Liste over mikronasjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sealand, en mikronasjon.

Mikronasjon, noen ganger også referert til som modelland og nye land prosjekter, er små, selverklærte enheter som hevder å være selvstendige stater, men som ikke er anerkjent av en annen selvstendig stat, eller av en internasjonal organisasjon. De bør ikke bli forvekslet med mikrostater, som er anerkjente selvstendige stater av liten størrelse, og heller ikke med ikke-anerkjente stater, som kan ha legitime krav på å regnes som selvstendige stater.

Grunner til at mikronasjoner er blitt til inkluderer teoretiske eksperimenter, politiske protester, kunstneriske uttrykk, personlig underholdning og kriminell aktivitet. Mikronasjoner kan også eksistere i varierende former som et fysisk land, på havet, i det ytre rom, på nettet, i tankene til landets grunnlegger, eller en kombinasjon av disse. Noen mikronasjoner lager egne mynter, flagg, frimerker, pass, medaljer og andre ting.


Liste over Mikronasjoner[rediger | rediger kilde]

Offisiell tittel Flagg (Hvis tilgjengelig) Grunnlagt beskrivelse Grunnlegger Arial Populasjon
Aerican Empire Flag of Aerica.svg 1987 Eric Lis
Aeterna Lucina 1978 Paul Baron Neuman
Akhzivland 1970 Eli Avivi
Aramoana 1980
Atlantium Bandera d'Atlantium.svg 1981 George Cruickshank
Austenasia Flag of Austenasia.svg 2008 Jonathan Austen
Avram 1980s John Charlton Rudge
BjornSocialist Republic 2005
British West Florida DBWF Flag.svg 2005 Bo Register
Bumbunga Flag of Bumbunga.svg 1976 Alex Brackstone
Celestia 1949 James Thomas Mangan
Conch Republic 1982 Dennis Wardlow
Copeman Empire 2003 Nick Copeman
Coral Sea Islands Gay flag.svg 2004 Dale Anderson
Elleore Flag of Elleore.svg 1944
EnenKio Flag of EnenKio.svg 1994
Filettino 2011
Flandrensis Flandrensis vlag.jpg 2008 Niels Vermeersch
Forvik 2008 Stuart Hill
Freetown Christiania Flag of Christiania.svg 1971
Frestonia 1977
Global Country of World Peace 2000 Maharaja Adhiraj Rajaraam
Hajdučka Republika Mijata Tomića 2002 Vinko Vukoja Lastvić
Hay-on-Wye 1977 Richard Booth
Humanity Flag of the Kingdom of Humanity.svg 1878
Hutt River 1970 75 km2
Republikken Jemtland Unofficial Flag of Jamtland.svg 1963 Ewert Ljusberg
Kugelmugel 1984 Edwin Lipburger 7.68m i diameter 1 (i eksil)
Ladonia Flag of Ladonia with contours.svg 1980
Lagoan Isles 2005 Louis Stephans
L'Anse-Saint-Jean 1997 Denys Tremblay
Llanrwst 1276 Llywelyn the Last
Kingdom of Lovely Flag of Lovely.svg 2004 En intenett basert mikronajon grunnlagt av Danny Wallace som en bit av tv-serien How to Start Your Own Country, der han hevder at leiligheten hans er et selvstendig territorium. Danny Wallace  ?  ?
(58 000 registrert online)
Lundy 1925 Øya sør i irskesjøen har hatt varierende grader av selvstyre siden tempelriddernes tidsalder og fram mot etterkrigstiden, og øya har blant annet utgitt egne frimerker. Martin Coles Harman Nå <40
Marlborough 1993 George Muirhead
Melchizedek 1986 Richard James McDonald
Acting Witan of Mercia 2003 Jeff Kent
Minerva 1973 Morris C. Davis
Molossia Flag of the Republic of Molossia.svg 1977 En mikronasjon grunnlagt av Kevin Baugh, som dekker hans eindom i Nevada. Det er humorøst drevet som et diktatorisk bananrepublikk. Kevin Baugh 3 (Kevin Baugh, første damen, og sønnen Carson)
Morac-Songhrati-Meads 1959
Naminara Republic 2006
Neue Slowenische Kunst 1984
New Utopia 1990s Lazarus Long
Northern Forest Archipelago 1998 James Sheffield
Nova Roma 1998
Other World Kingdom 1996 Queen Patrica I
Perloja 1918
Peščenica 1990s Željko Malnar
Rainbow Creek 1979 Thomas Barnes
Redonda Flag of the Kingdom of Redonda.svg 1865
Rose Island 1968 Giorgio Rosa
Russian Empire Naval Ensign of Russia.svg 2011 Anton Bakov
Saugeais Flag of Saugeais.png 1947 Georgette Bertin-Pourchet
Fyrstedømmet Sealand Flag of Sealand.svg 1967 Et krigsfort like utenfor kysten av England som ble okupert og erklært uavhenging av Paddy Roy Bates. Paddy Roy Bates 550 m2 4
(27 hevdet)
Fyrstedømmet Seborga Flag of the Principality of Seborga.svg 3&502&954&954 En by i den Italienske regionen Liguria som hevder å aldri ha hvert en del av det moderne italienske riket. Marcello I 491 km2 321
Talossa Flag of the Kingdom of Talossa.svg 1979 John Woolley
Užupis 1997
Valtio Flag of Valtio.svg 2006 Ari Peltonen
Vikesland 2005
Wallachia Flag of the Kingdom of Wallachia.svg 1997 Vladimir II
Wanstonia 1994
Waveland 1997
Wendland 1980
Westarctica 1989 Travis McHenry 1,610,000 km2 0 ?
Whangamomona Republic 1989 Murt Kennard
Wirtland Wirtland flag.svg 2008
Wy 2004 Prince Paul of Wy