Liste over kriger Australia har deltatt i

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Krig Part 1 Part 2 Resultat
Den første verdenskrig
(1914–1918)
Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
USA USA
Russlands flagg Russland
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Portugal Portugal
Kinas flagg Kina
Japan Japan
Belgia Belgia
Montenegro Montenegro
Hellas Hellas
Brasil Brasil
Tyskland Tyskland
Østerrike-Ungarn Østerrike-Ungarn
Tyrkia Det osmanske riket
Bulgaria Bulgaria
Seier
Intervensjonen i den russiske borgerkrigen
(1918–1920)
Russland Den hvite armé
Japan Japan
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Australia Australia
Frankrike Frankrike
Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia
Hellas Hellas
Italia Italia
Romania Romania
Serbia Serbia
Sovjetunionen Bolsjevikene
Russisk SFSR Russiske SFSR
Mongolia Mongolske kommunister
Fjerne Østen-republikkens flagg Fjerne Østen-republikken
Tap
  • Alliert tilbaketrekning fra Russland
  • Bolsjevikene seiret over Den hvite armé
Stillehavskrigen
(1939–1945)
Republikken Kina Kina
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Australia Australia
Sovjetunionens flagg Sovjetunionen
Nederlands flagg Nederland
New Zealand New Zealand
Canadas flagg Canada
Mongolias flagg Mongolia
Frie Frankrikes flagg Frie Frankrike
Mexicos flagg Mexico
Japan Japan
Mandsjukuo Mandsjukuo
Mengjiang Mengjiang
Thailand Thailand
Seier
  • Japansk kapitulasjon
  • Alliert okkupasjon av Japan
  • Japan mister alle områdene de erobret
Malayakrisa
(1948–1960)
Storbritannia Storbritannia
Malaysia Malaya
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Red flag.svg Kommunister Seier
  • Chin Peng tvunget i eksil
  • Malaya-føderasjonen uavhengig fra Storbritannia i 1957
  • Malaysia opprettet i 1963
Koreakrigen
(1950–1953)
USAs flagg USA
Sør-Korea Sør-Korea
Australia Australia
Belgia Belgia
Canada Canada
Colombia Columbia
Etiopias flagg Etiopia
Filippinene Filippinene
Frankrike Frankrike
Hellas' flagg Hellas
Luxembourg Luxembourg
Nederland Nederland
New Zealand New Zealand
Storbritannia Storbritannia
Sør-Afrikas flagg Sør-Afrika
Thailand Thailand
Tyrkia Tyrkia
Nord-Korea Nord-Korea
Folkerepublikken Kina Kina
Sovjetunionen Sovjetunionen
Våpenhvile
Konfrontasi
(1962–1966)
Malaysia Malaysia
Storbritannia Storbritannia
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Indonesia Indonesia Seier
  • Indonesia anerkjenner Malaysia
  • Suharto overtok som forsvarssjef i Indonesia
Vietnamkrigen
(1965–1975)
Sør-Vietnams flagg Sør-Vietnam
Flag of the United States (Pantone).svg USA
Sør-Korea Sør-Korea
Thailand Thailand
Australia Australia
New Zealand New Zealand
Filippinenes flagg Filippinene
Laos Laos
Kambodsja Kambodsja
Vietnam Nord-Vietnam
Viet Cong Viet Cong
Demokratisk Kampucheas flagg Røde Khmer
Laos Pathet Lao
Kina Kina
Sovjetunionen Sovjetunionen
Nord-Korea Nord-Korea
Tap
  • Fredsavtale i 1973 og USA trakk seg ut
  • Nord-Vietnam erobret hele landet i 1975
  • Over 6 millioner mennesker drept, hvorav 4 millioner av dem var sivile
Gulfkrigen
(1990–1991)
USA USA
Kuwait Kuwait
Flag of the Arab League.svg Den arabiske liga

Storbritannia Storbritannia
Frankrike Frankrike
Australia Australia
Canada Canada
Argentina Argentina
Pakistan Pakistan
Bangladesh Bangladesh m.fl

Irak Irak Seier
  • Kuwait frigjøres fra Irak
  • Irak mister sin status som regionalmakt
Krigen i Afghanistan
(2001–)
ISAF NATO-ISAF

Afghanistan Afghanistan
Den islamske republikken Afghanistans flagg Nordalliansen

Taliban Taliban
Al-Qaeda Al-Qaida
IMU IMU
Hezb-e-Islami Gulbuddin Hezb-e-Islami Gulbuddin
Jihad Hezb-e-Islami Khalis
Lashkar-e-Toiba Lashkar-e-Toiba
Jaishi-e-Mohammed Jaishi-e-Mohammed
Hizbul Mujahideen Hizbul Mujahideen
Tehreek-e-Taliban Pakistan Tehreek-e-Taliban Pakistan
Quetta Shura Quetta Shura
Taliban Tehreek-e-Nafaz
Pågår
  • Taliban-regjering styrtet
  • Al Qaida-leirer destruert
  • Valg av ny regjering
Krigen i Irak
(2003–)
USA USA
Storbritannia Storbritannia
Irak Det nye Irak
MultinationalForce-IraqDUI.svg Koalisjonen

Kurdistan Peshmerga

Irak Saddam-regimet
Ba'ath-partiets flagg Baath-partiet
Al Qaidas flagg al-Qaeda
Jihad Mahdi-hæren
Jihad Ansar al-Sunnah
Pågår
  • Saddam Hussein styrtet
  • Demokratiske valg avholdt
  • Borgerkrig i Irak