Liste over kriger Bulgaria har deltatt i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Krig Part 1 Part 2 Resultat
Den russisk-tyrkiske krig
(1877–1878)
Russland Russland
Romania Romania
Serbia Serbia
Bulgaria Bulgaria
Flag of the Principality of Montenegro.svg Montenegro
Tyrkia Det osmanske rike Seier
  • Bulgaria blir selvstendig
  • Utvidelse av serbisk territorium
Den serbisk-bulgarske krig
(1885)
Bulgaria Bulgaria Serbia Serbia Seier
  • Bulgarias gjenforening anerkjennes
Den første Balkankrigen
(1912–1913)
Bulgaria Bulgaria
Hellas Hellas
Serbia Serbia
Montenegro Montenegro
Tyrkia Det osmanske riket Seier
Den andre Balkankrigen
(1913)
Bulgaria Bulgaria Hellas Hellas
Serbia Serbia
Montenegro Montenegro
Romania Romania
Tyrkia Det osmanske riket
Tap
  • Bucharest-traktaten, store bulgarske landavståelser
Den første verdenskrig
(1914–1917)
Tyskland Tyskland
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Tyrkia Det osmanske riket
Bulgaria Bulgaria
Frankrike Frankrike
Storbritannia Storbritannia
Russlands flagg Russland
USA USA
Sør-Afrika Sør-Afrika
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Portugal Portugal
Japan Japan
Belgia Belgia
Montenegro Montenegro
Hellas Hellas
Brasil Brasil
Tap
  • Aksemaktene kapitulerer
  • Østerrike-Ungarn oppløses
  • Store tyske landavståelser til vestallierte land
  • Bidrog til revolusjonen i Russland
Løshundkrigen
(1925)
Bulgaria Bulgaria Hellas Hellas Seier
  • Gresk tilbaketrekning fra Petrich
Andre verdenskrig
(1939–1945)
War Ensign of Germany 1938-1945.svg Tyskland
Italia Italia
Japan Japan
Slovakia Slovakia
Ungarn Ungarn
Romania Romania
Bulgaria Bulgaria
Flag of Independent State of Croatia.svg Kroatia
Finland Finland
Frankrike Vichy-regimet
Flag of Nasjonal Samling.png NS
Spania Den blå divisjon
Thailand Thailand
Flag of Manchukuo.svg Mandsjukuo
Flag of the Mengjiang.svg Mengjiang
1931 Flag of India.svg Azad Hind
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Sovjetunionen Sovjetunionen
Polen Polen
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Canada Canada
Sør-Afrika Sør-Afrika
Taiwans flagg Kina
Norge Norge
Flag of Belgium (civil).svg Belgia
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
Hellas' flagg Hellas
Jugoslavia Jugoslavia
Sovjetunionen Sovjetunionen
Panama Panama
Costa Rica Costa Rica
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk
El Salvador El Salvador
Haiti Haiti
Honduras Honduras
Nicaragua Nicaragua
Guatemala Guatemala
Cuba Cuba
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Peru Peru
Mexico Mexico
Brasil Brasil
Etiopia Etiopia
Albania Albania
Finland Finland
Tap (1944)
  • Bulgaria ble kommunistisk
  • Landet går over til det allierte

Seier (1945)

Prahavåren
(1968)
Sovjetunionen Sovjetunionen
Polen Polen
Øst-Tyskland Øst-Tyskland
Bulgaria Bulgaria
Ungarn Ungarn
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia Seier
  • Sovjetisk okkupasjon av Tsjekkoslovakia
Borgerkrigen i Libya
(2011)
Libyas flagg Overgangsrådet
Qatar Qatar
NATO NATO

Sverige Sverige
Jordan Jordan
De forente arabiske emirater Emiratene

Flag of Libya (1977-2011).svg Libya Seier
  • Opprørerne tok kontroll over alle Libyas store byer
  • Muammar al-Gaddafi drept
  • En overgangsregjering opprettes