Liste over førsteplasser på Billboard Hot 100 i 2000-årene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Billboards Hot 100 og Billboards Bestselgere i Butikkene hitlister

Før august 1958
1940-1949  • 1950-1958


Etter august 1958
1958-1969  • 1970-1979  • 1980-1989  • 1990-1999  • 2000-2009  • 2010-2019

Billboard Hot 100  • Billboard magazine

Denne artikkelen handler om den amerikanske Billboard Hot 100 hitliste i løpet av 2000-årene.

Billboard Hot 100 er en hitliste som presenterer de 100 mest populære singlene i USA for øyeblikket. Listen er basert på avspillinger på radio og platesalg.

Liste[rediger | rediger kilde]

Innhold
← 1990-årene • 2000 • 2001 2002 • 2003 • 2004 • 2005 • 2006 • 2007 • 2008 • 2009 • 2010-årene →
Forklaring

  ♪  – årets sang

Usher ServiceNation2.jpg
Les Black Eyed Peas en concert au VIP Room Paris 3.jpg
Beyonce cropped.jpg
Alicia Keys 2.jpg
# Første nådde nummer én plass Artist(er) Sang Plateselskap Uker på toppen
av Hot 100
Referanse
2000
851 15. januar 2000 Christina Aguilera «What a Girl Wants» 2 [1]
852 29. januar 2000 Savage Garden «I Knew I Loved You» 4 [1]
853 19. februar 2000 Mariah Carey med Joe og 98 Degrees «Thank God I Found You» 1 [1]
854 4. mars 2000 Lonestar «Amazed» 2 [1]
855 18. mars 2000 Destiny's Child «Say My Name» 3 [1]
856 8. april 2000 Santana med The Product G&B «Maria Maria» 10 [1]
857 17. juni 2000 Aaliyah «Try Again» 1 [1]
858 24. juni 2000 Enrique Iglesias «Be With You» 3 [1]
859 15. juli 2000 Vertical Horizon «Everything You Want» 1 [1]
860 22. juli 2000 Matchbox Twenty «Bent» 1 [1]
861 29. juli 2000 'N Sync «It's Gonna Be Me» 2 [1]
862 12. august 2000 Sisqó «Incomplete» 2 [1]
863 26. august 2000 Janet Jackson «Doesn't Really Matter» 3 [1]
864 16. september 2000 Madonna «Music» 4 [1]
865 14. oktober 2000 Christina Aguilera «Come On Over Baby (All I Want Is You)» 4 [1]
866 11. november 2000 Creed «With Arms Wide Open» 1 [1]
867 18. november 2000 Destiny's Child «Independent Women» 11 [1]
2001
868 3. februar 2001 Shaggy med Ricardo 'Rikrok' Ducent «It Wasn't Me» 2 [1]
869 17. februar 2001 Outkast «Ms Jackson» 1 [1]
870 24. februar 2001 Joe med Mystikal «Stutter» 4 [1]
871 24. mars 2001 Crazy Town «Butterfly» 2 [1]
872 31. mars 2001 Shaggy med Rayvon «Angel» 1 [1]
873 14. april 2001 Janet Jackson «All For You» 7 [1]
874 2. juni 2001 Christina Aguilera, Lil' Kim, Mýa og Pink «Lady Marmalade» 5 [1]
875 7. juli 2001 Usher «U Remind Me» 4 [1]
876 4. august 2001 Destiny's Child «Bootylicious» 2 [1]
877 18. august 2001 Alicia Keys «Fallin'» 3 [1]
878 8. september 2001 Jennifer Lopez med Ja Rule «I'm Real» 5 [1]
re 29. september 2001 Alicia Keys «Fallin'» 3 [1]
879 3. november 2001 Mary J. Blige «Family Affair» 6 [1]
880 15. desember 2001 Usher «U Got It Bad» 1 [1]
881 22. desember 2001 Nickelback «How You Remind Me»♪ (2002) 4 [1]
2002
re 19. januar 2002 Usher «U Got It Bad» 5 [1]
882 23. februar 2002 Ja Rule med Ashanti «Always on Time» 2 [1]
883 9. mars 2002 Jennifer Lopez med Ja Rule «Ain't It Funny» 6 [1]
884 20. april 2002 Ashanti «Foolish» 10 [1]
885 29. juni 2002 Nelly «Hot in Herre» 7 [1]
886 17. august 2002 Nelly med Kelly Rowland «Dilemma» 10 [1]
887 5. oktober 2002 Kelly Clarkson «A Moment Like This» 2 [1]
888 9. november 2002 Eminem «Lose Yourself» 12 [1]
2003
889 1. februar 2003 B2K & P. Diddy «Bump, Bump, Bump» 1 [1]
890 8. februar 2003 Jennifer Lopez med LL Cool J «All I Have» 4 [1]
891 8. mars 2003 50 Cent «In Da Club»♪ (2003) 9 [1]
892 10. mai 2003 Sean Paul «Get Busy» 3 [1]
893 31. mai 2003 50 Cent med Nate Dogg «21 Questions» 4 [1]
894 28. juni 2003 Clay Aiken «This Is the Night» 2 [1]
895 12. juli 2003 Beyoncé med Jay-Z «Crazy In Love» 8 [1]
896 6. september 2003 Nelly, P. Diddy og Murphy Lee «Shake Ya Tailfeather» 4 [1]
897 4. oktober 2003 Beyoncé med Sean Paul «Baby Boy» 9 [1]
898 6. desember 2003 Ludacris med Shawnna «Stand Up» 1 [1]
899 13. desember 2003 Outkast «Hey Ya!» 9 [1]
2004
900 14. februar 2004 Outkast med Sleepy Brown «The Way You Move» 1 [1]
901 21. februar 2004 Twista med Kanye West og Jamie Foxx «Slow Jamz» 1 [1]
902 28. februar 2004 Usher med Lil Jon og Ludacris «Yeah!»♪ (2004) 12 [1]
903 22. mai 2004 Usher «Burn» 8 [1]
904 10. juli 2004 Fantasia «I Believe» 1 [1]
905 24. juli 2004 Usher «Confessions Part II» 2 [1]
906 7. august 2004 Juvenile med Soulja Slim «Slow Motion» 2 [1]
907 21. august 2004 The Terror Squad «Lean Back» 3 [1]
908 11. september 2004 Ciara med Petey Pablo «Goodies» 7 [1]
909 30. oktober 2004 Usher med Alicia Keys «My Boo» 6 [1]
910 11. desember 2004 Snoop Dogg med Pharrell «Drop It Like It's Hot» 3 [1]
2005
911 1. januar 2005 Mario «Let Me Love You» 9 [1]
912 5. mars 2005 50 Cent med Olivia «Candy Shop» 9 [1]
913 7. mai 2005 Gwen Stefani «Hollaback Girl» 4 [1]
914 4. juni 2005 Mariah Carey «We Belong Together»♪ (2005) 14 [1]
915 2. juli 2005 Carrie Underwood «Inside Your Heaven» 1 [1]
916 17. september 2005 Kanye West med Jamie Foxx «Gold Digger» 10 [1]
917 26. november 2005 Chris Brown «Run It!» 5 [1]
918 31. desember 2005 Mariah Carey «Don't Forget About Us» 2 [1]
2006
919 14. januar 2006 D4L «Laffy Taffy» 1 [1]
920 21. januar 2006 Nelly med Paul Wall, Ali og Gipp «Grillz» 2 [1]
921 4. februar 2006 Beyoncé med Slim Thug «Check On It» 5 [1]
922 11. mars 2006 James Blunt «You're Beautiful» 1 [1]
923 18. mars 2006 Ne-Yo «So Sick» 2 [1]
924 1. april 2006 Sean Paul «Temperature» 1 [1]
925 8. april 2006 Daniel Powter «Bad Day»♪ (2006) 5 [1]
926 13. mai 2006 Rihanna «SOS» 3 [1]
927 3. juni 2006 Chamillionaire med Krayzie Bone «Ridin'» 2 [1]
928 17. juni 2006 Shakira med Wyclef Jean «Hips Don't Lie» 2 [1]
929 1. juli 2006 Taylor Hicks «Do I Make You Proud» 1 [1]
930 8. juli 2006 Nelly Furtado med Timbaland «Promiscuous» 6 [1]
931 19. august 2006 Fergie «London Bridge» 3 [1]
932 9. september 2006 Justin Timberlake «SexyBack» 7 [1]
933 28. oktober 2006 Ludacris med Pharrell «Money Maker» 2 [1]
934 11. november 2006 Justin Timberlake med T.I. «My Love» 3 [1]
935 2. desember 2006 Akon med Snoop Dogg «I Wanna Love You» 2 [1]
936 16. desember 2006 Beyoncé «Irreplaceable»♪ (2007) 10 [1]
2007
937 24. februar 2007 Nelly Furtado «Say It Right» 1 [1]
938 3. mars 2007 Justin Timberlake «What Goes Around... Comes Around» 1 [1]
939 10. mars 2007 MIMS «This Is Why I'm Hot» 2 [1]
940 24. mars 2007 Fergie med Ludacris «Glamorous» 2 [1]
941 7. april 2007 Akon «Don't Matter» 2 [1]
942 21. april 2007 Timbaland med Justin Timberlake og Nelly Furtado «Give It To Me» 2 [1]
943 5. mai 2007 Avril Lavigne «Girlfriend» 1 [1]
944 12. mai 2007 Maroon 5 «Makes Me Wonder» 3 [1]
945 26. mai 2007 T-Pain med Yung Joc «Buy U a Drank (Shawty Snappin')»
Nappy Boy/Konvict/Jive
1 [1]
946 9. juni 2007 Rihanna med Jay-Z «Umbrella» 7 [1]
947 28. juli 2007 Plain White T's «Hey There Delilah» 2 [1]
948 11. august 2007 Sean Kingston «Beautiful Girls» 4 [1]
949 8. september 2007 Fergie «Big Girls Don't Cry» 1 [1]
950 15. september 2007 Soulja Boy «Crank That (Soulja Boy)» 7 [1]
951 29. september 2007 Kanye West «Stronger» 1 [1]
952 10. november 2007 Chris Brown med T-Pain «Kiss Kiss» 3 [1]
953 1. desember 2007 Alicia Keys «No One» 5 [1]
2008
954 5. januar 2008 Flo Rida med T-Pain «Low»♪ (2008) 10 [1]
955 15. mars 2008 Usher med Young Jeezy «Love in This Club» 3 [1]
956 5. april 2008 Leona Lewis «Bleeding Love» 4 [1]
957 12. april 2008 Mariah Carey «Touch My Body» 2 [1]
958 3. mai 2008 Lil' Wayne med Static Major «Lollipop» 5 [1]
959 24. mai 2008 Rihanna «Take a Bow» 1 [1]
960 28. juni 2008 Coldplay «Viva la Vida» 1 [1]
961 5. juli 2008 Katy Perry «I Kissed a Girl» 7 [1]
962 23. august 2008 Rihanna «Disturbia» 2 [2]
963 6. september 2008 T.I. «Whatever You Like» 7 [2]
964 27. september 2008 Pink «So What» 1 [2]
965 18. oktober 2008 T.I. med Rihanna «Live Your Life» 6 [2]
966 25. oktober 2008 Britney Spears «Womanizer» 1 [2]
967 13. desember 2008 Beyoncé «Single Ladies (Put a Ring on It)» 4 [2]
2009
968 17. januar 2009 Lady Gaga med Colby O'Donis «Just Dance»
Streamline/Interscope/Kon Live
3 [2]
969 7. februar 2009 Kelly Clarkson «My Life Would Suck Without You» 2 [2]
970 21. februar 2009 Eminem, Dr. Dre og 50 Cent «Crack a Bottle» 1 [2]
971 28. februar 2009 Flo Rida «Right Round» 6 [2]
972 11. april 2009 Lady Gaga «Poker Face» 1 [2]
973 18. april 2009 The Black Eyed Peas «Boom Boom Pow»♪(2009) 12 [2]
974 11. juli 2009 The Black Eyed Peas «I Gotta Feeling» 14 [2]
975 17. oktober 2009 Jay Sean med Lil' Wayne «Down» 2 [2]
976 24. oktober 2009 Britney Spears «3» 1 [2]
977 7. november 2009 Owl City «Fireflies» 1 [2]
978 14. november 2009 Jason Derülo «Whatcha Say» 1 [2]
re 21. november 2009 Owl City «Fireflies» 1 [2]
979 28. november 2009 Jay-Z med Alicia Keys «Empire State of Mind» 5 [2]

Statistikk[rediger | rediger kilde]

Artister med flest sanger på toppen av Hot 100[rediger | rediger kilde]

Artist(er) Sanger på toppen
av Hot 100
Usher 41
Beyoncé 36
The Black Eyed Peas 26
Nelly 23
50 Cent 22
Alicia Keys 22
Jay-Z 20
Mariah Carey 19
Rihanna 19

Artister med flest totale uker på toppen av Hot 100[rediger | rediger kilde]

Artist(er) Uker på toppen
av Hot 100
Usher 7
Beyoncé 5
Rihanna 5
Mariah Carey 4
Alicia Keys 4
Ludacris 4
Nelly 4
Justin Timberlake 4

Sanger med flest totale uker på toppen av Hot 100[rediger | rediger kilde]

Uker på toppen
av Hot 100
Sang Artist(er)
14 «I Gotta Feeling» The Black Eyed Peas
14 «We Belong Together» Mariah Carey
12 «Lose Yourself» Eminem
12 «Yeah!» Usher med Lil Jon og Ludacris
12 «Boom Boom Pow» The Black Eyed Peas
11 «Independent Women» Destiny's Child
10 «Irreplaceable» Beyoncé
10 «Low» Flo Rida med T-Pain
10 «Maria Maria» Santana med The Product G&B
10 «Dilemma» Nelly med Kelly Rowland
10 «Foolish» Ashanti
10 «Gold Digger» Kanye West med Jamie Foxx

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]