Liste over kriger i Asia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Krig Part 1 Part 2
Den indonesiske nasjonalrevolusjonen
(1945–1949)
Indonesia Indonesia Nederland Nederland

Storbritannia Storbritannia

Britisk India Britisk India

Australia Australia

Japan Japan

Den første indokinesiske krig
(1946–1954)
Nord-Vietnams flagg Viet Minh

Laos Pathet Lao

Folkerepublikken Kampucheas flagg Khmer Issarak

Folkerepublikken Kampucheas flagg UIF

Frankrike Frankrike

Franskokkupert Vietnams flagg Fransk Indokina

Sør-Vietnam Staten Vietnam

Kambodsjas flagg som fransk protektorat Kambodsja

Laos flagg Laos

Den arabisk-israelske krig 1948
(1948–1949)
Israel Israel Egypt Egypt
Syria

Jordan Transjordan
Irak Irak
Libanon Libanon
Saudi-Arabias flagg Saudi-Arabia
Palestina Den hellige krigs armé
Jemens flagg Jemen
Flag of the Arab League.svg Den arabiske frigjøringshær
Det muslimske brorskaps emblem Det Muslimske brorskapet

Borgerkrigen i Laos
(1953–1975)
Nord-Vietnams flagg Nord-Vietnam

Laos Pathet Lao

Kina Kina

Sovjetunionen Sovjetunionen

Laos flagg Laos

USA USA

Sør-Vietnam Sør-Vietnam

Thailand Thailand

Flag of the Philippines (navy blue).svg Filippinene

Vietnamkrigen
(1955–1975)
Nord-Vietnams flagg Nord-Vietnam

FNL FNL

Kina Kina

Sovjetunionen Sovjetunionen

Nord-Korea Nord-Korea

Sør-Vietnam Sør-Vietnam

USA USA

Thailand Thailand

Australia Australia

New Zealand New Zealand

Flag of the Philippines (navy blue).svg Filippinene

Sør-Korea Sør-Korea

Suezkrisen
(1956)
Israel Israel

Storbritannia Storbritannia

Frankrike Frankrike

Egypts flagg Egypt
Indonesia-Malaysia-konfrontasjonen
(1962–1966)
Malaysia Malaysia

Storbritannia Storbritannia
Australia Australia
New Zealand New Zealand

Indonesia Indonesia
Borgerkrigen i Nord-Jemen
(1962–1970)
Egypt Egypt

Flag of North Yemen.svg Den arabiske republikken Nord-Jemen

Jemens flagg Kongeriket Nord-Jemen

Saudi-Arabias flagg Saudi-Arabia
Israel Israel (kun materiell støtte)

Seksdagerskrigen
(1967)
Israel Israel Egypt Egypt

Syria Syria
Jordan Jordan
Irak Irak
Saudi-Arabias flagg Saudi-Arabia
Marokko Marokko
Algerie Algerie
Libya Libya
Tunisia Tunisia
Sudan Sudan
Kuwait Kuwait
Pakistan Pakistan

Borgerkrigen i Kambodsja
(1967–1975)
Nord-Vietnams flagg Nord-Vietnam

FNL FNL

Røde Khmer Røde Khmer

Khmerrepublikkens flagg (Kambodsja) Kambodsja

USAs flagg USA

Sør-Vietnams flagg Sør-Vietnam

Utmattelseskrigen
(1968–1970)
Israel Israel Egypt Egypt

Sovjetunionen Sovjetunionen
Jordan Jordan
Palestina PLO

Papua-konflikten
(1969–)
Indonesia Indonesia Morning Star flag.svg FPM

Morning Star flag.svg NCVP

Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea

Australia Australia

Yom Kippur-krigen
(1973)
Israel Israel Egypt Egypt

Syria Syria
Irak Irak
Jordan Jordan
Marokko Marokko
Algerie Algerie
Saudi-Arabia Saudi-Arabia
Libya Libya
Kuwait Kuwait
Sudan Sudan
Cuba Cuba
Nord-Korea Nord-Korea
Pakistan Pakistan

Den indonesiske invasjonen av Øst-Timor
(1975)
Indonesia Indonesia Flag of FRETILIN (East Timor).svg FRETILIN
Det anti-kommunistiske opprøret i Sør-Vietnam
(1975–Uklart)
Vietnams flagg Vietnam Sør-Vietnams flagg Div. opprørere
Hmong-konflikten i Laos
(1975)
Nord-Vietnams flagg Vietnam

Laos Laos

Hainan Li Miao.svg Hmong
Den kambodsjansk-vietnamesiske krig
(1975–1989)
Nord-Vietnams flagg Vietnam

Folkerepublikken Kampucheas flagg FUNSK

Demokratisk Kampucheas flagg Kambodsja
Opprøret i Aceh
(1976–2005)
Indonesia Indonesia Flag of Aceh.svg GAM
Konflikten i Sør-Libanon
(1978)
Israel Israel Palestina PLO

Libanon LNM

Den sino-vietnamesiske krig
(1979)
Nord-Vietnams flagg Vietnam Kina Kina
Vietnams grenseovertredelser i Thailand
(1979–1988)
Nord-Vietnams flagg Vietnam

Folkerepublikken Kampucheas flagg FUNSK

Thailand Thailand

Demokratisk Kampucheas flagg Røde Khmer

Demokratisk Kampucheas flagg KPNLF

Demokratisk Kampucheas flagg ANS

Den afghansk-sovjetiske krig
(1979–1989)
Jihad Den afghanske mujahedin

Jihad Andre mujahedin
Støttet av:
USA USA
Pakistan Pakistan
Egypt Egypt
Saudi-Arabia Saudi-Arabia
Iran Iran
Storbritannia Storbritannia
Kina Kina
Israel Israel

Sovjetunionen Sovjetunionen

Afghanistans flagg Afghanistan

Den andre sino-vietnamesiske krig
(1979–1990)
Nord-Vietnams flagg Vietnam Kina Kina
Israels invasjon av Libanon
(1982)
Israel Israel
SLA

Forces Libanaises Flag.svg LF

Palestina PLO

Syria Syria
Libanon LNM

Hizbollah

Amalbevegelsens flagg Amal-bevegelsen
Libanons kommunistpartis flagg LCP
Flag of the Syrian Social Nationalist Party.svg SSNP
Flag of Kurdistan Workers Party (PKK).svg PKK

Første intifada
(1987–1992)
Israel Israel Palestina PLO

Hamas' flagg Hamas

PFLP
Den thailandsk-laotiske grensekrigen
(1987–1988)
Nord-Vietnams flagg Vietnam

Laos Laos

Thailand Thailand
Kuppet i Kambodsja
(1997)
Nord-Vietnams flagg Vietnam

Kambodsja CPP

Kambodsja FUNCINPEC

Demokratisk Kampucheas flagg Røde Khmer

Andre intifada
(2000–2004)
Israel Israel Palestina Fatah

Hamas' flagg Hamas

PFLP
Libanon-krigen 2006
(2006)
Israel Israel Hizbollah

Amalbevegelsens flagg Amal-bevegelsen
Libanons kommunistpartis flagg LCP
Palestina PFLP-GC
Det muslimske brorskaps emblem Det Muslimske brorskapet
Flag of the Islamic Courts Union.svg Den islamistiske rettsunion

Krigen i Gaza
(2008–2009)
Israel Israel Hamas' flagg Hamas

Palestina Fatah
Jihad Islamsk Jihad

PFLP