Liste over kommuner i Britisk Columbia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kart over Britisk Columbias regionale distrikt, med befolkningstetthet.

Dette er en liste over kommuner i Britisk Columbia, Canada. Kommunene i Britisk Columbia er lokalstyrte områder innen provinsen. Totalt dekker de 160 kommunene 85 % av befolkningen i provinsen. Kommunene spenner fra en landsby på 0,44 km² med mindre enn 200 innbyggere til en by med 578 000 innbyggere. Kommunene er dannet for å tillate lokalsamfunnet selvstyre, og for å tilveiebringe og regulere lokale tjenester. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, tjenester knyttet til drikkevann, kloakk, veier, brannvesen, gatebelysning, innsamling og resirkulering av avfall, landregulering, bygningsinspeksjoner og parker.

Kommunestatus[rediger | rediger kilde]

Innenfor sine myndighetsområder er kommunene autonomt og økonomisk ansvarlig overfor sine innbyggere og overfor provinsen de tilhører. Kommunenes makt og ansvar er regulert gjennom Local Government Act of British Columbia,[1] hver enkelt kommunenes charter, og, i Vancouvers tilfelle, Vancouvers Charter. De har myndighet som en virkelig person, til å ekspropriere og til å vedta vedtekter. De kan kreve inn penger gjennom eiendomsskatter og brukeravgifter, og til å ta opp lån gjennom Municipal Finance Authority for å betale for tjenester og investeringer.[2]

For å bli en kommune, må et lokalsamfunn, med assistanse av provinsens minister for samfunnstjenester, definere dets grenser og avholde en folkeavstemning om saken. Ved flertall vil provinsens regjering utstede et dokument hvor kommunestatus blir bekreftet. Del 2 av Local Government Act of British Columbia har en standard for klassifisering som vil gi hver enkelt kommune en betegnelse. Ved færre enn 2500 innbyggere i den nye kommunen, vil den bli betegnet som village (landsby), ved mellom 2500 og 5000 innbyggere town (liten by), og ved flere enn 5000 innbyggere som city (større by). Hvis en ny kommune har et større areal enn 8 km² og en gjennomsnittlig befolkningstetthet på færre enn 0,05 innbyggere per km² blir den betegnet som district municipality (distriktskommune). Tre andre betegnelser har også blitt brukt, Resort Municipality («utflukts»-kommune) om Whistler, Island Municipality (øykommune) om Bowen Island, og Indian Government District om Sechelt. Kommunene må be om endring av status hvis de ønsker dette i forbindelse med endring av befolkningstall, men de er ikke forpliktet til å gjøre det. Det er ikke lengre noen juridiske forskjeller mellom de ulike betegnelsene for kommunenes status.

Liste over kommuner[rediger | rediger kilde]

Innhold
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Kommune Status Innbyggertall[3] (2006) Areal (km²)[3] Dato for oppretting[4] Regionalt distrikt Plassering
100 Mile House District 1,885 51.34 27. juli 1965 Cariboo
100 Mile House
Cariboo Regional District
51°39′0″N 121°16′48″V
Abbotsford City 123,864 359.36 1. januar 1995 Fraser Valley
Abbotsford
Fraser Valley Regional District
49°03′17″N 122°19′41″V
Alert Bay Village 556 1.78 14. januar 1946 Mount Waddington
Alert Bay
Regional District of Mount Waddington
50°34′48″N 126°56′11″V
Anmore Village 1,785 27.42 7. desember 1987 Greater Vancouver
Anmore
Greater Vancouver Regional District
49°18′42″N 122°51′29″V
Armstrong City 4,241 5.24 31. mars 1913 North Okanagan
Armstrong
Regional District of North Okanagan
50°26′30″N 119°11′00″V
Ashcroft Village 1,664 51.45 27. juni 1952 Thompson-Nicola
Ashcroft
Thompson-Nicola Regional District
50°43′44″N 121°17′00″V
Barriere District n/a n/a 5 desember 2007 Thompson-Nicola
Barriere
Thompson-Nicola Regional District
51°10′49″N 120°07′34″V
Belcarra Village 676 5.46 22. august 1979 Greater Vancouver
Belcarra
Greater Vancouver Regional District
49°19′16″N 122°53′26″V
Bowen Island Island Municipality 3,362 49.94 4. desember 1999 Greater Vancouver
Bowen Island
Greater Vancouver Regional District
49°23′00″N 123°23′00″V
Burnaby City 202,799 89.12 22. september 1892 Greater Vancouver
Burnaby
Greater Vancouver Regional District
49°14′34″N 122°57′58″V
Burns Lake Village 2,107 7.17 6. desember 1923 Bulkley-Nechako
Burns Lake
Regional District of Bulkley-Nechako
54°13′49″N 125°45′45″V
Cache Creek Village 1,037 10.57 28. november 1967 Thompson-Nicola
Cache Creek
Thompson-Nicola Regional District
50°48′50″N 121°19′36″V
Campbell River City 29,572 143.48 24. juni 1947 Comox-Strathcona
Campbell River
Regional District of Comox-Strathcona
50°01′28″N 125°14′51″V
Canal Flats Village 700 10.84 29. juni 2004 East Kootenay
Canal Flats
Regional District of East Kootenay
50°09′25″N 115°49′00″V
Castlegar City 7,259 19.80 1. januar 1974 Central Kootenay
Castlegar
Regional District of Central Kootenay
49°19′30″N 117°39′53″V
Central Saanich District 15,745 41.42 12. desember 1950 Capital
Central Saanich
Capital Regional District
48°35′39″N 123°24′51″V
Chase Village 2,409 3.75 22. april 1969 Thompson-Nicola
Chase
Thompson-Nicola Regional District
50°49′10″N 119°41′10″V
Chetwynd District 2,633 64.32 25. september 1962 Peace River
Chetwynd
Peace River Regional District
55°41′50″N 121°38′00″V
Chilliwack City 69,217 260.19 1. januar 1980 Fraser Valley
Chilliwack
Fraser Valley Regional District
49°09′28″N 121°57′03″V
Clearwater District n/a n/a 4. desember 2007 Thompson-Nicola
Clearwater
Thompson-Nicola Regional District
51°39′00″N 120°02′00″V
Clinton Village 578 4.36 16. juli 1963 Thompson-Nicola
Clinton
Thompson-Nicola Regional District
51°05′29″N 121°35′12″V
Coldstream District 9,471 67.25 21. desember 1906 North Okanagan
Coldstream
Regional District of North Okanagan
50°13′20″N 119°15′00″V
Colwood City 14,687 17.76 24. juni 1985 Capital
Colwood
Capital Regional District
48°25′25″N 123°29′29″V
Comox Town 12,136 15.16 14. januar 1946 Comox-Strathcona
Comox
Regional District of Comox-Strathcona
49°40′24″N 124°54′08″V
Coquitlam City 114,565 121.69 25. juli 1891 Greater Vancouver
Coquitlam
Greater Vancouver Regional District
49°17′00″N 122°47′30″V
Courtenay City 21,940 26.68 1. januar 1915 Comox-Strathcona
Courtenay
Regional District of Comox-Strathcona
49°41′16″N 124°59′40″V
Cranbrook City 18,267 25.14 1. november 1905 East Kootenay
Cranbrook
Regional District of East Kootenay
49°30′40″N 115°46′02″V
Creston Town 4,826 8.48 14. mai 1924 Central Kootenay
Creston
Regional District of Central Kootenay
49°04′25″N 116°31′00″V
Cumberland Town 2,762 29.13 1. januar 1898 Comox-Strathcona
Cumberland
Regional District of Comox-Strathcona
49°37′16″N 125°1′40″V
Dawson Creek City 10,994 22.32 26. mai 1936 Peace River
Dawson Creek
Peace River Regional District
55°45′38″N 120°14′08″V
Delta District 96,723 183.70 10. november 1879 Greater Vancouver
Delta
Greater Vancouver Regional District
49°05′00″N 123°02′00″V
Duncan City 4,986 2.05 4. mars 1912 Cowichan Valley
Duncan
Cowichan Valley Regional District
48°46′43″N 123°42′28″V
Elkford District 2,463 101.59 16. juli 1971 East Kootenay
Elkford
Regional District of East Kootenay
50°01′17″N 114°54′57″V
Enderby City 2,828 4.23 1. mars 1905 North Okanagan
Enderby
Regional District of North Okanagan
50°33′03″N 119°08′23″V
Esquimalt District 16,840 7.04 1. september 1912 Capital
Esquimalt
Capital Regional District
48°25′50″N 123°24′29″V
Fernie City 4,217 16.05 28. juli1904 East Kootenay
Fernie
Regional District of East Kootenay
49°30′30″N 115°05′20″V
Fort Nelson Town 4,514 13.26 31. oktober 1987 Northern Rockies
Fort Nelson
Northern Rockies Regional District
58°48′21″N 122°41′47″V
Fort St. James District 1,355 22.10 19. desember 1952 Bulkley-Nechako
Fort St. James
Regional District of Bulkley-Nechako
54°26′46″N 124°15′04″V
Fort St. John City 17,402 22.74 31. desember 1947 Peace River
Fort St. John
Peace River Regional District
56°15′09″N 120°50′47″V
Fraser Lake Village 1,113 3.90 27. september 1966 Bulkley-Nechako
Fraser Lake
Regional District of Bulkley-Nechako
54°03′17″N 124°51′10″V
Fruitvale Village 1,952 2.66 4. november 1952 Kootenay Boundary
Fruitvale
Regional District of Kootenay Boundary
49°06′58″N 117°32′29″V
Gibsons Town 4,182 4.33 4. mars 1929 Sunshine Coast
Gibsons
Sunshine Coast Regional District
49°24′10″N 123°30′13″V
Gold River Village 1,362 10.51 26. august 1965 Comox-Strathcona
Gold River
Regional District of Comox-Strathcona
49°46′37″N 126°03′05″V
Golden Town 3,811 11.02 26. juni 1957 Columbia-Shuswap
Golden
Columbia-Shuswap Regional District
51°17′42″N 116°57′45″V
Grand Forks City 4,036 10.44 15. april 1897 Kootenay Boundary
Grand Forks
Regional District of Kootenay Boundary
49°02′00″N 118°26′24″V
Granisle Village 364 40.21 29. juni 1971 Bulkley-Nechako
Granisle
Regional District of Bulkley-Nechako
54°53′03″N 126°12′10″V
Greenwood City 625 2.52 12. juli 1897 Kootenay Boundary
Greenwood
Regional District of Kootenay Boundary
49°05′28″N 118°40′37″V
Harrison Hot Springs Village 1,573 5.47 27. mai 1949 Fraser Valley
Harrison Hot Springs
Fraser Valley Regional District
49°18′10″N 121°46′50″V
Hazelton Village 293 2.85 15. februar 1956 Kitimat-Stikine
Hazelton
Regional District of Kitimat-Stikine
55°15′45″N 127°40′00″V
Highlands District 1,903 37.87 7. desember 1993 Capital
Highlands
Capital Regional District
48°30′39″N 123°30′25″V
Hope District 6,185 41.42 6. april 1929 Fraser Valley
Hope
Fraser Valley Regional District
49°22′53″N 121°26′20″V
Houston District 3,163 72.83 4. mars 1957 Bulkley-Nechako
Houston
Regional District of Bulkley-Nechako
54°23′56″N 126°38′39″V
Hudson's Hope District 1,012 869.43 16. november 1965 Peace River
Hudson's Hope
Peace River Regional District
56°01′40″N 121°54′50″V
Invermere District 3,002 10.18 22. mai 1951 East Kootenay
Invermere
Regional District of East Kootenay
50°30′30″N 116°01′49″V
Kamloops City 80,376 297.30 17. oktober 1967 Thompson-Nicola
Kamloops
Thompson-Nicola Regional District
50°40′34″N 120°20′26″V
Kaslo Village 1,072 2.80 14. august 1893 Central Kootenay
Kaslo
Regional District of Central Kootenay
49°54′48″N 116°54′41″V
Kelowna City 106,707 211.69 4. mai 1905 Central Okanagan
Kelowna
Regional District of Central Okanagan
49°53′17″N 119°29′43″V
Kent District 4,738 166.51 1. januar 1895 Fraser Valley
Kent
Fraser Valley Regional District
49°14′26″N 121°46′30″V
Keremeos Village 1,289 2.11 30. oktober 1956 Okanagan-Similkameen
Keremeos
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°12′19″N 119°49′25″V
Kimberley City 6,139 58.31 29. mars 1944 East Kootenay
Kimberley
Regional District of East Kootenay
49°40′11″N 115°58′39″V
Kitimat City 8,987 242.63 31. mars 1953 Kitimat-Stikine
Kitimat
Regional District of Kitimat-Stikine
54°02′30″N 128°40′30″V
Ladysmith Town 7,538 12.18 3. juni 1904 Cowichan Valley
Ladysmith
Cowichan Valley Regional District
48°59′51″N 123°49′13″V
Lake Country District 9,606 122.16 2. mai 1995 Central Okanagan
Lake Country
Regional District of Central Okanagan
50°03′30″N 119°24′51″V
Lake Cowichan Town 2,948 8.25 19. august 1944 Cowichan Valley
Lake Cowichan
Cowichan Valley Regional District
48°49′30″N 124°02′30″V
Langford City 22,459 39.55 8. desember 1992 Capital
Langford
Capital Regional District
48°26′55″N 123°30′47″V
Langley City 23,606 10.22 15. mars 1955 Greater Vancouver
City of Langley
Greater Vancouver Regional District
49°06′15″N 122°39′27″V
Langley District 93,726 306.93 26. april 1873 Greater Vancouver
Township of Langley
Greater Vancouver Regional District
49°05′15″N 122°36′27″V
Lantzville District 3,661 27.87 25. june 2003 Nanaimo
Lantzville
Regional District of Nanaimo
49°14′45″N 124°02′45″V
Lillooet District 2,324 27.83 31. desember 1946 Squamish-Lillooet
Lillooet
Squamish-Lillooet Regional District
50°41′11″N 121°56′11″V
Lions Bay Village 1,328 2.55 17. desember 1970 Greater Vancouver
Lions Bay
Greater Vancouver Regional District
49°27′30″N 123°14′27″V
Logan Lake District 2,162 325.40 10. november 1970 Thompson-Nicola
Logan Lake
Thompson-Nicola Regional District
50°29′28″N 120°48′55″V
Lumby Village 1,634 5.27 20. desember 1955 North Okanagan
Lumby
Regional District of North Okanagan
50°15′03″N 118°58′58″V
Lytton Village 235 6.71 3. mai 1945 Thompson-Nicola
Lytton
Thompson-Nicola Regional District
50°13′56″N 121°34′56″V
Mackenzie District 4,539 159.09 19. mai 1966 Fraser-Fort George
Mackenzie
Regional District of Fraser-Fort George
55°19′49″N 123°05′09″V
Maple Ridge District 68,949 265.79 12. september 1874 Greater Vancouver
Maple Ridge
Greater Vancouver Regional District
49°13′06″N 122°34′29″V
Masset Village 940 19.45 11. mai 1961 Skeena-Queen Charlotte
Masset
Skeena-Queen Charlotte Regional District
54°00′36″N 132°08′17″V
McBride Village 660 4.43 7. april 1932 Fraser-Fort George
McBride
Regional District of Fraser-Fort George
53°18′00″N 120°10′00″V
Merritt City 6,998 24.94 1. april 1911 Thompson-Nicola
Merritt
Thompson-Nicola Regional District
50°06′43″N 120°47′12″V
Metchosin District 4,795 71.32 3. desember 1984 Capital
Metchosin
Capital Regional District
48°22′51″N 123°32′04″V
Midway Village 621 12.16 25. mai 1967 Kootenay Boundary
Midway
Regional District of Kootenay Boundary
49°00′38″N 118°46′43″V
Mission District 34,505 225.78 2. juni 1892 Fraser Valley
Mission
Fraser Valley Regional District
49°08′30″N 122°18′40″V
Montrose Village 1,012 1.53 22. juni 1956 Kootenay Boundary
Montrose
Regional District of Kootenay Boundary
49°04′42″N 117°35′35″V
Nakusp Village 1,524 8.00 24. november 1964 Central Kootenay
Nakusp
Regional District of Central Kootenay
50°14′36″N 117°48′00″V
Nanaimo City 78,692 89.30 24. desember 1874 Nanaimo
Nanaimo
Regional District of Nanaimo
49°09′53″N 123°56′00″V
Nelson City 9,258 11.72 18. mars 1897 Central Kootenay
Nelson
Regional District of Central Kootenay
49°30′00″N 117°17′00″V
New Denver Village 512 1.10 12. januar 1929 Central Kootenay
New Denver
Regional District of Central Kootenay
49°59′30″N 117°22′17″V
New Hazelton District 627 25.64 15. desember 1980 Kitimat-Stikine
Kitimat
Regional District of Kitimat-Stikine
55°14′45″N 127°35′00″V
New Westminster City 58,549 15.41 16. juli 1860 Greater Vancouver
New Westminster
Greater Vancouver Regional District
49°12′25″N 122°54′40″V
North Cowichan District 27,557 193.66 18. juni 1873 Cowichan Valley
North Cowichan
Cowichan Valley Regional District
48°56′00″N 123°44′00″V
North Saanich District 10,823 37.14 19. august 1965 Capital
Metchosin
Capital Regional District
48°40′00″N 123°26′00″V
North Vancouver City 45,165 11.85 13. mai 1907 Greater Vancouver
City of North Vancouver
Greater Vancouver Regional District
49°19′00″N 123°04′00″V
North Vancouver District 82,562 160.67 10. august 1891 Greater Vancouver
District of North Vancouver
Greater Vancouver Regional District
49°20′40″N 123°05′10″V
Oak Bay District 17,908 10.38 2. juli 1906 Capital
Oak Bay
Capital Regional District
48°25′36″N 123°19′03″V
Oliver Town 4,370 4.95 31. desember 1945 Okanagan-Similkameen
Oliver
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°10′59″N 119°33′01″V
Osoyoos Town 4,752 8.76 14. januar 1946 Okanagan-Similkameen
Osoyoos
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°01′57″N 119°27′58″V
Parksville City 10,993 14.60 19. juni 1945 Nanaimo
Parksville
Regional District of Nanaimo
49°18′45″N 124°19′00″V
Peachland District 4,883 15.98 1. januar 1909 Central Okanagan
Peachland
Regional District of Central Okanagan
49°46′25″N 119°44′13″V
Pemberton Village 2,192 4.45 20. juli 1956 Squamish-Lillooet
Pemberton
Squamish-Lillooet Regional District
50°19′13″N 122°48′19″V
Penticton City 31,909 42.02 1. januar 1909 Okanagan-Similkameen
Penticton
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°29′28″N 119°35′19″V
Pitt Meadows City 15,623 85.38 25. april 1914 Greater Vancouver
Pitt Meadows
Greater Vancouver Regional District
49°13′15″N 122°41′00″V
Port Alberni City 17,548 19.92 28. oktober 1967 Alberni-Clayoquot
Port Alberni
Alberni-Clayoquot Regional District
49°14′02″N 124°48′18″V
Port Alice Village 821 7.65 16. juni 1965 Mount Waddington
Port Alice
Regional District of Mount Waddington
50°23′00″N 127°27′00″V
Port Clements Village 440 13.59 31. desember 1975 Skeena-Queen Charlotte
Port Clements
Skeena-Queen Charlotte Regional District
53°41′07″N 132°10′13″V
Port Coquitlam City 52,687 28.85 7. mars 1913 Greater Vancouver
Port Coquitlam
Greater Vancouver Regional District
49°15′44″N 122°46′56″V
Port Edward District 557 168.12 29. juni 1966 Skeena-Queen Charlotte
Port Edward
Skeena-Queen Charlotte Regional District
54°14′00″N 130°17′00″V
Port Hardy District 3,822 40.81 5. mai 1966 Mount Waddington
Port Hardy
Regional District of Mount Waddington
50°43′00″N 127°30′00″V
Port McNeill Town 2,623 7.74 18. februar 1966 Mount Waddington
Port McNeill
Regional District of Mount Waddington
50°35′00″N 127°06′00″V
Port Moody City 27,512 25.62 11. mars 1913 Greater Vancouver
Port Moody
Greater Vancouver Regional District
49°16′30″N 122°51′00″V
Pouce Coupe Village 739 2.06 5. januar 1932 Peace River
Pouce Coupe
Peace River Regional District
55°42′57″N 120°08′02″V
Powell River City 12,957 29.77 15. oktober 1955 Powell River
Powell River
Powell River Regional District
49°50′07″N 124°31′29″V
Prince George City 70,981 316.00 6. mars 1915 Fraser-Fort George
Prince George
Regional District of Fraser-Fort George
53°54′48″N 122°45′01″V
Prince Rupert City 12,815 54.90 10. mars 1910 Skeena-Queen Charlotte
Prince Rupert
Skeena-Queen Charlotte Regional District
54°18′44″N 130°19′37″V
Princeton Town 2,677 10.25 11. september 1951 Okanagan-Similkameen
Princeton
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°27′32″N 120°30′21″V
Qualicum Beach Town 8,502 18.00 5. mai 1942 Nanaimo
Qualicum Beach
Regional District of Nanaimo
49°21′00″N 124°26′00″V
Queen Charlotte Village 948 37.28 7. desember 2005 Skeena-Queen Charlotte
Queen Charlotte
Skeena-Queen Charlotte Regional District
53°15′16″N 132°05′40″V
Quesnel City 9,326 35.34 21. mars 1928 Cariboo
Quesnel
Cariboo Regional District
52°58′42″N 122°29′33″V
Radium Hot Springs Village 735 6.31 10. desember 1990 East Kootenay
Radium Hot Springs
Regional District of East Kootenay
50°37′14″N 116°04′22″V
Revelstoke City 7,230 31.90 1. mars 1899 Columbia-Shuswap
Revelstoke
Columbia-Shuswap Regional District
51°00′36″N 118°12′51″V
Richmond City 174,461 128.76 10. november 1879 Greater Vancouver
Richmond
Greater Vancouver Regional District
49°10′00″N 123°08′00″V
Rossland City 3,278 57.97 18. mars 1897 Kootenay Boundary
Rossland
Regional District of Kootenay Boundary
49°04′36″N 117°47′55″V
Salmo Village 1,007 2.38 30. oktober 1946 Central Kootenay
Salmo
Regional District of Central Kootenay
49°11′30″N 117°17′06″V
Salmon Arm City 16,012 155.36 15. mai 1905 Columbia-Shuswap
Salmon Arm
Columbia-Shuswap Regional District
50°42′08″N 119°16′20″V
Saanich District 108,265 103.44 1. mars 1906 Capital
Saanich
Capital Regional District
48°27′30″N 123°21′56″V
Sayward Village 341 4.72 27. juni1968 Comox-Strathcona
Sayward
Regional District of Comox-Strathcona
50°22′34″N 125°57′27″V
Sechelt District 8,454 39.71 15. februar 1956 Sunshine Coast
Sechelt
Sunshine Coast Regional District
49°28′40″N 123°45′30″V
Sechelt Indian Government District 844 10.95 17. mars 1988 Sunshine Coast
Sechelt Indian Government District
Sunshine Coast Regional District
49°28′40″N 123°45′00″V
Sicamous District 2,676 14.68 4. desember 1989 Columbia-Shuswap
Salmon Arm
Columbia-Shuswap Regional District
50°50′16″N 118°58′13″V
Sidney Town 11,315 5.04 30. september 1952 Capital
Sidney
Capital Regional District
48°39′02″N 123°23′54″V
Silverton Village 185 0.44 6. mai 1930 Central Kootenay
Silverton
Regional District of Central Kootenay
49°57′11″N 117°21′22″V
Slocan Village 314 0.75 1. juni 1901 Central Kootenay
Slocan
Regional District of Central Kootenay
49°45′46″N 117°27′45″V
Smithers Town 5,217 15.69 6. oktober 1921 Bulkley-Nechako
Smithers
Regional District of Bulkley-Nechako
54°46′54″N 127°10′04″V
Sooke District 9,704 50.01 7. desember 1999 Capital
Sooke
Capital Regional District
48°22′47″N 123°43′21″V
Spallumcheen District 4,960 254.90 21. juli 1892 North Okanagan
Spallumcheen
Regional District of North Okanagan
50°23′30″N 119°14′00″V
Sparwood District 3,618 177.71 6. oktober 1964 East Kootenay
Sparwood
Regional District of East Kootenay
49°44′30″N 114°51′20″V
Squamish District 14,949 106.11 18. mai 1948 Squamish-Lillooet
Squamish
Squamish-Lillooet Regional District
49°42′06″N 123°09′31″V
Stewart District 496 571.50 16. mai 1930 Kitimat-Stikine
Stewart
Regional District of Kitimat-Stikine
55°56′30″N 130°00′30″V
Summerland District 10,828 73.88 21. desember 1906 Okanagan-Similkameen
Summerland
Regional District of Okanagan-Similkameen
49°36′00″N 119°40′13″V
Surrey City 394,976 317.19 10. november 1879 Greater Vancouver
Surrey
Greater Vancouver Regional District
49°11′15″N 122°51′00″V
Tahsis Village 366 5.73 17. juni 1970 Comox-Strathcona
Tahsis
Regional District of Comox-Strathcona
49°55′33″N 126°38′00″V
Taylor District 1,384 16.61 23. august 1958 Peace River
Taylor
Peace River Regional District
56°09′32″N 120°41′16″V
Telkwa Village 1,295 6.56 18. juli 1952 Bulkley-Nechako
Telkwa
Regional District of Bulkley-Nechako
54°41′51″N 127°10′04″V
Terrace City 11,320 41.52 31. desember 1927 Kitimat-Stikine
Terrace
Regional District of Kitimat-Stikine
54°30′59″N 128°35′59″V
Tofino District 1,655 10.54 5. februar 1932 Alberni-Clayoquot
Tofino
Alberni-Clayoquot Regional District
49°09′09″N 125°54′12″V
Trail City 7,237 34.78 14. juni 1901 Kootenay Boundary
Trail
Regional District of Kootenay Boundary
49°05′42″N 117°42′36″V
Tumbler Ridge District 2,454 1,574.45 9. april 1981 Peace River
Tumbler Ridge
Peace River Regional District
55°06′43″N 120°58′14″V
Ucluelet District 1,487 6.55 26. februar 1952 Alberni-Clayoquot
Ucluelet
Alberni-Clayoquot Regional District
48°56′06″N 125°32′31″V
Valemount Village 1,018 4.96 13. desember 1962 Fraser-Fort George
Valemount
Regional District of Fraser-Fort George
52°50′00″N 119°15′00″V
Vancouver City 578,041 114.71 6. april 1886 Greater Vancouver
Vancouver
Greater Vancouver Regional District
49°15′00″N 123°06′00″V
Vanderhoof District 4,064 54.85 22. januar 1926 Bulkley-Nechako
Vanderhoof
Regional District of Bulkley-Nechako
54°00′51″N 124°00′32″V
Vernon City 35,944 94.20 30. desember 1892 North Okanagan
Vernon
Regional District of North Okanagan
50°16′01″N 119°16′19″V
Victoria City 78,057 19.68 2. august 1862 Capital
Victoria
Capital Regional District
48°25′20″N 123°21′56″V
View Royal Town 8,768 14.48 5. desember 1988 Capital
View Royal
Capital Regional District
48°27′09″N 123°26′04″V
Warfield Village 1,729 1.90 8. desember 1952 Kootenay Boundary
Warfield
Regional District of Kootenay Boundary
49°05′40″N 117°44′49″V
Wells District 236 159.15 29. juni 1998 Cariboo
Wells
Cariboo Regional District
53°06′06″N 121°34′32″V
West Vancouver District 42,131 87.13 15. mars 1912 Greater Vancouver
West Vancouver
Greater Vancouver Regional District
49°20′00″N 123°09′00″V
Westside District n/a n/a 7. desember 2007 Central Okanagan
Westside
Regional District of Central Okanagan
49°51′45″N 119°35′00″V
Whistler Resort Municipality 9,248 161.71 6. september 1975 Squamish-Lillooet
Whistler
Squamish-Lillooet Regional District
50°07′15″N 122°57′00″V
White Rock City 18,755 5.16 15. april 1957 Greater Vancouver
White Rock
Greater Vancouver Regional District
49°02′00″N 122°49′00″V
Williams Lake City 10,744 33.11 15. mars 1929 Cariboo
Williams Lake
Cariboo Regional District
52°08′30″N 122°08′30″V
Zeballos Village 189 1.45 27. juni 1952 Comox-Strathcona
Zeballos
Regional District of Comox-Strathcona
49°59′00″N 126°50′43″V

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Local Government Act» BC Queens Printer (1996), besøkt 7. juli 2007
  2. ^ «Local Government in British Columbia: A Community Effort» (PDF) Union of British Columbia Municipalities (2006 Edition), besøkt 1. juli 2007
  3. ^ a b «2006 Community Profiles» Statistics Canada, besøkt 13. mars 2007
  4. ^ «British Columbia Regional Districts, Municipalities, Corporate Name, Date of Incorporation and Postal Address» (2007) Ministry of Community Services, British Columbia. Besøkt 1. juli 2007