Liste over kvinnelige senatorer i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kvinnene som satt i USAs senat fra 2009 til 2011.

Dette er en liste over kvinnelige senatorer i USA. USAs senat har til sammen hatt 44 kvinnelige senatorer.[trenger referanse] Den første ble utnevnt i 1922 og satt i 24 timer. I det nåværende senatet er det 20 kvinner.

26 delstater har blitt representert av kvinner, og kun New Hampshire og Nord-Carolina har blitt representert av kvinner fra begge partier.[trenger referanse]

Liste[rediger | rediger kilde]

Senator Delstat Fra Til Tjenestegjorde
(dager)
Gikk inn i Senatet Grunn for avslutning Parti
Rebecca L. Felton.png Felton, Rebecca LatimerRebecca Latimer Felton Georgia 1922-11-2121. november 1922 1922-11-2222. november 1922 3&500&1&1 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Demokrat
Hattie Caraway 1914.jpg Caraway, HattieHattie Caraway Arkansas 1931-12-099. desember 1931 1945-01-033. januar 1945 3&503&4774&4 774 Utnevnt Tapte renominering Demokrat
RoseLong.jpg McConnell Long, RoseRose McConnell Long Louisiana 1936-01-3131. januar 1936 1937-01-022. januar 1937 3&502&337&337 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Demokrat
SenatorDixieBibbGraves.jpg Bibb Graves, DixieDixie Bibb Graves Alabama 1937-08-2020. august 1937 1938-01-1010. januar 1938 3&502&143&143 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Demokrat
Gladys Pyle.jpg Pyle, GladysGladys Pyle South Dakota 1938-11-099. november 1938 1939-01-033. januar 1939 3&501&55&55 Valgt Trakk seg Republikaner
SenatorVeraBushfield(R-SD).jpg Bushfield, Vera C.Vera C. Bushfield South Dakota 1948-10-066. oktober 1948 1948-12-2626. desember 1948 3&501&81&81 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Republikaner
Margaret Chase Smith.jpg Chase Smith, MargaretMargaret Chase Smith Maine 1949-01-033. januar 1949 1973-01-033. januar 1973 3&503&8766&8 766 Valgt Tapte gjenvalg Republikaner
Eva Kelly Bowring.jpg Bowring, Eva KellyEva Kelly Bowring Nebraska 1954-04-1616. april 1954 1954-11-077. november 1954 3&502&205&205 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Republikaner
Hazel Abel.jpg Hampel Abel, HazelHazel Hampel Abel Nebraska 1954-11-088. november 1954 1954-12-3131. desember 1954 3&501&53&53 Valgt Trakk seg tidlig[1] Republikaner
Maurine Brown Neuberger.jpg Brown Neuberger, MaurineMaurine Brown Neuberger Oregon 1960-11-099. november 1960 1967-01-033. januar 1967 3&503&2246&2 246 Valgt Trakk seg Demokrat
Elaine Edwards (D-LA).jpg Edwards, ElaineElaine Edwards Louisiana 1972-08-011. august 1972 1972-11-1313. november 1972 3&502&104&104 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Democratc
Senator Muriel Humphrey (D-MN).jpg Humphrey, MurielMuriel Humphrey Minnesota 1978-01-2525. januar 1978 1978-11-077. november 1978 3&502&286&286 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Demokrat
Maryon pittman allen.jpg Pittman Allen, MaryonMaryon Pittman Allen Alabama 1978-06-088. juni 1978 1978-11-077. november 1978 3&502&152&152 Utnevnt Tapte nominasjonen for å avslutte perioden Demokrat
LandonNancy.jpg Landon Kassebaum, NancyNancy Landon Kassebaum Kansas 1978-12-2323. desember 1978 1997-01-033. januar 1997 3&503&6586&6 586 Valgt Trakk seg Republikaner
Hawkins, Paula.jpg Hawkins, PaulaPaula Hawkins Florida 1981-01-011. januar 1981 1987-01-033. januar 1987 3&503&2193&2 193 Valgt Tapte gjenvalg Republikaner
Barbara Mikulski official portrait c. 2011.jpg Mikulski, BarbaraBarbara Mikulski Maryland 1987-01-033. januar 1987 Nåværende 10219 Valgt Sittende Demokrat
JocelynBirchBurdick.jpg Burdick, JocelynJocelyn Burdick North Dakota 1992-09-1616. september 1992 1992-12-1414. desember 1992 3&501&89&89 Utnevnt Utnevnelstiden gikk ut Demokrat
Dianne Feinstein, official Senate photo 2.jpg Feinstein, DianneDianne Feinstein California 1992-11-1010. november 1992 Nåværende 8081 Valgt Sittende Demokrat
Barbara Boxer, Official Portrait, 112th Congress.jpg Boxer, BarbaraBarbara Boxer California 1993-01-033. januar 1993 Nåværende 8027 Valgt Sittende Demokrat
Patty Murray, official portrait, 113th Congress.jpg Murray, PattyPatty Murray Washington 1993-01-033. januar 1993 Nåværende 8027 Valgt Sittende Demokrat
Carol Moseley Braun NZ.jpg Moseley Braun, CarolCarol Moseley Braun Illinois 1993-01-033. januar 1993 1999-01-033. januar 1999 3&503&2189&2 189 Valgt Tapte gjenvalg Demokrat
Kay Bailey Hutchison, official photo 2.jpg Bailey Hutchison, KayKay Bailey Hutchison Texas 1993-06-1414. juni 1993 2013-01-033. januar 2013 3&500&7.143&7,143 Valgt Trakk seg Republikaner
Olympia Snowe official photo 2010 edit.jpg Snowe, OlympiaOlympia Snowe Maine 1995-01-033. januar 1995 2013-01-033. januar 2013 3&500&6.575&6,575 Valgt Trakk seg Republikaner
SenatorFrahm(R-KS).jpg Frahm, SheilaSheila Frahm Kansas 1996-06-1111. juni 1996 1996-11-066. november 1996 3&502&148&148 Utnevnt Tapte nominasjonen for å avslutte perioden Republikaner
Sen Susan Collins official.jpg Collins, SusanSusan Collins Maine 1997-01-033. januar 1997 Nåværende 6566 Valgt Sittende Republikaner
Mary Landrieu Senate portrait.jpg Landrieu, MaryMary Landrieu Louisiana 1997-01-033. januar 1997 Nåværende 6566 Valgt Sittende Demokrat
Lincoln-portrait-2007.jpg Lincoln, BlancheBlanche Lincoln Arkansas 1999-01-033. januar 1999 2011-01-033. januar 2011 5836 Valgt Tapte gjenvalg Demokrat
Maria Cantwell, official portrait, 110th Congress.jpg Cantwell, MariaMaria Cantwell Washington 2001-01-033. januar 2001 Nåværende 5105 Valgt Sittende Demokrat
Jean Carnahan.jpg Carnahan, JeanJean Carnahan Missouri 2001-01-033. januar 2001 2002-11-2525. november 2002 3&502&691&691 Utnevnt Tapte valg for å avslutte perioden Demokrat
Hillary Clinton official Secretary of State portrait crop.jpg Rodham Clinton, HillaryHillary Rodham Clinton New York 2001-01-033. januar 2001 2009-01-2121. januar 2009 3&503&2940&2 940 Valgt Resigned to become Secretary of State Demokrat
Debbie Stabenow, official portrait.jpg Stabenow, DebbieDebbie Stabenow Michigan 2001-01-033. januar 2001 Nåværende 5105 Valgt Sittende Demokrat
Lisa Murkowski.jpg Murkowski, LisaLisa Murkowski Alaska 2002-12-2020. desember 2002 Nåværende 4389 Utnevnt Sittende Republikaner
Elizabeth Dole official photo.jpg Dole, ElizabethElizabeth Dole North Carolina 2003-01-033. januar 2003 2009-01-033. januar 2009 3&503&2192&2 192 Valgt Tapte gjenvalg Republikaner
Amy Klobuchar.jpg Klobuchar, AmyAmy Klobuchar Minnesota 2007-01-033. januar 2007 Nåværende 2914 Valgt Sittende Demokrat
Claire McCaskill, Official portrait, 112th Congress.jpg McCaskill, ClaireClaire McCaskill Missouri 2007-01-033. januar 2007 Nåværende 2914 Valgt Sittende Demokrat
Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg Shaheen, JeanneJeanne Shaheen New Hampshire 2009-01-033. januar 2009 Nåværende 2183 Valgt Sittende Demokrat
Kay Hagan official photo.jpg Hagan, KayKay Hagan North Carolina 2009-01-033. januar 2009 Nåværende 2183 Valgt Sittende Demokrat
SenatorGillibrandpic.jpg Gillibrand, KirstenKirsten Gillibrand New York 2009-01-2626. januar 2009 Nåværende 2160 Utnevnt Sittende Demokrat
Kelly Ayotte, Official Portrait, 112th Congress 2.jpg Ayotte, KellyKelly Ayotte New Hampshire 2011-01-033. januar 2011 Nåværende 1453 Valgt Sittende Republikaner
Tammy Baldwin, official portrait, 113th Congress.jpg Baldwin, TammyTammy Baldwin Wisconsin 2013-01-033. januar 2013 Nåværende 722 Valgt Sittende Demokrat
Deb Fischer, official portrait, 113th Congress.jpg Fischer, DebDeb Fischer Nebraska 2013-01-033. januar 2013 Nåværende 722 Valgt Sittende Republikaner
Heidi Heitkamp official portrait 113th Congress.jpg Heitkamp, HeidiHeidi Heitkamp North Dakota 2013-01-033. januar 2013 Nåværende 722 Valgt Sittende Demokrat
Mazie Hirono, official portrait, 113th Congress.jpg Hirono, MazieMazie Hirono Hawaii 2013-01-033. januar 2013 Nåværende 722 Valgt Sittende Demokrat
Elizabeth Warren--Official 113th Congressional Portrait--.jpg Warren, ElizabethElizabeth Warren Massachusetts 2013-01-033. januar 2013 Nåværende 722 Valgt Sittende Demokrat


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Abel fratredde tre dager før terminen var over for å gi den nye senatoren senioritet.