Liste over byer i Argentina

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over byer i Argentina.

Alfabetisk rekkefølge etter provins[rediger | rediger kilde]

Buenos Aires[rediger | rediger kilde]

Provincia de Buenos Aires[rediger | rediger kilde]

Catamarca[rediger | rediger kilde]

Chaco[rediger | rediger kilde]

Chubut[rediger | rediger kilde]

Córdoba[rediger | rediger kilde]

Corrientes[rediger | rediger kilde]

Entre Ríos[rediger | rediger kilde]

Formosa[rediger | rediger kilde]

Jujuy[rediger | rediger kilde]

La Pampa[rediger | rediger kilde]

La Rioja[rediger | rediger kilde]

Mendoza[rediger | rediger kilde]

Misiones[rediger | rediger kilde]

Neuquén[rediger | rediger kilde]

Río Negro[rediger | rediger kilde]

Salta[rediger | rediger kilde]

San Juan[rediger | rediger kilde]

San Luis[rediger | rediger kilde]

Santa Cruz[rediger | rediger kilde]

Santa Fe[rediger | rediger kilde]

Santiago del Estero[rediger | rediger kilde]

Tierra del Fuego[rediger | rediger kilde]

Tucumán[rediger | rediger kilde]

Største byer[rediger | rediger kilde]

  1. Buenos Aires – 3 776 138 (Buenos Aires med omland 15 473 670)
  2. Córdoba – 1 613 211
  3. Rosario – 1 325 090
  4. Mendoza – 1 109 104
  5. La Plata – 957 800
  6. San Miguel de Tucumán – 903 100
  7. Mar del Plata – 710 600
  8. Salta – 556 400
  9. Santa Fe – 524 300
  10. San Juan – 512 407
  11. Resistencia – 452 800
  12. Neuquén – 400 600
  13. Santiago del Estero – 397 200
  14. Corrientes – 342 400
  15. Avellaneda – 328 980
  16. Bahia Blanca – 310 200

Liste over argentinske byer med 45 000 til 150 000 innbyggere[rediger | rediger kilde]

Liste over argentinske byer med 45 000 til 150 000 innbyggere sortert etter antall innbyggere i følge folketellingen i 2001.

  • Moreno (Buenos Aires) 149 317
  • Concordia (Entre Rios) 147 046
  • La Rioja (La Rioja) 146 418
  • Rio Cuarto (Cordoba) 144 140
  • San Fernando del Valle de Catamarca (Catamarca) 140 741
  • Comodoro Rivadavia (Chubut) 135 813
  • Isidro Casanova (Buenos Aires) 136091
  • Ituzaingo (Buenos Aires) 126 631
  • San Nicolas de los Arroyos (Buenos Aires) 125 408
  • Florencio Varela (Buenos Aires) 120 678
  • San Juan (San Juan) 112 778
  • Lomas de Zamora (Buenos Aires) 111 897
  • Temperley (Buenos Aires) 111 66
  • Mendoza (Mendoza) 110 993
  • Monte Grande (Buenos Aires) 110 241
  • Bernal (Buenos Aires) 109 914
  • San Justo (Buenos Aires) 105 274
  • Castelar (Buenos Aires) 104 019
  • San Rafael (Mendoza) 104 782
  • Rafael Castillo (Buenos Aires) 103 992
  • Trelew (Chubut) 103 305
  • Santa Rosa (La Pampa) 101 987
  • Tandil (Buenos Aires) 101 010
  • Libertad (Buenos Aires) 100 476
  • Ramos Mejia (Buenos Aires) 98 547
  • Villa Mercedes (San Luis) 97 000
  • La Banda (Santiago del Estero) 95 142
  • Trujui (Buenos Aires) 94 608
  • Moron (Buenos Aires) 92 725
  • Virrey del Pino (Buenos Aires) 90 382
  • Caseros (Buenos Aires) 90 313
  • San Carlos de Bariloche (Rio Negro) 90 000
  • Maipú (Mendoza) 89 433
  • Zarate (Buenos Aires) 86 686
  • Burzaco (Buenos Aires) 86 113
  • Pergamino (Buenos Aires) 85 487
  • Grand Bourg (Buenos Aires) 85 159
  • Monte Chingolo (Buenos Aires) 85 060
  • Olavarria (Buenos Aires) 83 738
  • Rawson (San Juan) 83 605
  • Rafaela (Santa Fe) 82 530
  • Junin (Buenos Aires) 82 427
  • Remedios de Escalada (Buenos Aires) 81 465
  • La Tablada (Buenos Aires) 80 389
  • Rio Gallegos (Santa Cruz) 79 072
  • Campana (Buenos Aires) 77 838
  • Presidencia Roque Saenz Peña (Chaco) 76 377
  • Rivadavia (San Juan) 75 950
  • Florida (Buenos Aires) 75 891
  • Villa Madero (Buenos Aires) 75 582
  • Olivos (Buenos Aires) 75 527
  • Gualeguaychu (Entre Rios) 74 681
  • Villa Gobernador Galvez (Santa Fe) 74 658
  • Villa Luzuriaga (Buenos Aires) 73 952
  • Boulogne Sur Mer (Buenos Aires) 73 496
  • Chimbas (San Juan) 73 210
  • Ciudadela (Buenos Aires) 73 155
  • Luján de Cuyo (Mendoza) 73 058
  • Ezpeleta (Buenos Aires) 72 557
  • Villa Maria (Cordoba) 72 162
  • General Roca (Rio Negro) 69 602
  • San Fernando (Buenos Aires) 69 110
  • Ciudad Evita (Buenos Aires) 68 650
  • Venado Tuerto (Santa Fe) 68 508
  • Bella Vista (Buenos Aires) 67 936
  • Lujan (Buenos Aires) 67 266
  • San Ramon de la Nueva Oran (Salta) 66 579
  • Cipolletti (Rio Negro) 66 472
  • Goya (Corrientes) 66 462
  • Reconquista (Santa Fe) 66 187
  • Wilde (Buenos Aires) 65 881
  • Martinez (Buenos Aires) 65 859
  • Necochea (Buenos Aires) 65 459
  • Don Torcuato (Buenos Aires) 64 867
  • Banda del Río Salí (Tucuman) 64 591
  • Concepcion del Uruguay (Entre Rios) 64 538
  • General Rodriguez (Buenos Aires) 63 317
  • Villa Tesei (Buenos Aires) 63 164
  • Ciudad Jardin El Libertador (Buenos Aires) 61 780
  • Villa Carlos Paz (Cordoba) 60 900
  • Sarandi (Buenos Aires) 60 725
  • Villa Elvira (Buenos Aires) 59 476
  • Villa Dominico (Buenos Aires) 58 824
  • Beccar (Buenos Aires) 58 811
  • San Francisco (Cordoba) 58 588
  • Glew (Buenos Aires) 57 878
  • Puerto Madryn (Chubut) 57 791
  • Punta Alta (Buenos Aires) 57 296
  • El Palomar (Buenos Aires) 57 146
  • Rafael Calzada (Buenos Aires) 56 419
  • Tartagal (Salta) 55 508
  • San Pedro de Jujuy (Jujuy) 55 084
  • Belen de Escobar (Buenos Aires) 55 054
  • Los Hornos (Buenos Aires) 54 406
  • Mariano Acosta (Buenos Aires) 54 081
  • San Francisco Solano (Buenos Aires) 53 363
  • Los Polvorines (Buenos Aires) 53 354
  • Azul (Buenos Aires) 53 054
  • Chivilcoy (Buenos Aires) 52 938
  • Lomas del Mirador (Buenos Aires) 52 971
  • Rio Grande (Tierra del Fuego) 52 786
  • Guernica (Buenos Aires) 52 529
  • General Pico (La Pampa) 52 414
  • Mercedes (Buenos Aires) 51 967
  • Bosques (Buenos Aires) 51 663
  • Obera (Misiones) 51 681
  • Barranqueras (Chaco) 50 738
  • Yerba Buena/Marcos Paz (Tucuman) 50 057
  • Villa Centenario (Buenos Aires) 49 737
  • San Martin (Mendoza) 49 491
  • Gobernador Julio A Costa (Buenos Aires) 49 291
  • William Morris (Buenos Aires) 48 916
  • El Jagüel (Buenos Aires) 48 781
  • Villa Mariano Moreno/El Colmenar (Tucuman) 48 655
  • Eldorado (Misiones) 47 794
  • Longchamps (Buenos Aires) 47 622
  • Clorinda (Formosa) 46 884
  • Viedma (Rio Negro) 46 767
  • Concepcion (Tucuman) 46 194
  • Tres Arroyos (Buenos Aires) 45 986
  • Ushuaia (Tierra del Fuego) 45 205
  • San Isidro (Buenos Aires) 45 190
  • Palpala (Jujuy) 45 077

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]