Liste over graver i Kongenes dal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kongenes dal

Listen over graver er over oversikt over gravene i Kongenes dal i Egypt, og i området like ved dalen.

Gravene er navngitt med koden KV i den østlige dalen og WV i den vestlige, samt et tall som er gitt i den rekkefølgen den moderne tids arkeologer fant og undersøkte gravene.

Primærgraver[rediger | rediger kilde]

Den østlige dalen[rediger | rediger kilde]

Grav Konstruert for Merknader
KV1 Ramses VIII
KV2 Ramses IV
KV3 Sønn av Ramses III
KV4 Ramses XI
KV5 Sønnene til Ramses II Den største graven, med mer enn 120 kamre.
KV6 Ramses IX
KV7 Ramses II
KV8 Merenptah
KV9 Ramses V / Ramses VI Kjent som Memnons grav eller Métempsykosens grav
KV10 Amenmesse
KV11 Ramses III Kjent som Bruces grav eller Harpistens grav
KV12 Ukjent
KV13 Bay Senere brukt av Amenherkhepshef og Mentuherkhepsef
KV14 Twosret / Setnakhte
KV15 Seti II
KV16 Ramses I
KV17 Seti I Kjent som Belzonis grav, Apisgraven, Psammis' grav
KV18 Ramses X
KV19 Mentuherkhepshef
KV20 Hatsjepsut / Totmose I
KV21 Ukjent
KV26 Ukjent
KV27 Ukjent
KV28 Ukjent
KV29 Ukjent
KV30 Ukjent Kjent som Lord Belmores grav
KV31 Ukjent
KV32 Tia'a
KV33 Ukjent
KV34 Totmose III
KV35 Amenhotep II Senere brukt som mumielager
KV36 Maiherpri'
KV37 Ukjent
KV38 Totmose I
KV39 Amenhotep I ?
KV40 Ukjent
KV41 Ukjent, muligens Tetisheri
KV42 Hatsjepsut-Meryetre
KV43 Totmose IV
KV44 Ukjent
KV45 Userhet
KV46 Yuya og Tjuyu
KV47 Siptah
KV48 Amenemopet
KV49 Ukjent, muligens et lager
KV50 Dyr Muligens Amenhotep IIs kjæledyr
KV51 Dyr Tapt etter utgravningen
KV52 Dyr Tapt etter utgravningen
KV53 Ukjent Tapt etter utgravningen
KV54 Tut-ankh-Amon Brukt under balsameringen
KV55 Tiy og Smenkhare / Akhenaten
KV56 Ukjent Kjent som Gullgraven
KV57 Horemheb
KV58 Ukjent Kjent som Stridsvogngraven
KV59 Ukjent
KV60 Sitre In
KV61 Ubrukt grav
KV62 Tut-ankh-Amon Den minst plyndrede av gravene
KVB-KVT Ukjent Flere påbegynte graver og gravofringer

Den vestlige dalen[rediger | rediger kilde]

Gravene i den vestlige dalen følger den samme nummereringen, slik at man her finner 22 til 25.

Grav Konstruert for Merknader
WV22 Amenhotep III
WV23 Ay Eneste åpne grav i den vestlige dalen
WV24 Ukjent
WV25 Akhenaten ?
WVA Lager for Amenhotep IIIs grav

Deir el-Bahri (Hatshepsut tempelet)[rediger | rediger kilde]

Grav Konstruert for Merknader
DB320 Lager for mumier

Sekundærgraver[rediger | rediger kilde]

Da økonomien kollapset omkring 1090 f.Kr. ble gravrøveri svært utbredt, og mange graver ble tømt. Rikdommene i gravene ser ut til å ha blitt plyndret, med faraos og antagelig presteskapets velsignelse, mens mumiene ble flyttet til lagere.

KV35[rediger | rediger kilde]

KV35 var opprinnelig graven til Amenhotep II. Omkring 16 mumier ble plassert i den.

DB320[rediger | rediger kilde]

DB320 i Dheir el-Bahri var et lager for omkring 40 mumier. Den ligger i klippene over Hatshepsuts tempel. Flere av mumiene er ikke identifiserte, fordi mange åpenbart hadde blitt lagt i feil sarkofag under flyttingen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]