Liste over golfbaner i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Georeferenzierung Vis alle koordinater i Google Maps eller Bing Maps

Liste over golfbaner i Norge omfatter 169 av Norges golfbaner pr. 15. mai 2009.

Norges første golfbane ble påbegynt på Bogstad i Oslo i 1924. Borregaard i Sarpsborg fulgte deretter. Ved opprettelsen av Norges Golfforbund i 1948 var det fire golfbaner i Norge; Oslo, Borregaard, Høsbjør ved Elverum og Bergen.

På 1950-tallet kom det tre nye baner, 60-årene brakte kun én ny, som attpåtil var privat, før det på 70-tallet kom fire nye baner. Fra 1985 til 1990 mer enn fordoblet antall baner seg; i denne femårsperioden kom det 25 nye 9- og 18-hullsbaner.

Utviklingstakt fra 1995[rediger | rediger kilde]

År Baner med
18 hull
9 hull 6 hull Totalt
1995 13 23 4 40
1996 19 23 13 55
1997 22 26 15 63
1998 24 30 22 76
1999 27 33 33 93
2000 30 41 41 112
2001 34 44 39 117
2002 36 60 34 130
2003 39 70 44 153
2004 50 64 41 155
2005 52 65 39 156
2006 55 74 32 161
2007 56 82 26 164
2008 57 85 27 170

Golfbaner i Norge[rediger | rediger kilde]

Bane Kart 18 hull 9 hull 6 hull/Pågående prosjekt Div.
Alsten Golfklubb 65°58′06″N 12°33′43″Ø x 161
Alta Golfklubb 69°55′21″N 23°05′28″Ø x 343
Arendal og Omegn Golfklubb 58°37′31″N 8°51′19″Ø 1986 x 17
Asker Golfklubb 59°49′50″N 10°23′19″Ø 1992 57
Askim Golfklubb 59°35′42″N 11°10′19″Ø x 94
Atlungstad Golfklubb 60°45′32″N 11°04′50″Ø x 319
Aurskog Finstadbru Golfklubb 59°56′09″N 11°26′12″Ø x x 124
Austrått Golfklubb 63°42′04″N 9°44′11″Ø x 339
Ballerud Golfklubb 59°54′30″N 10°34′46″Ø 1992 65 (par 3-bane)
Bamble Golfklubb 58°57′07″N 9°35′43″Ø x 109
Bergen Golfklubb 60°26′56″N 5°19′13″Ø 1937 3
Bjorli Golfklubb 62°14′40″N 8°12′43″Ø x ?
Bjørnefjorden Golfklubb 60°11′28″N 5°29′04″Ø 1994 76
Bjaavann Golfklubb 58°14′20″N 8°03′16″Ø x 317
Bodø Golfbane 67°16′37″N 14°44′00″Ø x 340
Borre Golfbane 59°24′07″N 10°27′43″Ø 1989 x 37
Borregaard Golfklubb 59°17′43″N 11°08′00″Ø 1927 2
Brønnøysund Golfklubb 65°32′52″N 12°16′26″Ø x ?
Byneset Golfklubb 63°21′15″N 10°08′38″Ø x x 80
Bærum Golfklubb 59°57′29″N 10°29′46″Ø 1972 x 8
Dalane Golfklubb 58°20′19″N 6°17′52″Ø x 146
Dalen Golfklubb ?
Drammen Golfklubb 59°40′00″N 10°13′23″Ø 1989 33
Drøbak Golfklubb 59°40′31″N 10°38′57″Ø 1988 30
Egersund Golfklubb 58°29′21″N 5°54′55″Ø x 175
Eidskog Golfklubb 59°58′02″N 12°13′14″Ø x ?
Eiker Golfklubb 59°44′09″N 10°00′46″Ø x 134
Ekholtbruket Golfklubb 59°24′17″N 10°41′21″Ø x 344
Elverum Golfklubb 60°52′29″N 11°40′09″Ø 1988 11
Fana Golfklubb 60°17′27″N 5°18′46″Ø x 22
Fet Golfklubb 59°54′59″N 11°10′39″Ø x 152 (Leikvin Golfpark)
Florø Golfklubb 61°36′35″N 5°07′50″Ø 351
Frosta Golfklubb 63°35′00″N 10°48′11″Ø x 164
Gamle Fredrikstad Golfklubb 59°12′15″N 10°57′40″Ø x x 148
Garder Golfklubb 59°34′07″N 10°46′56″Ø x 310
Geilo Golfklubb 60°31′29″N 8°11′47″Ø x 99 (Vestlia Resort golfbane)
Giske Golfklubb 62°32′04″N 6°07′35″Ø x 165
Gjerdrum Golfpark 60°04′23″N 11°02′31″Ø x 302
Gjersjøen Golfklubb 59°46′07″N 10°46′50″Ø x 149
Gjøvik og Toten Golfklubb 60°41′52″N 10°44′08″Ø x 95
Gran Golfklubb 60°22′00″N 10°33′22″Ø x ?
Grenland Golfklubb 59°16′07″N 9°34′14″Ø 1994 x 366
Grimstad Golfklubb 58°21′23″N 8°37′45″Ø x 129
Grini Golfklubb 59°57′02″N 10°37′31″Ø x 32
Groruddalen Golfklubb 59°58′05″N 10°54′52″Ø 1988 29
Grønmo Golfklubb 59°50′37″N 10°51′35″Ø x 77
Hafjell Golfklubb 61°14′40″N 10°27′13″Ø x 180
Haga Golfpark 59°56′39″N 10°34′48″Ø x x 308
Hakadal Golfklubb 60°07′29″N 10°50′07″Ø x x 177
Halden Golfklubb 59°07′09″N 11°24′34″Ø x 1990 41
Hallingdal Golfklubb 60°47′13″N 8°44′33″Ø ? 1993 68
Hammerfest og Kvalsund Golfklubb 70°26′42″N 24°19′44″Ø x 121
Hardanger Golfklubb 60°22′28″N 6°11′10″Ø x 194
Harstad Golfklubb 68°49′55″N 16°29′13″Ø 1986 67
Haugaland Golfklubb 59°33′00″N 5°21′55″Ø x 21
Hauger Golf 60°00′08″N 10°59′03″Ø 1988 x 23
Haugesund Golfklubb 59°23′33″N 5°21′10″Ø x 97
Helgeland Golfklubb 65°55′36″N 13°18′31″Ø x 98
Hemsedal Golfklubb 60°55′24″N 8°25′47″Ø x 75
Herdla Golfklubb 60°33′50″N 4°57′13″Ø x 172
Hinnøy Golfklubb 363
Hitra Golfklubb 63°30′40″N 9°01′09″Ø x 170
Hof Golfklubb 59°32′11″N 10°05′18″Ø x 92
Holeværingen 360
Holtsmark Golfklubb 59°52′21″N 10°15′56″Ø x x 322
Hovden Golfklubb 59°29′37″N 7°23′53″Ø x 162
Hurum Golfklubb 59°32′53″N 10°27′00″Ø x 119
Huseby og Hankø Golfklubb 59°16′01″N 10°47′26″Ø x 315
Husøy Golfklubb 59°14′21″N 10°28′01″Ø x 307
Hvaler Golfklubb 59°03′05″N 11°01′26″Ø x x 199
Hvam Golfklubb 60°06′21″N 11°22′58″Ø x 195
Høken Golf 362
Ibestad Golfklubb
IL Tempo Golfklubb
Jæren Golfklubb 58°42′11″N 5°41′39″Ø x x
Karasjok Golfklubb 69°27′51″N 25°31′02″Ø x
Karmøy Golfklubb 59°09′13″N 5°14′57″Ø 1989
Kirkenes Golfklubb
Kjekstad Golfklubb 59°44′57″N 10°22′48″Ø 1976 x
Klæbu Golfklubb 63°19′34″N 10°28′56″Ø x
Kongsberg Golfklubb 59°36′56″N 9°42′58″Ø x 1992 x
Kongsvinger Golfklubb 60°07′15″N 12°03′08″Ø x 1988
Kragerø Golfklubb 58°50′50″N 9°23′50″Ø x x
Kristiansand Golfklubb 58°08′31″N 8°04′52″Ø 1973
Kristiansund og Omegn Golfklubb 63°06′37″N 7°51′10″Ø x
Krokhol Golfklubb 59°48′08″N 10°55′34″Ø x 1985
Kvinesdal og Omegn Golfklubb 58°18′33″N 6°59′39″Ø x x 1992 ?
Kvinnherad Golfklubb 59°51′42″N 5°45′55″Ø x
Kvitfjell 61°28′22″N 10°10′10″Ø x
Land Golfklubb
Langhus Golfklubb
Larvik Golfklubb 59°01′58″N 10°00′49″Ø 1988 x
Lillehammer Golf Park 61°07′37″N 10°28′18″Ø x x ?
Lillestrøm Golfklubb 59°57′19″N 11°04′26″Ø x
Lofoten Golf Links 68°20′29″N 14°08′14″Ø 1998 18-hulls prosjekt, 9 ferdige
Lommedalen Golfklubb 59°57′57″N 10°28′10″Ø x
Losby Golfklubb 59°53′42″N 10°59′12″Ø x x
Lærdal Golfklubb 61°02′28″N 7°37′25″Ø x
Lønne Golfklubb 58°53′26″N 9°16′12″Ø x
Mandal Golfklubb 58°02′12″N 7°25′17″Ø 1993
Meland Golfklubb 60°32′32″N 5°05′08″Ø 1995
Midt-Troms Golfklubb x
Miklagard Golfklubb 60°04′45″N 11°09′21″Ø x x
Mjøsen Golfklubb 60°57′05″N 10°41′37″Ø 1991
Moa Golfklubb 62°27′45″N 6°21′45″Ø x ?
Modum Golfklubb 59°58′06″N 10°00′50″Ø x ?
Molde Golfklubb 62°45′14″N 7°15′26″Ø x 1990
Moss og Rygge Golfklubb 59°22′05″N 10°41′01″Ø x
Mørk Golfklubb 59°31′45″N 11°00′05″Ø x x x
Namdal Golfklubb 64°29′19″N 11°59′41″Ø x
Namsos Golfklubb 64°25′45″N 11°29′29″Ø x
Narvik Golfklubb 68°14′27″N 17°24′56″Ø 1992
Nes Golfklubb 60°09′42″N 11°25′37″Ø 1988 x
Nesbyen Golfklubb
Nittedal Golfklubb 59°59′59″N 10°55′43″Ø x ?
Nordfjord Golfklubb 61°54′37″N 6°00′43″Ø x
Nordhaug Golfklubb 59°56′15″N 10°34′16″Ø x
Nordvegen Golfklubb 59°23′49″N 5°14′49″Ø x
Norefjell Golfklubb 60°11′13″N 9°36′27″Ø x 1993
Norsjø og Omegn Golfklubb 59°18′12″N 9°15′49″Ø x 1992 x
North Cape Golf Club 70°04′10″N 24°59′19″Ø x x
Nærøysund Golfklubb 64°51′23″N 11°17′28″Ø x
Nøtterøy Golfklubb 59°13′35″N 10°24′01″Ø x x
Odda Golfklubb 60°05′31″N 6°31′50″Ø x
Ogna Golfklubb 58°31′23″N 5°47′43″Ø x
Onsøy Golfklubb 59°16′14″N 10°47′26″Ø 1987
Oppdal Golfklubb 62°35′44″N 9°42′35″Ø 1988
Oppegård Golfklubb 59°46′19″N 10°48′48″Ø 1985
Oslo Golfklubb 59°57′42″N 10°38′23″Ø 1925
Oslofjorden Golfklubb
Oustøen Country Club 59°52′08″N 10°35′03″Ø 1965
Polarsirkelen Golf 66°18′52″N 13°58′46″Ø x
Preikestolen Golfklubb 58°59′35″N 6°06′06″Ø x
Randaberg Golfklubb 59°01′35″N 5°35′22″Ø x x
Randsfjorden Golfklubb 60°38′43″N 10°21′59″Ø 1985 ?
Rauma Golfklubb 62°33′02″N 7°41′32″Ø x
Re Golfklubb 59°20′15″N 10°18′04″Ø x
Ringerike Golfklubb 60°20′57″N 10°06′12″Ø x
Rjukan Golfklubb
Rygge Flystasjon Golf Club 59°23′12″N 10°46′23″Ø x
Røros Golfklubb 62°35′28″N 11°21′43″Ø x
Salten Golfklubb 67°20′41″N 14°32′22″Ø x
Sandane Golfklubb 61°45′41″N 6°14′23″Ø x
Sande Golfklubb 59°36′09″N 10°13′41″Ø x
Sandefjord Golfklubb 59°06′37″N 10°10′54″Ø x
Sandnes Golfklubb 58°52′13″N 5°41′17″Ø x x
Sauda Golfklubb 59°38′51″N 6°19′11″Ø x
Selbu Golfklubb 63°11′29″N 11°05′48″Ø x
Selje Golfklubb 62°02′24″N 5°21′58″Ø x
Sirdal Golfklubb
Setesdal Golfklubb 58°34′02″N 7°47′05″Ø x ?
Skei Golfklubb 61°20′13″N 10°05′24″Ø x 1993
Ski Golfklubb 59°43′11″N 10°55′09″Ø x
Skjeberg Golfklubb 59°16′35″N 11°11′52″Ø 1986
Smøla Golfklubb 63°25′26″N 7°51′29″Ø x
Sola Golfklubb 58°53′30″N 5°41′45″Ø 1993 x
Solastranden Golfklubb 58°52′29″N 5°36′51″Ø x
Solum Golfklubb 59°28′00″N 10°18′57″Ø x
Soon Golfklubb 59°31′56″N 10°40′49″Ø x x
Sorknes Golfklubb 61°10′13″N 11°20′15″Ø 1990 x
Sotra Golfklubb 60°21′11″N 5°05′15″Ø x
Stavanger Golfklubb 58°57′22″N 5°40′03″Ø 1956
Steinkjer Golfklubb 64°01′11″N 11°31′47″Ø x
Stiklestad Golfklubb 63°49′03″N 11°25′44″Ø x 1991
Stjørdal Golfklubb 63°29′12″N 10°55′37″Ø x
Stord Golfklubb 59°48′28″N 5°30′56″Ø x 1992
Stranda Golfklubb 62°13′41″N 6°54′08″Ø x
Stryn Golfklubb 61°54′41″N 6°46′12″Ø x ?
Suldal Golfklubb
Sunndal Golfklubb 62°39′55″N 8°32′21″Ø x
Sunnfjord Golfklubb 61°29′17″N 6°04′50″Ø x
Sunnmøre Golfklubb 62°21′34″N 6°04′30″Ø x
Surnadal Golfklubb 62°53′47″N 8°33′49″Ø x
Sykkylven Golfklubb
Tingvoll Golfklubb
Tjøme Golfklubb 59°06′41″N 10°23′34″Ø x 1989
Tromsø Golfklubb 69°39′09″N 19°35′36″Ø x x
Trondheim Golfklubb 63°25′21″N 10°20′05″Ø 1950
Trysil Golfklubb 61°18′16″N 12°14′42″Ø x
Tyrifjord Golfklubb 60°03′10″N 10°16′14″Ø 1992
Ullensaker Golfklubb 60°09′13″N 11°06′07″Ø x
Utsikten Golfklubb
Valdres Golfklubb 60°55′37″N 9°20′21″Ø x x
Vanylven Golfklubb 62°06′53″N 5°40′18″Ø x
Varanger Golfklubb 70°06′36″N 29°22′24″Ø x
Veierland Golfklubb
Vesterålen Golfklubb 68°39′49″N 15°28′38″Ø x
Vestfold Golfklubb 59°14′33″N 10°21′22″Ø 1958 x
Vildmarken Golfklubb 60°17′09″N 5°33′02″Ø x
Volda Golfklubb 62°08′27″N 6°07′56″Ø x
Voss Golfklubb 60°40′46″N 6°29′06″Ø x
Vrådal Golfklubb 59°18′37″N 8°26′35″Ø x
Østmarka Golfklubb 59°43′28″N 11°02′31″Ø 1989
Øya Golfpark 59°18′13″N 11°09′05″Ø ?
Ålesund Golfklubb 62°29′21″N 6°43′38″Ø x 1990

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Norsk Golfguide 2009
  • Golf – den eventyrlige sporten. (Kleppen, 1998)
´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori