Figurer i The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette er en liste over The Legend of Zelda: Ocarina of Time-rollefigurer.

Hovedfigurer[rediger | rediger kilde]

Link[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Link (The Legend of Zelda)

I Ocarina of Time er Link, også kjent som «Hero of Time» (Tidens helt), en Hylian som er oppdratt som en Kokiri i Kokiri Forest.[1] Han har evnen til å reise gjennom tid, og dermed til og fra sin voksen- og barnekropp, gjennom kraften til Master Sword. Han er fortsatt kledd i den klassiske standardgrønne (eller «Kokiri») tunikaen og hatten som viste seg i tidligere spill, og har et velkjent mangfold av våpen som igjen er brukt i senere eventyr. Dette er den samme Link som opptrer i Majora's Mask. Han er også venstrehendt.[2]

Prinsesse Zelda[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Prinsesse Zelda

Prinsesse Zelda er Hylian-prinsessen av Hyrule.[3] Hun har magiske krefter, og hun så ødeleggelsen av Hyrule i en drøm. Hun flyktet fra slottet sitt med sin vokter, Impa, for å unnslippe Ganondorf og gir Ocarina of Time til Link. Hun kler seg ut som Sheik og gjemmer seg, men viser seg av og til for å hjelpe Link i hans søken. Hun avslører den virkelige identiteten sin senere i spillet, som fører til at Ganondorf kidnapper henne. Link kjemper mot Ganondorf for å redde henne. Hun er meget dyktig til å bruke pil og bue.[4]

Ganondorf[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Ganon

Ganondorf er hovedskurken i Ocarina of Time.[5] Hans mål i livet er å lokalisere og gjenvinne Triforce fra Sacred Realm i Temple of Time. Slik kan han overta Hyrule og regjere med jernhånd. Link, Prinsesse Zelda og Navi planlegger å stoppe ham og lover at han aldri skal få legge sine hender på de hellige trianglene. Etter sin syv år lange hvile bekjemper Link fem viktige templer og vekker seks vismenn. Han møter endelig Prinsesse Zelda, nå 17 år gammel, og han står til slutt ansikt til ansikt med Ganondorf på toppen av Ganons slott for et siste oppgjør. Litt ut i kampen forvandles Ganondorf til et monster kalt Ganon. Bevæpnet med Master Sword og ledet av Prinsesse Zelda, Navi og de seks vismennene (Rauru, Saria, Darunia, Prinsesse Ruto, Impa og Nabooru) forviser Link Ganondorf til Sacred Realm. Ganondorf ble avsatt fra tronen, men han holdt fortsatt Triforce of Power. Han kunngjorde at Zelda og Links etterkommere ville lide en dag når seglet på hans fangenskap ble brutt. Dette så ut til å lede opp til hendelsene i A Link to the Past.[6]

Navi[rediger | rediger kilde]

Navi (sannsynligvis fra navigator/navigasjon) er en fekompanjong som er befalt av Great Deku Tree i Kokiri Forest til å hjelpe Link i hans søken.[7] Hun er en av de fire hovedrollefigurene i spillet. Alle Kokirier har fekompanjonger, men siden Link egentlig er en Hylian, mottok han ikke en før Navi ble med ham ved begynnelsen av hendelsene i Ocarina of Time. Fra et gameplay-perspektiv fungerer Navi hovedsakelig som en programvareagent som peker ut signaler i miljøet og hjelper spilleren å lære kontrollene samt få spillhistorien til å gå framover. Navi gir som oftest rådene sine ved at spilleren bruker Z-sikting på en fiende og deretter trykker C-oppoverknappen.

Etter Link er sent tilbake til sin egen tid, flyr Navi vekk. Når Navi forsvinner etter Ocarina of Time, går Link ut for å lete etter henne (som er hintet i begynnelsen av Majora's Mask ved et lydsignal).

Andre figurer[rediger | rediger kilde]

Saria[rediger | rediger kilde]

Saria er en pen, talentfull og beundrende Kokiri-jente som ble venn med Link mens han vokste opp i Kokiri Forest.[8] Som alle Kokirier er hun ikke i stand til å forlate skogens grenser. Hun gir Link «Fairy Ocarina» når han drar til Hyrule Castle, og lærer ham også senere Saria's Song, som via magiske krefter gjør at Link kan kommunisere med henne over lange avstander. Når Link returnerer som voksen, kontakter han Saria via ocarinaet. Hun forklarer at skogens ånder kalte etter henne fra Forest Temple. Da hun gikk for å undersøke, ble hun fengslet av onde ånder og monstre. Link redder henne ved å beseire de fire Poe Sisters og Phantom Ganon. Saria blir vekket opp som Forest Sage og overrekker Link «Forest Medallion».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Miyamoto Talks About The Origin Of Link». My Nintendo News. 4. november 2012. Besøkt 23. mai 2016. 
  2. ^ Casamassina, By Matt. «Miyamoto Talks Righty Link». IGN. Besøkt 23. mai 2016. 
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 23. mai 2016. 
  4. ^ «ニンドリドットコム〜青沼英二さんロングインタビュー〜». 9. mars 2007. Arkivert fra originalen 9. mars 2007. Besøkt 23. mai 2016. 
  5. ^ «Ganondorf: Taking a closer look at the history of the fated king». VentureBeat. Besøkt 23. mai 2016. 
  6. ^ «Character Column: The Legend of Zelda’s Ganondorf is a villain with both menace and nuance - Nintendo Inquirer». Nintendo Inquirer (engelsk). 20. mai 2016. Arkivert fra originalen 23. mai 2016. Besøkt 23. mai 2016. 
  7. ^ «A Boy And His Fairy: How Link Lost More Than A Friend In Ocarina Of Time». www.zeldainformer.com. Arkivert fra originalen 3. juli 2015. Besøkt 23. mai 2016. 
  8. ^ «Saria». Zeldapedia. Besøkt 23. mai 2016. 
Figurer i The Legend of Zelda-serien
LinkPrinsesse ZeldaGanonMidna

Etter spill
Ocarina of TimeTwilight Princess