Liste over dopingsaker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Arbeid pågår: Denne siden er under arbeid. Det blir ofte redigeringskollisjoner under slikt pågående arbeid, og under større endringer så kan andre bidrag forsvinne. Se også diskusjonssiden for ytterligere informasjon.
Crystal Clear filesystem file important.pngDokumentasjonskrav: På grunn av artikkelens innhold må alle personrelaterte opplysninger dokumenteres med eksterne referanser. Se diskusjonssiden for detaljer.


Liste over dopingsaker inneholder utøvere som er dømt og utestengt fra sporten sin for brudd på idrettens dopingbestemmelser, eksempelvis gjennom avlagt positiv A- og B-prøve på et forbudt stoff, eller etter selv å ha tilstått brudd på idrettens dopingbestemmelser. I listen inkluderes kun utøvere som faller innenfor inklusjonskriteriene for oppføring i Wikipedia på norsk.


Syringe Glove 01.jpg



A[rediger | rediger kilde]

Name Country Event Banned substance(s) Reference(s)
Fritz Aanes Norge Norge Bryting Norandrosterone, Noretiocholanolon [1]
Tom Aage Aarnes Norge Norge Skihopping Amfetamin [2]
Sara Abbazova Aserbajdsjan Aserbajdsjan Powerløfting Nandrolon [3]
Damin Abbiate Argentina Vektløfting Nandrolon [4]
Salwan Abbood Egypt Vektløfting Stanozolol [4]
Kalifa Abdalla Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Metandienon [4]
Walid Abdelaal Egypt Bryting Stanozolol [5]
Ibrahim Abdelbaki Egypt Bryting Methylhexaneamin [5]
Yamil Abdellatif Marokko Vektløfting Cannabis [4]
Donia Abdelrahman Egypt Vektløfting Hydroxystanozolol [4]
Djamolidine Abdoujaparov Usbekistan Sykling Clenbuterol [6]
Hashim Abdulkareem Egypt Vektløfting Norandrosteron [4]
Muminjon Abdullaev Usbekistan Bryting Nandrolon [5]
Abdur Rehman Pakistan Cricket Cannabis [7]
Alex Acco Brasil Sandvolleyball Norandrosteron, Noretiocholanolon [8]
Olimbek Achildiev Usbekistan Vektløfting [4]
Johan Ackermann Sør-Afrika Rugby Nandrolon [9]
Ali Adams Storbritannia Boksing Stanozolol [10]
Phillip Adams Australia Skyting Hydrochlorothiazid [11]
Adham Khazeiq Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Nandrolon, Norandrosteron [4]
Andre Agassi USA Tennis Methamphetamin (innrømt) [12]
Uche Agu Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Norandrosteron [4]
Abdulmunem Ahmed Irak Vektløfting Methyltestosteron [4]
All Ahmed Jemen Vektløfting Metandienone, Norandrosteron, Anabole steroider [4]
Mirambek Ainagulov Ikke-eksisterende flaggmal[?] Bryting Furosemid [5]
Lizandro Ajcú Ikke-eksisterende flaggmal[?] Sykling Erythropoietin (EPO) [13]
Karhan Akay Tyrkia Svømming Methandienon [14]
Alibek Akbayev Russland Bryting [15]
Albina Akhatova Russland Skiksyting Nikethamid (2003), Erythropoietin (EPO) (2009) [16]
Igor Akhlyustin Russland Svømming [17]
Shoaib Akhtar Pakistan Cricket Nandrolon [18]
Atrhouros Akritidis Hellas Vektløfting Methyltrienolon, Buprenorphin [4]
Mohammed Al-Aifuri Irak Vektløfting Metandienon [4]
Abdul Rehman Al Bader Ikke-eksisterende flaggmal[?] Svømming Methylhexaneamin [19]
Carlos Alberto de Jesus Brasil Fotball Hydrochlorothiazid, Tamoxifen [20]
Rolf Aldag Tyskland Sykling Erythropoietin (EPO) (innrømt) [21]
Darrell Alderman USA Drag Kokain [22][23]
Faisal Aldossri Ikke-eksisterende flaggmal[?] Tennis [24]
Evgeny Aleshin Russland Svømming [14]
Jose Alexis Valida Spania Volleyball Kokain [8]
Stephen Alfred USA Sykling hCG [25]
Muhammad Al-Ghaferi De forente arabiske emirater Svømming Methylhexaneamin [19]
Hram Ali Irak Vektløfting Metandienon [4]
Sadam Ali USA Boksing Katin [26]
Amir Aliakbari Ikke-eksisterende flaggmal[?] Bryting Anabole steroider [5]
Waleed Ali Alghmdi Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vannpolo Cannabis [14]
Saeid Alihosseini Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Metandienon [4]
Abdullah Ali Rami Jemen Vektløfting Metandienon, Ephedrine [4]
Mohsen Alizadeh Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vannpolo Norandrosteron og metabol [27]
Yousri Yaseer Allaili Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vannpolo Methamphetamin [28]
David Allen Storbritannia Rugby Kokain [29]
A. J. Allmendinger USA Racersport Amphetamin [30]
Carlos Almanzar Den dominikanske republikk Baseball Steroider [31]
Alimohamad Almharous Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Metandienon [4]
Bassam Almohammad Alshahin Syria Vektløfting Boldenon, Androsteron [4]
Jasim Yusuf Al Nabhan Ikke-eksisterende flaggmal[?] Sandvolleyball Methylhexaneamin [32]
Mohamed Al Saedi Irak Bryting Sibutramin [5]
Saoud AlShehhi De forente arabiske emirater Vektløfting Stanozolol, Hydroxystanozolol [4]
Thiago Alves Brasil Mixed Martial Arts Spironolacton [33]
Lyle Alzado USA Amerikansk fotball Anabole steroider (innrømt) [34]
Nehal Ameur Egypt Svømming Methandienon [35]
Wafa Ammouri Marokko Vektløfting [36]
Uwe Ampler Tyskland Sykling Steroider [37]
Chris Andersen USA Basketball [38]
Kim Andersen Danmark Sykling [39]
Peter Riis Andersen Danmark Terrengsykling Erythropoietin (EPO) [40]
Ijah Anderson England Fotball Kokain [41]
Silva Andrea Brasil Vektløfting Norandrosteron [4]
Ekaterina Andreeva Russland Svømming [42]
Frankie Andreu USA Sykling Erythropoietin (EPO) (innrømt) [43]
Joaquín Andújar Den dominikanske republikk Baseball Kokain [44]
Jacques Anquetil Frankrike Sykling Innrømt [45]
Henry Antchouet Gabon Fotball Kokain [46]
Kristina Antoniychuk Ukraina Tennis Furosemid [47]
Toppo Anupdeo India Vektløfting Methylhexamin [4]
Abdallah Anwar USA Boccia Hydrochlorothiazid [48]
Adam Anzorov Russland Bryting [15]
Bijiya Arabam India Vektløfting Metandienon [4]
Anos Armak Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Metandienon [4]
Andrei Aramnau Hviterussland Vektløfting Syntetisk cannabinoid [4]
Ibrahim Arat Tyrkia Vektløfting Hydroxystanozolol [4]
Lorena Araujo Brasil Svømming Stanozolol [27]
Fouodfi Arcangeline Kamerun Vektløfting N-bisdesmethyl sibutramin [4]
Alexandros Aresti Kypros Svømming Stanozolol [49]
Chris Armstrong England Fotball Cannabis [50]
Lance Armstrong USA Sykling Erythropoietin (EPO) [51]
Michael Arroyo Ecuador Fotball Cannabis [52]
Silvia Artola Ikke-eksisterende flaggmal[?] Vektløfting Methylhexaneamin [4]
Kasem Asaad Syria Vektløfting Methandriol, Methyltestosteron [4]
Man Asaad Syria Vektløfting Metandienon [4]
Yamba Asha Angola Fotball [53]
Mohammed Asif Pakistan Cricket Nandrolon [18]
Nuno Assis Portugal Fotball Nandrolon [54]
Mikel Astarloza Spania Sykling Erythropoietin (EPO) [55]
Ksenia Atamanskaya Kasakhstan Svømming Fenoterol [19]
Anna Athanasiadou Hellas Vektløfting Methyltrienolon, Buprenorphin [4]
Mikhail Audzeyev Hviterussland Vektløfting Boldenon, Androsteron [4]
Floren Augier Frankrike Svømming Prednison, Prednisolon [56]
Arthur Auray Frankrike Vannpolo Kokain [57]
Michele Aureli Italia Vannpolo Betamethason [57]
Niklas Axelsson Sverige Sykling Erythropoietin (EPO) [58]
Laura Azevedo Brasil Svømming Anabole steroider [59]
Villalobos Azofeifa Costa Rica Sykling GW501516 [60]

B[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Jonathan Bachini Italia Fotball Kokain [1]
Cezar Badita Romania Svømming Nandrolon [2][3]
Ndiss Kaba Badji Senegal Friidrett (Lengdehopp) Androstenedion [4]
Oleksandr Bagatsj Ukraina Friidrett (Kulestøt) Efedrin, Stanozolol [5]
Nathan Baggaley Australia Kajakk Stanozolol, Methandieon [6]
Junior Baiano Brasil Fotball Kokain [7]
Živilė Balčiūnaitė Litauen Friidrett (maraton) syntetiske steroider [8]
Falk Balzer Tyskland Friidrett (110 meter hekk) Nandrolon [9]
Josh Barnett USA Fullkontakt kampsport Anabole steroider [10]
Phil Baroni USA Fullkontakt kampsport Boldenon, metabolitt av Stanozolol [11]
Natalja Baranova-Masalkina Russland Langrenn EPO [12]
Randy Barnes USA Friidrett (Kulestøt) Metyltestosteron, Androstenedion [13][14]
Ivan Basso Italia Sykling Operación Puerto [15]
Dieter Baumann Tyskland Friidrett (1500 meter, 5000 meter) Nandrolon [16]
Vadim Bavikin Israel Friidrett (Spydkast) Anabole steroider [17]
Alain Baxter Skottland Alpin Metamfetamin [18]
Karol Beck Slovakia Tennis Clenbuterol [19]
James Beckford Jamaica Friidrett (Lengdehopp) Efedrin [20]
Kenta Bell USA Friidrett (Tresteg) Metylprednisolon [21]
Irina Belova Russland Friidrett (Mangekamp) Ukjent preparat [22]
Manuel Beltrán Spania Landeveissykling EPO [23]
Bryan Berard USA Ishockey 19-norandrosteron [24]
Adam Bergman USA Sykling EPO [25]
Lorenzo Bernucci Italia Sykling Sibutramin [26]
Dale Berra USA Baseball Kokain [27]
Jevgenij Berzin Russland Sykling For høye blodverdier [28]
Rafael Betancourt Venezuela Baseball Anabole steroider [29]
Antonella Bevilacqua Italia Friidrett Efedrin, Pseudoefedrin [30]
Uwe Beyer Tyskland Friidrett (Sleggekast) Anabole steroider (har innrømmet bruk) [31]
Rajendra Bhandari Nepal Friidrett (Langdistanseløp) 19-Norandrosteron [32]
Madina Biktagirova Samveldet av uavhengige stater Friidrett (Maraton) Norefedrin [33]
Jurij Bilonoh Ukraina Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider (Oxandrolon) [34]
Ambrose Bitok Kenya Friidrett (Langdistanseløp) Norandrosteron [35]
Nathan Blake Wales Fotball Ikke navngitt preparat [36]
Alberto Blanco Cuba Vektløfting Anabole steroider [37]
Katerina Bliamou Hellas Svømming Nandrolon [38]
Ljudmila Blonska Ukraina Mangekamp Anabole steroider [39]
Frank de Boer Nederland Fotball Nandrolon [40]
Galabin Boevski Bulgaria Vektløfting Manipulering av dopingtest [41]
Alex Bogomolov Jr. USA Tennis Salbutamol [42]
Ato Boldon Trinidad og Tobago Friidrett (100 meter, 200 meter) Efedrin (kun mottatt advarsel) [43]
Barry Bonds USA Baseball Amfetamin [44]
Stephan Bonnar USA Fullkontakt kampsport Boldenon [45]
Leo Bookman USA Friidrett (Sprintløp) Salbutamol (Offentlig advarsel) [46]
Scott Boothby USA Friidrett (Sleggekast) Finasterid, 6-oxo-androstenedion [47]
Marco Borriello Italia Fotball Kortison [48]
Valerij Bortsjin Russland Friidrett (Kappgang) Efedrin [49]
Mark Bosnich Australia Fotball Kokain [50]
Paolo Bossoni Italia Landeveissykling EPO [51]
Francois Botha Sør-Afrika Boksing Nandrolon [52]
Mihaela Botezan Romania Friidrett (Langdistanseløp) Chlortalidone [53]
Djamel Bouras Frankrike Judo Nandrolon [54] [55]
Brahim Boulami Marokko Friidrett (3000 meter hinder) EPO [56]
Lee Bowyer England Fotball Marijuana [57]
Andrew James Brack Hellas Baseball Stanozolol [58]
Kevin Braunskill USA Friidrett (Sprintløp) Stanozolol [59]
Martin Bren Tsjekkia Friidrett (Sprintløp) Efedrin [60]
Grit Breuer Øst-Tyskland Friidrett (400 meter) Clenbuterol [61]
Okkert Brits Sør-Afrika Friidrett (Stavhopp) Efedrin Kun mottatt advarsel [62]
David Britz Sør-Afrika Rugby union Boldenon [63]
Laurent Brochard Frankrike Sykling Innrømmet bruk av ulovlig substans [64]
Ricky Bruch Sverige Friidrett (Diskoskast) Anabole steroider (har innrømmet bruk) [65]
Erik de Bruin Nederland Friidrett (Diskoskast, Kulestøt) Testosteron, Stanozolol, hCG [66]
Michelle (Smith) de Bruin Irland Svømming Alkohol (for å skjule spor i urinprøven) [67]
Rebekkah Brunson USA Basketball Salmeterol (Offentlig advarsel) [68]
Dave Bruylandts Belgia Sykling EPO [69]
Katharina Bullin Øst-Tyskland Volleyball Anabole steroider. (Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [70]
Natalja Burdiga Russland Skiskyting Carphedon [71]
Andrew Burns Australia Svømming Ecstasy [72]
Axel Buscher Tyskland Billiard EPO [73]
Asim Butt Skottland Cricket Ecstasy [74]
Tamara Bykova Sovjetunionen Friidrett (Høydehopp) Efedrin [75]
Lars Bystøl Norge Skihopping Cannabis [76]
Neil Bzibziak USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [77]
Udo Bölts Tyskland Sykling EPO, Veksthormoner [78]

C[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Enos Cabell USA Baseball Kokain [79]
Nicola Caccia Italia Fotball Anabole steroider [80]
Daniel Cadamarteri England Fotball Efedrin [81]
Gary Cadogan England Friidrett (400 meter hekk) Nandrolon [82]
Valeriu Calancea Romania Vektløfting Methandieon [83]
Oscar Camenzind Sveits Sykling EPO [84]
Mike Cameron USA Baseball Ukjent preparat [85]
Ken Caminiti USA Baseball Anabole steroider. Innrømmet bruk etter avsluttet karriere [86]
Neil Campbell England Sykling hCG [87]
Claudio Caniggia Argentina Fotball Kokain [88]
José Canseco USA Baseball Anabole steroider. Innrømmet bruk etter avsluttet karriere [89]
John Capel USA Friidrett (100 meter, 200 meter) Cannabis [90]
Ludovic Capelle Belgia Sykling EPO [91]
Dean Capobianco Australia Friidrett (sprintløp) Anabole steroider [92]
Salvador Carmona Mexico Fotball Stanozolol [93]
Danilo Carrega Brasil Svømming Stanozolol [94]
Mariano Natalio Carrera Argentina Boksing Clenbuterol [95]
Lamark Carter USA Friidrett (Tresteg) Salbutamol [96]
Frankie Caruso III USA Boksing Furosemid [97]
Stefano Casagranda Italia Sykling Ukjent preparat [98]
Francesco Casagrande Italia Sykling Testosteron [99]
Silviu Casandra Romania Kappgang Ukjent av hvilke årsak [100]
Arnaud Casquette Mauritius Friidrett (Lengdehopp) Cannabis [101]
David Castillo USA Baseball Ikke navngitt preparat [102]
Víctor Castillo Venezuela Friidrett (Lengdehopp) Furosemid [103]
Guillermo Cañas Argentina Tennis Hydroklortiazid [104]
Rupeni Caucaunibuca Fiji Rugby union Cannabis [105]
Jolanda Čeplak Slovenia Friidrett (800 meter) EPO [106]
Deniss Čerkovskis Latvia Moderne femkamp Anabole steroider [107]
Sergo Chakhoyan Australia Vektløfting Stanozolol [108]
Dwain Chambers England Friidrett (100 meter) THG [109]
Sanamacha Chanu India Vektløfting Vanndrivende [110][111]
Justin Charles Australia Australsk fotball Boldenon [112]
Jani Chathurangani Silva Sri Lanka Friidrett (Sprintløp) Nandrolon [113]
Juan Ignacio Chela Argentina Tennis Metyltestosteron [114]
Abdelatif Chemlal Marokko Friidrett (3000 meter hinder) Ukjent preparat [115]
Chen Po-Pu Kinesisk Taipei Vektløfting Methandieon [116]
Pamela Chepchumba Kenya Friidrett (Langdistanseløp) EPO [117]
Susan Chepkemei Kenya Friidrett (Langdistanseløp) Salbutamol [118]
Lydia Cheromei Kenya Friidrett (Langdistanseløp) Klomifen [119]
Damu Cherry USA Friidrett (100 meter hekk) 19-norandrosteron [120]
Christophe Cheval Frankrike Friidrett (100 meter, 200 meter) Nandrolon [121]
Viktor Chislean Moldova Vektløfting Ukjent preparat [122]
Claudio Chiappucci Italia Sykling For høye blodverdier [123]
Velichko Cholakov Bulgaria Vektløfting Anabole steroider [124]
Fouad Chouki Frankrike Friidrett (1500 meter) EPO [125]
Khalid Choukoud Nederland Friidrett (Langdistanseløp) Stanozolol [126]
Linford Christie England Friidrett (100 meter, 200 meter) Nandrolon [127]
Clement Chukwu Nigeria Friidrett (200 meter, 400 meter) Ukjent preparat [128]
Traian Ciharean Romania Vektløfting Nandrolon [129]
Hazel Clark USA Friidrett (800 meter, 1500 meter) Pseudoefedrin [130]
Venolyn Clarke Canada Friidrett (100 meter) Stanozolol [131]
Marcus Clavelle USA Friidrett (Kulestøt) Methandieon [132]
Mike Cloud USA Amerikansk fotball Metabolitt av Nandrolon [133]
Michelle Collins USA Friidrett (200 meter, 400 meter) Knyttet til BALCO-laboratoriet [134]
Alberto Contador Spania Sykling clenbuterol [135]
Chris Cooper USA Amerikansk fotball THG [136]
Guillermo Coria Argentina Tennis Nandrolon [137]
Fernando Couto Portugal Fotball Nandrolon [138]
Crystal Cox USA Friidrett (200 meter, 400 meter) Efedrin [139]
Hiram Cruz USA Judo Anabole steroider [140]

D[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Joey D'Antoni USA Sykling EPO [141]
Asjot Danieljan Armenia Vektløfting Nandrolon [142]
Olga Danilova Russland Langrenn NESP [143]
Vukosava Đapić Serbia og Montenegro Friidrett (Sprintløp) Metenolon (Anabole steroider) [144]
Bonnie Dasse USA Kulestøt Clenbuterol [145]
Edgar Davids Nederland Fotball Nandrolon [146]
Mary Decker USA Friidrett (Mellomdistanseløp, Langdistanseløp) Testosteron [147]
Rusmin Dedič Slovenia Fotball Testosteron [148]
Tony Dees USA Friidrett (110 meter hekk) Norandrosteron, Noretiochdandon [149]
Hind Dehiba Frankrike Friidrett (1500 meter, 3000 meter) EPO [150]
Vilimoni Delasau Fiji Rugby union Cannabis [151]
Luis Delís Cuba Friidrett (Kulestøt, Diskoskast) Anabole steroider [152]
Jevgenij Dementjev Russland Langrenn EPO [153]
Demir Demirev Bulgaria Vektløfting Anabole steroider [154]
Tezeta Dengersa Tyrkia Friidrett (3000 meter, 5000 meter) Metenolon (Anabole steroider) [155]
Sébastien Denis Frankrike Friidrett (110 meter hekk) Efedrin(Offentlig advarsel) [156]
Ljubov Denisova Russland Friidrett (Maraton) Prostanozol, Testosteron [157]
João Derly Brasil Judo Vanndrivende [158]
Manuela Derr Tyskland Friidrett (Sprintløp) Clenbuterol [159]
Kunjarani Devi India Vektløfting Anabole steroider [160]
Vadim Devjatovskij Hviterussland Friidrett (Sleggekast) Nandrolon [161]
Aïssa Dghoughi Marokko Friidrett (10 000 meter) Nektet å stille til dopingtest [162]
Nick Diaz USA Fullkontakt kampsport Marijuana [163]
Mark Dickel New Zealand Basketball Cannabis [164]
Ludo Dierckxsens Belgia Sykling Kortison [165]
Roland Diethart Østerrike Langrenn Bloddoping [166]
Bert Dietz Tyskland Landeveissykling EPO Har innrømmet bruk [167]
Rostislav Dimitrov Bulgaria Friidrett (Tresteg) Efedrin [168]
Svetla Dimitrova Bulgaria Friidrett (100 meter hekk, Mangekamp) Ukjent preparat [169]
Katalin Divós Ungarn Friidrett (Sleggekast) Ukjent preparat [170]
Gábor Dobos Ungarn Friidrett (Sprintløp) Drostanolon, Testosteron [171]
Jim Doehring USA Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [172]
Tim Don Storbritannia Triatlon For brudd på meldeplikten [173]
Troy Douglas Nederland Friidrett (100 meter, 200 meter) Nandrolon [174]
Horace Dove-Edwin Sierra Leone Friidrett (100 meter hekk) Stanozolol [175]
Alban Dragusha Albania Fotball Nandrolon [176]
Izabela Dragneva Bulgaria Vektløfting Furosemid [177]
Rasa Drazdauskaite Litauen Friidrett (Mellomdistanseløp) Ukjent preparat [178]
Heike Drechsler Øst-Tyskland Friidrett (Lengdehopp, Sprintløp) Innrømmet å ha brukt doping uforvarende i 1980. [179]
Birgit Dressel Tyskland Mangekamp Anabole steroider. Aldri tatt, men en obduksjon påviste bruk [180]
Ioannis Drymonakos Hellas Svømming Anabole steroider [181]
Moisés Dueñas Spania Landeveissykling Tatt med utlovlige dopingpreparat [182]
Laurent Dufaux Sveits Landeveissykling EPO Har innrømmet bruk [183]
Christophe Dugarry Frankrike Fotball Nandrolon [184]
Antony Dupuis Frankrike Tennis Salbutamol [185]
Jamie Durbin Storbritannia Rugby Stanozolol [186]

E[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Johannes Eder Østerrike Langrenn Bloddoping [187]
Monzavous Edwards USA Friidrett (100 meter, 200 meter) Tetrahydrocannabinol (kun mottatt advarsel) [188]
Paul Edwards Wales Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [189]
Torri Edwards USA Friidrett (100 meter, 200 meter) Niketamid (offentlig advarsel) [190]
Florence Ekpo-Umoh Tyskland Friidrett (400 meter) Stanozolol [191]
Hayat El Ghazi Marokko Friidrett (Sleggekast) Norandrosteron [192]
Wafa Ismail El Baghdadi Egypt Friidrett (Kulestøt) Methandieon [193]
Alene Emere Etiopia Friidrett (Langdistanseløp) Nandrolon [194]
Kornelia Ender Øst-Tyskland Svømming Anabole steroider (Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [195]
Tomas Enge Tsjekkia NASCAR Cannabis [196]
Nils Engevik Norge Friidrett Testosteron [197]
Ludmila Engquist Russland
Sverige
Friidrett (100 meter hekk)
Bobsleigh
Anabole steroider
Anabole steroider
[198]
Sebastien Enjolras Frankrike Billøp Cannabis [199]
Maria Enkina Russland Friidrett (Sprintløp) Carphedon [200]
Ridouane Es-Saadi Belgia Friidrett (Mellomdistanseløp) Methandieon [201]
Latifa Essarokh Frankrike Friidrett (1500 meter) Stanozolol [202] [203]
Jean-Jacques Eydelie Frankrike Fotball Har innrømmet bruk [204]
Davidson Ezinwa Nigeria Friidrett (100 meter) Efedrin, hCG [205]
Osmond Ezinwa Nigeria Friidrett (100 meter) Efedrin [206]

F[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Saad Faeaz Irak Kroppsbygging Nandrolon [207]
Sandra Farmer-Patrick USA Friidrett (400 meter hekk) Testosteron [208]
Róbert Fazekas Ungarn Friidrett (Diskoskast) Klarte ikke å avlevere en urintest i OL 2004 [209]
Surita Febbraio Sør-Afrika Friidrett (400 meter hekk) Testosteron [210]
Rio Ferdinand England Fotball Stilte ikke til dopingtest [211]
Federico Muoz Fernandez Colombia Sykling EPO [212]
Ricardo Fernández Spania Friidrett (Langdistanseløp) Finasterid [213][214]
Marco Fertonani Italia Landeveissykling Testosteron [215]
Michal Fiala Tsjekkia Friidrett (Sleggekast) Methandieon [216]
Nicolas Figère Frankrike Friidrett (Sleggekast) Cathin [217]
Laurent Fignon Frankrike Landeveissykling Amfetamin, Kortison [218]
Ljudmila Filimonova Sovjetunionen Hurtigløp på skøyter Ikke oppgitt preparat [219]
Tsimafei Filin Hviterussland Ishockey Norandrosteron [220]
Konstantinos Filippidis Hellas Friidrett (stavhopp) Efedrin [221]
Sveinung Fjeldstad Norge Fotball Anabole steroider [222]
Francesco Flachi Italia Fotball Metabolitt av Kokain [223]
Dmitrij Fofonov Kasakhstan Landeveissykling Heptaminol (stimulerende middel) [224]
Julija Fomenko Russland Friidrett (mellomdistanseløp) Forsøk på å manipulere dopingtest [225]
Riccardo Forconi Italia Sykling For høye blodverdier [226]
Mabel Fonseca Puerto Rico Vektløfting Stanozolol [227]
Greg Foster USA Friidrett (110 meter hekk) Pseudoefedrin, Fenylpropanolamin [228]
Ryan Franklin USA Baseball Anabole steroider [229]
Dario Frigo Italia Sykling Tatt med forbudt preparat [230]
Ruth Fuchs Øst-Tyskland Friidrett (Spydkast) Anabole steroider.(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [231]

G[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Eric Gagné Canada Baseball Veksthormon [232]
Aleksandr Gajdukov Russland Vannpolo Carphedon [233]
Chryste Gaines USA Friidrett (100 meter) Anabole steroider [234]
Anton Galkin Russland Friidrett (400 meter) Stanozolol [235]
Stefano Garzelli Italia Sykling Probenecid (Influensamedisin) [236]
Richard Gasquet Frankrike Tennis Kokain [237]
Sandra Gasser Sveits Friidrett (800 meter, 1500 meter) Anabole steroider [238]
Justin Gatlin USA Friidrett (100 meter, 200 meter, 110 meter hekk) Amfetamin, Testosteron [239]
Philippe Gaumont Frankrike Sykling EPO (Han innrømmet bruk) [240]
Anzjelika Gavrilova Kasakhstan Hurtigløp på skøyter Clenbuterol [241]
Tibor Gécsek Ungarn Friidrett (Sleggekast) Anabole steroider [242]
Ines Geipel Øst-Tyskland Friidrett (Sprintløp) oral-Turinabol.(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [243]
Ute Geweniger Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol.(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [244]
Nordine Gezzar Frankrike Friidrett (3000 meter hinder) Finasterid [245]
Jason Giambi USA Baseball Veksthormon, Anabole steroider [246]
Jeremy Giambi USA Baseball Veksthormon, Anabole steroider [247]
Jay Gibbons USA Baseball Veksthormon [248]
Giuseppe Gibilisco Italia Friidrett (Stavhopp) Frikjent, og dopingdom opphevet [249]
Ed Giddins England Cricket Kokain [250]
Jean François Gillet Belgia Fotball Forbudt preparat [251]
Everton Giovanella Brasil Fotball Nandrolon [252]
Patricia Girard Frankrike Friidrett (100 meter hekk) Ukjent preparat [253]
Sandra Glover USA Friidrett (400 meter hekk) Stimulerende middel (Offentlig advarsel) [254]
Anthony Gobert Australia Motorsykkelløp Marijuana [255]
Geronimo Goeloe De nederlandske Antillene Friidrett (sprintløp) Stanozolol [256]
Andreas Goldberger Østerrike Skihopping Kokain [257]
Derlis Gómez Paraguay Fotball Kokain [258]
Juan Carlos Gómez Cuba Boksing Kokain [259]
Mike Golic USA Amerikansk fotball Har innrømmet bruk av anabole steroider [260]
Aitor González Spania Sykling Metabolitt av Metyltestosteron [261]
Dwight Gooden USA Baseball Kokain [262]
Ólafur Gottskálksson Island Fotball Nektet å stille til dopingtest [263]
Royce Gracie Brasil Fullkontakt kampsport Metabolitt av Nandrolon [264]
Johan Granath Sverige Hurtigløp på skøyter Ukjent preparat [265]
Mike Gravelle USA Friidrett (Diskoskast) Testosteron (senere frikjent) [266]
Guy Greavette Canada Vektløfting Anabole steroider [267]
Natalja Grigorjeva Sovjetunionen Friidrett (100 meter hekk) Ukjent preparat [268]
Mickey Grimes USA Friidrett (Sprintløp) Norandrosteron [269]
Stian Grimseth Norge Vektløfting Nandrolon [270]
Jason Grimsley USA Baseball Amfetamin, Anabole steroider, Veksthormon [271]
Kevin Grubb USA Billøp Nektet å stille til dopingtest [272]
Kelly Guest Canada Triatlon Nandrolon [273]
Fabrizio Guidi Italia Sykling EPO [274]
Christelle Guignard Frankrike Alpin Metamfetamin [275]
Jelena Guljajeva Russland Friidrett (Høydehopp) Ukjent preparat [276]
Zafar Gulijev Russland Bryting Bromantan [277]
Carlos Gurpegi Spania Fotball 19-norandrosteron (suspensjonen senere opphevet) [278]
Rebeca Gusmão Brasil Svømming Testosteron [279]
Ferenc Gyurkovics Ungarn Vektløfting Oxandrolon [280]

H[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Abdelkader Hachlaf Marokko Friidrett (Langdistanseløp) EPO [281]
Vésteinn Hafsteinsson Island Friidrett (Diskoskast) Nandrolon [282]
Noriyuki Haga Japan Motorsykkelløp Efedrin [283]
Linda Haglund Sverige Friidrett (Sprintløp) Anabole steroider [284]
Fatima Hajjami Marokko Friidrett (Langdistanseløp) Ukjent preparat [285]
Faní Halkiá Hellas Friidrett (400 meter hekk) Anabole steroider [286]
Carey Hall Australia Sykling Ukjent preparat [287]
Bo Hamburger Danmark Sykling EPO (innrømmet bruk fra 1995 til 1997). [288]
Tyler Hamilton USA Sykling Bloddoping [289]
Morgan Hamm USA Turn Glukokortikoid(Offentlig advarsel) [290]
Danny Harris USA Friidrett (400 meter hekk) Kokain [291]
Alvin Harrison USA Friidrett (400 meter) EPO, THG, HGH [292]
Calvin Harrison USA Friidrett (400 meter) Modifinil, THG [293]
Rodney Harrison USA Amerikansk fotball Veksthormon [294]
Jeff Hardy USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [295]
Jessica Hardy USA Svømming Clenbuterol [296]
Awatef Ben Hassine Tunisia Friidrett (200 meter, 400 meter, 400 meter hekk) Norandrosteron [297]
Kjell Ove Hauge Norge Friidrett (Kulestøt) Metandienon-metabolitt [298]
Floyd Heard USA Friidrett (100 meter, 200 meter) Efedrin (Offentlig advarsel) [299]
Eddy Hellebuyck USA Friidrett (Maraton) EPO [300]
Geraldine Hendricken Irland Friidrett (1500 meter) 19-norandrosteron [301]
Christian Henn Tyskland Sykling EPO (Har innrømmet bruk) [302]
Roberto Heras Spania Sykling EPO [303]
Félix Heredia Den dominikanske republikk Baseball Anabole steroider [304]
Keith Hernandez USA Baseball Kokain [305]
Pascal Hervé Frankrike Sykling EPO [306]
René Higuita Colombia Fotball Kokain [307]
Martina Hingis Sveits Tennis Kokain [308]
Claus Hirsbro Danmark Friidrett (Sprintløp) Nandrolon [309]
Knut Hjeltnes Norge Friidrett (Kulestøt, Diskoskast) Anabole steroider [310]
Shane Hmiel USA Billøp Kokain, Marijuana [311]
Aad van den Hoek Nederland Sykling Coramin (sentralstimulerende middel) [312]
Jörg Hoffmann Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [313]
Detlef Hofmann Tyskland Kano Ukjent preparat [314]
Hristoforos Hoidis Hellas Friidrett (Sprintløp) Ukjent preparat [315]
Al Holland USA Baseball Kokain [316]
Brian Holm Danmark Sykling EPO [317]
Danilo Hondo Tyskland Sykling Carphedon [318]
Mariano Hood Argentina Tennis Finasterid [319]
Gergely Horvath Ungarn Friidrett Boldenon [320]
Seppo Hovinen Finland Friidrett Spydkast [321]
Jan Hruska Tsjekkia Sykling Ukjent preparat [322]
Huang Qun Folkerepublikken Kina Friidrett (Diskoskast) Ukjent av hvilke grunn [323]
Ryan Hudson Storbritannia Rugby Stanozolol [324]
Jaime Huélamo Spania Sykling Coramin (sentralstimulerende middel) [325]
Jamie Hughes England Fotball Amfetamin [326]
Daniela Hunger Øst-Tyskland Svømming Anabole steroider(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [327]
Gary Hunt England Stuping Tetrahydrocannabinol [328]
C.J. Hunter USA Friidrett (Kulestøt) Nandrolon [329]
Martin Hvastija Slovenia Sykling Ukjent preparat [330]

I[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Monica Iagăr Romania Friidrett (Høydehopp) Ukjent av hvilke grunn [331]
Iryna Iarosh Ukraina Roing Flere ikke navngitte preparater [332]
Abdulagadir Idriss Sudan Friidrett (400 meter hekk) Norandrosteron [333]
Janne Immonen Finland Langrenn HES [334]
Chidi Imoh Nigeria Friidrett (100 meter, 200 meter) Ukjent av hvilke grunn [335]
Natalja Iosifidi Russland Friidrett (Høydehopp) Niketamid [336]
Yusaku Iriki Japan Baseball Anabole steroider [337]
Gunduz Ismayilov Aserbajdsjan Styrkeløft Stanozolol [338]
Jari Isometsä Finland Langrenn HES [339]
Mark Iuliano Italia Fotball Benzoilecgonina [340]
Anastasija Ivanenko Russland Svømming Furosemid [341]
Ivan Ivanov Bulgaria Vektløfting Furosemid [342]
Ljubov Ivanova Russland Friidrett (Langdistanseløp) Metyltestosteron [343]

J[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Regina Jacobs USA Friidrett (1500 meter) Tetrahydrogestrinon, (THG) [344]
Mahmoud Jadaan Syria Svømming Metenolon (Anabole steroider) [345]
Jörg Jaksche Tyskland Sykling EPO [346]
Dmitrij Jarosjenko Russland Skiskyting EPO [347]
Oksana Jarygina Russland Friidrett (Spydkast) Methandieon [348]
Genevieve Jeanson Canada Sykling EPO [349]
Ljubov Jegorova Russland Langrenn Bromantan [350]
Olga Jegorova Russland Friidrett (1500 meter, 3000 meter, 5000 meter) EPO [351]
Cordera Jenkins USA Friidrett Cannabis (Offentlig advarsel) [352]
David Jenkins Skottland Friidrett (400 meter) Har innrømmet bruk av anabole steroider [353]
Brian Dalgaard Jensen Danmark Sykling EPO (Har innrømmet bruk) [354]
Knud Enemark Jensen Danmark Sykling Amfetamin [355]
Jie Zhou Folkerepublikken Kina Svømming Clenbuterol [356]
Tomas Johansson Sverige Bryting Metenolon [357]
Andrew Johns Australia Rugby Ecstasy [358]
Ben Johnson Canada Friidrett (100 meter) Stanozolol [359]
Willie Johnston Skottland Fotball Ikke navngitt preparat [360]
Marion Jones USA Friidrett (100 meter, 200 meter, Lengdehopp) THG (innrømmet bruk etter press fra FBI) [361]
Roy Jones Jr. USA Boksing Androstenedion [362]
Ernst Jean-Joseph Haiti Fotball Ikke navngitt preparat [363]
Jekaterina Jurjeva Russland Skiskyting EPO [364]

K[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Alina Kabajeva Russland Sportsgymnastikk Furosemid [365]
Mohamed Kallon Sierra Leone Fotball Nandrolon [366]
Svetlana Kanatova Russland Friidrett (1500 meter) Ukjent preparat [367]
Svetlana Khandogina Russland Skiskyting Furosemid [368]
Adil Kaouch Marokko Friidrett (Mellomdistanseløp) rh-EPO [369]
Anastasija Kapatsjinskaja Russland Friidrett (200 meter, 400 meter) Stanozolol [370]
Sesil Karatantsjeva Bulgaria Tennis Nandrolon [371]
Nauman Karim Pakistan Boksing Ikke navngitt preparat [372]
Svend Karlsen Norge Strongman Ikke navngitt preparat [373]
Halina Karnatsevitsj Hviterussland Friidrett (Maraton) Stanozolol [374]
Fetie Kasaj Albania Vektløfting Ikke navngitt preparat [375]
Aki Karvonen Finland Langrenn Bloddoping [376]
Andrej Kasjetsjkin Kasakhstan Sykling Bloddoping [377]
Tatjana Kazankina Russland Friidrett (800 meter, 1500 meter, 3000 meter) Nektet å stille til dopingtest [378]
Jacek Kazimierowski Polen Friidrett (Tresteg) Efedrin (Offentlig advarsel) [379]
Héni Kechi Frankrike Friidrett (400 meter hekk) Cannabis [380]
Zoltan Kecskes Ungarn Vektløfting Ukjent preparat [381]
Lisa Kehler Storbritannia Kappgang Terbutalin (Offentlig advarsel) [382]
Naman Keita Frankrike Friidrett (400 meter hekk) Testosteron [383]
Ronwin Kelly Sør-Afrika Rugby Union Tidligere kroppsbygger Nandrolon [384]
Simon Kemboi Kenya Friidrett (400 meter) Nandrolon [385]
Daniel Kenedy Portugal Fotball Furosemid [386]
Konstantinos Kenteris Hellas Friidrett (200 meter) Møtte ikke til dopingtest [387]
Kamy Keshmiri USA Friidrett (Diskoskast) Methandieon [388]
Matthias Kessler Tyskland Landeveissykling For høyt forholdstall testosteron/epitestosteron [389]
Edward Kgosiemang Sør-Afrika Friidrett (maraton) Norandrosteron [390]
Nan Aye Khine Malawi Vektløfting Anabole steroider [391]
Jaroslav Khoma Ukraina Fotball Ukjent preparat [392]
Albina Khomitsj Russland Vektløfting Anabole steroider [393]
Jekaterina Khorosjikh Russland Friidrett (Sleggekast) 6α-methylandrostendione [394]
Irina Khudorosjkina Russland Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [395]
Rotson Kilambe Zambia Fotball Ukjent preparat [396]
Kim Jong-su Nord-Korea Skyting Propranolol [397]
Gary Kinder USA Friidrett (Triathlon) Klarte ikke å avlevere en dopingtest [398]
Nabil Kirame Marokko Friidrett (Diskoskast) Cannabis (offentlig advarsel) [399]
Harri Kirvesniemi Finland Langrenn HES [400]
Steffen Kjærgaard Norge Sykling EPO innrømmet bruk [401]
Vitalij Klitsjko Ukraina Boksing Anabole steroider Aldri tatt, men har innrømmet bruk [402]
Christiane Knacke-Sommer Øst-Tyskland Svømming Anabole steroider [403]
Hans Knauss Østerrike Alpint Nandrolon [404]
Karen Koenig Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol (Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [405]
Bernhard Kohl Østerrike Landeveissykling EPO [406]
Teodora Kolarova Bulgaria Friidrett (Mellomdistanseløp) Testosteron [407]
Nikos Kounenakis Hellas Fotball Anabole steroider [408]
Andrej Kondrysjevj Kasakhstan Langrenn Testosteron [409]
Mikuláš Konopka Slovakia Friidrett (Kulestøt) Stanozolol [410]
Ilja Konovalov Russland Friidrett (Sleggekast) Acetazolamid (Diamox – legemiddel mot grønn stær) [411]
Petr Korda Tsjekkia Tennis Nandrolon [412]
Andrej Kornejev Russland Svømming Bromantan [413]
Irina Korzjanenko Russland Friidrett (Kulestøt) Stanozolol [414]
Jevgenij Kosjevoj Kasakhstan Langrenn Testosteron [415]
Anzjelika Kotjuga Hviterussland Hurtigløp på skøyter Anabole steroider [416]
Zoltan Kovacs Ungarn Vektløfting Klarte ikke å avgi urintest [417]
Justyna Kowalczyk Polen Langrenn Dexamethason (Glukokortikoid) [418]
Katrin Krabbe Tyskland Friidrett (100 meter, 200 meter) Clenbuterol [419]
Nina Kraft Tyskland Triathlon EPO [420]
Inesa Kravets Ukraina Friidrett (Tresteg, Lengde) Anabole steroider [421]
Andreas Krieger tidligere Heidi Krieger Øst-Tyskland Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider (Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [422]
Lennie Kristensen Danmark Sykling Stimulerende middel. Ukjent hvilke [423]
Karen Kronemeyer Nederland Squash Benzylpiperazin (sentralstimulerende legemiddel) [424]
Herkie Kruger Sør-Afrika Rugby union Nandrolon [425]
Virpi Kuitunen Finland Langrenn HES [426]
Galina Kulakova Russland Langrenn Efedrin [427]
Anil Kumar India Friidrett (Diskoskast) Norandrosteron [428]
Tratima Kumari India Vektløfting Testosteron [429]
Ouyang Kunpeng Folkerepublikken Kina Svømming Clenbuterol [430]
Mikko Kyyrö Finland Diskoskast Metylprednisolon (Offentlig advarsel) [431]

L[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Florent Lacasse Frankrike Friidrett (Mellomdistanseløp) Testosteron [432]
Raimonds Lācis Latvia Vektløfting Furosemid [433]
Lee Lacy USA Baseball Kokain [434]
Bernard Lama Frankrike Fotball Cannabis [435]
Eric Lamaze Canada Sprangridning Kokain [436]
Burger Lambrechts Sør-Afrika Friidrett (Kulestøt) Stanozolol [437]
Mohamed Lassi Pakistan Boksing Ikke navngitt preparat [438]
Lan Lixin Folkerepublikken Kina Friidrett Ikke navngitt preparat [439]
Floyd Landis USA Landeveissykling Testosteron [440]
Simon Larose Canada Tennis Kokain [441]
Silken Laumann Canada Roing Pseudoefedrin [442]
Matt Lawton USA Baseball Boldenon [443]
Mikaela Laurén Sverige Svømming Smugling av dopingpreparat [444]
Matt Lawton USA Baseball Boldenon [445]
Jeff Laynes USA Friidrett (100 meter) Stanozolol [446]
Stan Lazaridis Australia Fotball Finasterid [447]
Larisa Lazutina Russland Langrenn NESP [448]
Luc Leblanc Frankrike Sykling EPO (har innrømmet bruk) [449]
Suzette Lee Jamaica Friidrett (Tresteg) Salbutamol (offentlig advarsel) [450]
Asmae Leghzaoui Marokko Friidrett (3000 meter, 5000 meter, 10000 meter) EPO [451]
Alexander Leipold Tyskland Bryting Anabole steroider [452]
Yann Lejuste Frankrike Vannpolo Ukjent preparat [453]
Kimo Leopoldo USA Fullkontakt Kampsport Stanozolol [454]
Aleksey Lesnichiy Hviterussland Friidrett (Høydehopp) Clenbuterol [455]
Stephen Letchford England Ten-pin bowling Benzoylecgonine [456]
Mikołaj Lewański Polen Friidrett (Sprintløp) Cannabis (Offentlig advarsel) [457]
Carl Lewis USA Friidrett (100 meter, 200 meter, lengdehopp) Efedrin [458]
Mark Lewis-Francis England Friidrett (100 meter) Cannabis (offentlig advarsel) [459]
Li Ji Folkerepublikken Kina Friidrett (Langdistanseløp) Ukjent preparat [460]
Hans-Gunnar Liljenwall Sverige Moderne femkamp Alkohol [461]
Lin Yili Folkerepublikken Kina Friidrett (Langdistanseløp) Ukjent preparat [462]
Lourdes Domínguez Lino Spania Tennis Kokain [463]
Liu Yunfeng Folkerepublikken Kina Friidrett (Kappgang) Ukjent preparat [464]
Jason Livingston England Friidrett (Sprintløp) Methandieon [465]
Paul Lo Duca USA Baseball Anabole steroider, Veksthormon [466]
Romain Locher Frankrike Vannpolo Tetrahydrocannabinol [467]
Jud Logan USA Friidrett (Sleggekast) Clenbuterol [468]
Cathal Lombard Irland Friidrett (5000 meter, 10 000 meter) EPO [469]
Andrea Longo Italia Friidrett (800 meter) Nandrolon [470]
Danilo Di Luca Italia Sykling Utestengt for samarbeid med "dopinglegen" Carlo Santuccione [471]
Frank Luck Tyskland Skiskyting Har innrømmet bruk av Oral-Turinabol [472]
Zach Lund USA Aking Finasterid (gitt offentlig advarsel) [473]
Gladys Lukhwareni Sør-Afrika Friidrett (maraton) 19-Norandrosteron [474]
Vjatsjeslav Lykho Sovjetunionen Friidrett (Kulestøt) Sentralstimulerende middel [475]
Robin Lyons Canada Friidrett (Sleggekast) Nandrolon [476]
Kerry Lynch USA Kombinert Bloddoping [477]
Tatjana Lysenko Russland Friidrett (Sleggekast) Hormonblokkere [478] [479]
Patrik Lövgren Sverige Friidrett (100 meter) Kokain [480]

M[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Mbulelo Mabizela Sør-Afrika Fotball Marijuana [481]
Remigius Machura Tsjekkoslovakia Friidrett (Kulestøt) Stanozolol (har innrømmet bruk) [482]
Colin Mackenzie Wales Friidrett (Spydkast) Ukjent preparat [483]
Maurren Maggi Brasil Friidrett (Lengdehopp) Clostebol (Anabole steroider) [484]
Emmanuel Magnien Frankrike Sykling Corticoid (steroid) [485]
Igor Majcen Slovenia Svømming Nandrolon [486]
Maxim Mamim Russland Ishockey Nandrolon [487]
Jesús Manzano Spania Sykling EPO, Kortison, Testosteron, Veksthormon, Nandrolon, Oxyglobin [488]
Natalia Marasescu Romania Friidrett (Mellomdistanseløp) Anabole steroider [489]
Rodolfo Massi Italia Sykling Kortison [490]
Darren Matthews England Fribryting Ikke oppgitt preparat [491]
Roland Meier Sveits Sykling EPO [492]
Shawn Mandolesi USA Softball Norandrosteron [493]
Diego Maradona Argentina Fotball Efedrin [494]
Georgi Markov Bulgaria Vektløfting Manipulering av urinprøve [495]
LaVonna Martin-Floreal USA Friidrett (100 meter hekk) Furosemid (vanndrivende) (suspensjonen senere opphevet) [496]
David Martínez Spania Friidrett (Diskoskast) Nandrolon [497]
Martha Matsa Hellas Svømming Stanozolol [498]
Natasha Mayers Saint Vincent og Grenadinene Friidrett (100 meter) For høyt nivå av testosteron [499]
Eddy Mazzoleni Italia Sykling Involvert i et "dopingnettverk" [500]
Iain McCorkindale England Ten-pin bowling Stimulerende middel (Benzoylecgonin) [501]
John McEwen USA Friidrett (Sleggekast) Tetrahydrogestrinon [502]
David McFadgen USA Friidrett (Tresteghopp) Kokain [503]
Mark McKoy Canada Friidrett (110 meter hekk) Anabole steroider [504]
Brigitte McMahon Sveits Triathlon Erytropoietin [505]
David Meca Spania Svømming Nandrolon [506]
Birgit Meineke (Birgit Heukrodt) Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [507]
Mihaela Melinte Romania Friidrett (Sleggekast) Nandrolon [508]
Filip Meirhaeghe Belgia Sykling EPO [509]
Oussama Mellouli Tunisia Svømming Adderall (ADHD medisin, en form for amfetamin) [510]
Miroslav Menc Tsjekkia Friidrett (Kulestøt) Stanozolol, Norandrosteron [511][512]
Antonio Menendez Spania Sykling Ukjent preparat [513]
Lou Meng Folkerepublikken Kina Bryting Vanndrivende [514]
Pietro Mennea Italia Friidrett (200 meter) Veksthormon (har innrømmet bruk) [515]
Amewu Mensah Tyskland Friidrett (Høydehopp) Oxandrolon [516]
Shawne Merriman USA Amerikansk fotball Anabole steroider [517]
Jeff Michels USA Vektløfting Testosteron [518]
Mike Mihelic Canada Kanadisk fotball Anabole steroider [519]
Andrej Michnevitsj Hviterussland Friidrett (Kulestøt) Ukjent preparat [520]
David Millar Skottland Sykling EPO [521]
Sevdalin Minchev Bulgaria Vektløfting Furosemid [522]
Dennis Mitchell USA Friidrett (100 meter) Testosteron [523]
Yuliya Mochalova Russland Friidrett (3000 meter hinder) Ukjent preparat [524]
Ofentse Mogawane Sør-Afrika Friidrett (400 meter) Metylprednisolon [525]
Merriam Mooki Sør-Afrika Friidrett (maraton) 19-Norandrosteron [526]
Felicia Moldovan (née Tilea) Romania Friidrett (Spydkast) Ukjent preparat [527]
Shane Monahan USA Baseball Nandrolon, Stanozolol og Amfetamin Har innrømmet bruk. [528]
GiamPaolo Mondini Italia Sykling EPO [529]
Scott Moninger USA Sykling 19-norandrosteron (Metabolitt av Nandrolon) [530]
Agustin Montero Den dominikanske republikk Baseball Anabole steroider [531]
Tim Montgomery USA Friidrett (100 meter) THG [532]
Chris Mordetsky USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [533]
Josh Moreau USA Vektløfting Tetrahydrocannabinol [534]
Christophe Moreau Frankrike Landeveissykling EPO (har innrømmet bruk) [535]
Cristian Moreni Italia Landeveissykling Testosteron [536]
María Isabel Moreno Spania Landeveissykling EPO [537]
Aston Morgan Jamaica Friidrett (Sprintløp) Ukjent prepatat [538]
Sammy Morris USA Amerikansk fotball Pseudoefedrin [539]
Luca Moro Italia Billøp Benzoylecgonin (Metabolitt av Kokain) [540]
Mike Morse USA Baseball Anabole steroider (har innrømmet bruk i ettertid) [541]
Johnny Morton USA Fullkontakt kampsport Stilte ikke til dopingtest [542]
Guillermo Mota Den dominikanske republikk Baseball Innrømmet å ha brukt ulovlig preparat [543]
Mohammed Mourhit Marokko Friidrett (Mellomdistanseløp, Langdistanseløp) Erytropoietin [544]
Gael Mulhall Australia Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [545]
David Munyasia Kenya Boksing Cathine [546]
Giuseppe Muraglia Italia Sykling hCG [547]
Johan Museeuw Belgia Sykling EPO (Har innrømmet bruk) [548]
Halil Mutlu Australia Vektløfting Nandrolon [549]
Adrian Mutu Romania Fotball Kokain [550]
Carl Myerscough England Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [551]
Melissa Myerscough USA Friidrett (Sleggekast) THG [552]
Mika Myllylä Finland Langrenn HES [553]
Larry Myricks USA Friidrett (Lengdehopp) Fenylpropanolamin [554]
Eero Mäntyranta Finland Langrenn Amfetamin (senere frikjent pga. upålitelig testmetode) [555]
Claus Michael Møller Danmark Sykling Testosteron [556]
Johann Mühlegg Spania Langrenn Darbepoetin alfa (Syntetisk form av EPO) [557]

N[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Sireli Naqelevuki Fiji Rugby union Cannabis [558]
Andris Naudužs Latvia Sykling Ukjent preparat [559]
Jaysuma Saidy Ndure Norge Friidrett (Sprint) Cannabis [560]
Dominic Negus England Boksing Anabole steroider [561]
Derrick Neikirk USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [562]
Shaun Newton England Fotball Kokain [563]
John Ngugi Kenya Friidrett (Langdistanseløp) Møtte ikke til dopingtest [564]
Mark Nielsen New Zealand Tennis Finasterid [565]
Lars Brian Nielsen Danmark Banesykling Koffein [566]
Larisa Nikitina (Larisa Turchinskaya) Sovjetunionen Friidrett (Mangekamp) Amfetamin [567]
Lars Arvid Nilsen Norge Friidrett (Kulestøt) Probenecid, Anabole steroider [568][569]
Patrik Nilson Sverige Ishockey Nandrolon [570]
Ulf Nilsson Sverige Ishockey Efedrin [571]
Carola Nitschke-Beraktschjan Øst-Tyskland Svømming Anabole steroider(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [572]
Nana Niu Folkerepublikken Kina Friidrett (100 meter) Norandrosteron [573]
Brent Noon USA Friidrett (Kulestøt) Methandrostenolon [574]
Franny Norton England Sprangridning Metabolitt av Kokain [575]
Jay Notley England Fotball Kokain, Ecstacy, Cannabis [576]
Anosheravan Nourian Iran Boksing Nandrolon [577]
Karel Nováček Tsjekkia Tennis Kokain [578]
Jonathan Nsenga Belgia Friidrett (110 meter hekk) Efedrin [579]
Daniel Nuñez Cuba Vektløfting Anabole steroider [580]
Charles Nyakundi Kenya Friidrett (Langdistanseløp) Boldenon [581]

O[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Musa Amer Obaid Qatar Friidrett (3000 meter hinder) Testosteron [582]
Nathan O'Neill Australia Sykling Phentermin [583]
Kirk Obee USA Sykling For høyt nivå av Testosteron [584]
Al Oerter USA Friidrett (Diskoskast) Har innrømmet å ha brukt doping i 1976 [585]
Christine Ohuruogu England Friidrett (400 meter) Unndratt seg dopingkontroll [586]
Reza Ojagh Iran Vannpolo Nandrolon [587]
Aham Okeke Norge Friidrett (100 meter) Efedrin, Testosteron [588][589]
Olena Olefirenko Ukraina Roing Ethamivan (ligner på Niketamid) [590]
Andrey Oleynik Ukraina Svømming Cannabis [591]
Jacques Oliger Chile Vektløfting Ukjent preparat [592]
Mary Onyali-Omagbemi Nigeria Friidrett (100 meter) Efedrin [593]
Charity Opara Nigeria Friidrett (400 meter) Ukjent preparat [594]
Dupe Osime Nigeria Friidrett (800 meter) Nandrolon [595]
Artur Osman Polen Friidrett (Maraton) Ukjent preparat [596]
Ruslan Otsjilov Kasakhstan Langrenn Nandrolon [597]

P[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Neco Padaratz Brasil Surfing Anabole steroider [598]
Emilio Pagani Italia Svømming Tetrahydrocannabinol [599]
Angelo Pagotto Italia Fotball Kokain [600]
Gergely Palágyi Ungarn Friidrett (110 meter hekk) Ukjent preparat [601]
Rafael Palmeiro USA Baseball Stanozolol [602]
Marco Pantani Italia Sykling Tatt med for høye hematokritt-verdier [603]
Maria Papadopoulou Hellas Friidrett (800 meter) EPO [604]
Dave Parker USA Baseball Kokain [605]
Joseph M. Papp USA Sykling EPO, Testosteron (Har innrømmet bruk) [606]
Stephen Pate Australia Sykling Anabole steroider [607]
Geza Pauer Ungarn Friidrett (200 meter) Boldenon [608]
Lenny Paul Storbritannia Bobsleigh Nandrolon [609]
Vita Pavlysj Ukraina Friidrett (Kulestøt) Stanozolol [610]
Serhiy Pavlyuchenko Ukraina Friidrett (Lengdehopp) Mesokarb (stimulerende middel) [611]
Claudia Pechstein Tyskland Skøyteløp Bloddoping [612]
Arne Pedersen Norge Friidrett (Kulestøt) Probenecid [613]
Per Pedersen Danmark Sykling Kortison [614]
Larisa Pelesjenko Russland Friidrett (Kulestøt) Ukjent preparat [615]
Daniel Pereira Portugal Svømming Stanozolol [616]
Ljubov Perepelova Usbekistan Friidrett (Sprintløp) Ukjent årsak [617]
Neifi Pérez Den dominikanske republikk Baseball Stimulerende middel [618]
Shane Perkins Australia Landeveissykling Ikke navngitt preparat [619]
Wolfgang Perner Østerrike Skiskyting Bloddoping [620]
Asko Pesonen Finland Friidrett (Høydehopp) Ikke navngitt preparat [621]
Rumyana Petkova Bulgaria Vektløfting Stanozolol [622]
Totka Petrova Bulgaria Friidrett (Mellomdistanseløp) Anabole steroider [623]
Antonio Pettigrew USA Friidrett (400 meter) Veksthormoner, EPO. Har innrømmet å ha dopet seg [624]
Andy Pettitte USA Baseball Veksthormon (Har innrømmet bruk) [625]
Denis Petushinskij New Zealand Friidrett (Stavhopp) Ukjent preparat [626]
Aketza Peña Spania Sykling Nandrolon [627]
Michael Phelps USA Svømming Cannabis (Har innrømmet bruk) [628]
Chris Phillips USA Friidrett (110 meter hekk) Modafinil (Offentlig advarsel) [629]
Amaia Piedra Spania Friidrett (Mellomdistanseløp, Langdistanseløp) EPO [630]
Jorge Piedra USA Baseball Ukjent preparat [631]
Juan Pineda USA Sykling 19-norandrosteron [632]
Leonardo Piepoli Italia Landeveissykling EPO (CERA) [633]
Jürgen Pinter Østerrike Langrenn Bloddoping [634]
Keith Piper England Cricket Ikke navngitt preparat [635]
Uta Pippig Tyskland Friidrett (Maraton) Testosteron [636]
Vladislav Piskunov Ukraina Friidrett (Sleggekast) Drostalone (Anabole steroider) [637]
Ben Plucknett USA Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [638]
Oleksander Pobyenostsev Ukraina Ishockey Nandrolon [639]
Adri van der Poel Nederland Sykling Stryknin [640]
Hristos Polihroniou Hellas Friidrett (Sleggekast) Ukjent preparat [641]
Anatolij Poljakov Russland Svømming Anabole steroider [642]
Claudia Poll Nicaragua Svømming Nandrolon [643]
Andrea Pollack Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [644]
Michel Pollentier Belgia Sykling Anabole steroider [645]
Gabriel Pop Romania Sykling Møtte ikke til dopingtest [646]
Svetlana Pospelova Russland Friidrett (400 meter) Stanozolol [647]
Iva Prandzheva Bulgaria Friidrett (Lengdehopp, Tresteg) Nandrolon [648]
Janina Pravalinskaja Hviterussland Friidrett (Kulestøt) Clenbuterol [649]
Jelena Prokhorova Russland Friidrett (Mangekamp) Ukjent preparat [650]
Sandis Prūsis Latvia Bobsleigh Anabole steroider [651]
Piotr Przydzial Polen Sykling EPO [652]
Mariusz Pudzianowski Polen Strongman Kokain [653]
Mariano Puerta Argentina Tennis Etilefrin (stimulerende middel), Clenbuterol [654]
Marcelo Pugliese Argentina Friidrett (Diskoskast) Stanozolol [655]
Shailaja Pujari India Vektløfting Anabole steroider [656]
Nauris Pundors Latvia Svømming Anabole steroider [657]
Jekaterina Puzanova Russland Friidrett (800 meter, 1500 meter) Ukjent preparat [658]
Olga Pyljova Russland Skiskyting Carphedon [659]

Q[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Al-Saadi Qadhafi Libya Fotball Nandrolon [660]
Quim Portugal Fotball Nandrolon [661]

R[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Andreea Răducan Romania Turn Pseudoefedrin [662]
Satheesha Rai India Vektløfting Stryknin [663]
Edwin Raju India Vektløfting Stanozolol [664]
Elmira Ramileva Usbekistan Vektløfting Stanozolol [665]
Rashid Ramzi Bahrain Friidrett (800 meter, 1500 meter) EPO [666]
Michael Rasmussen Danmark Landeveissykling Brudd på dopingbestemmelsene [667]
Mihai Ravariu Romania Rugby union hCG [668]
Rita Razmaite Litauen Sykling Bromantan [669]
Andris Reinholds Latvia Roing Nandrolon [670]
Rica Reinisch Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [671]
Julio Rey Spania Friidrett (Maraton) Mesterlone (Anabole steroider) [672]
Butch Reynolds USA Friidrett (400 meter) Suspensjon senere opphevet [673]
Peter Ribe Norge Roing Efedrin [674]
Riccardo Riccò Italia Landeveissykling EPO [675]
Mark Richardson Storbritannia Friidrett (400 meter) Nandrolon [676]
Maximiliano Richeze Argentina Sykling Stanozolol [677]
Bjarne Riis Danmark Sykling EPO, Kortison, veksthormon Innrømmet bruk gjennom karrieren. [678]
Juan Rincón Venezuela Baseball Anabole steroider [679]
Danny Rios USA Baseball Hydroxystanozorol [680]
Barret Robbins USA Amerikansk fotball THG [681]
Grant Roberts USA Baseball Anabole steroider [682]
Alex Rodriguez USA Baseball Anabole steroider [683]
Ana Rodrigues Portugal Vannpolo Canrenone [684]
Luis Román Rolón Puerto Rico Boksing Ukjent preparat [685]
Bill Romanowski USA Amerikansk fotball Anabole steroider (har innrømmet å ha brukt doping) [686]
Romario Brasil Fotball Finasterid (innrømmet å ha brukt middelet mot håravfall) [687]
Fabrício Romero Brasil Friidrett (Høydehopp) Offentlig advarsel [688]
Omar Niño Romero Mexico Boksing Metamfetamin [689]
Steven Rooks Nederland Sykling Testosteron, Amfetamin (innrømmet å ha dopet seg i 13 år) [690]
Loren Ross USA Boksing Ukjent preparat [691]
Serene Ross USA Friidrett (Spydkast) Hydroklortiazid, Triamteren (vanndrivende middel) [692]
Wolfgang Rottmann Østerrike Skiskyting Bloddoping [693]
Didier Rous Frankrike Sykling EPO [694]
Laurent Roux Frankrike Sykling Amfetamin, EPO, Kortison, Testosteron, Veksthormon [695]
Mark Rowe USA Friidrett (400 meter) Metyltestosteron [696]
Andrej Rudnitskij Russland Friidrett (400 meter) Carphedon [697]
Graeme Rummans Australia Cricket Probenecid [698]
Raimondas Rumšas Litauen Sykling EPO [699]
Timothy Rusan USA Friidrett (Tresteg) Tetrahydrocannabinol [700]
Stefan Rütimann Sveits Sykling Testosteron [701]

S[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Milla Saari Finland Langrenn HES [702]
Stefano Sacchetti Italia Fotball Anabole steroider [703]
Natalja Sadova Russland Friidrett (Diskos) Anabole steroider [704]
Darya Safonova Russland Friidrett 400 meter Pemolin (sentralstimulerende middel mot ADHD) [705]
Jan Sagedal Norge Friidrett (Kulestøt) Probenecid, Methandienon [706]
Kåre Sagedal Norge Friidrett (Sleggekast) Probenecid [707]
Emanuele Sella Italia Landeveissykling EPO [708]
Ali Saidi-Sief Algerie Friidrett (1500 meter, 5000 meter) Nandrolon [709]
Wendell Sailor Australia Rugby Union Kokain [710]
Natalja Salahub Hviterussland Friidrett (400 meter) Norandrosteron [711]
Juan Salas Den dominikanske republikk Baseball Testosteron [712]
Mounira Al-Saleh Syria Friidrett (400 meter) Stanozolol [713]
Nabil Salmi Algerie Friidrett (400 meter hekk) 19-Norandrosteron [714]
Tatjana Samolenko Ukraina Friidrett (1500 meter, (3000 meter) Ukjent preparat [715]
Leonidas Sampanis Hellas Vektløfting Testosteron [716]
Olga Samulenkova Russland Roing Testosteron [717]
Alex Sánchez Cuba Baseball Anabole steroider [718]
Francisco Pérez Sanchez Spania Sykling EPO [719]
Oo Mya Sanda Malawi Vektløfting Anabole steroider [720]
Leevan Sands Bahamas Friidrett (Tresteg) Levmetamfetamin [721]
Fabiane dos Santos Brasil Friidrett (800 meter) Testosteron [722]
Mitchell Sargent Australia Rugby Kokain [723]
Santis Sarkanis Latvia Sykling Efedrin [724]
Vladimir Sasimovitsj Hviterussland Friidrett (Spydkast) Usikkert av hvilke grunn [725]
Todd Sauerbrun USA Amerikansk fotball Efedrin [726]
Adham Sbeih USA Sykling EPO [727]
Michele Scarponi Italia Sykling Operación Puerto [728]
Viktors Ščerbatihs Latvia Vektløfting Anabole steroider [729]
Roland Schmidt Øst-Tyskland Vektløfting oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [730]
Stefan Schumacher Tyskland Landeveissykling EPO [731]
Petra Schneider Øst-Tyskland Svømming Anabole steroider (Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [732]
Rainer Schönfelder Østerrike Alpin Etilefrin [733]
Dorian Scott Jamaica Friidrett (Kulestøt) Cannabis [734]
Sead Seferovic Bosnia-Hercegovina Fotball Efedrin [735]
David Segui USA Baseball Anabole steroider, Veksthormon [736]
Hezekiél Sepeng Sør-Afrika Friidrett (800 meter) Nandrolon [737]
Alina Serdyuk Hviterussland Friidrett (Spydkast) Ukjent preparat [738]
Jeremy Serreau Frankrike Vannpolo Testosteron [739]
George Severs Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [740]
Roberto Sgambelluri Italia Sykling NESP [741]
Tony Sharpe Canada Friidrett (100 meter) Anabole steroider [742]
Gary Sheffield USA Baseball Innrømmet uforvarende bruk av steroider (ingen straff) [743][744]
Olga Shchukina Usbekistan Friidrett (Kulestøt) Clenbuterol [745]
Natalya Shekhodanova Russland Friidrett (100 meter hekk) Stanozolol [746]
Sean Sherk USA Fullkontakt kampsport Nandrolon [747]
Shang Shichun Folkerepublikken Kina Vektløfting Ukjent preparat [748]
Oleg Shteinikov Kasakhstan Svømming Nandrolon [749]
Fernando Silva Portugal Friidrett (Langdistanseløp) rh-EPO [750]
Ileana Silai Romania Friidrett (Mellomdistanseløp) Anabole steroider [751]
Joseph N'Sima USA Basketball Efedrin [752]
Filippo Simeoni Italia Sykling EPO, veksthormon [753]
Tom Simpson England Sykling Amfetamin, Alkohol, Vanndrivende [754]
Boštjan Šimunic Slovenia Friidrett (Lengdehopp, Tresteg) Ukjent av hvilke grunn [755]
Neelam Jaswant Singh India Friidrett (Diskoskast) Pemolin (sentralstimulerende middel) mot ADHD [756]
Tejinder Singh India Vektløfting Stanozolol [757]
Patrik Sinkewitz Tyskland Sykling Testosteron (innrømmet bruk av EPO, samt bloddoping) [758]
Dmitrij Sjevtsjenko Russland Friidrett (Diskoskast) Anabole steroider [759]
Sergej Sjirjajev Russland Langrenn EPO [760]
Olga Sjisjigina Kasakhstan Friidrett (100 meter hekk) Stanozolol [761]
Michael Skelde Danmark Sykling Testosteron [762]
Jesper Skibby Danmark Sykling EPO, Kortison, Veksthormon, Testosteron, Anabole steroider [763]
German Skurygin Russland Kappgang Ukjent hormon [764]
Ilona Slupianek Øst-Tyskland Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [765]
Harry Smith USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [766]
Lonnie Smith USA Baseball Kokain [767]
Paul Smith England Cricket Ikke navngitt preparat [768]
Euzebiusz Smolarek Polen Fotball Cannabinol (et derrivat av Cannabis) [769]
Jelena Soboleva Russland Friidrett (Mellomdistanseløp) Forsøk på å manipulere dopingtest [770]
Carolin Soboll Tyskland Friidrett (Spydkast) Nandrolon [771]
Edgars Soika Latvia Curling Spironlactone [772]
Sergei Sokolov Aserbajdsjan Fotball Betamethason (Glukokortikoid) [773]
Vasiliy Sokov Usbekistan Friidrett (Tresteg) Efedrin [774]
Song Liqing Folkerepublikken Kina Friidrett (Langdistanseløp) Ikke navngitt preparat [775]
Lary Sorensen USA Baseball Kokain-salg [776]
Javier Sotomayor Cuba Friidrett (Høydehopp) Kokain, (Nandrolon) [777], [778]
Duncan Spencer Australia Cricket Nandrolon [779]
Gundega Sproģe Latvia Friidrett (Tresteg) Anabole steroider [780]
Zinaida Stahurskaya Hviterussland Sykling Stanozolol, Testosteron [781]
Jaap Stam Nederland Fotball Nandrolon [782]
Vanja Stambolova Bulgaria Friidrett (200 meter, 400 meter, 400 meter hekk) Testosteron [783]
Roger Stanislaus England Fotball Kokain [784]
Claudia Stef Romania Friidrett (Kappgang) Nandrolon [785]
Astrid Strauss Øst-Tyskland Svømming oral-Turinabol(Utsatt for dopingregimet i Øst-Tyskland fra ung alder) [786]
Darryl Strawberry USA Baseball Kokain [787]
Jamal Strong USA Baseball Anabole steroider [788]
Jamie Stuart England Fotball Kokain, Marijuana [789]
Dana Stubblefield USA Amerikansk fotball THG [790]
Mike Stulce USA Friidrett (Kulestøt) For høye testosteronverdier [791]
Sui Xinmei Folkerepublikken Kina Friidrett (Kulestøt) Anabole steroider [792]
Sun Hongfeng Folkerepublikken Kina Friidrett (400 meter) 19-norandrosteron [793]
Shabaz Sule Tyrkia Vektløfting Ikke navngitt preparat [794]
S Sunaina India Vektløfting Nandrolon [795]
Lars Sundin Sverige Friidrett (Diskoskast) Testosteron [796]
Rory Sutherland Australia Sykling Klomifen [797]
Göran Svensson Sverige Friidrett (Diskoskast) Testosteron [798]
Lucketz Swartbooi Namibia Friidrett (Maraton) Prednisolon (offentlig advarsel) [799]
Tim Sylvia USA Kampsport Stanozolol [800]
Violeta Szekely Romania Friidrett (800 meter, 1500 meter) Anabole steroider [801]

T[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Gregory Tafralis USA Friidrett (Kulestøt) Methandieon [802]
Ibrahim Tanko Ghana Fotball Tetrahydrocannabinol [803]
Anissa Tann Australia Fotball Nandrolon [804]
Adam Tanner England Fotball Kokain [805]
Alvaro Tardaguila Uruguay Sykling EPO, Anabole steroider [806]
Kory Tarpenning USA Friidrett (Stavhopp) Anabole steroider [807]
Martin Tauber Østerrike Langrenn Bloddoping [808]
Lawrence Taylor USA Amerikansk fotball Ikke navngitt preparat [809]
Angella Taylor-Issajenko Canada Friidrett (100 meter, 200 meter) Anabole steroider (har innrømmet bruk) [810]
Ana Mirela Termure Romania Friidrett (Spydkast) Norandrosteron [811]
Than Kyi Kyi Burma Vektløfting Furosemid [812]
Ekaterini Thanou Hellas Friidrett (100 meter) Møtte ikke til dopingtest [813]
Gert-Jan Theunisse Nederland Sykling For høyt testosteron-nivå. Innrømmet bruk av Celestone (Kortikosteroid) [814]
Bernard Thévenet Frankrike Sykling Anabole steroider [815]
Cheryl Thibedeau Canada Friidrett (Mellomdistanseløp) Anabole steroider [816]
Belinda van Tienen Australia Vektløfting Benzylpiperazine (Stimulerende middel) [817]
Eric Thomas USA Friidrett (400 meter hekk) (offentlig advarsel) [818]
Tammy Thomas USA Banesykling Testosteron, Norbolethon (anabole steroider) [819]
Susen Tiedtke Tyskland Friidrett (Lengdehopp) oral-Turinabol [820]
Khalid Tighazouine Marokko Friidrett (Mellomdistanseløp) Nandrolon [821] [822]
Ville Tiisanoja Finland Friidrett (Kulestøt) For høyt testosteronnivå [823]
Egor Titov Russland Fotball Bromantan [824]
Ibifuro Tobin-West Nigeria Friidrett (Lengdehopp) Stanozolol, Metenolon [825]
Ambesse Tolosa Etiopia Friidrett (langdistanseløp) Morfin [826]
Tatjana Tomasjova Russland Friidrett (Mellomdistanseløp) Forsøk på å manipulere dopingtest [827]
James Toney USA Boksing Nandrolon [828]
Dragutin Topić Serbia og Montenegro Friidrett (Høydehopp) Nandrolon [829]
Kevin Toth USA Friidrett (Kulestøt) THG [830]
Mark Tout Storbritannia Bobsleigh Stanozolol [831]
Silvana Trampuz Australia Friidrett (Maraton) Nandrolon [832]
Marina Trandenkova Russland Friidrett (100 meter) Bromantan [833]
Yiannis Tsamis Hellas Roing Finasterid [834]
Maria Tsirba Hellas Friidrett (Mellomdistanseløp) Ikke navngitt preparat [835]
Irina Tsjasjtsjina Russland Rytmisk gymnastikk Furosemid [836]
Victor Tsjislan Moldova Vektløfting Ikke navngitt preparat [837]
Phil Tufnett England Cricket Ikke navngitt preparat [838]
Alan Tsagajev Bulgaria Vektløfting Anabole steroider [839]
Athanasia Tsoumeleka Hellas Friidrett, Kappgang CERA [840]
Markku Tuokko Finland Friidrett (Diskoskast, Kulestøt Ikke navngitt preparat [841]
Erik Tysse Norge Friidrett (Kappgang) EPO (CERA) [842]

U[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Romas Ubartas Litauen Friidrett (Diskoskast) Boldenon [843]
Trond Ulleberg Norge Friidrett (Kulestøt) Probenecid [844]
Jan Ullrich Tyskland Sykling Amfetamin [845]
Alexander Urinov Usbekistan Vektløfting Cannabis [846]
Giampaolo Urlando Italia Friidrett (Sleggekast) Testosteron [847]
Binnaz Uslu Tyrkia Friidrett (Mellomdistanseløp) For høyt testosteronnivå [848]
Roman Usov Russland Kappgang Carphedon [849]
Albeiro Usuriaga Colombia Fotball Kokain [850]
Jaanus Uudmäe Estland Friidrett (Lengdehopp, Tresteg) Sibutramin (Offentlig advarsel) [851]

V[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Martti Vainio Finland Friidrett (Langdistanseløp) Metenolon (Anabole steroider) [852]
Jorge Valdez Paraguay Fotball Kokain [853]
Alejandro Valverde Spania Landeveissykling Tatt på bakgrunn av blodposer fra Operation Puerto i 2006 [854]
Frank Vandenbroucke Belgia Sykling EPO, Morfin, Clenbuterol (funnet i bilen hans) [855]
Zlatan Vanev Bulgaria Vektløfting Manipulering av dopingtest [856]
Roland Varga Ungarn Friidrett (Diskoskast) Boldenon [857]
Kaisa Varis Finland Langrenn EPO [858]
Aleksander Vashchilo Hviterussland Friidrett (Sleggekast) Cannabis (offentlig advarsel) [859]
Dmitrij Vasiljev Russland Skihopping Furosemid [860]
Venelina Veneva Bulgaria Friidrett (Høydehopp) Testosteron [861]
Anna Verouli Hellas Friidrett (Spydkast) Nandrolon [862]
Michael Viau Canada Vektløfting Anabole steroider [863]
Ioan Vieru Romania Friidrett (Sprintløp) Ukjent preparat [864]
Estella Rodriguez Villanueva Cuba Judo Furosemid (Kun advarsel) [865]
Pieter de Villiers Frankrike Rugby union Kokain, Ecstasy [866]
Alexander Vinokourov Kasakhstan Sykling Bloddoping [867]
Roman Virastjuk Ukraina Friidrett (Kulestøt) Ukjent preparat [868]
Richard Virenque Frankrike Sykling EPO [869]
Aleksej Vojevodin Russland Friidrett (Kappgang) EPO [870]
Letitia Vriesde Surinam Friidrett (Mellomdistanseløp) Koffein [871]
Simon Vroemen Nederland Friidrett (Langdistanseløp) Methandieon [872]
Nadejda Vyzotskaya Hviterussland Turn Furosemid [873]

W[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Larry Wade USA Friidrett (110 meter hekk) 19-Norandrosteron [874]
Graham Wagg England Cricket Kokain [875]
Achim Walcher Østerrike Langrenn Bloddoping [876]
Erick Walder USA Friidrett (Lengdehopp) Metamfetamin [877]
Alexander Walke Tyskland Fotball Tetrahydrocannabinol [878]
Douglas Walker Skottland Friidrett (Sprintløp) Nandrolon [879]
Delisa Walton-Floyd USA Friidrett (800 meter) Amfetamin [880]
Wang Lina Folkerepublikken Kina Friidrett (Lengdehopp) Norandrosteron [881]
Wang Wei Folkerepublikken Kina Svømming Clenbuterol [882]
Solomon Wariso England Friidrett (Sprintløp) Efedrin [883]
Shane Warne Australia Cricket Vanndrivende [884]
Joe Warren USA Bryting Marijuana [885]
Claudell Washington USA Baseball Kokain [886]
Wei Yanan Folkerepublikken Kina Friidrett (Maraton) Ukjent preparat [887]
Renward Wells Bahamas Friidrett (Sprintløp) Triamterene-HCTZ [888]
Kelli White USA Friidrett (100 meter, 200 meter) THG [889]
Janine Whitlock Storbritannia Friidrett (Stavhopp) Methandieon [890]
Mats Wilander Sverige Tennis Kokain [891]
Michał Wilk Polen Vektløfting Ukjent preparat [892]
Bernard Williams USA Friidrett (100 meter, 200 meter) Cannabis (gitt offentlig advarsel) [893]
Desai Williams Canada Friidrett (100 meter, 200 meter) Ukjent preparat [894]
Diane Williams USA Friidrett (100 meter) Anabole steroider [895]
Ricky Williams USA Amerikansk fotball Cannabis [896]
Jostein Wilmann Norge Sykling Har innrømmet bruk [897]
Jesper Worre Danmark Sykling Amineptine [898]

X[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Abel Xavier Portugal Fotball Methandieon [899]
Xiong Guoming Folkerepublikken Kina Svømming Clenbuterol [900]

Y[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Wu Yanyan Folkerepublikken Kina Svømming Anabole steroider [901]
Jeremy Yates New Zealand Sykling For høyt nivå av testosteron [902]
Yevgenia Yermakova Kasakhstan Svømming Vanndrivende [903]
Sun Yingjie Folkerepublikken Kina Friidrett (Maraton) Androsteron (Steroidhormon) [904]
Jerome Young USA Friidrett (400 meter) EPO [905]
Deeja Youngquist USA Friidrett (Maraton) r-EPO [906]
James Yun USA Fribryting Ikke oppgitt preparat [907]

Z[rediger | rediger kilde]

Navn Land Sport Forbudt preparat Referanse
Erik Zabel Tyskland Sykling EPO (har innrømmet bruk) [908]
Aziz Zakari Ghana Friidrett (100 meter) Stanozolol [909]
Faat Zakirov Russland Sykling NESP [910]
Carmen Zamfir Romania Friidrett (100 meter hekk) Stanozolol [911]
Zhang Yuhong Folkerepublikken Kina Friidrett (3000 meter, 5000 meter, 10 000 meter) Metyltestosteron [912]
Nina Zhivanevskaya Russland Svømming Bromantan [913]
Joop Zoetemelk Nederland Sykling Nandrolon [914]
Khalid Zoubaa Frankrike Friidrett (5000 meter, Terrengløp) EPO [915]
Maxwell Zungu Sør-Afrika Friidrett (maraton) 19-Norandrosteron [916]
Ellina Zvereva Hviterussland Friidrett (Diskoskast) Anabole steroider [917]
Arthur Zwane Sør-Afrika Fotball Metyltestosteron [918]
Tara Zwink USA Snowboard Marijuana [919]
Alex Zülle Sveits Sykling EPO [920]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Cnnsi.de». Cnnsi.de. Besøkt 1. mars 2013. [død lenke]
  2. ^ «Tom Aage Aarnes utestengt i to år» (Norwegian). Norwegian Olympic and Paralympic Committee and Confederation of Sports. 4. april 2002. Arkivert fra originalen 13. oktober 2007. Besøkt 20. august 2013. 
  3. ^ «Powerlifters get life ban». BBC News. 22. september 2004. Arkivert fra originalen 27. mai 2012. Besøkt 8. mai 2010. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab Sanctioned athletes.
  5. ^ a b c d e f Sanctions for doping & Disciplinary sanctions.
  6. ^ «Tour de France 1997». Autobus.cyclingnews.com. Arkivert fra originalen 26. mai 2012. Besøkt 24. juli 2012. 
  7. ^ «Abdur Rehman handed 12-week ban for positive drugs test». BBC Sport. 3. oktober 2012. Arkivert fra originalen 19. april 2013. Besøkt 3. oktober 2012. 
  8. ^ a b 2009-2011 Anti-Doping Rule Violations.
  9. ^ Ackermann lost to SA rugby[død lenke]
  10. ^ Ali Adams given two-year ban from boxing for doping offence.
  11. ^ «Shooter Adams' two-year ban». Melbourne: Theage.com.au. 16. mars 2003. Arkivert fra originalen 30. juni 2012. Besøkt 24. juli 2012. 
  12. ^ «Agassi says he used crystal meth in '97». Sports.espn.go.com. 28. oktober 2009. Arkivert fra originalen 14. juli 2012. Besøkt 24. juli 2012. 
  13. ^ Jeff Jones, red. (1. januar 2005). «Nine positives in Vuelta a Guatemala». Arkivert fra originalen 8. juli 2012. Besøkt 24. juli 2012. 
  14. ^ a b c 2010 Doping Cases Report.
  15. ^ a b Russian swimmer Lovtsova suspended for 2.5 years for doping violation.
  16. ^ «Biathletes lose doping ban appeals». Sports.espn.go.com. 13. november 2009. Arkivert fra originalen 20. juli 2012. Besøkt 24. juli 2012. 
  17. ^ Russian athletes suspended for doping.
  18. ^ a b Pakistan pair fail doping tests.
  19. ^ a b c 2011 Doping Cases Report.
  20. ^ «Vasco midfielder Alberto faces doping ban». Daijiworld Media. Besøkt 19. april 2013. 
  21. ^ «Zabel admits to doping at Telekom». BBC News. 24. mai 2007. Arkivert fra originalen 22. juli 2012. Besøkt 8. mai 2010. 
  22. ^ Glick, Shav (4. januar 1992). «NHRA Suspends Alderman in Wake of His Guilty Plea». Los Angeles Times. Arkivert fra originalen 8. juli 2012.