Liste over kommuner i Latvia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kommunekart over Latvia

Liste over kommuner i Latvia er en oversikt over den administrative inndelingen av Latvia. Det er ni bykommuner og 110 kommuner i landet, som har ett nivå under riksnivået. Før kommunalreformen i 2009 fantes det to nivåer, med fylker mellom riksnivået og kommunene.

Byer[rediger | rediger kilde]

De ni byene med folketall per 2011 er: [1]

By Folketall (2011)
Rīga 3&505&658640&658 640
Daugavpils 3&504&93312&93 312
Jelgava 3&504&59511&59 511
Jēkabpils 3&504&24635&24 635
Jūrmala 3&504&50840&50 840
Liepāja 3&504&76731&76 731
Rēzekne 3&504&32328&32 328
Valmiera 3&504&25130&25 130
Ventspils 3&504&38750&38 750

Kommuner[rediger | rediger kilde]

De 110 kommunene med folketall per 2011 er:[1]

Kommune Folketall (2011)
Aizkraukle kommune 3&503&8984&8 984
Jaunjelgava kommune 3&503&5797&5 797
Pļaviņas kommune 3&503&5680&5 680
Koknese kommune 3&503&5445&5 445
Nereta kommune 3&503&3878&3 878
Skrīveri kommune 3&503&3708&3 708
Alūksne kommune 3&504&17177&17 177
Ape kommune 3&503&3834&3 834
Balvi kommune 3&504&14154&14 154
Viļaka kommune 3&503&5665&5 665
Baltinava kommune 3&503&1177&1 177
Rugāji kommune 3&503&2363&2 363
Bauska kommune 3&504&25561&25 561
Iecava kommune 3&503&9059&9 059
Rundāle kommune 3&503&3698&3 698
Vecumnieki kommune 3&503&8786&8 786
Cēsis kommune 3&504&18246&18 246
Līgatne kommune 3&503&3684&3 684
Amata kommune 3&503&5667&5 667
Jaunpiebalga kommune 3&503&2390&2 390
Priekuļi kommune 3&503&8365&8 365
Pārgauja kommune 3&503&3953&3 953
Rauna kommune 3&503&3592&3 592
Vecpiebalga kommune 3&503&4161&4 161
Daugavpils kommune 3&504&25127&25 127
Ilūkste kommune 3&503&7994&7 994
Dobele kommune 3&504&22216&22 216
Auce kommune 3&503&7345&7 345
Tērvete kommune 3&503&3687&3 687
Gulbene kommune 3&504&22794&22 794
Jelgava kommune 3&504&24649&24 649
Ozolnieki kommune 3&503&9753&9 753
Jēkabpils kommune 3&503&5087&5 087
Aknīste kommune 3&503&2967&2 967
Viesīte kommune 3&503&4133&4 133
Krustpils kommune 3&503&6086&6 086
Salaspils kommune 3&504&22391&22 391
Krāslava kommune 3&504&17506&17 506
Dagda kommune 3&503&8286&8 286
Aglona kommune 3&503&3930&3 930
Kuldīga kommune 3&504&24850&24 850
Skrunda kommune 3&503&5313&5 313
Alsunga kommune 3&503&1470&1 470
Aizpute kommune 3&503&9265&9 265
Durbe kommune 3&503&3048&3 048
Grobiņa kommune 3&503&9345&9 345
Pāvilosta kommune 3&503&2850&2 850
Priekule kommune 3&503&5837&5 837
Nīca kommune 3&503&3579&3 579
Rucava kommune 3&503&1814&1 814
Vaiņode kommune 3&503&2613&2 613
Limbaži kommune 3&504&17781&17 781
Aloja kommune 3&503&5316&5 316
Salacgrīva kommune 3&503&8323&8 323
Ludza kommune 3&504&14226&14 226
Kārsava kommune 3&503&6278&6 278
Zilupe kommune 3&503&3353&3 353
Cibla kommune 3&503&2875&2 875
Madona kommune 3&504&25118&25 118
Cesvaine kommune 3&503&2802&2 802
Lubāna kommune 3&503&2537&2 537
Varakļāni kommune 3&503&3560&3 560
Ērgļi kommune 3&503&3193&3 193
Ogre kommune 3&504&36202&36 202
Ikšķile kommune 3&503&8798&8 798
Ķegums kommune 3&503&5735&5 735
Lielvārde kommune 3&504&10388&10 388
Preiļi kommune 3&504&10696&10 696
Līvāni kommune 3&504&12496&12 496
Riebiņi kommune 3&503&5536&5 536
Vecvārkava kommune 3&503&2113&2 113
Rēzekne kommune 3&504&28208&28 208
Viļāni kommune 3&503&6409&6 409
Baldone kommune 3&503&5478&5 478
Ķekava kommune 3&504&21913&21 913
Olaine kommune 3&504&20116&20 116
Salaspils kommune 3&504&22391&22 391
Saulkrasti kommune 3&503&5855&5 855
Sigulda kommune 3&504&16729&16 729
Inčukalns kommune 3&503&7935&7 935
Ādaži kommune 3&504&10027&10 027
Babīte kommune 3&503&9408&9 408
Carnikava kommune 3&503&6712&6 712
Garkalne kommune 3&503&7768&7 768
Krimulda kommune 3&503&5323&5 323
Mālpils kommune 3&503&3626&3 626
Mārupe kommune 3&504&15950&15 950
Ropaži kommune 3&503&6904&6 904
Sēja kommune 3&503&2293&2 293
Stopiņi kommune 3&504&10096&10 096
Saldus kommune 3&504&25604&25 604
Brocēni kommune 3&503&6233&6 233
Talsi kommune 3&504&31219&31 219
Dundaga kommune 3&503&4228&4 228
Mērsrags kommune 3&503&1638&1 638
Roja kommune 3&503&3972&3 972
Tukums kommune 3&504&30614&30 614
Kandava kommune 3&503&8885&8 885
Engure kommune 3&503&7575&7 575
Jaunpils kommune 3&503&2450&2 450
Valka kommune 3&503&9299&9 299
Smiltene kommune 3&504&13078&13 078
Strenči kommune 3&503&3827&3 827
Kocēni kommune 3&503&6311&6 311
Mazsalaca kommune 3&503&3460&3 460
Rūjiena kommune 3&503&5577&5 577
Beverīna kommune 3&503&3260&3 260
Burtnieki kommune 3&503&8307&8 307
Naukšēni kommune 3&503&1987&1 987
Ventspils kommune 3&504&12139&12 139

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]