Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2008–2011

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Siden lagtingsvalget 2008, avholdt den 19. januar, har det vært 33 medlemmer av LagtingetFærøyene. Dette er det første færøyske lagtinget hvor sammensetningen kun er avgjort gjennom personstemmer på nasjonalt nivå, ikke via stemmer innenfor de tidligere syv valgkretsene. Dette gjør at antallet lagtingsmedlemmer fra TórshavnsområdetStreymoy er mye større enn før (6 av 8 representanter fra Tjóðveldi er herfra), og at antall medlemmer fra spesielt Sandoy og Vágar har krympet betraktelig. Norðoyar forholder seg stabilt. Dagens sammensetning gjør at et gjennomsnittlig lagtingsmedlem er en mann født i etterkrigstiden og bosatt på Streymoy.

Faste medlemmer[rediger | rediger kilde]

Her regnes med alle valgte medlemmer samt faste varamedlemmer for medlemmer av Færøyenes regjering.

Navn Parti Region Merknader
Alfred Olsen Sambandsflokkurin Eysturoy
Annika Olsen Fólkaflokkurin Suðurstreymoy Minister 2008–2011. Óli Breckmann møtte.
Annita á Fríðriksmørk Tjóðveldi Eysturoy
Anfinn Kallsberg Fólkaflokkurin Norðoyar Pensjonist fra 2011. Rodmundur Nielsen og Óli Breckmann møtte i 2011.
Bergtóra Høgnadóttir Joensen Tjóðveldi Suðurstreymoy
Bill Justinussen Miðflokkurin Eysturoy
Bjørn Kalsø Sambandsflokkurin Norðoyar
Bjørt Samuelsen Tjóðveldi Suðurstreymoy Minister i 2008. Heidi Petersen møtte.
Edmund Joensen Sambandsflokkurin Eysturoy
Gerhard Lognberg Javnaðarflokkurin Sandoy
Hans Pauli Strøm Javnaðarflokkurin Norðurstreymoy Minister 2008–2009. Mikkjal Sørensen møtte.
Heini O. Heinesen Tjóðveldi Norðoyar
Helena Dam á Neystabø Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Minister fra 2008. Eyðgunn Samuelsen møter.
Hergeir Nielsen Tjóðveldi Suðuroy Lagtingsformann.
Høgni Hoydal Tjóðveldi Suðurstreymoy Minister i 2008. Páll á Reynatúgvu møtte.
Jacob Vestergaard Fólkaflokkurin Suðuroy Minister 2008–2011. Bjarni Djurholm møtte.
Jákup Mikkelsen Fólkaflokkurin Norðoyar
Jenis av Rana Miðflokkurin Suðuroy
Jóannes Eidesgaard Javnaðarflokkurin Suðuroy Minister 2008–2011. Andrias Petersen møtte.
Jógvan á Lakjuni Fólkaflokkurin Eysturoy
Johan Dahl Sambandsflokkurin Suðuroy Minister fra 2008. Jaspur Vang møtte 2008–2010, Edva Jacobsen 2010–2011.
John Johannessen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Minister fra 2011. Andrias Petersen møter.
Jørgen Niclasen Fólkaflokkurin Vágar Minister 2008–2011. Heðin Zachariasen møtte.
Kaj Leo Johannesen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Statsminister fra 2008. Helgi Abrahamsen møter.
Kári á Rógvi Sjálvstýrisflokkurin Suðurstreymoy
Kári P. Højgaard Sjálvstýrisflokkurin Eysturoy
Karsten Hansen Miðflokkurin Norðoyar Minister i 2008. Tordur Niclasen møtte.
Katrin Dahl Jakobsen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy
Magni Laksáfoss Sambandsflokkurin Suðurstreymoy
Poul Michelsen Framsókn Suðurstreymoy Representerte Fólkaflokkurin 2008–2010, uavhengig 2010–2011.
Rósa Samuelsen Sambandsflokkurin Vágar Minister fra 2008. Marjus Dam møter.
Sjúrður Skaale Tjóðveldi Suðurstreymoy
Tórbjørn Jacobsen Tjóðveldi Eysturoy Minister i 2008. Olga Biskopstø møtte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]