983 RY4 5. september 1983 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8146 Jimbell 1983 WG 28. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
8147 Colemanhawkins 1984 SU3 28. september 1984 Anderson Mesa B.A. Skiff
8148 1985 CR2 15. februar 1985 La Silla H. Debehogne
8149 Ruff 1985 JN1 11. mai 1985 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8150 Kaluga 1985 QL4 24. august 1985 Nauchnij N.S. Chernykh
8151 Andranada 1986 PK6 12. august 1986 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8152 1986 VY 3. november 1986 Kleť A. Mrkos
8153 1986 WO1 25. november 1986 Kleť A. Mrkos
8154 Stahl 1988 CQ7 15. februar 1988 La Silla E.W. Elst
8155 Battaglini 1988 QA 17. august 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8156 Tsukada 1988 TR 13. oktober 1988 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8157 1988 XG2 15. desember 1988 Gekko Y. Oshima
8158 Herder 1989 UH7 23. oktober 1989 Tautenburg Observatory F. Börngen
8159 Fukuoka 1990 BE1 24. januar 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8160 1990 MG 21. juni 1990 Palomar H.E. Holt
8161 Newman 1990 QP3 19. august 1990 Harvard Observatory Oak Ridge Observatory
8162 1990 SK11 16. september 1990 Palomar H.E. Holt
8163 Ishizaki 1990 UF2 27. oktober 1990 Geisei T. Seki
8164 Andreasdoppler 1990 UO3 16. oktober 1990 La Silla E.W. Elst
8165 Gnädig 1990 WQ3 21. november 1990 La Silla E.W. Elst
8166 Buczynski 1991 AH1 12. januar 1991 Stakenbridge B.G.W. Manning
8167 Ishii 1991 CM3 14. februar 1991 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8168 Rogerbourke 1991 FK1 18. mars 1991 Palomar E.F. Helin
8169 Mirabeau 1991 PO2 2. august 1991 La Silla E.W. Elst
8170 1991 PZ11 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8171 Stauffenberg 1991 RV3 5. september 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen, L.D. Schmadel
8172 1991 RP15 15. september 1991 Palomar H.E. Holt
8173 1991 RX23 11. september 1991 Palomar H.E. Holt
8174 1991 SL2 17. september 1991 Palomar H.E. Holt
8175 Boerhaave 1991 VV5 2. november 1991 La Silla E.W. Elst
8176 1991 WA 29. november 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8177 1992 BO 28. januar 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8178 1992 DQ10 29. februar 1992 La Silla UESAC
8179 1992 EA7 1. mars 1992 La Silla UESAC
8180 1992 PY2 6. august 1992 Palomar H.E. Holt
8181 Rossini 1992 ST26 28. september 1992 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8182 Akita 1992 TX 1. oktober 1992 Kitami M. Yanai, K. Watanabe
8183 1992 UE3 22. oktober 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8184 Luderic 1992 WL 16. november 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8185 1992 WR2 18. november 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8186 1992 WP3 17. november 1992 Dynic A. Sugie
8187 Akiramisawa 1992 XL 15. desember 1992 Kiyosato S. Otomo
8188 Okegaya 1992 YE3 18. desember 1992 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8189 Naruke 1992 YG3 30. desember 1992 Okutama T. Hioki, S. Hayakawa
8190 Bouguer 1993 ON9 20. juli 1993 La Silla E.W. Elst
8191 Mersenne 1993 OX9 20. juli 1993 La Silla E.W. Elst
8192 Tonucci 1993 RB 10. september 1993 Stroncone Stroncone
8193 Ciaurro 1993 SF 17. september 1993 Stroncone Stroncone
8194 Satake 1993 SB1 16. september 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8195 1993 UC1 19. oktober 1993 Palomar E.F. Helin
8196 1993 UB3 16. oktober 1993 Palomar E.F. Helin
8197 Mizunohiroshi 1993 VX 15. november 1993 Oizumi T. Kobayashi
8198 1993 VE2 11. november 1993 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8199 Takagitakeo 1993 XR 9. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8200 Souten 1994 AY1 7. januar 1994 Nyukasa M. Hirasawa, S. Suzuki
8201–8300 rediger
8201 1994 AH2 5. januar 1994 Siding Spring G.J. Garradd
8202 Gooley 1994 CX2 11. februar 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8203 Jogolehmann 1994 CP10 7. februar 1994 La Silla E.W. Elst
8204 Takabatake 1994 GC1 8. april 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8205 Van Dijck 1994 PE10 10. august 1994 La Silla E.W. Elst
8206 Masayuki 1994 WK1 27. november 1994 Oizumi T. Kobayashi
8207 Suminao 1994 YS1 31. desember 1994 Oizumi T. Kobayashi
8208 Volta 1995 DL2 28. februar 1995 Sormano P. Sicoli, P. Ghezzi
8209 Toscanelli 1995 DM2 28. februar 1995 Sormano P. Sicoli, P. Ghezzi
8210 NANTEN 1995 EH 5. mars 1995 Oizumi T. Kobayashi
8211 1995 EB1 5. mars 1995 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8212 Naoshigetani 1995 EF1 6. mars 1995 Kiyosato S. Otomo
8213 1995 FE 26. mars 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8214 Mirellalilli 1995 FH 29. mars 1995 La Silla S. Mottola
8215 Zanonato 1995 FZ 31. mars 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8216 Melosh 1995 FX14 27. mars 1995 Kitt Peak Spacewatch
8217 Dominikhašek 1995 HC 21. april 1995 Ondřejov P. Pravec, L. Šarounová
8218 Hosty 1996 JH 8. mai 1996 Siding Spring R.H. McNaught
8219 1996 JL 10. mai 1996 Chiyoda R.H. McNaught, T. Kojima
8220 Nanyou 1996 JD1 13. mai 1996 Nanyo T. Okuni
8221 La Condamine 1996 NA4 14. juli 1996 La Silla E.W. Elst
8222 Gellner 1996 OX 22. juli 1996 Kleť M. Tichý, Z. Moravec
8223 Bradshaw 1996 PD 6. august 1996 Prescott P.G. Comba
8224 Fultonwright 1996 PE 6. august 1996 Prescott P.G. Comba
8225 Emerson 1996 QC 16. august 1996 Portimão C.F. Durman, B.M. Ewen-Smith
8226 1996 TF7 5. oktober 1996 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8227 1996 VD4 8. november 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8228 1996 YB2 22. desember 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8229 Kozelský 1996 YU2 28. desember 1996 Ondřejov M. Wolf, L. Šarounová
8230 Perona 1997 TW16 8. oktober 1997 Stroncone Stroncone
8231 Tetsujiyamada 1997 TX17 6. oktober 1997 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8232 Akiramizuno 1997 UW3 26. oktober 1997 Oizumi T. Kobayashi
8233 Asada 1997 VZ2 5. november 1997 Oizumi T. Kobayashi
8234 Nobeoka 1997 VK8 3. november 1997 Geisei T. Seki
8235 Fragonard 2096 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8236 Gainsborough 4040 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8237 Constable 7581 P-L 17. oktober 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8238 Courbet 4232 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8239 Signac 1153 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8240 Matisse 4172 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8241 Agrius 1973 SE1 19. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8242 1975 SA1 30. september 1975 Palomar S.J. Bus
8243 1975 SF1 30. september 1975 Palomar S.J. Bus
8244 Mikolaichuk 1975 TO2 3. oktober 1975 Nauchnij L.I. Chernykh
8245 1977 RC9 8. september 1977 Palomar S.J. Bus
8246 Kotov 1979 QT8 20. august 1979 Nauchnij N.S. Chernykh
8247 1979 SP14 20. september 1979 Palomar S.J. Bus
8248 Gurzuf 1979 TV2 14. oktober 1979 Nauchnij N.S. Chernykh
8249 Gershwin 1980 GG 13. april 1980 Kleť A. Mrkos
8250 Cornell 1980 RP 2. september 1980 Anderson Mesa E. Bowell
8251 Isogai 1980 VA 8. november 1980 Tōkai T. Furuta
8252 1981 EY14 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8253 1981 EU15 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8254 1981 EF18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8255 1981 EZ18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8256 Shenzhou 1981 UZ9 25. oktober 1981 Nanking Purple Mountain Observatory
8257 Andycheng 1982 HO1 28. april 1982 Anderson Mesa E. Bowell
8258 1982 RW1 15. september 1982 Kleť A. Mrkos
8259 1983 UG 16. oktober 1983 Kleť Z. Vávrová
8260 1984 SH 23. september 1984 Smolyan Bulgarian National Observatory
8261 Ceciliejulie 1985 RD 11. september 1985 Brorfelde Copenhagen Observatory
8262 Carcich 1985 RG 14. september 1985 Anderson Mesa E. Bowell
8263 1986 QT 26. august 1986 La Silla H. Debehogne
8264 1986 QA3 29. august 1986 La Silla H. Debehogne
8265 1986 RB5 1. september 1986 La Silla H. Debehogne
8266 Bertelli 1986 TC 1. oktober 1986 Bologna Osservatorio San Vittore
8267 1986 TX3 4. oktober 1986 Kleť A. Mrkos
8268 Goerdeler 1987 SQ10 29. september 1987 Tautenburg Observatory F. Börngen
8269 Calandrelli 1988 QB 17. august 1988 Bologna Osservatorio San Vittore
8270 Winslow 1989 JF 2. mai 1989 Palomar E.F. Helin
8271 1989 NY 2. juli 1989 Palomar E.F. Helin
8272 1989 SG 24. september 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8273 Apatheia 1989 WB2 29. november 1989 Susono M. Akiyama, T. Furuta
8274 Soejima 1990 TJ1 15. oktober 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8275 Inca 1990 VR8 11. november 1990 La Silla E.W. Elst
8276 Shigei 1991 FL 17. mars 1991 Kiyosato S. Otomo, O. Muramatsu
8277 Machu-Picchu 1991 GV8 8. april 1991 La Silla E.W. Elst
8278 1991 JJ 4. mai 1991 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8279 Cuzco 1991 PN7 6. august 1991 La Silla E.W. Elst
8280 Petergruber 1991 PG16 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8281 1991 PC18 8. august 1991 Palomar H.E. Holt
8282 Delp 1991 RR40 10. september 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen
8283 1991 SV 30. september 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8284 Cranach 1991 TT13 8. oktober 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen
8285 1991 UK3 31. oktober 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8286 Kouji 1992 EK1 8. mars 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8287 1992 EJ4 1. mars 1992 La Silla UESAC
8288 1992 ED17 1. mars 1992 La Silla UESAC
8289 An-Eefje 1992 JQ3 3. mai 1992 La Silla H. Debehogne
8290 1992 NP 2. juli 1992 Palomar E.F. Helin, L. Lee
8291 Bingham 1992 RV1 2. september 1992 La Silla E.W. Elst
8292 1992 SU14 30. september 1992 Palomar H.E. Holt
8293 1992 UQ 19. oktober 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8294 Takayuki 1992 UM3 26. oktober 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8295 Toshifukushima 1992 UN4 26. oktober 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8296 Miyama 1993 AD 13. januar 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8297 Gérardfaure 1993 QJ4 18. august 1993 Caussols E.W. Elst
8298 Loubna 1993 SQ10 22. januar 1993 La Silla H. Debehogne, E.W. Elst
8299 Téaleoni 1993 TP24 9. oktober 1993 La Silla E.W. Elst
8300 Iga 1994 AO2 9. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8301–8400 rediger
8301 Haseyuji 1995 BG2 30. januar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8302 Kazukin 1995 CY 3. februar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8303 Miyaji 1995 CO1 9. februar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8304 Ryomichico 1995 DJ1 22. februar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8305 Teika 1995 DQ1 22. februar 1995 Oizumi T. Kobayashi
8306 Shoko 1995 DY1 24. februar 1995 Kuma Kogen A. Nakamura
8307 Peltan 1995 EN 5. mars 1995 Kleť J. Tichá
8308 Julie-Mélissa 1996 HD13 17. april 1996 La Silla E.W. Elst
8309 - 1996 NL1 14. juli 1996 Haleakala NEAT
8310 Seelos 1996 PL2 9. august 1996 Haleakala NEAT
8311 Zhangdaning 1996 TV1 3. oktober 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8312 1996 TJ12 15. oktober 1996 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8313 Christiansen 1996 YU1 19. desember 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8314 Tsuji 1997 US8 25. oktober 1997 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8315 Bajin 1997 WA22 25. november 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8316 Wolkenstein 3002 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8317 Eurysaces 4523 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8318 Averroes 1306 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8319 Antiphanes 3365 T-2 25. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8320 van Zee 1955 RV 13. september 1955 Brooklyn Universitetet i Indiana
8321 Akim 1977 EX 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8322 Kononovich 1978 RL1 5. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
8323 Krimigis 1979 UH 17. oktober 1979 Anderson Mesa E. Bowell
8324 1981 DF2 28. februar 1981 Siding Spring S.J. Bus
8325 1981 EM26 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8326 Paulkling 1981 JS2 6. mai 1981 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8327 Weihenmayer 1981 JE3 6. mai 1981 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8328 Uyttenhove 1981 QQ2 23. august 1981 La Silla H. Debehogne
8329 Speckman 1982 FP3 22. mars 1982 La Silla H. Debehogne
8330 Fitzroy 1982 FX3 28. mars 1982 La Silla H. Debehogne
8331 Dawkins 1982 KK1 27. mai 1982 Palomar C.S. Shoemaker, S.J. Bus
8332 Ivantsvetaev 1982 TL2 14. oktober 1982 Nauchnij L.V. Zhuravleva, L.G. Karachkina
8333 1982 VF 7. november 1982 Kleť A. Mrkos
8334 - 1984 CF 10. februar 1984 Palomar J. Gibson
8335 Sarton 1984 DD1 28. februar 1984 La Silla H. Debehogne
8336 Šafařík 1984 SK1 27. september 1984 Kleť A. Mrkos
8337 1984 SF6 22. september 1984 La Silla H. Debehogne
8338 Ralhan 1985 FE3 27. mars 1985 Brorfelde Copenhagen Observatory
8339 Kosovichia 1985 RM6 15. september 1985 Nauchnij N.S. Chernykh
8340 Mumma 1985 TS1 15. oktober 1985 Anderson Mesa E. Bowell
8341 1986 QQ 26. august 1986 La Silla H. Debehogne
8342 1986 QN3 29. august 1986 La Silla H. Debehogne
8343 Tugendhat 1986 TG3 4. oktober 1986 Kleť A. Mrkos
8344 Babette 1987 BB 25. januar 1987 Ojima T. Niijima, T. Urata
8345 Ulmerspatz 1987 BO1 22. januar 1987 La Silla E.W. Elst
8346 1987 DW6 26. februar 1987 La Silla H. Debehogne
8347 Lallaward 1987 HK 21. april 1987 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8348 Bhattacharyya 1988 BX 26. januar 1988 Kavalur R. Rajamohan
8349 - 1988 DH1 19. februar 1988 Gekko Y. Oshima
8350 - 1989 AG 2. januar 1989 Okutama T. Hioki, N. Kawasato
8351 - 1989 EH1 10. mars 1989 Toyota K. Suzuki, T. Furuta
8352 1989 GE 6. april 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8353 Megryan 1989 GC4 3. april 1989 La Silla E.W. Elst
8354 - 1989 RF 1. september 1989 Haute Provence E.W. Elst
8355 1989 RQ1 5. september 1989 Palomar E.F. Helin
8356 Wadhwa 1989 RO2 3. september 1989 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8357 O'Connor 1989 SC1 25. september 1989 Harvard Observatory Oak Ridge Observatory
8358 Rickblakley 1989 VN5 4. november 1989 Palomar C.S. Shoemaker, D.H. Levy
8359 1989 WD 19. november 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8360 1990 FD1 26. mars 1990 Dynic A. Sugie
8361 - 1990 JN1 1. mai 1990 Siding Spring A.N. Zytkow, M.J. Irwin
8362 1990 QM1 22. august 1990 Palomar H.E. Holt
8363 - 1990 RV 13. september 1990 Palomar C.M. Olmstead
8364 1990 RE5 15. september 1990 Palomar H.E. Holt
8365 1990 RR5 15. september 1990 Palomar H.E. Holt
8366 1990 UL1 20. oktober 1990 Dynic A. Sugie
8367 Bokusui 1990 UL2 23. oktober 1990 Geisei T. Seki
8368 1991 DM 20. februar 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8369 1991 GR 8. april 1991 Palomar E.F. Helin
8370 Vanlindt 1991 RK11 4. september 1991 La Silla E.W. Elst
8371 Goven 1991 TJ14 2. oktober 1991 Palomar C.P. de Saint-Aignan
8372 1991 VC2 9. november 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8373 Stephengould 1992 AB 1. januar 1992 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8374 Horohata 1992 AK1 10. januar 1992 Kiyosato S. Otomo
8375 Kenzokohno 1992 AP1 12. januar 1992 Geisei T. Seki
8376 1992 OZ9 30. juli 1992 La Silla H. Debehogne, Á. López G.
8377 Elmerreese 1992 SD1 23. september 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8378 Sweeney 1992 SN1 23. september 1992 Palomar E.F. Helin
8379 Straczynski 1992 SW10 27. september 1992 Kitt Peak Spacewatch
8380 Tooting 1992 SW17 29. september 1992 Palomar H.E. Holt
8381 Hauptmann 1992 SO24 21. september 1992 Tautenburg Observatory F. Börngen
8382 Mann 1992 SQ26 23. september 1992 Tautenburg Observatory F. Börngen
8383 - 1992 UA3 25. oktober 1992 Okutama T. Hioki, S. Hayakawa
8384 - 1992 YB 16. desember 1992 Oohira T. Urata
8385 1993 AN 13. januar 1993 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8386 Vanvinckenroye 1993 BB6 27. januar 1993 Caussols E.W. Elst
8387 Fujimori 1993 DO 19. februar 1993 Geisei T. Seki
8388 - 1993 FO6 17. mars 1993 La Silla UESAC
8389 - 1993 FT37 19. mars 1993 La Silla UESAC
8390 - 1993 FE48 19. mars 1993 La Silla UESAC
8391 Kring 1993 HH3 20. april 1993 Kitt Peak Spacewatch
8392 1993 OP 18. juli 1993 Palomar E.F. Helin
8393 Tetsumasakamoto 1993 TJ1 15. oktober 1993 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8394 1993 TM12 13. oktober 1993 Palomar H.E. Holt
8395 Rembaut 1993 TQ23 9. oktober 1993 La Silla E.W. Elst
8396 1993 UR2 19. oktober 1993 Palomar E.F. Helin
8397 Chiakitanaka 1993 XO 8. desember 1993 Kiyosato S. Otomo
8398 Rubbia 1993 XY 12. desember 1993 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8399 Wakamatsu 1994 AD 2. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8400 Tomizo 1994 AQ 4. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8401–8500 rediger
8401 Assirelli 1994 DA 16. februar 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8402 1994 GH9 11. april 1994 Palomar E.F. Helin
8403 Minorushimizu 1994 JG 6. mai 1994 Oizumi T. Kobayashi
8404 - 1995 AN 1. januar 1995 Catalina Station T.B. Spahr
8405 Asbolus 1995 GO 5. april 1995 Spacewatch Spacewatch
8406 Iwaokusano 1995 HJ 20. april 1995 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8407 Houlahan 1995 ON 25. juli 1995 Prescott P.G. Comba
8408 Strom 1995 SX12 18. september 1995 Kitt Peak Spacewatch
8409 Valentaugustus 1995 WB43 28. november 1995 Socorro R. Weber
8410 Hiroakiohno 1996 QZ1 24. august 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8411 Celso 1996 TO 3. oktober 1996 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8412 1996 TM6 7. oktober 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8413 Kawakami 1996 TV10 9. oktober 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8414 Atsuko 1996 TW10 9. oktober 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8415 1996 UT 16. oktober 1996 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8416 Okada 1996 VB8 3. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8417 Lancetaylor 1996 VG8 7. november 1996 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8418 Mogamigawa 1996 VS30 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
8419 Terumikazumi 1996 VK38 7. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8420 Angrogna 1996 WQ 17. november 1996 Prescott P.G. Comba
8421 Montanari 1996 XA9 2. desember 1996 Bologna Osservatorio San Vittore
8422 Mohorovičıć 1996 XJ26 5. desember 1996 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8423 Macao 1997 AO22 11. januar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8424 Toshitsumita 1997 CP 1. februar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8425 Zirankexuejijin 1997 CJ29 14. februar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8426 1997 ST 16. september 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8427 1997 TH17 6. oktober 1997 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8428 Okiko 1997 VJ8 3. november 1997 Geisei T. Seki
8429 1997 YK4 23. desember 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8430 Florey 1997 YB5 25. desember 1997 Woomera F.B. Zoltowski
8431 Haseda 1997 YQ13 31. desember 1997 Oizumi T. Kobayashi
8432 Tamakasuga 1997 YD18 27. desember 1997 Kuma Kogen A. Nakamura
8433 Brachyrhynchus 2561 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8434 Columbianus 6571 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8435 Anser 6643 P-L 26. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8436 Leucopsis 2259 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8437 Bernicla 3057 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8438 Marila 4825 T-1 13. mai 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8439 Albellus 2034 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8440 Wigeon 1017 T-3 17. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8441 Lapponica 4008 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8442 Ostralegus 4237 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8443 Svecica 4343 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8444 Popovich 1969 TR1 8. oktober 1969 Nauchnij L.I. Chernykh
8445 Novotroitskoe 1973 QG2 31. august 1973 Nauchnij T.M. Smirnova
8446 Tazieff 1973 SB6 28. september 1973 Nauchnij N.S. Chernykh
8447 Cornejo 1974 OE 16. juli 1974 El Leoncito Felix Aguilar Observatory
8448 Belyakina 1976 UT1 26. oktober 1976 Nauchnij T.M. Smirnova
8449 Maslovets 1977 EO1 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8450 Egorov 1977 QL1 19. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8451 Gaidai 1977 RY6 11. september 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8452 Clay 1978 WB 27. november 1978 Harvard Observatory Harvard Observatory
8453 1981 EQ 1. mars 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis
8454 1981 EG1 5. mars 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis
8455 1981 ER6 6. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8456 1981 EJ7 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8457 1981 EO8 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8458 1981 EY9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8459 1981 EQ18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8460 1981 EP19 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8461 1981 EC21 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8462 1981 ED22 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8463 1981 EM27 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8464 1981 EF28 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8465 1981 EQ31 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8466 1981 EV34 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8467 1981 ES35 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8468 1981 EA40 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8469 1981 TZ 5. oktober 1981 Anderson Mesa N.G. Thomas
8470 Dudinskaya 1982 SA4 17. september 1982 Nauchnij N.S. Chernykh
8471 Obrant 1983 RX4 5. september 1983 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8472 Tarroni 1983 TC 12. oktober 1983 Bologna Osservatorio San Vittore
8473 1984 SS5 21. september 1984 La Silla H. Debehogne
8474 Rettig 1985 GA1 15. april 1985 Anderson Mesa E. Bowell
8475 Vsevoivanov 1985 PC2 13. august 1985 Nauchnij N.S. Chernykh
8476 1986 QT2 28. august 1986 La Silla H. Debehogne
8477 Andrejkiselev 1986 RF7 6. september 1986 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8478 1987 DO6 23. februar 1987 La Silla H. Debehogne
8479 1987 HD2 29. april 1987 Kleť A. Mrkos
8480 1987 RD1 13. september 1987 La Silla H. Debehogne
8481 - 1988 LH 14. juni 1988 Lake Tekapo A.C. Gilmore, P.M. Kilmartin
8482 - 1988 RA11 14. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8483 - 1988 SY1 16. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8484 - 1988 VM2 10. november 1988 Yorii M. Arai, H. Mori
8485 Satoru 1989 FL 29. mars 1989 Geisei T. Seki
8486 1989 QV 26. august 1989 Siding Spring R.H. McNaught
8487 - 1989 SQ 29. september 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8488 d'Argens 1989 SR1 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8489 Boulder 1989 TA3 7. oktober 1989 La Silla E.W. Elst
8490 - 1989 TU10 4. oktober 1989 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8491 Joelle-gilles 1989 YL5 28. desember 1989 Haute Provence E.W. Elst
8492 Kikuoka 1990 BZ 21. januar 1990 Geisei T. Seki
8493 Yachibozu 1990 BY1 30. januar 1990 Kushiro M. Matsuyama, K. Watanabe
8494 Edpatvega 1990 OT4 25. juli 1990 Palomar H.E. Holt
8495 1990 QV1 22. august 1990 Palomar H.E. Holt
8496 Jandlsmith 1990 QO3 16. august 1990 Harvard Observatory Oak Ridge Observatory
8497 1990 RE7 13. september 1990 La Silla H. Debehogne
8498 Ufa 1990 RM17 15. september 1990 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8499 1990 SC13 22. september 1990 La Silla H. Debehogne
8500 Hori 1990 TU 10. oktober 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8501–8600 rediger
8501 Wachholz 1990 TK8 13. oktober 1990 Tautenburg Observatory L.D. Schmadel, F. Börngen
8502 Bauhaus 1990 TR12 14. oktober 1990 Tautenburg Observatory F. Börngen, L.D. Schmadel
8503 Masakatsu 1990 WX3 21. november 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8504 1990 YC 17. desember 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8505 1990 YK 19. desember 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8506 - 1991 CN 5. februar 1991 Yorii M. Arai, H. Mori
8507 - 1991 CB1 15. februar 1991 Kitt Peak Spacewatch
8508 1991 CU1 14. februar 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8509 1991 FV2 20. mars 1991 La Silla H. Debehogne
8510 1991 PT8 5. august 1991 Palomar H.E. Holt
8511 1991 PY10 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8512 1991 PC11 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8513 1991 PK11 9. august 1991 Palomar H.E. Holt
8514 1991 PK15 7. august 1991 Palomar H.E. Holt
8515 Corvan 1991 RJ 4. september 1991 Siding Spring R.H. McNaught
8516 Hyakkai 1991 TW1 13. oktober 1991 Okutama T. Hioki, S. Hayakawa
8517 1992 BB5 28. januar 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8518 - 1992 DM6 29. februar 1992 La Silla UESAC
8519 - 1992 DB10 29. februar 1992 La Silla UESAC
8520 - 1992 EC12 6. mars 1992 La Silla UESAC
8521 Boulainvilliers 1992 GF4 4. april 1992 La Silla E.W. Elst
8522 1992 ML 25. juni 1992 Palomar G.J. Leonard
8523 Bouillabaisse 1992 PX 8. august 1992 Caussols E.W. Elst
8524 Paoloruffini 1992 RJ3 2. september 1992 La Silla E.W. Elst
8525 Nielsabel 1992 RZ5 2. september 1992 La Silla E.W. Elst
8526 Takeuchiyukou 1992 SM12 23. september 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8527 Katayama 1992 SV12 28. september 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8528 1992 SC24 29. september 1992 Palomar H.E. Holt
8529 Sinzi 1992 UH2 19. oktober 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8530 Korbokkur 1992 UK5 25. oktober 1992 Nyukasa M. Hirasawa, S. Suzuki
8531 Mineosaito 1992 WX2 16. november 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8532 - 1992 YW3 29. desember 1992 Yatsugatake Y. Kushida, O. Muramatsu
8533 Oohira 1993 BM 20. januar 1993 Oohira T. Urata
8534 Knutsson 1993 FJ10 17. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8535 Pellesvanslös 1993 FH22 21. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8536 Måns 1993 FK23 21. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8537 Billochbull 1993 FG24 21. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8538 Gammelmaja 1993 FR26 21. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8539 Laban 1993 FT32 19. mars 1993 La Silla C.-I. Lagerkvist
8540 Ardeberg 1993 FK80 17. mars 1993 La Silla UESAC
8541 Schalkenmehren 1993 TZ32 9. oktober 1993 La Silla E.W. Elst
8542 1993 VB2 11. november 1993 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8543 Tsunemi 1993 XO1 15. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8544 Sigenori 1993 YE 17. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8545 McGee 1994 AM1 2. januar 1994 Stakenbridge B.G.W. Manning
8546 Kenmotsu 1994 AH3 13. januar 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8547 1994 CQ 4. februar 1994 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8548 Sumizihara 1994 ER3 14. mars 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8549 Alcide 1994 FS 30. mars 1994 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8550 Hesiodos 1994 PV24 12. august 1994 La Silla E.W. Elst
8551 Daitarabochi 1994 VC7 11. november 1994 Nyukasa M. Hirasawa, S. Suzuki
8552 Hyoichi 1995 HE 20. april 1995 Kuma Kogen A. Nakamura
8553 Bradsmith 1995 HG 20. april 1995 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8554 Gabreta 1995 KH 25. mai 1995 Kleť M. Tichý
8555 Mirimao 1995 LD 3. juni 1995 Stroncone Stroncone
8556 Jana 1995 NB 7. juli 1995 Kleť Z. Moravec
8557 Šaroun 1995 OK 23. juli 1995 Ondřejov L. Šarounová
8558 Hack 1995 PC 1. august 1995 San Marcello L. Tesi, A. Boattini
8559 1995 QM2 25. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8560 Tsubaki 1995 SD5 20. september 1995 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8561 Sikoruk 1995 SO29 26. september 1995 Zelenchukskaya T.V. Kryachko
8562 1995 SK53 28. september 1995 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8563 - 1995 US 19. oktober 1995 Catalina Station T.B. Spahr
8564 Anomalocaris 1995 UL3 17. oktober 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8565 - 1995 WB6 24. november 1995 Ojima T. Niijima, T. Urata
8566 - 1996 EN 15. mars 1996 Haleakala NEAT
8567 - 1996 HW1 23. april 1996 Kitt Peak Spacewatch
8568 Larrywilson 1996 RU2 10. september 1996 Haleakala NEAT
8569 Mameli 1996 TG 1. oktober 1996 Colleverde V.S. Casulli
8570 1996 TN10 9. oktober 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8571 Taniguchi 1996 UX 20. oktober 1996 Oizumi T. Kobayashi
8572 Nijo 1996 UG1 19. oktober 1996 Kleť J. Tichá, M. Tichý
8573 Ivanka 1996 VQ 4. november 1996 Kleť Z. Moravec
8574 Makotoirie 1996 VC2 6. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8575 Seishitakeuchi 1996 VL8 7. november 1996 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8576 1996 VN8 7. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8577 Choseikomori 1996 VX8 7. november 1996 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8578 Shojikato 1996 WZ 19. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8579 Hieizan 1996 XV19 11. desember 1996 Oizumi T. Kobayashi
8580 Pinsky 1996 XZ25 14. desember 1996 Prescott P.G. Comba
8581 Johnen 1996 YO2 28. desember 1996 Chichibu N. Sato
8582 Kazuhisa 1997 AY 2. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8583 Froberger 1997 AK6 8. januar 1997 Prescott P.G. Comba
8584 1997 AN22 11. januar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8585 Purpurea 2025 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8586 Epops 2563 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8587 Ruficollis 3078 P-L 25. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8588 Avosetta 4025 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8589 Stellaris 4068 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8590 Pygargus 6533 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8591 Excubitor 6543 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8592 Rubetra 1188 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8593 Angustirostris 2186 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8594 Albifrons 2245 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8595 Dougallii 3233 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8596 Alchata 1298 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8597 Sandvicensis 2045 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8598 Tetrix 2202 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8599 Riparia 2277 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8600 Arundinaceus 3060 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8601–8700 rediger
8601 Ciconia 3155 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8602 Oedicnemus 2480 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8603 Senator 3134 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8604 Vanier 1929 PK 12. august 1929 Mount Hamilton C.J. Krieger
8605 - 1968 OH 18. juli 1968 Cerro El Roble C. Torres, S. Cofre
8606 - 1971 UG 26. oktober 1971 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
8607 - 1971 UT 26. oktober 1971 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
8608 Chelomey 1976 YO2 16. desember 1976 Nauchnij L.I. Chernykh
8609 Shuvalov 1977 QH3 22. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8610 Goldhaber 1977 UD 22. oktober 1977 Harvard Observatory Harvard Observatory
8611 1977 UM4 18. oktober 1977 Palomar S.J. Bus
8612 Burov 1978 SS7 26. september 1978 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8613 1978 VE10 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8614 1978 VP11 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8615 1979 MB2 25. juni 1979 Siding Spring E.F. Helin, S.J. Bus
8616 Fogelquist 1980 FY4 16. mars 1980 La Silla C.-I. Lagerkvist
8617 1980 PW 6. august 1980 Kleť Z. Vávrová
8618 1981 DX 28. februar 1981 Siding Spring S.J. Bus
8619 1981 EH1 6. mars 1981 La Silla H. Debehogne, G. DeSanctis
8620 1981 EK5 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8621 1981 EK7 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8622 1981 EM8 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8623 1981 EQ9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8624 1981 ES9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8625 1981 EX15 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8626 1981 EC18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8627 1981 EU20 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8628 1981 EX21 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8629 1981 EU26 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8630 1981 EY35 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8631 1981 EK41 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8632 Egleston 1981 FR 28. mars 1981 Harvard Observatory Harvard Observatory
8633 1981 FC1 16. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8634 Neubauer 1981 GG 5. april 1981 Anderson Mesa E. Bowell
8635 Yuriosipov 1985 PG2 13. august 1985 Nauchnij N.S. Chernykh
8636 Malvina 1985 UH2 17. oktober 1985 Caussols CERGA
8637 1986 CS1 6. februar 1986 La Silla H. Debehogne
8638 1986 QY 26. august 1986 La Silla H. Debehogne
8639 - 1986 VB1 3. november 1986 Kleť A. Mrkos
8640 Ritaschulz 1986 VX5 6. november 1986 Anderson Mesa E. Bowell
8641 1987 BM1 27. januar 1987 Brorfelde P. Jensen
8642 - 1988 RZ11 14. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8643 Quercus 1988 SC 16. september 1988 Haute Provence E.W. Elst
8644 Betulapendula 1988 SD 16. september 1988 Haute Provence E.W. Elst
8645 1988 TN 5. oktober 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8646 1988 TB1 13. oktober 1988 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8647 Populus 1989 RG 2. september 1989 Haute Provence E.W. Elst
8648 Salix 1989 RJ 2. september 1989 Haute Provence E.W. Elst
8649 Juglans 1989 SS2 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8650 - 1989 TJ2 5. oktober 1989 Kleť A. Mrkos
8651 Alineraynal 1989 YU5 29. desember 1989 Haute Provence E.W. Elst
8652 Acacia 1990 EA5 2. mars 1990 La Silla E.W. Elst
8653 1990 KE 20. mai 1990 Siding Spring R.H. McNaught
8654 1990 KC1 20. mai 1990 Siding Spring R.H. McNaught
8655 1990 QJ1 22. august 1990 Palomar H.E. Holt
8656 Cupressus 1990 QY8 16. august 1990 La Silla E.W. Elst
8657 Cedrus 1990 QE9 16. august 1990 La Silla E.W. Elst
8658 1990 RG3 14. september 1990 Palomar H.E. Holt
8659 1990 SE11 17. september 1990 Palomar H.E. Holt
8660 Sano 1990 TM1 15. oktober 1990 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8661 Ratzinger 1990 TA13 14. oktober 1990 Tautenburg Observatory L.D. Schmadel, F. Börngen
8662 1990 UT10 22. oktober 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8663 1991 DJ1 18. februar 1991 Palomar E.F. Helin
8664 1991 GR1 10. april 1991 Palomar E.F. Helin
8665 Daun-Eifel 1991 GA9 8. april 1991 La Silla E.W. Elst
8666 Reuter 1991 GG10 9. april 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen
8667 Fontane 1991 GH10 9. april 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen
8668 Satomimura 1991 HM 16. april 1991 Kiyosato S. Otomo, O. Muramatsu
8669 1991 NS1 13. juli 1991 Palomar H.E. Holt
8670 1991 OM1 18. juli 1991 La Silla H. Debehogne
8671 1991 PW 5. august 1991 Palomar H.E. Holt
8672 Morse 1991 PW16 6. august 1991 La Silla E.W. Elst
8673 1991 RN5 13. september 1991 Palomar H.E. Holt
8674 1991 VA1 4. november 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8675 1991 YZ 30. desember 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8676 Lully 1992 CT2 2. februar 1992 La Silla E.W. Elst
8677 Charlier 1992 ES5 2. mars 1992 La Silla UESAC
8678 Bäl 1992 ER6 1. mars 1992 La Silla UESAC
8679 Tingstäde 1992 EG8 2. mars 1992 La Silla UESAC
8680 Rone 1992 EJ9 2. mars 1992 La Silla UESAC
8681 Burs 1992 EN9 2. mars 1992 La Silla UESAC
8682 Kräklingbo 1992 ER9 2. mars 1992 La Silla UESAC
8683 Sjölander 1992 EE13 2. mars 1992 La Silla UESAC
8684 Reichwein 1992 FO3 30. mars 1992 Tautenburg Observatory F. Börngen
8685 Fauré 1992 GG3 4. april 1992 La Silla E.W. Elst
8686 Akenside 1992 OX1 26. juli 1992 La Silla E.W. Elst
8687 Caussols 1992 PV 8. august 1992 Caussols E.W. Elst
8688 Delaunay 1992 PV1 8. august 1992 Caussols E.W. Elst
8689 1992 PU3 5. august 1992 Palomar H.E. Holt
8690 Swindle 1992 SW3 24. september 1992 Kitt Peak Spacewatch
8691 Etsuko 1992 UZ1 21. oktober 1992 Yatsugatake Y. Kushida, O. Muramatsu
8692 1992 WH 16. november 1992 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8693 Matsuki 1992 WH1 16. november 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8694 1993 CO 10. februar 1993 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8695 Bergvall 1993 FW8 17. mars 1993 La Silla UESAC
8696 Kjeriksson 1993 FM16 17. mars 1993 La Silla UESAC
8697 Olofsson 1993 FT23 21. mars 1993 La Silla UESAC
8698 Bertilpettersson 1993 FT41 19. mars 1993 La Silla UESAC
8699 - 1993 FO48 19. mars 1993 La Silla UESAC
8700 Gevaert 1993 JL1 14. mai 1993 La Silla E.W. Elst
8701–8800 rediger
8701 1993 LG2 15. juni 1993 Palomar H.E. Holt
8702 Nakanishi 1993 VX3 14. november 1993 Nyukasa M. Hirasawa, S. Suzuki
8703 Nakanotadao 1993 XP1 15. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8704 Sadakane 1993 YJ 17. desember 1993 Oizumi T. Kobayashi
8705 - 1994 AL3 8. januar 1994 Fujieda H. Shiozawa, T. Urata
8706 Takeyama 1994 CM 3. februar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8707 Arakihiroshi 1994 CE2 12. februar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8708 - 1994 DD 17. februar 1994 Kiyosato S. Otomo
8709 Kadlu 1994 JF1 14. mai 1994 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8710 Hawley 1994 JK9 15. mai 1994 Palomar C.P. de Saint-Aignan
8711 - 1994 LL 5. juni 1994 Catalina Station C.W. Hergenrother
8712 Suzuko 1994 TH2 2. oktober 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8713 Azusa 1995 BT2 26. januar 1995 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8714 1995 OT 24. juli 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8715 1995 OX1 26. juli 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8716 Ginestra 1995 SB2 23. september 1995 Colleverde V.S. Casulli
8717 Richviktorov 1995 SN29 26. september 1995 Zelenchukskaya T.V. Kryachko
8718 1995 UC8 27. oktober 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8719 Vesmír 1995 VR 11. november 1995 Kleť Kleť
8720 Takamizawa 1995 WE1 16. november 1995 Kuma Kogen A. Nakamura
8721 AMOS 1996 AO3 14. januar 1996 Haleakala AMOS
8722 Schirra 1996 QU1 19. august 1996 Granville R.G. Davis
8723 Azumayama 1996 SL7 23. september 1996 Nanyo T. Okuni
8724 Junkoehara 1996 SK8 17. september 1996 Kiyosato S. Otomo
8725 Keiko 1996 TG5 5. oktober 1996 Yatsuka H. Abe
8726 Masamotonasu 1996 VP5 14. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8727 1996 VZ7 3. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8728 Mimatsu 1996 VF9 7. november 1996 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8729 Descour 1996 VZ12 5. november 1996 Kitt Peak Spacewatch
8730 Iidesan 1996 VT30 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
8731 Tejima 1996 WY 19. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8732 Champion 1996 XR25 8. desember 1996 Geisei T. Seki
8733 Ohsugi 1996 YB1 20. desember 1996 Oizumi T. Kobayashi
8734 Warner 1997 AA 1. januar 1997 Prescott P.G. Comba
8735 Yoshiosakai 1997 AA1 2. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8736 Shigehisa 1997 AD7 9. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8737 Takehiro 1997 AL13 11. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8738 Saji 1997 AQ16 5. januar 1997 Saji Saji
8739 Morihisa 1997 BE3 30. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8740 Václav 1998 AS8 12. januar 1998 Kleť M. Tichý, Z. Moravec
8741 Suzukisuzuko 1998 BR8 25. januar 1998 Oizumi T. Kobayashi
8742 Bonazzoli 1998 CB2 14. februar 1998 Colleverde V.S. Casulli
8743 Kèneke 1998 EH12 1. mars 1998 La Silla E.W. Elst
8744 Cilla 1998 FE59 20. mars 1998 Socorro LINEAR
8745 Delaney 1998 FO65 20. mars 1998 Socorro LINEAR
8746 - 1998 FL68 20. mars 1998 Socorro LINEAR
8747 Asahi 1998 FS73 24. mars 1998 Nanyo T. Okuni
8748 - 1998 FV113 31. mars 1998 Socorro LINEAR
8749 Beatles 1998 GJ10 3. april 1998 Reedy Creek J. Broughton
8750 Nettarufina 2197 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8751 Nigricollis 2594 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8752 Flammeus 2604 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8753 Nycticorax 2636 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8754 Leucorodia 4521 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8755 Querquedula 4586 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8756 Mollissima 6588 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8757 Cyaneus 6600 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8758 Perdix 6683 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8759 Porzana 7603 P-L 17. oktober 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8760 Crex 1081 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8761 Crane 1163 T-1 25. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8762 Hiaticula 3196 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8763 Pugnax 3271 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8764 Gallinago 1109 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8765 Limosa 1274 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8766 Niger 1304 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8767 Commontern 1335 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8768 Barnowl 2080 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8769 Arctictern 2181 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8770 Totanus 3076 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8771 Biarmicus 3187 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8772 Minutus 4254 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8773 Torquilla 5006 T-2 25. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8774 Viridis 5162 T-2 25. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8775 Cristata 5490 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8776 Campestris 2287 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8777 Torquata 5016 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8778 - 1931 TD3 10. oktober 1931 Flagstaff C.W. Tombaugh
8779 - 1971 UH1 26. oktober 1971 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
8780 Forte 1975 LT 13. juni 1975 El Leoncito M.R. Cesco
8781 Yurka 1976 GA2 1. april 1976 Nauchnij N.S. Chernykh
8782 Bakhrakh 1976 UG2 26. oktober 1976 Nauchnij T.M. Smirnova
8783 Gopasyuk 1977 EK1 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8784 1977 RQ19 9. september 1977 Palomar C.M. Olmstead
8785 Boltwood 1978 RR1 5. september 1978 Nauchnij N.S. Chernykh
8786 Belskaya 1978 RA8 2. september 1978 La Silla C.-I. Lagerkvist
8787 Ignatenko 1978 TL4 4. oktober 1978 Nauchnij T.M. Smirnova
8788 Labeyrie 1978 VP2 1. november 1978 Caussols K. Tomita
8789 1978 VZ7 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8790 1978 VN9 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8791 1978 VG11 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8792 1978 VH11 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8793 Thomasmüller 1979 QX 22. august 1979 La Silla C.-I. Lagerkvist
8794 1981 EA7 6. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8795 1981 EO9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8796 1981 EA12 7. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8797 1981 EU18 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8798 1981 EF24 7. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8799 1981 ER25 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8800 1981 EB26 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8801–8900 rediger
8801 1981 EQ29 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8802 1981 EW31 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8803 1981 EL34 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8804 Eliason 1981 JB2 5. mai 1981 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8805 Petrpetrov 1981 UM11 22. oktober 1981 Nauchnij N.S. Chernykh
8806 Fetisov 1981 UU11 22. oktober 1981 Nauchnij N.S. Chernykh
8807 1981 UD23 24. oktober 1981 Palomar S.J. Bus
8808 1981 UH28 24. oktober 1981 Palomar S.J. Bus
8809 Roversimonaco 1981 WE1 24. november 1981 Anderson Mesa E. Bowell
8810 1982 JM1 15. mai 1982 Palomar E.F. Helin, E.M. Shoemaker
8811 Waltherschmadel 1982 UX5 20. oktober 1982 Nauchnij L.G. Karachkina
8812 Kravtsov 1982 UY6 20. oktober 1982 Nauchnij L.G. Karachkina
8813 Leviathan 1983 WF1 29. november 1983 Anderson Mesa E. Bowell
8814 Rosseven 1983 XG 1. desember 1983 Anderson Mesa E. Bowell
8815 1984 DR 23. februar 1984 La Silla H. Debehogne
8816 Gamow 1984 YN1 17. desember 1984 Nauchnij L.G. Karachkina
8817 Roytraver 1985 JU1 13. mai 1985 Palomar C.S. Shoemaker, E.M. Shoemaker
8818 Hermannbondi 1985 RW2 5. september 1985 La Silla H. Debehogne
8819 Chrisbondi 1985 RR4 14. september 1985 La Silla H. Debehogne
8820 Anjandersen 1985 VG 14. november 1985 Brorfelde P. Jensen
8821 1987 DP6 23. februar 1987 La Silla H. Debehogne
8822 Shuryanka 1987 RQ2 1. september 1987 Nauchnij L.G. Karachkina
8823 1987 WS3 24. november 1987 Anderson Mesa S.W. McDonald
8824 Genta 1988 BH 18. januar 1988 Kushiro M. Matsuyama, K. Watanabe
8825 1988 MF 16. juni 1988 Palomar E.F. Helin
8826 Corneville 1988 PZ1 13. august 1988 Haute Provence E.W. Elst
8827 Kollwitz 1988 PO2 13. august 1988 Tautenburg Observatory F. Börngen
8828 1988 RC7 10. september 1988 La Silla H. Debehogne
8829 - 1988 RV10 14. september 1988 Cerro Tololo S.J. Bus
8830 - 1988 VZ 7. november 1988 Yatsugatake Y. Kushida, M. Inoue
8831 Brändström 1989 CO5 2. februar 1989 Tautenburg Observatory F. Börngen
8832 Altenrath 1989 EC3 2. mars 1989 La Silla E.W. Elst
8833 Acer 1989 RW 3. september 1989 Haute Provence E.W. Elst
8834 Anacardium 1989 SX2 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8835 Annona 1989 SA3 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8836 Aquifolium 1989 SU3 26. september 1989 La Silla E.W. Elst
8837 London 1989 TF4 7. oktober 1989 La Silla E.W. Elst
8838 - 1989 UW2 29. oktober 1989 Okutama T. Hioki, N. Kawasato
8839 Novichkova 1989 UB8 24. oktober 1989 Nauchnij L.I. Chernykh
8840 1989 WT 20. november 1989 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8841 1990 EA7 2. mars 1990 La Silla H. Debehogne
8842 1990 KF 20. mai 1990 Siding Spring R.H. McNaught
8843 1990 OH 22. juli 1990 Palomar E.F. Helin
8844 1990 QR2 24. august 1990 Palomar H.E. Holt
8845 1990 RD 14. september 1990 Palomar H.E. Holt
8846 1990 RK7 13. september 1990 La Silla H. Debehogne
8847 Huch 1990 TO3 12. oktober 1990 Tautenburg Observatory F. Börngen, L.D. Schmadel
8848 1990 VK1 12. november 1990 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8849 Brighton 1990 VZ4 15. november 1990 La Silla E.W. Elst
8850 Bignonia 1990 VQ6 15. november 1990 La Silla E.W. Elst
8851 - 1990 XB 8. desember 1990 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8852 Buxus 1991 GG6 8. april 1991 La Silla E.W. Elst
8853 Gerdlehmann 1991 GC10 9. april 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen
8854 - 1991 HC 16. april 1991 Uenohara N. Kawasato
8855 Miwa 1991 JL 3. mai 1991 Kiyosato S. Otomo, O. Muramatsu
8856 Celastrus 1991 LH1 6. juni 1991 La Silla E.W. Elst
8857 Cercidiphyllum 1991 PA7 6. august 1991 La Silla E.W. Elst
8858 Cornus 1991 PT7 6. august 1991 La Silla E.W. Elst
8859 1991 PQ11 9. august 1991 Palomar H.E. Holt
8860 Rohloff 1991 TE5 5. oktober 1991 Tautenburg Observatory L.D. Schmadel, F. Börngen
8861 Jenskandler 1991 TF7 3. oktober 1991 Tautenburg Observatory F. Börngen, L.D. Schmadel
8862 Takayukiota 1991 UZ 18. oktober 1991 Kiyosato S. Otomo
8863 1991 UV2 31. oktober 1991 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8864 - 1991 VU 4. november 1991 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8865 Yakiimo 1992 AF 1. januar 1992 Yakiimo A. Natori, T. Urata
8866 Tanegashima 1992 BR 26. januar 1992 Kagoshima M. Mukai, M. Takeishi
8867 Tubbiolo 1992 BF4 29. januar 1992 Kitt Peak Spacewatch
8868 Hjorter 1992 EE7 1. mars 1992 La Silla UESAC
8869 Olausgutho 1992 EE11 6. mars 1992 La Silla UESAC
8870 von Zeipel 1992 EQ11 6. mars 1992 La Silla UESAC
8871 Svanberg 1992 EA22 1. mars 1992 La Silla UESAC
8872 Ebenum 1992 GA4 4. april 1992 La Silla E.W. Elst
8873 - 1992 UM2 21. oktober 1992 Kani Y. Mizuno, T. Furuta
8874 Showashinzan 1992 UY3 26. oktober 1992 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8875 Fernie 1992 UP10 22. oktober 1992 Palomar E. Bowell
8876 - 1992 WU3 23. november 1992 Yatsugatake Y. Kushida, O. Muramatsu
8877 Rentaro 1993 BK2 19. januar 1993 Geisei T. Seki
8878 - 1993 FN16 17. mars 1993 La Silla UESAC
8879 - 1993 FN20 19. mars 1993 La Silla UESAC
8880 - 1993 FT33 19. mars 1993 La Silla UESAC
8881 Prialnik 1993 FW36 19. mars 1993 La Silla UESAC
8882 Sakaetamura 1994 AP2 10. januar 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8883 Miyazakihayao 1994 BS4 16. januar 1994 Oizumi T. Kobayashi
8884 - 1994 CM2 12. februar 1994 Lake Tekapo A.C. Gilmore, P.M. Kilmartin
8885 Sette 1994 EL3 13. mars 1994 Cima Ekar M. Tombelli, V. Goretti
8886 Elaeagnus 1994 EG6 9. mars 1994 Caussols E.W. Elst
8887 Scheeres 1994 LK1 9. juni 1994 Palomar E.F. Helin
8888 - 1994 NT1 8. juli 1994 Caussols E.W. Elst
8889 Mockturtle 1994 OC 31. juli 1994 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8890 Montaigne 1994 PS37 10. august 1994 La Silla E.W. Elst
8891 Irokawa 1994 RC1 1. september 1994 Kitami K. Endate, K. Watanabe
8892 Kakogawa 1994 RC11 11. september 1994 Minami-Oda M. Sugano, T. Nomura
8893 - 1995 KZ 23. mai 1995 Catalina Station T.B. Spahr
8894 1995 PV 2. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8895 Nha 1995 QN 21. august 1995 JCPM Sapporo K. Watanabe
8896 1995 QG2 24. august 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8897 Defelice 1995 SX 22. september 1995 Stroncone Stroncone
8898 Linnaea 1995 SL5 29. september 1995 Golden G.P. Emerson
8899 1995 SX29 22. september 1995 Siding Spring R.H. McNaught
8900 AAVSO 1995 UD2 24. oktober 1995 Sudbury D. di Cicco
8901–9000 rediger
8901 - 1995 UJ4 20. oktober 1995 Oizumi T. Kobayashi
8902 - 1995 UK4 20. oktober 1995 Oizumi T. Kobayashi
8903 1995 UB7 26. oktober 1995 Nachi-Katsuura Y. Shimizu, T. Urata
8904 Yoshihara 1995 VY 15. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8905 Bankakuko 1995 WJ 16. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8906 Yano 1995 WF2 18. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8907 Takaji 1995 WM5 24. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8908 1995 WY6 18. november 1995 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8909 Ohnishitaka 1995 WL7 27. november 1995 Oizumi T. Kobayashi
8910 1995 WV42 25. november 1995 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8911 Kawaguchijun 1995 YA 17. desember 1995 Oizumi T. Kobayashi
8912 Ohshimatake 1995 YN1 21. desember 1995 Oizumi T. Kobayashi
8913 - 1995 YB2 22. desember 1995 Haleakala NEAT
8914 Nickjames 1995 YP2 25. desember 1995 Stakenbridge B.G.W. Manning
8915 Sawaishujiro 1995 YK3 27. desember 1995 Oizumi T. Kobayashi
8916 1996 CC 1. februar 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8917 1996 EU2 9. mars 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8918 1996 OR1 20. juli 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8919 1996 TU13 9. oktober 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8920 1996 VZ29 7. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8921 1996 VH30 7. november 1996 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8922 Kumanodake 1996 VQ30 10. november 1996 Nanyo T. Okuni
8923 Yamakawa 1996 WQ1 30. november 1996 Oizumi T. Kobayashi
8924 Iruma 1996 XA32 14. desember 1996 Chichibu N. Sato
8925 Boattini 1996 XG32 4. desember 1996 Cima Ekar M. Tombelli, U. Munari
8926 Abemasanao 1996 YK 20. desember 1996 Oizumi T. Kobayashi
8927 Ryojiro 1996 YT 20. desember 1996 Oizumi T. Kobayashi
8928 1996 YH2 23. desember 1996 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8929 Haginoshinji 1996 YQ2 29. desember 1996 Oizumi T. Kobayashi
8930 Kubota 1997 AX3 6. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8931 Hirokimatsuo 1997 AC4 6. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8932 Nagatomo 1997 AR4 6. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8933 Kurobe 1997 AU6 6. januar 1997 Chichibu N. Sato
8934 Nishimurajun 1997 AQ12 10. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8935 Beccaria 1997 AV13 11. januar 1997 Sormano P. Sicoli, M. Cavagna
8936 Gianni 1997 AS17 14. januar 1997 Farra d'Isonzo Farra d'Isonzo
8937 Gassan 1997 AK19 13. januar 1997 Nanyo T. Okuni
8938 1997 AF21 9. januar 1997 Kushiro S. Ueda, H. Kaneda
8939 Onodajunjiro 1997 BU1 29. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8940 Yakushimaru 1997 BA2 29. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8941 Junsaito 1997 BL2 30. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8942 Takagi 1997 BR2 30. januar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8943 Stefanozavka 1997 BH3 30. januar 1997 Stroncone Stroncone
8944 Ortigara 1997 BF9 30. januar 1997 Cima Ekar U. Munari, M. Tombelli
8945 Cavaradossi 1997 CM 1. februar 1997 Prescott P.G. Comba
8946 Yoshimitsu 1997 CO 1. februar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8947 Mizutani 1997 CH26 14. februar 1997 Oizumi T. Kobayashi
8948 1997 CW27 6. februar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8949 1997 CM28 13. februar 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8950 1997 EG46 15. mars 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8951 1997 FO 19. mars 1997 Xinglong Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
8952 ODAS 1998 EG2 2. mars 1998 Caussols ODAS
8953 - 1998 FC61 20. mars 1998 Socorro LINEAR
8954 - 1998 FK62 20. mars 1998 Socorro LINEAR
8955 - 1998 FR79 24. mars 1998 Socorro LINEAR
8956 - 1998 FN119 31. mars 1998 Socorro LINEAR
8957 Koujounotsuki 1998 FM125 22. mars 1998 Geisei T. Seki
8958 Stargazer 1998 FJ126 23. mars 1998 Reedy Creek J. Broughton
8959 Oenanthe 2550 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8960 Luscinioides 2575 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8961 Schoenobaenus 2702 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8962 Noctua 2771 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8963 Collurio 4651 P-L 24. september 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8964 Corax 7643 P-L 17. oktober 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8965 Citrinella 9511 P-L 17. oktober 1960 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8966 Hortulana 3287 T-1 26. mars 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8967 Calandra 4878 T-1 13. mai 1971 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8968 Europaeus 1212 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8969 Alexandrinus 1218 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8970 Islandica 1355 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8971 Leucocephala 2256 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8972 Sylvatica 2319 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8973 Pratincola 3297 T-2 30. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8974 Gregaria 3357 T-2 25. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8975 Atthis 4076 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8976 Leucura 4221 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8977 Paludicola 4272 T-2 29. september 1973 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8978 Barbatus 3109 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8979 Clanga 3476 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8980 Heliaca 4190 T-3 16. oktober 1977 Palomar C.J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
8981 - 1964 YJ 31. desember 1964 Nanking Purple Mountain Observatory
8982 Oreshek 1973 SQ3 25. september 1973 Nauchnij L.V. Zhuravleva
8983 Rayakazakova 1977 ED1 13. mars 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8984 Derevyanko 1977 QD3 22. august 1977 Nauchnij N.S. Chernykh
8985 Tula 1978 PV3 9. august 1978 Nauchnij N.S. Chernykh, L.I. Chernykh
8986 Kineyayasuyo 1978 VN2 1. november 1978 Caussols K. Tomita
8987 1978 VD4 7. november 1978 Palomar E.F. Helin, S.J. Bus
8988 1979 MA4 25. juni 1979 Siding Spring E.F. Helin, S.J. Bus
8989 1979 XJ 15. desember 1979 La Silla H. Debehogne, E.R. Netto
8990 Compassion 1980 DN 19. februar 1980 Kleť Kleť
8991 Solidarity 1980 PV1 6. august 1980 La Silla ESO
8992 Magnanimity 1980 TE7 14. oktober 1980 Nanking Purple Mountain Observatory
8993 Ingstad 1980 UL 30. oktober 1980 La Silla R.M. West
8994 Kashkashian 1980 VG 6. november 1980 Anderson Mesa B.A. Skiff
8995 1981 EB9 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8996 1981 EC10 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8997 1981 ES14 1. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8998 1981 EG23 3. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
8999 1981 EJ28 2. mars 1981 Siding Spring S.J. Bus
9000 Hal 1981 JO 3. mai 1981 Anderson Mesa E. Bowell


Forgjenger :
7001–8000


Liste over nummererte småplaneter 8001–9000
Betydningen av småplanetnavn: 8001–8500, 8501–9000
Etterfølger :
9001–10000