Liste over byer i Kenya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over byer i Kenya.

Det største byområdet i Kenya er Nairobi. Området hadde 3 639 581 innbyggere 1. januar 2005. Dermed bor omkring ti prosent av landets befolkning i hovedstadsregionen.

I tabellen er byer med mer enn 30 000 innbyggere tatt med. Antallet ved folketellingene 24. august 1989 og 24. august 1999 og 2009[1] er oppgitt. Folketallet omfatter byen uten forsteder. Med unntak av Nairobi er provinsen byene ligger i oppgitt.

Byer i Kenya
Nr. By Innbyggere Tidligere provins Fylke
Folketelling 1989 Folketelling 1999 Folketelling 2009
1. Nairobi 1 324 570 2 143 254 3 133 518 Nairobi Nairobi fylke
2. Mombasa 461 753 665 018 915 101 Coast Mombasa fylke
3. Nakuru 163 927 219 366 286 411 Rift Valley Nakuru fylke
4. Kisumu 192 733 322 734 259 258 Nyanza Kisumu fylke
5. Eldoret 111 882 167 016 252 061 Rift Valley Uasin Gishu fylke
6. Ruiru 23 316 79 741 236 961 Central Kiambu fylke
7. Kikuyu 190 208 Central Kiambu fylke
8. Thika 57 603 82 665 136 576 Central Kiambu fylke
9. Mavoko 110 396 Eastern Machakos fylke
10. Garissa 31 319 50 955 110 383 North Eastern Garissa fylke
11. Ngong 8 775 20 701 104 073 Rift Valley Kajiado fylke
12. Karuri 99 739 Central Kiambu fylke
13. Naivasha 34 519 32 222 91 993 Rift Valley Nakuru fylke
14. Malindi 34 047 53 805 84 150 Coast Kilifi fylke
15. Kiambu 76 093 Central Kiambu fylke
16. Kitale 56 218 86 055 75 782 Rift Valley Trans-Nzoia fylke
17. Kakamega 58 862 73 607 69 502 Western Kakamega fylke
18. Nyeri 91 258 98 908 63 626 Central Nyeri fylke
19. Ukunda 62 529 Coast Kwale fylke
20. Kisii 44 149 59 248 61 892 Nyanza Kisii fylke
21. Limuru 61 336 Central Kiambu fylke
22. Kitengela 58 167 Rift Valley Kajiado fylke
23. Mandera 22 699 30 433 57 692 North Eastern Mandera fylke
24. Bungoma 26 805 44 196 55 867 Western Bungoma fylke
25. Migori 12 274 31 644 53 100 Nyanza Migori fylke
26. Mtwapa 48 625 Coast Kilifi fylke
27. Lodwar 48 625 Rift Valley Turkana fylke
28. Kilifi 14 145 30 394 44 257 Coast Kilifi fylke
29. Isiolo 16 824 28 854 44 154 Eastern Isiolo fylke
30. Kericho 48 511 82 126 42 029 Rift Valley Kericho fylke
31. Machakos 116 293 144 109 41 917 Eastern Machakos fylke
32. Kimilili 41 115 Western Bungoma fylke
33. Busia 20 781 30 777 40 740 Western Busia fylke
34. Juja 40 446 Central Kiambu fylke
35. Rongai 17 288 25 000 40 178 Rift Valley Nakuru fylke
36. Mumias 23 668 36 158 38 960 Western Kakamega fylke
37. Meru 94 947 126 427 38 833 Eastern Meru fylke
38. Narok 11 629 24 091 38 653 Rift Valley Narok fylke
39. Vihiga 36 398 Western Vihiga fylke
40. Embu 26 525 31 500 35 736 Eastern Embu fylke
41. Gilgil 35 293 Rift Valley Nakuru fylke
42. Molo 32 576 Rift Valley Nakuru fylke
43. Kakuma 31 962 Rift Valley Turkana fylke
44. Nyahururu 14 829 24 751 31 952 Rift Valley Laikipia fylke
45. Nanyuki 24 070 31 577 31 826 Rift Valley Laikipia fylke
46. Kehancha 30 109 Nyanza Migori fylke
47. Homa Bay 23 335 32 174 28 361 Nyanza Homa Bay fylke
48. Webuye 27 758 48 806 23 318 Western Bungoma fylke
49. Wajir 19 382 32 237 16 838 North Eastern Wajir fylke
50. Maragua 30 931 27 384 6 491 Coast Murang'a fylke

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]