Liste over Victorias guvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Guvernøren av Victorias flagg.

Guvernøren av Victoria er monarken av Australias representant i delstaten Victoria. Guvernøren utfører de samme oppgavene på delstatsnivå som Australias generalguvernør utfører på nasjonalt nivå. Guvernørens offisielle residens og kontor er Government House i Melbourne.

Den nåværende guvernøren er den tidligere dommeren Alex Chernov.

Liste over Victorias guvernører[rediger | rediger kilde]

Viseguvernører[rediger | rediger kilde]

Før Victoria fikk selvstyre i 1855 utnevnte generalguvernøren av New South Wales viseguvernører (Lieutenant-Governor) til Victoria. Embetet generalguvernør av New South Wales ble gjort om til guvernør i 1861.

Nr. Viseguvernør Fra Til
1 Charles La Trobe 1851 1854
2 Charles Hotham 1854 1855

Guvernører[rediger | rediger kilde]

Nr. Guvernør Fra Til
1 Charles Hotham 22. mai 1855 31. desember 1855
2 Henry Barkly 26. desember 1856 10. september 1863
3 Charles Henry Darling 11. september 1863 7. mai 1866
4 John Manners-Sutton, 3. vicomte av Canterbury 15. august 1866 2. mars 1873
5 George Ferguson Bowen 30. juli 1873 22. februar 1879
6 George Phipps, 2. marki av Normanby 29. april 1879 18. april 1884
7 Henry Loch 15. juli 1884 15. november 1889
8 John Hope, 1. maki av Linlithgow 28. november 1889 12. juli 1895
9 Thomas Brassey, 1. jarl av Brassey 25. oktober 1895 31. mars 1900
10 George Clarke 10. desember 1901 24. november 1903
11 Reginald Talbot 25. april 1904 6. juli 1908
12 Thomas Gibson-Carmichael, 1. baron Carmichael 27. juli 1908 19. mai 1911
13 John Fuller, 1 baronet 24. mai 1911 24. november 1913
14 Arthur Stanley, 5. baron Sheffield 23. februar 1914 30. januar 1920
15 George Edward John Mowbray Rous, 3. jarl av Stradbroke 24. februar 1921 7. april 1926
16 Arthur Herbert Tennyson Somers Cocks, 6. baron Somers 28. juni 1926 23. juni 1931
17 William Charles Arcedeckne Vanneck, 5. baron Huntingfield 14. mai 1934 4. april 1939
18 Winston Dugan 17. juli 1939 20. februar 1949
19 Dallas Brooks 18. oktober 1949 7. mai 1963
20 Rohan Delacombe 8. mai 1963 31. mai 1974
21 Henry Winneke 1. juni 1974 28. februar 1982
22 Brian Murray 1. mars 1982 3. oktober 1985
23 Davis McCaughey 18. februar 1986 22. april 1992
24 Richard McGarvie 23. april 1992 23. april 1997
25 James Gobbo 24. april 1997 31. desember 2000
26 John Landy 1. januar 2001 7. april 2006
27 David de Kretser 7. april 2006 7. april 2011
28 Alex Chernov 8. april 2011 Sittende

Se også[rediger | rediger kilde]