Liste over World Heavyweight Champions (WWE)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Triple H holdt World Heavyweight Championship-beltet fem ganger; en nåværende rekord.
Batista er regjerende mester, og har holdt tittelen tre ganger.
Rey Mysterio er den minste fribryteren som har holdt World Heavyweight Championship, med en høyde på 165 cm.
The Great Khali er den største fribryteren som har holdt tittelen, med en høyde på 221 cm.

Følgende er en kronologisk liste over fribrytere som har vært World Heavyweight Champion, sortert etter artistnavn. World Heavyweight Championship er en wrestlingtittel, og er foreløpig den mest prestisjefylte tittelen i World Wrestling Entertainments SmackDown!-merke. Tittelen ble opprinnelig skapt i 2002 av tidligere RAW general manager Eric Bischoff da SmackDown! fikk eneretten til den originale tittelen, WWE Championship.[1] Den ble senere flyttet til SmackDown! da WWE Champion John Cena og World Heavyweight Champion Batista byttet merker som en del av «Draft Lottery» i 2005.[1]

Ifølge WWE sin nettside er World Heavyweight Championship en ny tittel og ikke den samme tittelen som WCW eller NWA World Heavyweight Championship før den. Tittelen har heller ikke arvet historien til de to beltene, selv om den har et liknende design.[2] Det har imidlertid blitt kjent at det er en etterfølger til begge titlene.[3]

Totalt har det vært tolv anerkjente mestere, som offisielt har regjert 18 ganger til sammen.

Tittelhistorie[rediger | rediger kilde]

Fribryter: Ganger: Dato: Sted: Noter:
Triple H 1 2. september 2002 Milwaukee, WI Tildelt tittelen av Eric BischoffRAW. Slo Kane 20. oktober 2002 i Little Rock, AR og inkorporerte Intercontinental Championship i tittelen.[1][4]
Shawn Michaels 1 17. november 2002 New York, NY Dette var den aller første Elimination Chamber-kampen på Survivor Series, som også involverte Rob Van Dam, Booker T, Chris Jericho og Kane.[5]
Triple H 2 15. desember 2002 Sunrise, FL Dette var en Three Stages of Hell-kamp at Armageddon, som bestod av en street fight, en steel cage-kamp og en stigekamp; Triple H vant den første og tredje kampen.[6]
Goldberg 1 21. september 2003 Hershey, PA Vant tittelen på Unforgiven.[7]
Triple H 3 14. desember 2003 Orlando, FL Dette var en triple threat-kamp på Armageddon, som også involverte Kane.[8]
Chris Benoit 1 14. mars 2004 New York, NY Dette var en triple threat-kamp på WrestleMania XX, som også involverte Shawn Michaels.[9]
Randy Orton 1 15. august 2004 Toronto, ON Vant tittelen på SummerSlam.[10]
Triple H 4 12. september 2004 Portland, OR Vant tittelen på Unforgiven.[11]
Opphevet 6. desember 2004 Charlotte, NC Tittelen opphevet på RAW da en Triple Threat-kamp mellom Triple H, Chris Benoit og Edge uken før i Baltimore, MD endte i en dobbelseier, ettersom Edge pinnet Benoit mens Benoit samtidig fikk Edge til å gi seg.[1][12]
Triple H 5 9. januar 2005 San Juan, PR Dette var en Elimination Chamber-kamp på New Year's Revolution, som også involverte Batista, Chris Jericho, Edge, Chris Benoit og Randy Orton.[12]
Batista 1 3. april 2005 Los Angeles, CA Vant tittelen på WrestleMania 21.[13] Tittelen ble enerettet SmackDown! som merkets verdenstittel 28. juni 2005 etter Batista ble flyttet fra RAW til SmackDown!.[1]
Opphevet 10. januar 2006 Philadelphia, PA Tittelen opphevet 13. januar på en episode av SmackDown! ettersom Batista fikk en skade i en house show-kamp mot Mark Henry.[14]
Kurt Angle 1 10. januar 2006 Philadelphia, PA Vant en 20-manns battle royal på en utgave av SmackDown! 13. januar.[14]
Rey Mysterio 1 2. april 2006 Chicago, IL Dette var en triple threat-kamp på WrestleMania 22, som også involverte Randy Orton.[15]
King Booker 1 23. juli 2006 Indianapolis, IN Vant tittelen på The Great American Bash.[16]
Batista 2 26. november 2006 Philadelphia, PA Vant tittelen på Survivor Series.[17]
Undertaker 1 1. april 2007 Detroit, MI Vant tittelen på WrestleMania 23.[18]
Edge 1 8. mai 2007 Pittsburgh, PA Innkasserte «Money in the Bank»-kontrakten etter en uavgjort steel cage-kamp mellom Undertaker og Batista 11. maiSmackDown!.[19]
Opphevet 17. juli 2007 Laredo, TX Tittelen opphevet 20. juliSmackDown!, ettersom Edge måtte gi den fra seg på grunn av en skade i store brystmuskel.[20]
The Great Khali 1 17. juli 2007 Laredo, TX Vant en 20-manns battle royal på en utgave av SmackDown! 20. juli.[20]
Batista 3 16. september 2007 Memphis, TN Vant en triple threat-kamp på Unforgiven mot Rey Mysterio og The Great Khali.[21]
Edge 2 16. desember 2007 Pittsburg, PA Vant en triple threat-kamp på Armageddon mot Batista og The Undertaker.[22]
The Undertaker 3 30. mars 2008 Orlando, FL Vant en triple threat-kamp på Unforgiven mot Rey Mysterio og The Great Khali.[23]
Ledig 29. april 2008 Atlantic City, NJ Vickie Guerrero tok beltet fra Undertaker, fordi hun mente at Undertakers submission Gogoplate, var for farlig for de andre i SmackDown!.[24]
Edge 3 1. juni 2008 San Diego, CA Vant en over The Undertaker i en Bord, Stiger og Stoler match på One Night Stand.[22]
CM Punk 1 30. juni 2008 Memphis, TN Brukte kofferten han vant under WrestleMania 24 på Monday Night RAW.[25]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e «World Heavyweight Championship-historie». Wrestling-Titles.com. Besøkt 23. mars 2007. 
  2. ^ «World Heavyweight Championship-tittelhistorie». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  3. ^ «WCW World Heavyweight Championship-historie». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  4. ^ «Triple Hs første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  5. ^ «Shawn Michaels' første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  6. ^ «Triple Hs andre periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  7. ^ «Goldbergs første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  8. ^ «Triple Hs tredje periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  9. ^ «Chris Benoits første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  10. ^ «Randy Ortons første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  11. ^ «Triple Hs fjerde periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  12. ^ a b «Triple Hs femte periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  13. ^ «Batistas første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  14. ^ a b «Kurt Angles første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  15. ^ «Rey Mysterios første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  16. ^ «King Bookers første periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  17. ^ «Batistas andre periode som mester». WWE.com. Besøkt 22. mars 2007. 
  18. ^ «Undertakers første periode som mester». WWE.com. Besøkt 1. april 2007. 
  19. ^ «Edges første periode som mester». WWE.com. Besøkt 9. mai 2007. 
  20. ^ a b «The Great Khalis første periode som mester». WWE.com. Besøkt 17. juli 2007. 
  21. ^ «Batista vinner tilbake tittelen». WWE.com. Besøkt 17. september 2007. 
  22. ^ a b «Edge vinner tilbake tittelen». WWE.com. Besøkt 17. september 2007. 
  23. ^ «Undertaker vinner tilbake tittelen». WWE.com. Besøkt 17. september 2007. 
  24. ^ «Vacanted vinner tilbake tittelen». WWE.com. Besøkt 17. september 2007. 
  25. ^ «CM Punk vinner tilbake tittelen». WWE.com. Besøkt 17. september 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]