Liste over Tasmanias guvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Guvernøren av Tasmanias flagg.
Guvernøren av Tasmanias flagg mellom 1876–1977

Guvernøren av Tasmania er monarken av Australias representant i delstaten Tasmania. Guvernøren utfører de samme oppgavene på delstatsnivå som Australias generalguvernør utfører på nasjonalt nivå. Guvernørens offisielle residens og kontor er Government House i Hobart.

Den første australskfødte guvernøren var Stanley Burbury (utnevnt i 1973).

Den nåværende guvernøren er Henry Fox Young.

Viseguvernører[rediger | rediger kilde]

Mellom 1804 og 1813 var Van Diemen's Land delt langs den 42. breddegrad og styrt uavhengig av hverandre.

Viseguvernører i sør[rediger | rediger kilde]

Nr. Viseguvernør Fra Til
1 David Collins 1804 1810
2 Edward Lord Mars 1810 Juli 1810
3 J. Murray 1810 1812

Viseguvernører i nord[rediger | rediger kilde]

Nr. Viseguvernør Fra Til
1 William Paterson 1804 1808
2 John Brabyn 1808 1810
3 G.A. Gordon 1810 1812
4 J. Ritchie 1812 1812

Viseguvernører i Van Diemen's Land[rediger | rediger kilde]

Kolonien byttet navn til Tasmania i 1856.

Nr. Viseguvernør Fra Til
1 Thomas Davey 4. februar 1813 9. mars 1817
2 William Sorell 9. mars 1817 14. mai 1824
3 George Arthur 14. mai 1824 29. oktober 1836
4 John Franklin 5. januar 1837 21. august 1843
5 John Eardley-Wilmot, 1. baronet 21. august 1843 13. oktober 1846
6 William Denison 25. januar 1847 8. januar 1855

Guvernører[rediger | rediger kilde]

Nr. Guvernør Fra Til
1 Henry Young 8. januar 1855 10. desember 1861
2 Thomas Gore Browne 11. desember 1862 30. desember 1868
3 Charles Du Cane 15. januar 1869 30. november 1874
4 Frederick Weld 13. januar 1875 5. april 1880
5 George Strahan 7. desember 1881 28. oktober 1886
6 Robert George Crookshank Hamilton 11. mars 1887 30. november 1892
7 Jenico Preston, 14. vicomte av Gormanston 8. august 1893 14. august 1900
8 Arthur Havelock 8. november 1901 16. april 1904
9 Gerald Strickland 28. oktober 1904 20. mai 1909
10 Harry Barron 16. september 1909 3. mars 1913
11 William Ellison-Macartney 4. juni 1913 31. mars 1917
12 Francis Newdegate 30. mars 1917 22. februar 1920
13 William L. Allardyce 16. april 1920 27. januar 1922
14 James O'Grady 23. desember 1924 23. desember 1930
15 Ernest Clark 4. august 1933 4. august 1945
16 Hugh Binney 24. desember 1945 8. mai 1951
17 Sir Ronald Cross, 1. baronet 22. august 1951 4. juni 1958
18 Thomas Corbett, 2. baron Rowallan 21. oktober 1959 25. mars 1963
19 Charles Gairdner 24. september 1963 11. juli 1968
20 Edric Bastyan 2. desember 1968 30. november 1973
21 Stanley Burbury 5. desember 1973 16. mars 1982
22 James Plimsoll 1. oktober 1982 8. mai 1987
23 Phillip Bennett 19. oktober 1987 2. oktober 1995
24 Guy Green 2. oktober 1995 3. oktober 2003
25 Richard Butler 3. oktober 2003 9. august 2004
26 William Cox 15. desember 2004 2. april 2008
27 Peter Underwood 2. april 2008 Sittende

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]