Liste over land etter kystlinje

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over land etter kystlinje er en liste av land etter lengden av kysten i kilometer, basert på data fra 2008 av CIA World Factbook.

Rank Land Land Område[1]
(km²)
Kystlinje[2]
(km)
Kyst/Areal
(m/km²)
3&500&1&1 Canada Canada 3&506&9984670&9 984 670 3&505&202080&202 080 3&501&22.222&22,222
3&500&2&2 Indonesia Indonesia 3&506&1826440&1 826 440 3&504&54716&54 716 3&501&29.958&29,958
3&500&3&3 Grønland Grønland[3] 3&506&2166086&2 166 086 3&504&44087&44 087 3&501&20.353&20,353
3&500&4&4 Russland Russland 3&507&16995800&16 995 800 3&504&37653&37 653 3&500&2.215&2,215
3&500&5&5 Filippinene Filippinene 3&505&298170&298 170 3&504&36289&36 289 3&502&121.706&121,706
3&500&6&6 Japan Japan 3&505&374744&374 744 3&504&29751&29 751 3&501&79.39&79,390
3&500&7&7 Australia Australia 3&506&7617930&7 617 930 3&504&25760&25 760 3&500&3.381&3,381
3&500&8&8 Norge Norge 3&505&307442&307 442 3&504&25148&25 148[4] 3&501&81.798&81,798
3&500&9&9 USA USA 3&506&9161923&9 161 923 3&504&19924&19 924 3&500&2.175&2,175
3&501&10&10 New Zealand New Zealand 3&505&268021&268 021 3&504&15134&15 134 3&501&56.466&56,466
3&501&11&11 Kina Kina 3&506&9326410&9 326 410 3&504&14500&14 500 3&500&1.555&1,555
3&501&12&12 Hellas Hellas 3&505&130800&130 800 3&504&13676&13 676 3&502&104.557&104,557
3&501&13&13 Storbritannia Storbritannia 3&505&241590&241 590 3&504&12429&12 429 3&501&51.447&51,447
3&501&14&14 Mexico Mexico 3&506&1923040&1 923 040 3&503&9330&9 330 3&500&4.852&4,852
3&501&15&15 Italia Italia 3&505&294020&294 020 3&503&7600&7 600 3&501&25.849&25,849
3&501&16&16 Brasil Brasil 3&506&8456510&8 456 510 3&503&7491&7 491 3&499&0.886&0,886
3&501&17&17 Danmark Danmark 3&504&42394&42 394 3&503&7314&7 314 3&502&172.254&172,254
3&501&18&18 Tyrkia Tyrkia 3&505&770760&770 760 3&503&7200&7 200 3&500&9.341&9,341
3&501&19&19 India India 3&506&2973190&2 973 190 3&503&7000&7 000 3&500&2.354&2,354
3&501&20&20 Chile Chile 3&505&748800&748 800 3&503&6435&6 435[omstridt ] 3&500&8.594&8,594
3&501&21&21 Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen 3&502&702&702 3&503&6112&6 112 3&503&8706.553&8 706,553
3&501&22&22 Kroatia Kroatia 3&504&56414&56 414 3&503&5835&5 835[5] 3&502&103.432&103,432
3&501&23&23 Salomonøyene Salomonøyene 3&504&27540&27 540 3&503&5313&5 313 3&502&192.919&192,919
3&501&24&24 Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea 3&505&452860&452 860 3&503&5152&5 152 3&501&11.377&11,377
3&501&25&25 Argentina Argentina 3&506&2736690&2 736 690 3&503&4989&4 989 3&500&1.823&1,823
3&501&26&26 Island Island 3&505&100250&100 250 3&503&4988&4 988 3&501&49.756&49,756
3&501&27&27 Spania Spania 3&505&499542&499 542 3&503&4964&4 964 3&500&9.937&9,937
3&501&28&28 Madagaskar Madagaskar 3&505&581540&581 540 3&503&4828&4 828 3&500&8.302&8,302
3&501&29&29 Malaysia Malaysia 3&505&328550&328 550 3&503&4675&4 675 3&501&14.229&14,229
3&501&30&30 Estland Estland 3&504&43211&43 211 3&503&3794&3 794 3&501&87.802&87,802
3&501&31&31 Cuba Cuba 3&505&110860&110 860 3&503&3735&3 735 3&501&33.691&33,691
3&501&32&32 Svalbard Svalbard 3&504&61020&61 020 3&503&3587&3 587 3&501&58.784&58,784
3&501&33&33 Bahamas Bahamas 3&504&10070&10 070 3&503&3542&3 542 3&502&351.738&351,738
3&501&34&34 Vietnam Vietnam 3&505&325360&325 360 3&503&3444&3 444[6] 3&501&10.585&10,585
3&501&35&35 Frankrike Frankrike 3&505&545630&545 630 3&503&3427&3 427[7] 3&500&6.281&6,281
3&501&36&36 Thailand Thailand 3&505&511770&511 770 3&503&3219&3 219 3&500&6.29&6,290
3&501&37&37 Sverige Sverige 3&505&410934&410 934 3&503&3218&3 218 3&500&7.831&7,831
3&501&38&38 Colombia Colombia 3&506&1038700&1 038 700 3&503&3208&3 208 3&500&3.088&3,088
3&501&39&39 Somalia Somalia 3&505&627337&627 337 3&503&3025&3 025 3&500&4.822&4,822
3&501&40&40 Venezuela Venezuela 3&505&882050&882 050 3&503&2800&2 800 3&500&3.174&3,174

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ CIA World Factbook: Area
  2. ^ CIA World Factbook: Coastline
  3. ^ Grønland er en Autonom region innenfor Danmark.
  4. ^ Inkludert store fjorder og mindre viker. Ekskluderer ytre øyer.
  5. ^ Inkluderer kystlinje av små øyer.
  6. ^ Excludes minor outlying islands.
  7. ^ Metropolitan France only