Liste over episoder av Arrested Development

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Følgende er ei liste over episoder av Arrested Development, en amerikansk TV-serie skapt av Mitchell Hurwitz for Fox Broadcasting Company. Serien handler om Bluth-familien, en tidligere rik dysfunksjonell familie, og presenteres i et dokumentarformat, med håndholdte kameraer, fortellerstemme, arkivopptak og historiske opptak. Ron Howard er utøvende produsent og forteller. Seriens handling foregår i Newport Beach og Balboa Island i California, men blei for det meste filma rundt Culver City og Marina del Rey.

Tre sesonger og 53 episoder blei produsert og sendt mellom 2003 og 2006 før serien blei kansellert av Fox. 18. november 2011 blei det bekrefta at Netflix ville lisensiere ti nye episoder til deres online streamingtjeneste som vil vises i begynnelsen av 2013.[1][2]

Overblikk[rediger | rediger kilde]

Sesong Episoder Opprinnelig sendt Utgitt på DVD
Sesongpremiere Sesongfinale Region 1 Region 2 Region 4
1 22 2. november 2003 6. juni 2004 19. oktober 2004 21. mars 2005 23. februar 2005
2 18 7. november 2004 17. april 2005 11. oktober 2005 23. januar 2006 15. mars 2006
3 13 19. september 2005 10. februar 2006 29. august 2006 23. april 2007 6. desember 2006


Episodeliste[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (2003–2004)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Arrested Development (sesong 1)

Episodene nedenfor listes opp etter rekkefølgen på DVD, og ikke etter rekkefølgen de blei sendt i, fordi Fox ved tre anledninger sendte episoder i feil rekkefølge. «Charity Drive» blei vist før «Visiting Ours», men finner sted før denne; «In God We Trust» blei produsert og vist før «My Mother, the Car», men kommer etter denne på DVD-en; og «Missing Kitty» blei vist etter den todelte episoden «Altar Egos» og «Justice Is Blind», men kommer før disse på DVD-en.

# Tittel Regissert av Skrevet av Først vist Produksjons-
kode
1 «Pilot» Anthony Russo og Joe Russo Mitchell Hurwitz 2. november 2003 1AJD79
2 «Top Banana» Anthony Russo Mitchell Hurwitz og John Levenstein 9. november 2003 1AJD01
3 «Bringing Up Buster» Joe Russo Mitchell Hurwitz og Richard Rosenstock 16. november 2003 1AJD02
4 «Key Decisions» Anthony Russo Brad Copeland 23. november 2003 1AJD04
5 «Visiting Ours» Greg Mottola John Levenstein og Richard Rosenstock 7. desember 2003 1AJD03
6 «Charity Drive» Greg Mottola Barbara Feldman 30. november 2003 1AJD05
7 «My Mother, the Car» Jay Chandrasekhar Chuck Martin 21. desember 2003 1AJD07
8 «In God We Trust» Joe Russo Abraham Higginbotham 14. desember 2003 1AJD06
9 «Storming the Castle» Greg Mottola Brad Copeland 4. januar 2004 1AJD08
10 «Pier Pressure» Joe Russo Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 11. januar 2004 1AJD09
11 «Public Relations» Lee Shallat-Chemel Courtney Lilly 25. januar 2005 1AJD10
12 «Marta Complex» Joe Russo John Levenstein og Jim Vallely 8. februar 2004 1AJD11
13 «Beef Consommé» Jay Chandrasekhar Chuck Martin og Richard Rosenstock 15. februar 2004 1AJD12
14 «Shock and Aww» Joe Russo Chuck Martin Jim Vallely 7. mars 2004 1AJD13
15 «Staff Infection» John Fortenberry Brad Copeland 14. mars 2004 1AJD14
16 «Missing Kitty» Joe Russo Mitchell Hurwitz og John Levenstein 28. mars 2004 1AJD15
17 «Altar Egos» (del 1) Jay Chandrasekhar Barbara Feldman 17. mars 2004 1AJD16
18 «Justice Is Blind» (del 2) Jay Chandrasekhar Abraham Higginbotham 21. mars 2004 1AJD17
19 «Best Man for the Gob» Lee Shallat-Chemel Mitchell Hurwitz og Richard Rosenstock 4. april 2004 1AJD18
20 «Whistler's Mother» Paul Feig John Levenstein og Jim Vallely 11. april 2004 1AJD19
21 «Not Without My Daughter» Lee Shallat-Chemel Mitchell Hurwitz og Richard Rosenstock 25. april 2004 1AJD20
22 «Let 'Em Eat Cake» (del 1) Paul Feig Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 6. juni 2004 1AJD21

Sesong 2 (2004–2005)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Arrested Development (sesong 2)

Fox bestilte opprinnelig en full 22-episoders sesong, men produksjonsordren blei kutta ned til 18 episoder. Kun én episode blei sendt i gal rekkefølge denne sesongen, «Sword of Destiny», som var ment som episode nr. 17.

# Tittel Regissert av Skrevet av Først vist Produksjons-
kode
1 «The One Where Michael Leaves» (del 2) Lee Shallat-Chemel Mitchell Hurwitz og Richard Rosenstock 7. november 2004 2AJD01
2 «The One Where They Build a House» Patty Jenkins Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 14. november 2004 2AJD02
3 «¡Amigos!» Lee Shallat-Chemel Brad Copeland 21. november 2004 2AJD03
4 «Good Grief» Jeff Melman John Levenstein 5. desember 2004 2AJD04
5 «Sad Sack» Peter Lauer Barbara Feldman 12. desember 2004 2AJD05
6 «Afternoon Delight» Jason Bateman Abraham Higginbotham og Chuck Martin 19. desember 2004 2AJD06
7 «Switch Hitter» Paul Feig Historie: Courtney Lilly
TV-adapsjon: Barbara Feldman
16. januar 2005 2AJD07
8 «Queen for a Day» Andrew Fleming Brad Copeland 23. januar 2005 2AJD08
9 «Burning Love» Paul Feig Chuck Martin og Lisa Parsons 30. januar 2005 2AJD09
10 «Ready, Aim, Marry Me» Paul Feig Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 13. februar 2005 2AJD10
11 «Out on a Limb» (del 1) Danny Leiner Chuck Martin og Jim Vallely 6. mars 2005 2AJD11
12 «Hand to God» (del 2) Joe Russo Mitchell Hurwitz og Chuck Martin 6. mars 2005 2AJD12
13 «Motherboy XXX» Joe Russo Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 13. mars 2005 2AJD13
14 «The Immaculate Election» Anthony Russo Barbara Feldman og Abraham Higginbotham 20. mars 2005 2AJD14
15 «Sword of Destiny» Peter Lauer Brad Copeland 27. mars 2005 2AJD17
16 «Meat the Veals» Joe Russo Barbara Feldman og Richard Rosenstock 3. april 2005 2AJD15
17 «Spring Breakout» Anthony Russo Barbara Feldman og Abraham Higginbotham 10. april 2005 2AJD16
18 «The Righteous Brothers» Chuck Martin Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 17. april 2005 2AJD18

Sesong 3 (2005–2006)[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Arrested Development (sesong 3)

Fox bestilte opprinnelig en full 22-episoders sesong, men produksjonen blei kutta ned til 13 episoder.

# Tittel Regissert av Skrevet av Først vist Produksjons-
kode
1 «The Cabin Show» Paul Feig Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 19. september 2005 3AJD01
2 «For British Eyes Only» John Fortenberry Mitchell Hurwitz og Richard Day 26. september 2005 3AJD02
3 «Forget-Me-Now» John Amodeo Tom Saunders 3. oktober 2005 3AJD03
4 «Notapusy» Lev L. Spiro Ron Weiner 7. november 2005 3AJD04
5 «Mr. F» Arlene Sandford Richard Day og Jim Vallely 7. november 2005 3AJD05
6 «The Ocean Walker» Paul Feig Jake Farrow og Sam Laybourne 5. desember 2005 3AJD06
7 «Prison Break-In» Robert Berlinger Karey Dornetto 12. desember 2005 3AJD08
8 «Making a Stand» Peter Lauer Mitchell Hurwitz og Chuck Tatham 19. desember 2005 3AJD07
9 «S.O.B.s» Robert Berlinger Richard Day og Jim Vallely 2. januar 2006 3AJD09
10 «Fakin' It» Lev L. Spiro Dean Lorey og Chuck Tatham 10. februar 2006 3AJD10
11 «Family Ties» Robert Berlinger Ron Weiner 10. februar 2006 3AJD11
12 «Exit Strategy» Rebecca E. Asher Mitchell Hurwitz og Jim Vallely 10. februar 2006 3AJD12
13 «Development Arrested» John Fortenberry Historie: Mitchell Hurwitz og Richard Day
TV-adapsjon: Chuck Tatham og Jim Vallely
10. februar 2006 3AJD13

Sesong 4 (2013)[rediger | rediger kilde]

Netflix har bestilt ti episoder som vil gjenopplive serien.[2] Episodene forventes å slippes samtidig på Netflix' streamingtjeneste tidlig i 2013. Hurwitz har også bekrefta at det vil bli «mer som den gamle serien igjen», og ikke fokusere på én rollefigur per episode, som tidligere kunngjort.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b James Hibberd (18. november 2011). «'Arrested Development' officially back! Revived series coming to Netflix». Entertainment Weekly.
  2. ^ a b c James Hibberd (18. april 2012). «'Arrested Development': Netflix to release all 10 episodes at once». Entertainment Weekly.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]