Liste over norske musikkfestivaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en sorterbar liste over norske musikkfestivaler.

Festival Hovedsjanger Sted Fylke Måned Antall konserter Antall publikum Referanse, publikumstall Kommentarer
All Ears Samtidsmusikk Oslo Oslo januar
ALO festivalen Populærmusikk Flakstad Nordland 15 250 2007[1]
Alta Soul og Bluesfestival Populærmusikk Alta Finnmark juni 6 1600 2010[2]
Anal Festival
Árinn Folkemusikk/verdensmusikk Kristiansand Vest-Agder 2007[1]
Aronnesrocken Alta Finnmark august
Audunbakkenfestivalen august
Aurorakollektivet
Baderock Populærmusikk Sandefjord Vestfold juli
Balejazz Jazz Balestrand Sogn og Fjordane mai 17 3000 2007[1]
Balkanfest-Evanger Folkemusikk/verdensmusikk Hordaland
Barents Spektakel Populærmusikk Kirkenes Finnmark februar 10 3800 2007[1]
Barentsjazz Jazz Tromsø Troms 20 910 2007[1]
Bergen Reggae Festival Populærmusikk Bergen Hordaland
Bergenfest Populærmusikk Bergen Hordaland april 90 40000 2007[1]
Blues in Hell Populærmusikk Nord-Trøndelag september
Bodø Hardcore Festival
Borealisfestivalen Samtidsmusikk Hordaland mars
BrassWind Samtidsmusikk Hordaland
Buktafestivalen Populærmusikk Tromsø Troms juli 24
Bussekaillfestivalen juli
by:Larm Populærmusikk Trondheim Sør-Trøndelag februar 220 22000 2007[1]
Bygdalarm Populærmusikk Øystese Hordaland juli 6
Canal Street Jazz Arendal Aust-Agder juli 60 29000 2007[1]
Chrisfestivalen juli
Christiansand String Swing Circus Populærmusikk Kristiansand Vest-Agder 2007[1]
Classic Rock Festival Populærmusikk Sandnes Rogaland mai
Countryfestivalen Seljord Seljord Telemark juli 6
Countryfestivalen Skjåk Skjåk Oppland juli 20
Dalane Blues Festival Rogaland mai
De Internasjonale Kirkefestspillene Kirkemusikk Kristiansand Vest-Agder august
Den norske Folkemusikkveka Folkemusikk/verdensmusikk Ål Buskerud mai 48 6500 2007[1]
Down on the Farm
Døgnvill Populærmusikk Tromsø Troms august/september 3 35000 2011[3]
DølaJazz Jazz Lillehammer Oppland oktober 27 3700 2007[1]
Eat the Rich
Egersund Visefestival Populærmusikk Egersund Rogaland juli 75 2007[1]
Eikerapen Roots Festival Populærmusikk Åseral Vest-Agder august 25 6055 2007[1]
Ekko Populærmusikk Bergen Hordaland oktober 37 1360 2007[1]
Ekstremsportveko Voss Hordaland juni 6
Elektrostat oktober
Extrema Outdoor Populærmusikk Kalvøya Akershus juni 32
Fantasifestivalen
Fartein Valen Festivalen Klassisk/kammermusikk Rogaland april
Festspillene i Bergen Festspill Bergen Hordaland mai 50509 2010[4]
Festspillene i Elverum Festspill Elverum Hedmark august
Festspillene i Nord-Norge Festspill juni 200 28000 2010[5]
Finsejazz
Fjellparkfestivalen Populærmusikk Flekkefjord Vest-Agder juli En av landets to eldste rockefestivaler
Flatøy Rock Alt./Rock Flatøy Hordaland August 14 500 2012[6]
Folkelarm Folkemusikk/verdensmusikk Oslo Oslo september 30 1372 2007[1]
Fri Resonans Samtidsmusikk Sør-Trøndelag
Førde Internasjonale Folkemusikkfestival Førde Sogn- og fjordane juli 65 25000 2007[1]
Glogerfestspillene Klassisk/kammermusikk Kongsberg Buskerud januar
Gloppen Musikkfest Klassisk/kammermusikk august
Glopperock Populærmusikk juni
GranittRock Populærmusikk Oslo Oslo september 2 40000 2007[1]
Hamar Music Festival Populærmusikk Hamar Hedmark juni 5 10000 2010[7]
Hamar sommerfestival Populærmusikk Hamar Hedmark juli 15
Hardanger Musikkfest Klassisk/kammermusikk Hordaland mai
Hardingtonar Klassisk/kammermusikk Norheimsund/Øystese Hordaland juni 10
Haukeliseterfestivalen Folkemusikk/verdensmusikk Telemark juni
Hell Music Festival Populærmusikk Hell Nord-Trøndelag juni
Hemnesjazz Jazz Hemnes Nordland august 14 3200 2007[1]
Hesjerocken
Hilmar Alexandersen Folkemusikkfestival Folkemusikk/verdensmusikk Steinkjer Nord-Trøndelag november 50 - 2007[1]
Hole in the Sky Populærmusikk Bergen Hordaland august 25 3300 2007[1]
Hovefestivalen Populærmusikk Tromøy Aust-Agder juli 57 55000 2008[8]
Hyllifestivalen
ILIOS festival for samtidsmusikk Samtidsmusikk Harstad Troms februar
Inferno Metal Festival Populærmusikk Oslo Oslo april 46
Insomnia Festival Populærmusikk Tromsø Troms oktober 19 2350 2007[1]
Jorddunstfestivalen Populærmusikk Sør-Trøndelag juli 14 16
Jugendfest Populærmusikk Ålesund Møre- og Romsdal august 10
Jutulrock Rock Vågå Oppland august
Jørn Hilme-stemnet Folkemusikk/verdensmusikk Nord-Aurdal Oppland juli 29 9000 2007[1]
Kalottspel Folkemusikk/verdensmusikk Målselv Troms august 9 1730 2007[1]
Kalvøyafestivalen
Kammermusikkfestivalen i Stavanger
Kanonfestivalen Populærmusikk Trondheim Sør-Trøndelag august 15
Karlsøyfestivalen Populærmusikk Karlsøy Troms august 20 1400 2007[1]
Karmøygeddon Metal Festival Populærmusikk Rogaland april 13
Kartfestivalen Populærmusikk Gvarv Telemark august
Kibneb-festivalen Populærmusikk Rissa Sør-Trøndelag 15 2900 2007[1]
Kinesisk Kulturfestival Folkemusikk/verdensmusikk Oslo Oslo
Kirsten Flagstadfestivalen Klassisk/kammermusikk Hedmark
Kongsberg Jazzfestival Jazz Kongsberg Buskerud juli 96 29000 2007[1]
Kongsfestivalen Populærmusikk Kongsvinger Hedmark juli 7
Kristiansand Internasjonale Musikkfestival Folkemusikk/verdensmusikk Kristiansand Vest-Agder
Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival Kirkemusikk Kristiansund Møre- og Romsdal september
Kvinesdal Rock Festival
Ladehammerfestivalen Populærmusikk Trondheim Sør-Trøndelag september 14 1500
Landsfestivalen Gammeldans
Latinfestivalen i Trondheim Folkemusikk/verdensmusikk Trondheim Sør-Trøndelag oktober 21 4300 2007[1]
Lillehammer Rock Weekend Populærmusikk Lillehammer Oppland mai
Lofoten Countryfestival Populærmusikk Leknes Nordland september
Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest Klassisk/kammermusikk Nordland juli
Lost Weekend Populærmusikk Kollevåg Hordaland august 4
Lutuvalen Lutnes Hedmark juni
MaiJazz Jazz Stavanger Rogaland mai 43 10900 2007[1]
Malakoff Rockfestival Populærmusikk Eid Sogn og Fjordane juli 3 11000 2009[9]
Márkomeannu Folkemusikk/verdensmusikk Nordland
Melafestivalen Oslo Oslo august 38 300000 2007[1]
Metal Heart Festival Populærmusikk Notodden Telemark august
Midnattsrocken Populærmusikk Alta Finnmark juli 13069 2010[10]
MiG Tautra Populærmusikk Tautra Nord-Trøndelag juli 6
Moldejazz Jazz Molde Møre- og Romsdal juli 136 80000 2007[1]
Music Factory
Musikkfest Oslo juni
Møllafestivalen
Målrock Populærmusikk Årdal Sogn og Fjordane august 11 3900 2007[1]
Månefestivalen Populærmusikk Fredrikstad Østfold juli 35 5500 2007[1]
Namsos rockfestival Namsos Nord-Trøndelag april 6
Nattjazz Jazz Bergen Hordaland mai 112 28225 2007[1]
No Siesta Fiesta Folkemusikk/verdensmusikk Tromsø Troms
Nordland Musikkfestuke Festspill Nordland august
Nordlysfestivalen Festspill Troms januar
Nordsjøfestivalen i Farsund Folkemusikk/verdensmusikk Farsund Vest-Agder august 20 3522 2007[1]
Norsk Country Treff Populærmusikk Gloppen Sogn og Fjordane juli 18 11000 2007[1]
Norway Rock Festival Populærmusikk Kvinesdal Vest-Agder juli 50
Norwegian Wood Populærmusikk juni 15
Notodden Blues Festival Populærmusikk Notodden Telemark august 80 42000 2007[1]
Nordre Odalen Rockefestival Populærmusikk Nord-Odal Hedmark juni 3
Novafest Populærmusikk april 6
Numusic Festival Populærmusikk Rogaland
Nødutgangfestivalen Populærmusikk Nordland oktober
Odderøya Live Populærmusikk Kristiansand Vest-Agder mai 4
Olavsfestdagene Festival Trondheim Sør-Trøndelag juli
Osafestivalen Folkemusikk/verdensmusikk Voss Hordaland oktober 18 2611 2007[1]
Oslo Internasjonals Kirkemusikkfestival Kirkemusikk Oslo Oslo mars
Oslo Jazzfestival Jazz Oslo Oslo august 77 80000 2007[1]
Oslo Live Populærmusikk Oslo Oslo juli 16 26000 [11]
Oslo Music Week juli
Oslo Nye Kammermusikkfestival Samtidsmusikk Oslo Oslo august
Oslo Operafestival september
Oslo World Music Festival november
Palmesus Populærmusikk Kristiansand Vest-Agder juli 4
Parken Festivalen Populærmusikk Bodø Nordland august 8
Periferifestivalen Populærmusikk Sotra Hordaland august
Phonofestivalen september
Popfest Kristiansand Vest-Agder juni 6
Prøysenfestivalen Populærmusikk Ringsaker Hedmark juli 2007[1]
Pstereofestivalen Populærmusikk Trondheim Sør-Trøndelag august 15
Psycho Holiday Populærmusikk Bergen Hordaland januar
Punktfestivalen Jazz Kristiansand Vest-Agder august 29 - 2007[1]
Quart-festivalen Populærmusikk Kristiansand Vest-Agder juli
Ranglerock Populærmusikk Bryne Rogaland juli 5
RaumaRock Populærmusikk Åndalsnes Møre- og Romsdal august 13
Riddu Riđđu juli
Risrock
Risør Bluegrassfestival Populærmusikk Risør Aust-Agder juli
Risør Kammermusikkfest Risør Aust-Agder juni
Rjukan Rockfestival Rjukan Telemark juni 12
Rjukan Trubadurfestival Rjukan Telemark august
Rock 12-24 april
Rock mot ras Aure juli 850 2008[12]
Rock mot rus
Rock Ness Osen Sør-Trøndelag
Rock'n'Lol Populærmusikk Søfteland Hordaland juli 6
Rogafest Populærmusikk Vaulen Rogaland mai
Rootsfestivalen Populærmusikk Brønnøysund Nordland juli 4
Råttistock Populærmusikk Overhalla Nord-Trøndelag juli
Safe as Milk Festivalen Populærmusikk Haugesund Rogaland 10 797 2007[1]
Samisk Musikkfestival Festspill april
Sande dansefestival
Screamfest Populærmusikk Oslo Oslo november
Seljordfestivalen Populærmusikk Seljord Telemark juli 23
Seterrock Populærmusikk Trysil Hedmark mars 9
Sildajazz Jazz Haugesund Rogaland august 203 60000 2007[1]
Sjona Rockefestival Populærmusikk Sørsjona Nordland juli 10
Sjonstock juli
Skaustock Rendalen Hedmark
Skiippagurrafestivalen Populærmusikk Tana Finnmark juli 17 4000 2010[13][1]
Skjærgårds Music & Mission Festival Populærmusikk Tvedestrand Aust-Agder juli 67 18276 2007[1]
Skral Festival Grimstad Aust-Agder juli 13000 2008[14] Festivalen ble holdt årlig fra 2003 til 2008.
Skånevik Blues Festival Skånevik Hordaland juli 19 15000 2010[15]
Skåtøy Vise- og Poesifestival Populærmusikk Telemark juli
Slottsfjellfestivalen Populærmusikk Tønsberg Vestfold juli 120 20000 2007[1]
Smeltedigelen Populærmusikk Nordland oktober
Soddjazzfestivalen Jazz Inderøy Nord-Trøndelag april 11 750 2007[1]
Sommerfesten Populærmusikk Giske Møre og Romsdal juli 45
Sommerfestivalen i Selbu Selbu Sør-Trøndelag juni 14
Sommergospel
Sortland Jazzweekend Jazz Sortland Nordland september 17 1700 2007[1]
Southern Discomfort Metal Festival Populærmusikk Vest-Agder september
Stangvikfestivalen
Stavernfestivalen Populærmusikk Stavern Vestfold juli 3
Steinkjerfestivalen Populærmusikk Steinkjer Nord-Trøndelag juni 23
Storåsfestivalen Populærmusikk Meldal Sør-Trøndelag juli 15
STØY Festival Sogndal Sogn og Fjordane august
Sunndal Kulturfestival Møre- og Romsdal juni
Tahitifestivalen Kristiansund Møre- og Romsdal juni 11 20000 2010[16]
Tautrafestivalen
Telemarkfestivalen Folkemusikk/verdensmusikk Telemark juli 20 6454 2007[1]
The Egersund Youth Chamber Music Festival Klassisk/kammermusikk Egersund Rogaland
The Groove Valley Jazzcamp Jazz Beiarn Nordland august 6 1262 2007[1]
This is Metal
Titanofestivalen
TMV-festivalen
Transform Folkemusikk/verdensmusikk Trondheim Sør-Trøndelag
TreungenFestival Populærmusikk Treungen Telemark august 10
Troilltampen
Tromsø World Music Festival Folkemusikk/verdensmusikk Tromsø Troms
Trondheim Jazzfestival Jazz Trondheim Sør-Trøndelag mai 55 7512 2007[1]
Trondheim Kammermusikk Festival Trondheim Sør-Trøndelag september
Trondheim Live Populærmusikk Trondheim Sør-Trøndelag
Træna Festivalen Populærmusikk Træna Nordland juli 33 5400 2007[1]
Tynsetfest Populærmusikk Tynset Hedmark juli 11
Ungdommens Kulturmønstring Festspill juni
ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival september
Utkant Populærmusikk Sogn og Fjordane
Vanylvfestivalen Populærmusikk Eidså Møre og Romsdal juli 2
Varangerfestivalen Jazz Vadsø Finnmark august 26 12300 2007[1]
Varna Festival Populærmusikk Moss Østfold juli 16
Verket Musikkfestival Mo i Rana Nordland august/september
Vestfold Festspillene Festspill Vestfold juni
Vikedal Roots Music Festival Populærmusikk Vindafjord Rogaland juli 27 6805 2007[1]
Vinjerock Populærmusikk Eidsbugarden Oppland juli 16
Vinterfestspill i Bergstaden Klassisk/kammermusikk Sør-Trøndelag mars
Vinterfestuka i Narvik Festspill Narvik Nordland mars
Vise- og lyrikkfestivalen i Haugesund Populærmusikk Haugesund Rogaland
Viser ved Kanalen Populærmusikk Telemark juni 17 6338 2007[1]
Vossajazz Jazz Voss Hordaland mars 37 6300 2007[1]
Vårsøghelga Møre- og Romsdal mai
West Coast Festival of Numusic Populærmusikk Stavanger Rogaland 65 3500 2007[1]
Øyafestivalen Populærmusikk Oslo Oslo august 266 77500 2008[17]

Referanser[rediger | rediger kilde]