Liste over kriger Italia har deltatt i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Krig Part 1 Part 2 Resultat
Den andre italienske frigjøringskrig
(1859)
Frankrike Frankrike
Italia Kongedømmet Sardinia
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike Seier
  • Kongeriket Italia ble opprettet
Den østerriksk-prøyssiske krig/
Den tredje italienske frigjøringskrig
(1866)
Preussen Preussen
Italia Italia
Flagge Großherzogtümer Mecklenburg.svg Mecklenburg-Schwerin
Flagge Großherzogtümer Mecklenburg.svg Mecklenburg-Strelitz
Civil flag of Oldenburg.svg Oldenburg
Flagge Herzogtum Anhalt.svg Anhalt
Flagge Herzogtum Braunschweig.svg Braunschweig
Flagge Herzogtum Sachsen-Coburg-Gotha (1826-1911).svg Sachsen-Altenburg
Flagge Herzogtum Sachsen-Coburg-Gotha (1826-1911).svg Sachsen-Coburg-Gotha
Flagge Fürstentum Lippe.svg Lippe
Flagge Fürstentümer Schwarzburg.svg Schwarzburg-Sondershausen
Tyskland Waldeck-Pyrmont
Flag of Bremen (middle arms).svg Bremen
Flag of Hamburg.svg Hamburg
Flag of the Free City of Lübeck.svg Lübeck
Habsburgs flagg Østerrike
Flagge Königreich Sachsen (1815-1918).svg Sachsen
Bayerns flagg Bayern
Flagge Großherzogtum Baden (1891–1918).svg Baden
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Flag of Hanover 1837-1866.svg Hannover
Flagge Großherzogtum Hessen ohne Wappen.svg Hessen-Darmstadt
Flag of Hesse.svg Hessen-Kassel
Flagge Fürstentum Reuß ältere Linie.svg Reuss eldre linje
Flagge Herzogtum Sachsen-Coburg-Gotha (1826-1911).svg Sachsen-Meiningen
Flag Schaumburg-Lippe.png Schaumburg-Lippe
Flag of Herzogtum Nassau.png Hessen-Nassau
Seier
Erobringen av Roma
(1870)
Italia Italia Flag of the Papal States (1808-1870).svg Kirkestaten Seier
Den første italiensk-abessinske krig
(1895–1896)
Italia Italia Flag of Ethiopia (1897-1936; 1941-1974).svg Etiopia Tap
  • Italiensk tilbaketrekning
Bokseropprøret
(1899–1901)
Japan Japan
Russland Russland
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
USA USA
Keiserriket Tyskland Tyskland
Italia Italia
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Yihetuan flag.png Bokserne
Qing-dynastiet Qing-dynastiet
Seier
Den italiensk-tyrkiske krig
(1911–1912)
Italia Italia Tyrkia Det osmanske riket Seier
Den første verdenskrig
(1917–1918)
Frankrike Frankrike
Storbritannia Storbritannia
USA USA
Russlands flagg Russland
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Portugal Portugal
Japan Japan
Belgia Belgia
Montenegro Montenegro
Hellas Hellas
Brasil Brasil
Tyskland Tyskland
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Tyrkia Det osmanske riket
Bulgaria Bulgaria
Flag of Cyrenaica.svg Sanussiya
Seier
  • Aksemaktene kapitulerte
  • Nedleggelse av Det tyske imperiet
Vlora-krigen
(1920)
Italia Italia Flag of Albania (1914-1920).svg Albania Tap
  • Italiensk tilbaketrekning
Den andre libysk-italienske krig
(1923–1931)
Italia Italia Flag of Cyrenaica.svg Sanussiya Seier
  • Sanussiya ble passivisert
Den italiensk-abessinske krig
(1935–1936)
Italia Italia Flag of Ethiopia (1897-1936; 1941-1974).svg Etiopia Seier
  • Italia annekterer Etiopia
Den spanske borgerkrigen
(1936–1939)
Spania Nasjonalister

Tyskland Tyskland
Italia Italia
Portugal Portugal

Spania Republikanere

Flag of the International Brigades.svg Internasjonale brigader

Seier
Den italienske invasjonen av Albania
(1939)
Italia Italia Flag of Albania (1934-1939).svg Albania Seier
  • Italia erobrer Albania
Andre verdenskrig
(1939–1945)
Tysklands flagg Tyskland
Italia Italia
Japan Japan
Slovakia Slovakia
Ungarn Ungarn
Romania Romania
Bulgaria Bulgaria
Irak Irak
Finland Finland
Thailand Thailand
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Sovjetunionen Sovjetunionen
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Canada Canada
Sør-Afrika Sør-Afrika
Taiwans flagg Kina
Norge Norge
Belgia Belgia
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
Hellas' flagg Hellas
Jugoslavia Jugoslavia
Sovjetunionen Sovjetunionen
Panama Panama
Costa Rica Costa Rica
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
El Salvador El Salvador
Haiti Haiti

Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Guatemala Guatemala
Cuba Cuba
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Peru Peru
Mexico Mexico
Brasil Brasil
Etiopia Etiopia
Flag of Cyrenaica.svg Sanussiya
Albania Albania
Finland Finland

Tap (1944; RSI)

Seier (1945; kongedømmet Italia)

Gulfkrigen
(1990–1991)
USA USA
Kuwait Kuwait
Flag of the Arab League.svg Den arabiske liga

Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Italia Italia
Canada Canada
Argentina Argentina
Pakistan Pakistan
Bangladesh Bangladesh m.fl

Irak Irak Seier
  • Kuwait frigjøres fra Irak
  • Irak mister sin status som regionalmakt
Kosovokrigen
(1998–1999)
NATO NATO

Flag of Albania.svg UÇK

Serbia og Montenegro FR Jugoslavia Seier
  • Serbisk militær tilbaketrekning fra Kosovo
  • KFOR-styrken utplassert
  • Fortsatt serbisk suverenitet til 2008
  • Bidrog til den endelige oppløsningen av Jugoslavia
Krigen i Afghanistan
(2001–)
ISAF ISAF

Afghanistan Afghanistan
Den islamske republikken Afghanistans flagg Nordalliansen

Taliban Taliban
Al-Qaeda Al-Qaida
IMU IMU
Hezb-e-Islami Gulbuddin Hezb-e-Islami Gulbuddin
Jihad Hezb-e-Islami Khalis
Lashkar-e-Toiba Lashkar-e-Toiba
Jaishi-e-Mohammed Jaishi-e-Mohammed
Hizbul Mujahideen Hizbul Mujahideen
Tehreek-e-Taliban Pakistan Tehreek-e-Taliban Pakistan
Quetta Shura Quetta Shura
Taliban Tehreek-e-Nafaz
Pågår
  • Taliban-regjering styrtet
  • Al Qaida-leirer destruert
  • Valg av ny regjering
Borgerkrigen i Libya
(2011)
Opposisjonsflagget (tidligere libysk flagg) Opprørere
Qatar Qatar
NATO NATO
Libya Libya Seier
  • Gaddafi styrtet og drept
  • Regimeskifte i Libya

Fotnoter[rediger | rediger kilde]