Liste over Sør-Australias guvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Guvernøren av Sør-Australias flagg.
Guvernøren av Sør-Australias flagg mellom 1904–1975
Guvernøren av Sør-Australias flagg mellom 1870–1876

Guvernøren av Sør-Australia er monarken av Australias representant i delstaten Sør-Australia. Guvernøren utfører de samme oppgavene på delstatsnivå som Australias generalguvernør utfører på nasjonalt nivå. Guvernørens offisielle residens og kontor er Government House i Adelaide.

Den første australskfødte guvernøren var James Harrison (utnevnt i 1968), alle senere guvernører har vært født i Australia. Den første guvernøren som var født i Sør-Australia var Mark Oliphant (utnevnt i 1971).

Den nåværende guvernøren er Le Van Hieu.

Guvernører[rediger | rediger kilde]

Nr. Guvernør Fra Til
1 John Hindmarsh 28. desember 1836 16. juli 1838
2 George Gawler 17. oktober 1838 15. mai 1841
3 George Edward Grey 15. mai 1841 25. oktober 1845
4 Frederick Robe 25. oktober 1845 2. august 1848
5 Henry Young 2. august 1848 20. desember 1854
6 Richard Graves MacDonnell 8. juni 1855 4. mars 1862
7 Dominick Daly 4. mars 1862 19. februar 1868
8 Sir James Fergusson 16. februar 1869 18. april 1873
9 Anthony Musgrave 9. juni 1873 29. januar 1877
10 William Jervois 2. oktober 1877 9. januar 1883
11 William Robinson 19. februar 1883 5. mars 1889
12 Jarlen av Kintore 11. april 1889 10. april 1895
13 Thomas Buxton 29. oktober 1895 29. mars 1899
14 Baron Tennyson 10. april 1899 17. juli 1902
15 George Le Hunte 1. juli 1903 18. februar 1909
16 Day Bosanquet 18. februar 1909 22. mars 1914
17 Henry Galway 18. april 1914 30. april 1920
18 William Weigall 9. juni 1920 30. mai 1922
19 Tom Bridges 4. desember 1922 4. desember 1927
20 Alexander Hore-Ruthven, 1. jarl av Gowrie 14. mai 1928 26. april 1934
21 Winston Dugan 28. juli 1934 23. februar 1939
22 Charles Barclay-Harvey 12. august 1939 26. april 1944
23 Charles Norrie, 1. baron Norrie 19. desember 1944 19. juni 1952
24 Robert George 23. februar 1953 7. mars 1960
25 Edric Bastyan 4. april 1961 1. juni 1968
26 James Harrison 4. desember 1968 16. september 1971
27 Mark Oliphant 1. desember 1971 30. november 1976
28 Douglas Nicholls 1. desember 1976 30. april 1977
29 Keith Seaman 1. september 1977 28. mars 1982
30 Donald Dunstan 23. april 1982 5. februar 1991
31 Roma Mitchell 6. februar 1991 21. juli 1996
32 Eric Neal 22. juli 1996 3. november 2001
33 Marjorie Jackson-Nelson 3. november 2001 31. juli 2007
34 Kevin Scarce[1] 8. august 2007 7.auguust 2014
35 Le Van Hieu[2] 1.september 2014 Sittende

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]