Liste over Wikipediaer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Skjermbilde av Wikipedias portal (www.wikipedia.org) som viser de forskjellige språkutgavene sortert etter antall artikler.

Liste[rediger | rediger kilde]

Dette er en liste over de mange forskjellige språkutgavene av Wikipedia: (informasjon er ikke oppdatert)

Navn Opprettelsesdato Kode[1] Trafikk[2] Artikler Brukere Admin A[3] B[4]
Afrikaans 2001-11-1616. november 2001 af
Albansk 2003-10-1212. oktober 2003 sq
Alemannisk  ? als
Arabisk September 2001 ar 0,7 3&505&171276&171 276 3&505&423425&423 425 23
Armensk  ? hy
Aserbajdsjansk  ? az
Assamesisk Juni 2002 as
Asturiansk  ? ast
Baskisk 2003-11-077. november 2003 eu
Bengali  ? bn
Bishnupriya Manipuri November 2006 bpy
Bosnisk  ? bs
Bretonsk  ? br
Bulgarsk 2003-12-066. desember 2003 bg 0,1 3&504&69349&69 349 3&504&40571&40 571 20
Cebuano  ? ceb
Cherokesisk  ? chr
Dansk 2002-02-011. februar 2002 da 0,1 3&505&162106&162 106 3&504&65552&65 552 36
Engelsk 2001-01-1515. januar 2001 en 54,0 3&506&3895942&3 895 942 3&506&9199313&9 199 313 1628
Esperanto 2001-11-066. november 2001 eo 3&505&161517&161 517 3&504&15704&15 704 14
Estisk 2002-07-2424. juli 2002 et 3&504&60895&60 895 3&504&15036&15 036 30
Finsk 2002 fi 0,2 3&505&197029&197 029 3&505&107041&107 041 46
Fransk 2001-03-2323. mars 2001 fr 3,5 3&505&778530&778 530 3&505&564992&564 992 180
Galisisk 2003-03-088. mars 2003 gl
Georgisk  ? ka
Gresk 2002-12-011. desember 2002 el 0,1 3&504&40685&40 685 3&504&35395&35 395 17
Guaraní  ? gn
Haitisk  ? ht 3&504&51232&51 232 3&503&2496&2 496 2
Hebraisk 2003-07-088. juli 2003 he 0,2 3&504&89385&89 385 3&504&77243&77 243 56
Hindi  ? hi
Hviterussisk 2004-08-1212. august 2004 be
Ido  ? io
Ilokano 2. oktober 2005 ilo
Indonesisk 7. november 2003 id 0,4 3&505&100985&100 985 3&504&93661&93 661 14
Inuittisk  ? iu
Irsk Januar 2004 ga
Islandsk 2003-12-055. desember 2003 is 3&504&24302&24 302 3&503&7529&7 529 22
Italiensk Januar 2002 it 2,9 3&505&549792&549 792 3&505&365615&365 615 92
Japansk Mai 2001 ja 10,3 3&505&570875&570 875 3&505&293051&293 051 66
Javanesisk  ? jv
Jiddisch  ? yi
Kantonesisk 2006-03-2525. mars 2006 zh-yue
Kapampangansk  ? pam
Kasakhisk 3. juni 2002 kk
Kasjubisk  ? csb
Katalansk 2001-03-1616. mars 2001 ca 0,1 3&505&165404&165 404 3&504&29764&29 764 18
Khmer 2005-01-1515. januar 2005 km
Kinesisk Oktober 2002 zh 1,1 3&505&238995&238 995 3&505&596723&596 723 91
Kirgisisk  ? ky
Koreansk  ? ko 0,1 3&504&92364&92 364 3&504&62715&62 715 23
Kroatisk 2003-02-1616. februar 2003 hr 0,1 3&504&55982&55 982 3&504&27933&27 933 20
Kurdisk  ? ku
Latinsk  ? la
Latvisk  ? lv
Limburgisk Desember 2004 li
Litauisk  ? lt 0,1 3&504&83432&83 432 3&504&20544&20 544 21
Luxembourgsk  ? lb
Malayisk  ? ms
Maorisk  ? mi
Mongolsk Februar 2004 mn
Nahuatl  ? nah
Napolitansk  ? nap
Nederlandsk 2001-06-1919. juni 2001 nl 0,7 3&505&525195&525 195 3&505&223831&223 831 88
Nordsamisk  ? se
Norsk 2001-11-2626. november 2001 no, nn
Pangasinansk  ? pag
Persisk  ? fa 0,6 3&504&57336&57 336 3&505&121305&121 305 8
Polsk 2001-09-2626. september 2001 pl 1,5 3&505&587870&587 870 3&505&259390&259 390 153
Portugisisk Juni 2001 pt 1,5 3&505&466155&466 155 3&505&519736&519 736 70
Quechua  ? qu
Rumensk  ? ro 0,1 3&505&122247&122 247 3&504&88453&88 453 24
Russisk 2001-05-2020. mai 2001 ru 3,5 3&505&369244&369 244 3&505&243024&243 024 71
Serbisk 2003-02-1616. februar 2003 sr 0,1 3&504&72299&72 299 3&504&33746&33 746 26
Serbokroatisk  ? sh
Siciliansk 7. oktober 2004 scn
Simple English  ? simple 3&504&56606&56 606 3&504&52794&52 794 34
Siswati 27. januar 2004 ss
Skotsk 23. juni 2005 sco
Skotsk-gælisk  ? gd
Slovakisk  ? sk 0,0 3&505&106131&106 131 3&504&25693&25 693 9
Slovensk 8. mars 2002 sl 3&504&73601&73 601 3&504&36783&36 783 31
Spansk 2001-05-01mai 2001 es 5,7 3&505&453949&453 949 3&506&1003789&1 003 789 134
Svensk 2001-05-033. mai 2001 sv 0,5 3&505&309607&309 607 3&505&105538&105 538 99
Tadsjikisk  ? tg
Tagalog Desember 2003 tl
Tamilsk  ? ta
Telugu  ? te
Thai  ? th 0,3
Tok Pisin  ? tpi
Tsjekkisk Mai 2002 cs 0,3 3&505&122137&122 137 3&504&64941&64 941 19
Tyrkisk  ? tr 0,5 3&505&125896&125 896 3&505&210151&210 151 22
Tysk 2001-03-1616. mars 2001 de 8,1 3&505&879786&879 786 3&505&721100&721 100 318
Uigurisk  ? ug
Ukrainsk Januar 2004 uk 0,0 3&505&311405&311 405 3&504&30158&30 158 17
Ungarsk 5. september 2001 hu 0,1 3&505&121252&121 252 3&504&89018&89 018 34
Urdu  ? ur
Usbekisk  ? uz
Vietnamesisk  ? vi 0,1 3&504&76917&76 917 3&505&105862&105 862 19
Volapük  ? vo 3&505&118763&118 763 3&503&4048&4 048 5
Walisisk  ? cy
Waray-Waray  ? war
Zamboangueño 2. oktober 2006 cbk-zam

Sammenligningsdiagrammer[rediger | rediger kilde]

Ved artikkelantall[rediger | rediger kilde]

Per august 2007 så hadde den engelske utgaven fire ganger så mange artikler som nummer to (tysk) og tre (fransk)
Ikke-engelske størstes Wikipediaer ved artikkelantall (fra tysk til svensk, august 2007)

Ved brukerkontoantall[rediger | rediger kilde]

Per august 2007 hadde den engelske utgaven ca. ti ganger flere brukere en nummer to (spansk) og tre (tysk)
Ikke-engelske største Wikipediaer etter brukerkontoantall (fra spansk til nederlandsk, august 2007)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ brukt i subdomenenavnet
  2. ^ Trafikkprosent ifølge alexa.com
  3. ^ Redigeringer / artikkel
  4. ^ Brukere / artikler

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.