Liste over kriger Frankrike har deltatt i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Krig Part 1 Part 2 Utfall
Borgerkrigen 715-718
(715–718)
Austrasia Neustria
Friesland
Seier til Austrasia
Kriger i utlandet 718-732
(718–732)
Frankere Sakserne
Alamannerne
Aquitaine
Seier
  • Frankerriket utvidet mot øst og sørvest
Slaget ved Poitiers
(732)
Frankere Umayyad Flag.svg Umajjadene Seier
  • Den muslimske erobringen av Frankerriket ble stanset
Kriger 732-737
(732–737)
Frankere
Langobardere
Aquitaine
Friesland
Umayyad Flag.svg Umajjadene
Seier
  • Provence frigjort fra fremmede okkupanter
Ekspansjon av det frankiske riket
(751–759)
Frankere
Kirkestaten
Langobardene
Sarasenerne
Seier
  • Frankerriket betydelig utvidet
Vikinginvasjoner
(~800–911)
Pavillon royal de la France.svg Frankrike Royal Standard of Norway.svg Vikinger Tap
Første korstog
(1096–1099)
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
France Ancient.svg Frankrike
Henry II Arms.svg England
Blason sicile famille Hauteville.svg Normannere
Komnenos-Isaac-Arms.svg Det bysantinske rike
Armoiries Héthoumides.svg Kongedømmet Kilikia
Flag of Jihad.svg Danishmendene
Fatimid flag.svg Fatimid
Flag of Almohad Dynasty.svg Almoravidene
Flag of Afghanistan (1880–1901).svg Abbasidene
Seier
Andre korstog
(1145–1149)
Armoiries de Jérusalem.svg Kongeriket Jerusalem
France Ancient.svg Frankrike
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
PortugueseFlag1143.svg Portugal
Castile Arms.svg Kongedømmet Castilla
Escut de Barcelona.svg Barcelona
Leon Arms.svg Kongeriket León
Palaiologos-Dynasty-Eagle.svg Det bysantinske rike
Blason sicile famille Hauteville.svg Kongedømmet Sicilia
Flag of Almohad Dynasty.svg Almoravidene
Flag of Almohad Dynasty.svg Almohadene
Flag of Jihad.svg Mujahedin
Flag of Afghanistan (1880–1901).svg Abbasidene
Fatimid flag.svg Fatimid
Tap
  • Mislykket beleiring av Damaskus
  • Svekking av korsfarerstatene
Tredje korstog
(1189—1192)
Armoiries de Jérusalem.svg Kongeriket Jerusalem
France Ancient.svg Frankrike
Royal Arms of England (1189-1198).svg England
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
Alex K Kingdom of Hungary.svg Ungarn
Flag of Ayyubid Dynasty.svg Ajjubide-dynastiet
Flag of Afghanistan (1880–1901).svg Rum-sultanatet
Komnenos-Isaac-Arms.svg Det bysantinske rike
Aragon-Sicily Arms.svg Kongedømmet Sicilia
Seier
  • Kypros, Akko, Jaffa og store deler av den levantiske kysten ble erobret av korsfarerne
Fjerde korstog
(1202–1204)
Coat of Arms of the Republic of Venice.svg Republikken Venezia
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
France Ancient.svg Frankrike
Komnenos-Isaac-Arms.svg Det bysantinske rike
Alex K Kingdom of Hungary.svg Ungarn
Coat of Arms of the Emperor of Bulgaria (by Conrad Grünenberg).png Bulgaria
Blason Dalmatie.svg Dalmatia
Seier
Albigenserkorstoget
(1209–1229)
France Ancient.svg Frankrike Blason Languedoc.svg Toulouse
Escudo del reino de Aragon.png Aragon
Seier
  • Fransk ekspansjon sørover
  • Fredsavtale inngått i 1229
Femte korstog
(1213–1221)
Blason Empire Latin de Constantinople.svg Det latinske riket
Armoiries de Jérusalem.svg Kongeriket Jerusalem
Armoiries Chypre.svg Kongedømmet Kypros
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
Bindenschild Privilegium maius 1512.svg Østerrike
Cross of the Knights Templar.svg Tempelridderordenen
Teuton-jelvény.png Den tyske orden
Cross of the Knights Hospitaller.svg Malteserordenen
Coa Hungary Country History Bela III (1172-1196).svg Kongedømmet Ungarn
Counts of Holland Arms.svg Grevskapet Holland
Flag of the Papal States (pre 1808).svg Kirkestaten
Flag of Ayyubid Dynasty.svg Ajjubide-dynastiet Tap
  • Invasjonen av Egypt ble slått tilbake
  • Åtte år med fred mellom europeerne og Ajjubide-dynastiet
Saintongekrigen
(1242)
France Ancient.svg Frankrike Royal Arms of England (1189-1198).svg England Seier
  • Det engelsk-støttede opprøret ble slått ned
Sjuende korstog
(1248–1254)
France Ancient.svg Frankrike
Cross of the Knights Templar.svg Tempelridderordenen
Flag of Ayyubid Dynasty.svg Ajjubide-dynastiet
Mameluke Flag.svg Mamelukker
Tap
Åttende korstog
(1270)
France Ancient.svg Frankrike Hafsid Flag - Tunisia.svg Hafsidene Uavgjort
  • Handelsavtale inngått med Tunisia
Hundreårskrigen
(1337–1453)
France moderne.svg Huset Valois
Escudo Corona de Castilla.png Castilla
Royal coat of arms of Scotland.svg Skottland
CoA civ ITA milano.png Genoa
Armoiries Majorque.svg Majorca
Small coat of arms of the Czech Republic.svg Kongeriket Böhmen
Aragon Arms.svg Aragon
COA fr BRE.svg Bretagne
Royal Arms of England (1399-1603).svg England
Blason fr Bourgogne.svg Hertugdømmet Burgund
Blason de l'Aquitaine et de la Guyenne.svg Aquitaine
Armoires portugal 1385.svg Portugal
Blason Royaume Navarre.svg Kongedømmet Navarra
Blason Nord-Pas-De-Calais.svg Flandern
Hainaut Modern Arms.svg Hainaut
Luxembourg New Arms.svg Luxembourg
Holy Roman Empire Arms-single head.svg Det tysk-romerske rike
Seier (til Huset Valois)
  • Huset Valois sikret den franske tronen
Den fransk-nederlandske krig
(1672–1678)
Frankrike Frankrike
England England
Sverige Sverige
Flag of the Prince-Bishopric of Münster.svg Fyrstbispedømmet Münster
Black St George's Cross.svg Kurfyrstedømmet Köln
Prinsenvlag.svg Nederland
Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Det tysk-romerske rike
Spania Spania
Flag of Brandenburg.svg Brandenburg
Seier
  • Nederlandske landavståelser til Frankrike
Niårskrigen
(1688–1697)
Frankrike Frankrike
Jacobite Standard (1745).svg Jakobittene
Prinsenvlag.svg Nederland
England England
Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Det tysk-romerske rike
Spania Spania
Savoie flag.svg Savoy
Sverige Sverige
Skottland Skottland
Uavgjort
  • Krigen ble en katastrofe for alle de involverte
Den spanske arvefølgekrigen
(1701–1714)
Escudo del Principe de Asturias 1700-1761 (sin diferencias).png Filip V
Frankrike Frankrike
Bayern Bayern
Armoiries Charles VI de Habsbourg.svg Karl VI
Østerrike Habsburgmonarkiet
Preussen Preussen
Storbritannia Storbritannia
Prinsenvlag.svg Nederland
Savoie flag.svg Savoy
Flag Portugal (1707).svg Portugal
Tap
  • Filip V overtar den spanske tronen, men avstår kravet på den franske
  • Franske landavståelser til Storbritannia i Amerika
  • Spanske landavståelser til Nederland, Storbritannia, Habsburgmonarkiet og flere
Syvårskrigen
(1756–1763)
Frankrike Frankrike
Sachsen Sachsen
Spania Spania
Østerrike Habsburgmonarkiet
Sverige Sverige
Romanovenes flagg Russland
Preussen Preussen
Storbritannia Storbritannia
Flag of Hanover (1692).svg Hannover
Iroquois Irokesarføderasjonen
Flagge Herzogtum Braunschweig.svg Braunschweig-Wolfenbüttel
Flag Portugal (1707).svg Portugal
Flag of Hesse.svg Hessen-Kassel
Flag Schaumburg-Lippe.png Schaumburg-Lippe
Tap
  • Storbritannia fikk Canada, Florida og Bengal
  • Frankrike overførte Louisiana til Spania
  • Preussen ble sikret Schlesien
Den amerikanske uavhengighetskrigen
(1776–1783)
USAs flagg USA
Frankrike Frankrike
De forente Nederlandenes flagg Nederland
Spanias koloniflagg Spania
Storbritannias flagg Storbritannia
Grand Union-flagget Lojalister
Hessernes flagg Hessere
Seier
  • USA vant sin uavhengighet
  • Spania fikk tilbake Florida
Den haitiske revolusjonen
(1791–1804)
Frankrike Frankrike Haiti Haiti Tap
  • Haiti blir selvstendig
Den første koalisjonskrigen
(1792–1797)
Del av Revolusjonskrigene
Frankrike Frankrike Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Habsburgmonarkiet
Preussen Preussen
Storbritannia Storbritannia
Spania Spania
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of Sardinia.svg Sardinia
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Flag of the Ottoman Empire (1453-1517).svg Det osmanske riket
Nederland Nederland
Seier
  • Campo Formio-traktaten
Den franske kampanjen i Egypt og Syria
(1798–1801)
Frankrike Frankrike Flag of the Ottoman Empire (1517-1844).svg Det osmanske riket
Mameluke Flag.svg Mamelukker
Storbritannia Storbritannia
Tap
  • Fransk tilbaketrekning fra Egypt
Den andre koalisjonskrigen
(1798–1802)
Del av Revolusjonskrigene
Frankrike Frankrike
Spania Spania
Flag of the Batavian Republic.svg Batavia
Flag of the Helvetic Republic (French).svg Helvetia
Flag of the Repubblica Cisalpina.svg Den cisalpinske republikk
Flag of the Repubblica Romana 1798.svg Den romerske republikk
Danmark Danmark-Norge
Banner of the Holy Roman Emperor with haloes (1400-1806).svg Habsburgmonarkiet
Storbritannia Storbritannia
Russland Russland
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of Sardinia.svg Sardinia
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Flag of the Ottoman Empire (1453-1517).svg Det osmanske riket
Seier
Den tredje koalisjonskrigen
(1803–1806)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Flag of the Batavian Republic.svg Batavia
Spania Spania
Flag of the Napoleonic Kingdom of Italy.svg Italia
Flag of the Kingdom of Etruria.svg Etruria
Bayern Bayern
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Habsburgmonarkiet
Storbritannia Storbritannia
Russland Russland
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Sverige Sverige
Seier
Den fjerde koalisjonskrigen
(1806–1807)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Nederland Holland
Flag of the Napoleonic Kingdom of Italy.svg Italia
Flag of the Kingdom of Etruria.svg Etruria
Bayern Bayern
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Flag of Kingdom of Naples (1806-1808).svg Napoli
Sveits Konføderasjonen Sveits
Storbritannia Storbritannia
Preussen Preussen
Russland Russland
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Sverige Sverige
Sachsen Sachsen
Seier
Den spanske selvstendighetskrigen
(1808–1814)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Flag of Poland (with coat of arms).svg Hertugdømmet Warszawa
Sveits Konføderasjonen Sveits
Storbritannia Storbritannia
Spania Spania
Portugal Portugal
Tap
Den femte koalisjonskrigen
(1809)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Nederland Holland
Flag of the Napoleonic Kingdom of Italy.svg Italia
Flag of the Kingdom of Etruria.svg Etruria
Bayern Bayern
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Flag of Poland (with coat of arms).svg Hertugdømmet Warszawa
Flag of the Kingdom of Westphalia.svg Kongeriket Westfalen
State flag of Saxony before 1815.svg Sachsen
Flag of the Kingdom of Naples (1808).svg Napoli
Sveits Konføderasjonen Sveits
Storbritannia Storbritannia
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike
Flag of Tirol.svg Tirol
Spania Spania
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Flag of the Kingdom of Sardinia.svg Sardinia
Flagge Herzogtum Braunschweig.svg Brunswick
Seier
  • Schönbrunn-traktaten
  • Fransk-østerriksk allianse
Den sjette koalisjonskrigen
(1812–1814)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Flag of the Napoleonic Kingdom of Italy.svg Italia
Flag of Poland (with coat of arms).svg Hertugdømmet Warszawa
Flag of the Kingdom of Naples (1811).svg Napoli
Danmark Danmark-Norge
Rhinforbundet
Sveits Konføderasjonen Sveits
Storbritannia Storbritannia
Preussen Preussen
Russland Russland
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Sverige Sverige
Flag of the Kingdom of Sardinia.svg Sardinia
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike
Bayern Bayern
State flag of Saxony before 1815.svg Sachsen
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Tap
De hundre dagene
(1815)
(Del av Napoleonskrigene)
Frankrike Frankrike
Flag of the Kingdom of Naples (1811).svg Napoli
Storbritannia Storbritannia
Preussen Preussen
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike
Russland Russland
Flagge Preußen - Provinz Hannover.svg Hannover
Flagge Herzogtum Nassau (1806-1866).svg Nassau
Flagge Herzogtum Braunschweig.svg Brunswick
Sverige Sverige
Nederland Nederland
Spania Spania
Portugal Portugal
Flag of the Kingdom of Sardinia.svg Sardinia
Flag of the Kingdom of the Two Sicilies (1816).svg De to Sicilier
Flag of Tuscany.svg Toscana
Sveits Sveits
Tap
Den greske selvstendighetskrigen
(1821–1829)
Greek Revolution flag.svg Hellas
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Russland Russland
Tyrkia Det osmanske riket
Flag of Egypt 1826-1867 and 1881-1914.png Egypt
Seier
  • Gresk uavhengighet fra Det osmanske riket
Den belgiske revolusjonen
(1830–1831)
Frankrike Frankrike
Flag of Belgium (1830).svg Belgia
Nederland Nederland Seier
  • Belgia blir selvstendig
Den franske erobringen av Algerie
(1830–1847)
Frankrike Frankrike Naval Ensign of the Ottoman Empire (1793–1844).svg Regentskapet Alger
Algerie Staten Alger
Marokko Marokko
Seier
Bakverk-krigen
(1838–1839)
Frankrike Frankrike Flag of Mexico (1823-1864, 1867-1893).svg Mexico Seier
  • Mexico måtte betale krigserstatning
Februarrevolusjonen
(1848)
Frankrike Ludvig Filip I Frankrike Revolusjonære Regimeskifte
  • Den andre franske republikk opprettes
Krimkrigen
(1853–1856)
Tyrkia Osmanske rike
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Italia Kongedømmet Sardinia
Russland Russland
Bulgaria Bulgarske frivillige
Seier
  • Paristraktaten
Andre opiumkrig
(1856–1860)
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Quingdynastiets flagg Qing-dynastiet Seier
Erobringen av Cochinkina
(1858–1867)
Frankrike Frankrike
Spania Spania
Nguyendynastiets flagg Nguyen-dynastiet Seier

Cochinkina blir en fransk koloni

Den andre italienske frigjøringskrig
(1859)
Frankrike Frankrike
Italia Kongedømmet Sardinia
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Keiserdømmet Østerrike Seier
  • Sardinia fikk kontroll over det sentrale Italia
Den franske intervensjonen i Mexico
(1861–1867)
Frankrike Frankrike
Flag of Mexico (1864-1867).svg Rojalister
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Østerrike
Belgia Belgia
Flag of Mexico (1823-1864, 1867-1893).svg Mexico Tap
  • Fransk tilbaketrekning
  • Slutten på det mexicanske keiserriket
Den fransk-prøyssiske krig
(1870-1871)
Frankrike Frankrike Preussen Preussen
Flagge Großherzogtum Baden (1871-1891).svg Baden
Flag of Bavaria (striped).svg Bayern
Flagge Königreich Württemberg.svg Württemberg
Tyskland Tyskland
Tap
Den franske erobringen av Tunisia
(1881)
Frankrike Frankrike Tunisia Tunisia Seier
  • Tunisia blir et fransk protektorat
De fransk-malagesiske kriger
(1883–1895)
Frankrike Frankrike Merina Kingdom flag.svg Madagaskar Seier
  • Madagaskar blir fransk protektorat
Den fransk-kinesiske krig
(1884–1885)
Frankrike Frankrike Nguyendynastiets flagg Nguyen-dynastiet
Quingdynastiets flagg Qing-dynastiet
Black Flag Army Flag.jpg De svarte flaggs hær
Seier

Fransk dominans over Tonkin og Annam

Den fransk-siamesiske krig
(1893)
Frankrike Frankrike Flag of Thailand 1855.svg Siam Seier
  • Frankrike erobrer Laos
Bokseropprøret
(1899–1901)
Japan Japan
Russland Russland
Storbritannia Storbritannia
USA USA
Frankrike Frankrike
Keiserriket Tyskland Tyskland
Italias flagg Kongedømmet Italia
Østerrike-Ungarns flagg Østerrike-Ungarn
Quingdynastiets flagg Qing-dynastiet Seier
Wadaikrigen
(1909–1911)
Frankrike Frankrike Wadai Seier
  • Frankrike annekterte Wadai
Den andre fransk-marokkanske krig
(1911–1912)
Frankrike Frankrike Marokko Marokko Seier
  • Marokko blir et fransk protektorat
Den første verdenskrig
(1914–1918)
Frankrike Frankrike
Storbritannia Storbritannia
USA USA
Russlands flagg Russland
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Portugal Portugal
Japan Japan
Belgia Belgia
Montenegro Montenegro
Hellas Hellas
Brasil Brasil
Tyskland Tyskland
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Tyrkia Det osmanske riket
Bulgaria Bulgaria
Seier
  • Aksemaktene kapitulerte
  • Nedleggelse av Det tyske imperiet
Intervensjonen i den russiske borgerkrigen
(1918–1920)
Russland Den hvite armé
Japan Japan
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Hellas Hellas
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Sovjetunionen Bolsjevikene
Russisk SFSR Russiske SFSR
Mongolia Mongolske kommunister
Fjerne Østen-republikkens flagg Fjerne Østen-republikken
Tap
  • Alliert tilbaketrekning fra Russland
  • Bolsjevikene seiret over Den hvite armé
Den fransk-syriske krig
(1919–1921)
Frankrike Frankrike Flag of Kingdom of Syria (1920-03-08 to 1920-07-24).svg Syria Seier
  • Syriamandatet etableres
Den tyrkiske uavhengighetskrigen
(1919–1923)
State Flag of Greece (1863-1924 and 1935-1970).svg Hellas
Frankrike Frankrike
Flag of the Democratic Republic of Armenia.svg Armenia
Italia Italia
Storbritannia Storbritannia
Tyrkia Tyrkia Tap
Det store syriske opprøret
(1925–1927)
Frankrike Frankrike Flag of Kingdom of Syria (1920-03-08 to 1920-07-24).svg Opprørere Seier
  • Opprør slått ned
Yen Bai-mytteriet
(1930)
Frankrike Frankrike Flag of VNQDD.svg Viet Quoc Seier

Opprør slått ned

Andre verdenskrig
(1939–1945)
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Sovjetunionen Sovjetunionen
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Canada Canada
Sør-Afrika Sør-Afrika
Taiwans flagg Kina
Norge Norge
Belgia Belgia
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
Hellas' flagg Hellas
Jugoslavia Jugoslavia
Sovjetunionen Sovjetunionen
Panama Panama
Costa Rica Costa Rica
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
El Salvador El Salvador
Haiti Haiti

Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Guatemala Guatemala
Cuba Cuba
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Peru Peru
Mexico Mexico
Brasil Brasil
Etiopia Etiopia
Albania Albania
Finland Finland
Nord-Vietnams flagg Viet Minh
Laos Lao Issara
Flag of the People's Republic of Kampuchea.svg Khmer Issarak

Tysklands flagg Tyskland
Italia Italia
Japan Japan
Slovakia Slovakia
Ungarn Ungarn
Romania Romania
Bulgaria Bulgaria
Flag of Independent State of Croatia.svg Kroatia
Finland Finland
Frankrike Vichy-regimet
Spania Den blå divisjon
Thailand Thailand
Flag of Manchukuo.svg Mandsjukuo
Flag of the Mengjiang.svg Mengjiang
1931 Flag of India.svg Azad Hind
Seier
  • Aksemaktene kapitulerte
  • Alliert okkupasjon av Tyskland
  • Amerikansk okkupasjon av Japan
  • Den kalde krigen
Den første indokinesiske krig
(1945–1954)
Frankrike Frankrike
Sør-Vietnams flagg Staten Vietnam
Kambodsjas flagg som fransk protektorat Kambodsja
Laos' flagg Laos
Nord-Vietnams flagg Viet Minh
Laos Pathet Lao
Folkerepublikken Kampucheas flagg Khmer Issarak
Folkerepublikken Kampucheas flagg UIF
Tap
Koreakrigen
(1950–1953)
USAs flagg USA
Sør-Korea Sør-Korea
Australia Australia
Belgia Belgia
Canada Canada
Colombia Colombia
Etiopias flagg Etiopia
Filippinene Filippinene
Frankrike Frankrike
Hellas' flagg Hellas
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
New Zealand New Zealand
Storbritannia Storbritannia
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Thailand Thailand
Tyrkia Tyrkia
Nord-Korea Nord-Korea
Folkerepublikken Kina Kina
Våpenhvile
  • Nord-Koreas invasjon av Sør-Korea ble slått tilbake
  • Koalisjonens invasjon av Nord-Korea ble slått tilbake
  • Kinas invasjon av Sør-Korea ble slått tilbake
  • Hovedsakelig status quo ante bellum
Algeriekrigen
(1954–1962)
Frankrike Frankrike
Oas logo public.svg OAS
Frankrike Franske militante
Flag of Algeria (1958-1962).svg NLF
Flag of Algeria (1958-1962).svg MNA
Flag of Parti communiste algérien.gif Kommunister
Våpenhvile
  • Algerisk selvstendighet etter folkeavstemning, store mengder pieds-noirs og harkis flykter.
Suezkrisen
(1956)
Israel Israel
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Flag of Egypt (1952-1958).svg Egypt Seier
  • Koalisjonens okkupasjon av Suezkanalen og Sinai
Ifnikrigen
(1957–1958)
Frankrike Frankrike
Flag of Spain (1945 - 1977).svg Spania
Marokko Marokko Seier
  • Spania beholder Ifni, men avstår Cabo Juby
Bizerte-krisen
(1961)
Frankrike Frankrike Tunisia Tunisia Seier
  • Fransk okkupasjon av Bizerte
Statskuppet i Gabon
(1964)
Frankrike Frankrike
Gabon Gabon
Gabon Kuppmakere Seier
  • Regjeringen gjenerobrer makta
Den tsjadisk-libyske krig
(1978–1987)
Frankrike Frankrike
Tsjad Tsjad
Flag of Zaire.svg Zaire
Flag of Libya (1977-2011).svg Libya
Tsjad GUNT
Seier
  • Tsjad får kontroll over Aouzou-stripen, libysk tilbaketrekning
Casamance-konflikten
(1990–2006)
Senegal Senegal
Frankrike Frankrike
Flag of Casamance.svg MDFC Pågår
  • Pågående separatistopprør
Gulfkrigen
(1990–1991)
USA USA
Kuwait Kuwait
Flag of the Arab League.svg Den arabiske liga

Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Canada Canada
Argentina Argentina
Pakistan Pakistan
Bangladesh Bangladesh m.fl

Irak Irak Seier
  • Kuwait frigjøres fra Irak
  • Irak mister sin status som regionalmakt
Borgerkrigen i Djibouti
(1991–2001)
Djibouti Djibouti
Frankrike Frankrike
FRUD.png FRUD Seier
  • Fredsavtale; FRUD la ned våpnene
Intervensjonen i Bosnia
(1994–1995)
NATO NATO
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina
Kroatia Kroatia
Serbia og Montenegro FR Jugoslavia
Republika Srpska Republika Srpska
Seier
Kosovokrigen
(1998–1999)
NATO NATO
UCK KLA.png UÇK
Serbia og Montenegro FR Jugoslavia Seier
  • Serbisk tilbaketrekning
Krigen i Afghanistan
(2001–)
ISAF ISAF

Afghanistan Afghanistan
Den islamske republikken Afghanistans flagg Nordalliansen

Taliban Taliban
Al-Qaeda Al-Qaida
IMU IMU
Hezb-e-Islami Gulbuddin Hezb-e-Islami Gulbuddin
Jihad Hezb-e-Islami Khalis
Lashkar-e-Toiba Lashkar-e-Toiba
Jaishi-e-Mohammed Jaishi-e-Mohammed
Hizbul Mujahideen Hizbul Mujahideen
Tehreek-e-Taliban Pakistan Tehreek-e-Taliban Pakistan
Quetta Shura Quetta Shura
Taliban Tehreek-e-Nafaz
Pågår
  • Taliban-regjering styrtet
  • Al Qaida-leirer destruert
  • Valg av ny regjering
Borgerkrigen i Libya
(2011)
Opposisjonsflagget (tidligere libysk flagg) Opprørere
Qatar Qatar
NATO NATO
Libya Libya Seier
  • Gaddafi styrtet og drept
  • Regimeskifte i Libya
Den andre ivorianske borgerkrigen
(2011)
Frankrike Frankrike
Elfenbenskysten Opprørere
FN UNOCI
Elfenbenskysten Elfenbenskysten Seier