Liste over USAFs aktive fly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
A-10 Thunderbolt II
B-2 Spirit
MC-12W Liberty
AC-130H Spectre
E-8 JSTARS
T-38 Talon
CV-22
MQ-1 Predator
MQ-9 Reaper

Liste over USAFs aktive fly omfatter luftfartøyer i bruk i United States Air Force (inkludert Air National Guard og Air Force Reserves) per 2011.

Materiell Navn/Varianter Rolle(r) Antall (ca.) Introdusert Diverse
A-10A/C A-10 Thunderbolt II
OA-10
Angrep
340+
B-1B Lancer Bombefly 60+
B-2A Spirit Bombefly 20
B-52H Stratofortress Bombefly 70+
C-5A/B/C/M Galaxy Transport 90+
C-12 C-12 Huron
MC-12W Liberty
Transport
Spesialoppdrag
20+
35+
C-17 Globemaster II Transport 210+
C-20B/C/E/H Transport 10+
C-21 Transport 50+
VC-25 VIP-transport 2 «Air Force One»
C-26 RC-26 Rekon 10+
C-27J Spartan Transport 10+ Levering pågår
C-32 Transport 6
C-37A/B VIP-transport 10+
C-38 Courier Transport 2
C-40 Transport 10+
C-130E/H C-130E / H Hercules
AC-130H Spectre / U Spooky
EC-130H Compass Call
HC-130P / N King
LC-130H
MC-130E / H Combat Talon I / II
MC-130P Combat Shadow
MC-130W Combat Spear
NC-130H
TC-130H
WC-130E / H / W
Transport
Angrep
Elektronisk krigføring
Søk og redning/Tanking

Spesialoppdrag
Lufttanking



Værobservasjon
17 / 268
8 / 17
14
23 / 10
10
12 / 20
27
12
1
1
8
C-130J C-130J Super Hercules
EC-130J Commando Solo
HC-130J
MC-130J
WC-130J
Transport
Elektronisk krigføring
Søk og redning
Lufttanking
Værobservasjon
80+
3
2
4
10
C-135 KC-135R / T
NC-135W
OC-135B Open Skies
RC-135S / U Combat Sent
RC-135V / W Rivet Joint
TC-135S / W
WC-135W Constant Phoenix
Lufttanking
Forskning
Rekon
Elektronisk overvåking

Trening
Værobservasjon
360 / 54
1
2
3 / 2
8 / 9
1 / 2
2
E-3B/C E-3B / C Sentry Elektronisk krigføring 30+
E-4B Elektronisk krigføring 4
E-8C E-8C Elektronisk krigføring 17
E-9 Widget Overvåkning 2
E-11A 3 2011 (Battlefield Airborne Communication Node (BACN))[1][2]
F-15 F-15 C Eagle
F-15 D
Taktisk jagerfly
Trening
210+
30+
F-15E Strike Eagle Jagerbomber 220+
F-16 F-16C Fighting Falcon
F-16D
Flerrolle
Trening
850+
160+
F-22 Raptor 170+
F-35 Lightning II Multirolle 11
UH-1H/N UH-1H / N
TH-1H

Trening
3 / 60+
20
HH/MH-60G/L HH-60G
MH-60G Pave Hawk
Søk og redning
Spesialoppdrag
90+
KC-10 Extender Lufttanking 50+
T-1A Jayhawk Treningsfly 170+
T-6A Texan II Treningsfly 450
T/AT-38 T-38A / C Talon
(A)T-38B
Treningsfly 50 / 470+
6
T-53 Treningsfly 25 2011 Cirrus 20, innkjøpt for USAF Academy til elementæropplæring av kadetter. Erstatning for T-52, som ble leaset.[3]
U-2S U-2S
TU-2S
Etterretning
Trening
25+
5
CV-22B Osprey 10+
Droner
RQ-1/MQ-1 Predator 170+
RQ-4B Global Hawk 20+
MQ-9 Reaper 70+
Glidefly
TG-16 2011 [4]


Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aviation News, september 2011
  2. ^ AFM, september 2011 (tidl. leaset, nå innkjøpt)
  3. ^ AFM, september 2011
  4. ^ Air Forces Monthly, oktober 2011