Liste over matematikere (E)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over matematikere med etternavn som begynner på E. Se også: liste over matematikere

Ear[rediger | rediger kilde]

Paul Ehrenfest
Navn Nasjonalitet Fødselsår Dødsår
Earl, Edward USA USA 1964
Earnshaw, Samuel England England 1805 1888
Easley, Annie USA USA 1933
Eastaway, Rob Storbritannia Storbritannia ?
Easton, Brian New Zealand New Zealand 1943
Ebbinghaus, Heinz-Dieter Tyskland Tyskland 1939
Echegaray, José Spania Spania 1832 1916
Eckler, A. Ross USA USA 1901 1991
Eckler, Jr., A. Ross USA USA 1927
Eckmann, Beno Sveits Sveits 1917 2008
Eckmann, Jean-Pierre  ? ?
Eda, Katsuya Japan Japan ?
Edge, William Storbritannia Storbritannia 1904 1997
Edgeworth, Francis Ysidro Storbritannia Storbritannia 1845 1926
Edmonds, Jack Canada Canada 1934
Edmondson, Thomas William USA USA 1869 1938
Edwards, A. W. F. Storbritannia Storbritannia 1935
Edwards, Harold USA USA 1936
Efendi, Gelenbevi Ismail Tyrkia Tyrkia 1730
Efimov, Nikolai Russland Russland 1910 1982
Efremovitsj, Vadim Arsenjevitsj Russland Russland 1903 1989
Efron, Bradley USA USA 1938
Egerváry, Jenő Ungarn Ungarn 1891 1958
Eglash, Ron USA USA 1958
Egorov, Dmitri Russland Russland 1869 1931
Ehler, Carl Gottlieb Tyskland Tyskland 1685 1753
Ehrenfest, Paul Østerrike Østerrike/Nederland Nederland 1880 1933
Ehrenfest, Tatjana Pavlovna Nederland Nederland 1905 1984
Ehrenfeucht, Andrzej Polen Polen/USA USA 1932
Ehrenpreis, Leon USA USA 1930 2010
Ehresmann, Charles Frankrike Frankrike 1905 1979

Eic[rediger | rediger kilde]

Navn Nasjonalitet Fødselsår Dødsår
Eichler, Martin Tyskland Tyskland 1912 1992
Eichstadt, Lorentz Tyskland Tyskland 1596 1660
Eilenberg, Samuel USA USA/Polen Polen 1913 1998
Eisenbud, David USA USA 1947
Eisenhart, Churchill USA USA 1913 1994
Eisenhart, Luther P. USA USA 1876 1965
Eisenstein, Gotthold Tyskland Tyskland 1823 1852
Ekeland, Ivar Frankrike Frankrike 1944
den eldre, Aristaeus Antikkens Hellas ?
den eldre, John Kersey England England 1616 1690
Elderton, Ethel M. England England 1878 1954
Elekes, György Ungarn Ungarn 1949 2008
Elfving, Gustav Finland Finland 1908 1984
Eliashberg, Jakov Russland Russland 1946
Eliezer, Christie Jayaratnam Sri Lanka Sri Lanka (Tamil)/Australia Australia 1918 2001
Elkies, Noam USA USA 1966
Ellenberg, Jordan USA USA ?
Ellingsrud, Geir Norge Norge 1948
Elliott, Robert J. Storbritannia Storbritannia 1940
Ellis, Charles Alton USA USA 1876 1949
Ellis, George Sør-Afrika Sør-Afrika 1939
Ellis, James H. Storbritannia Storbritannia 1924 1997
Ellis, Robert Leslie England England 1817 1859
Elte, E. L. Nederland Nederland ?
Elworthy, K. David England England  ?
Embree, Mark USA USA 1974
Emerson, William Storbritannia Storbritannia 1701 1782
Emmanuel, David Romania Romania 1854 1941
Endersch, Johann Friedrich Tyskland Tyskland 1705 1769
Enderton, Herbert USA USA 1936 2010

Ene[rediger | rediger kilde]

Navn Nasjonalitet Fødselsår Dødsår
Eneström, Gustaf Sverige Sverige 1852 1923
Enflo, Per USA USA/Sverige Sverige 1944
Engel, Ernst Tyskland Tyskland 1821 1896
Engel, Friedrich Tyskland Tyskland 1861 1941
Engeler, Erwin Sveits Sveits 1930
Engelking, Ryszard Polen Polen 1935
Engquist, Björn Sverige Sverige 1945
Engset, Tore Olaus Norge Norge 1865 1943
Enneper, Alfred Tyskland Tyskland 1830 1885
Enriques, Federigo Italia Italia 1871 1946
Enskog, David Sverige Sverige 1884 1947
Enting, Ian G. Australia Australia 1948
Entov, Vladimir Markovitsj Russland Russland 1937 2008
Eppstein, David USA USA 1963
Epstein, Charles  ? ?
Epstein, David B. A. Storbritannia Storbritannia 1937
Epstein, Paul Tyskland Tyskland 1871 1939
Epstein, Paul Sophus USA USA/Russland Russland 1883 1966
Eratosthenes Antikkens Hellas 276 f.kr. 194 f.kr.
Erdélyi, Arthur Storbritannia Storbritannia 1908 1977
Erdelyi, Tamas Ungarn Ungarn
Erdmann, Karin Tyskland Tyskland 1948
Erdős, Paul Ungarn Ungarn 1913 1996
Ericksen, Jerald USA USA 1924
Erim, Kerim Tyrkia Tyrkia ?
Erlander, Sven Sverige Sverige 1934
Erlang, Agner Krarup Danmark Danmark 1878 1929
Ernest, Paul England England/USA USA 1944
Erritt, John Storbritannia Storbritannia 1931 2002
von Escherich, Gustav  ? 1849 1935
Esclangon, Ernest Frankrike Frankrike 1876 1954

Ese[rediger | rediger kilde]

Navn Nasjonalitet Fødselsår Dødsår
Esenin-Volpin, Aleksander USA USA/Russland Russland 1924
Eskin, Alex USA USA 1965
Esnault, Hélène Frankrike Frankrike 1953
Esseen, Carl-Gustav Sverige Sverige 1918 2001
Esson, William Skottland Skottland/Storbritannia Storbritannia 1838 1916
Estermann, Theodor Tyskland Tyskland 1902 1991
Etherington, Ivor Malcolm Haddon Storbritannia Storbritannia 1908 1994
von Ettingshausen, Andreas Østerrike Østerrike/Tyskland Tyskland 1796 1878
Euclid Antikkens Hellas 300 f.kr. 265 f.kr.
Eudoxus av Cnidus Antikkens Hellas 410 f.kr. 355 f.kr.
Euler, Johann Sveits Sveits/Russland Russland 1734 1800
Euler, Leonhard Sveits Sveits 1707 1783
Eusebius av Emesa Gresk kristen ca. 300 ca. 360
Eutocius av Ascalon Antikkens Hellas 480 540
Euwe, Max Nederland Nederland 1901 1981
Evans, David Storbritannia Storbritannia ?
Evans, David E. Storbritannia Storbritannia ?
Evans, Griffith C. USA USA 1887 1973
Evans, John Cayo Wales Wales 1879 1958
Evans, Lawrence C. USA USA 1949
Even, Shimon Israel Israel 1935 2004
Eves, Howard USA USA 1911 2004