Liste over Simpsons-publikasjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over Simpsons-publikasjoner.

Bøker[rediger | rediger kilde]

  • Bart Simpson's Guide to Life
  • The Simpsons Guide to Springfield
  • The Simpsons Uncensored Family Album

«Complete Guides»

  • The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family (episode guide for the shorts og seasons 1–8) ISBN 0-06-095252-0
  • The Simpsons Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued (episode guide for seasons 9 og 10) ISBN 0-06-098763-4
  • The Simpsons Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Still Continued (episode guide for seasons 11 og 12) ISBN 0-06-050592-3
  • The Simpsons One Step Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued Yet Again (episode guide for seasons 13 og 14) ISBN 0-06-081754-2

«Library of Wisdom»

  • The Homer Book
  • The Bart Book
  • The Ralph Wiggum Book
  • Comic Book Guy's Book Of Pop Culture
  • The Lisa Book
  • The Krusty Book

Uoffisielle bøker:
Dette er bøker utgitt om Simpsons, ikke av.

  • The Gospel According to The Simpsons: The Spiritual Life of the World's Most Animated Family
  • The Gospel According to the Simpsons: Leaders Guide for Group Study
  • Planet Simpson
  • The Simpsons og Philosophy: The D'oh! of Homer

Akademiske[rediger | rediger kilde]

Simpsons har vært tema for mange akademiske bøker:

  • «The Stuff You mai Have Missed: Kunst und Film bei den Simpsons» av Henry Keazor, i: Kunsthistorische Arbeitsblätter, 8. juni, 2003 (ISSN 1438-8995), s. 37 – 46
  • Planet Simpson: How a Cartoon Masterpiece Documented an Era og Defined a Generation av Chris Turner ISBN 0-679-31318-4
  • Leaving Springfield: The Simpsons og the Possibility of Oppositional Culture (Contemporary Film og Television Series) av John Alberti ISBN 0-8143-2849-0
  • The Simpsons og Society: An Analysis Of Our Favorite Family og Its Influence In Contemporary Society av Steven Keslowitz ISBN 1-58736-253-8 (republished as The World According to The Simpsons: What Our Favorite TV Family Says About Life, Love, og the Pursuit of the Perfect Donut" av Steven Keslowitz ISBN 1-4022-0655-0)
  • The Gospel According to The Simpsons: The Spiritual Life of the World's Most Animated Family av Mark I. Pinsky ISBN 0-664-22419-9
  • The Gospel According to the Simpsons: Leaders Guide for Group Study av Mark I. Pinsky, Samuel F. Parvin ISBN 0-664-22590-X
  • The Simpsons og Philosophy: The D'oh! of Homer av William Irwin (Editor), Mark T. Conard (Editor), Aeon Skoble (Editor) ISBN 0-8126-9433-3
  • The Gospel According to Bart: Examining the Religious Elements of The Simpsons av Beth L. Keller Graduate Thesis, Regent University, 1992
  • Chapter "Do the Bartman!" in: Henry Keazor/Thorsten Wübbena, Video thrills the Radio Star, Bielefeld. 2005. ISBN 3-89942-383-6, p. 397ff. (analyzes the implications of the videoclip for the song "Do the Bartman" og its context in the series)
  • "Mister Sparkle meets the Yakuza: Depictions of Japan in The Simpsons", av Hugo Dobson. Journal of Popular Culture 39 (2006): 44–64.
  • "The Psychology of The Simpsons." Redigert av Alan Brown, Ph.D. med Chris Logan. 2006. ISBN 1-932100-70-9

Tegneserier[rediger | rediger kilde]

Utallige Simpsons-relaterte tegneserier har blitt publisert av Bongo Comics siden 1993.

  • Simpsons Comics og Stories (1993)
  • Simpsons Comics (1993–d.d)
  • Bartman (1993–1995)
  • Itchy og Scratchy Comics (1993–1994)
  • Radioactive Man (The Simpsons)|Radioactive Man (1994–d.d.)
  • Krusty Comics (1995)
  • Lisa Simpson (comic book series)|Lisa Comics (1995)
  • Bart Simpson's Treehouse of Horror (1995–d.d.)
  • Bart Simpson (comic book series)|Bart Simpson Comics (2000–d.d.)
  • Futurama Simpsons Infinitely Secret Crossover Crisis (2002)

Simpsons-, Futurama- og Bart Simpsontegneserier er også gitt ut i Storbritannia under de samme titlene, men inkludert i Simpsonstegneseriene. Simpsonstegneseriene er også utgitt i Norge, og kommer ut en gang i måneden.

DVD-er[rediger | rediger kilde]

DVD-bokser:

  • The Complete First Season (Region 1: September 25 2001 / Region 2: September 24 2001 / Region 4: Oktober 3 2001)
  • The Complete Second Season (Region 1: august 6 2002 / Region 2: juli 8 2002 / Region 4: juli 23 2002)
  • The Complete Third Season (Region 1: august 26 2003 / Region 2: oktober 6 2003 / Region 4: november 11 2003)
  • The Complete Fourth Season (Region 1: juni 15 2004 / Region 2: august 2 2004 / Region 4: august 24 2004)
  • The Complete Fifth Season (Region 1: desember 21 2004 / Region 2: March 21 2005 / Region 4: March 21 2005)
  • The Complete Sixth Season (Region 1: august 16 2005 / Region 2: oktober 17 2005 / Region 4: September 28 2005)
  • The Complete Seventh Season (Region 1:desember 13 2005 / Region 2: januar 30 2006 / Region 4: March 29 2006)
  • The Complete Eighth Season (Region 1: august 15 2006 / Region 2: oktober 2 2006 / Region 4: September 27 2006)

Individuelle DVD-er

  • Film Festival (2002) (kun region 2 og 4)
  • Backstage Pass (2003) (Regioner: 2 og 4 only)
  • The Simpsons Treehouse of Horror (September 2003) (Regioner: 1, 2 og 4)
  • Christmas with the Simpsons (oktober 2003) (Regioner: 1, 2 og 4)
  • The Simpsons Gone Wild (September 2004) (Regioner: 1, 2 og 4)
  • The Simpsons Christmas 2 (november 2004) (Regioner: 1, 2 og 4)
  • Bart Wars (mai 2005) (Region 1 only)
  • Around the World in 80 D'Oh's (mai 2005) (Regioner: 2 og 4 only)
  • Gone Wild (2004) (Regioner: 1, 2 og 4 only)
  • Kiss og Tell: The Story of Their Love (februar 2006) (Regioner: 1, 2 og 4 only)

The Simpsons-Classics (Kun Region 2 (IE/UK) og Region 4 (Australia). DVD-versjoner av de originale VHS-kassettene)
Disse DVD-ene inneholder en håndfull episoder antatt som klassikere. De selges også i Norge.

  • Bart Wars (September 2003)
  • Dark Secrets of The Simpsons (September 2003)
  • Greatest Hits (September 2003)
  • Too Hot for TV (September 2003)
  • The Simpsons Go to Hollywood (September 2003)
  • Heaven og Hell (august 2004)
  • On Your Marks, Get Set, D'Oh! (august 2004)
  • Sex, Lies og The Simpsons (august 2004)
  • The Simpsons Against the World (august 2004)
  • The Simpsons.com (august 2004)
  • Crime og Punishment (april 2005)
  • The Last Temptation of Homer (april 2005)
  • Raiders of the Lost Fridge (april 2005)
  • Springfield Murder Mysteries (april 2005)
  • Viva Los Simpsons (april 2005)

Magasiner[rediger | rediger kilde]

  • Simpsons Illustrated

Musikk[rediger | rediger kilde]

  • The Simpsons Sing the Blues (1990)
  • Songs in the Key of Springfield (1997)
  • The Yellow Album (1998)
  • Go Simpsonic with The Simpsons (1999)

Video-spill[rediger | rediger kilde]

  • Bart vs. the World–Commodore Amiga, Nintendo Entertainment System og Sega Master System (1991–1993)
  • Bart Simpson's Escape from Camp Deadly–Game Boy (1991)
  • Arcade, IBM PC og Commodore 64 (1991)
  • Mega Drive/Genesis, Game Gear, Atari ST, Commodore Amiga, ZX Spectrum, Amstrad, og PC (1991–1992)
  • Bart's House of Weirdness–PC (1992)
  • Bart vs. the Juggernauts–Game Boy (1992)
  • Krusty's Fun House–NES, Game Boy, PC, Sega Master System, Sega Mega Drive/Genesis, Super Nintendo Entertainment System, Commodore Amiga (1992–1993)
  • Bartman Meets Radioactive Man–NES, Game Gear (1992–1993)
  • Bart's Nightmare–Sega Mega Drive/Genesis og Super NES (1993)
  • The Itchy og Scratchy Game–Sega Mega Drive/Genesis, Super NES og Game Gear (1994)
  • Virtual Bart–Sega Mega Drive/Genesis og Super NES (1994)
  • Bart og the Beanstalk–Game Boy (1994)
  • The Simpsons Cartoon Studio–PC (1996)
  • Virtual Springfield–PC (1997)
  • Night of the Living Treehouse of Horror–Game Boy Color (2001)
  • The Simpsons Wrestling–PlayStation (2001)
  • The Simpsons Road Rage–PlayStation 2, Xbox, og GameCube (2001)
  • Simpsons Skateboarding–PlayStation 2 (2002)
  • The Simpsons Road Rage–Game Boy Advance (2003)
  • The Simpsons Hit & Run–PlayStation 2, GameCube, Xbox, og PC (2003)
  • The Simpsons Game–Alle plattformer (2007)

Pinball[rediger | rediger kilde]

  • The Simpsons –Data East Pinball (1990)
  • Stern Pinball (2003)