Liste over Russlands føderale enheter rangert etter befolkningsstørrelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over Russlands føderale enheter rangert etter befolkningsstørrelse. Tallene er fra folketellingen i 2002.[1]

Nr. Enhet Innbyggere
1 Moskva 10 382 754
2 Moskva oblast 6 618 538
3 Krasnodar kraj 5 125 221
4 St. Petersburg 4 661 219
5 Sverdlovsk oblast 4 486 214
6 Rostov oblast 4 404 013
7 Basjkortostan 4 104 336
8 Tatarstan 3 779 265
9 Tsjeljabinsk oblast 3 603 339
10 Nizjnij Novgorod oblast 3 524 028
11 Samara oblast 3 239 737
12 Krasnojarsk kraj 2 966 042
13 Kemerovo oblast 2 899 142
14 Perm kraj 2 819 421
15 Stavropol kraj 2 735 139
16 Volgograd oblast 2 699 223
17 Novosibirsk oblast 2 692 251
18 Saratov oblast 2 668 310
19 Altaj kraj 2 607 426
20 Irkutsk oblast 2 581 705
21 Dagestan 2 576 531
22 Voronezj oblast 2 378 803
23 Orenburg oblast 2 179 551
24 Omsk oblast 2 079 220
25 Primorskij kraj 2 071 210
26 Tula oblast 1 675 758
27 Leningrad oblast 1 669 205
28 Udmurtia 1 570 316
29 Vladimir oblast 1 523 990
30 Belgorod oblast 1 511 620
31 Kirov oblast 1 503 529
32 Tver oblast 1 471 459
33 Penza oblast 1 452 941
34 Khabarovsk kraj 1 436 570
35 Khanty-Mansia 1 432 817
36 Uljanovsk oblast 1 382 811
37 Brjansk oblast 1 378 941
38 Jaroslavl oblast 1 367 398
39 Tjumen oblast[2] 1 325 018
40 Tsjuvasjia 1 313 754
41 Arkhangelsk oblast[3] 1 294 993
42 Vologda oblast 1 269 568
43 Kursk oblast 1 235 091
44 Rjazan oblast 1 227 910
45 Lipetsk oblast 1 213 499
46 Tambov oblast 1 178 443
47 Zabajkalskij kraj 1 155 346
48 Ivanovo oblast 1 148 329
49 Tsjetsjenia 1 103 686
50 Smolensk oblast 1 049 574
51 Tomsk oblast 1 046 039
52 Kaluga oblast 1 041 641
53 Kurgan oblast 1 019 532
54 Komi 1 018 674
55 Astrakhan oblast 1 005 276
56 Burjatia 981 238
57 Kaliningrad oblast 955 281
58 Sakha 949 280
59 Amur oblast 902 844
60 Kabardino-Balkaria 901 494
61 Murmansk oblast 892 534
62 Mordovia 888 766
63 Orjol oblast 860 262
64 Pskov oblast 760 810
65 Kostroma oblast 736 641
66 Mari El 727 979
67 Karelia 716 281
68 Nord-Ossetia 710 275
69 Novgorod oblast 694 355
70 Sakhalin oblast 546 695
71 Khakasia 546 072
72 Jamalo-Nenetsk 507 006
73 Ingusjetia 467 294
74 Adygia 447 109
75 Karatsjajevo-Tsjerkessia 439 470
76 Kamtsjatka kraj 358 801
77 Tuva 305 510
78 Kalmykia 292 410
79 Altaj 202 947
80 Den jødiske autonome oblast 190 915
81 Magadan oblast 182 726
82 Tsjukotka 53 824
83 Nenetsk 41 546

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «All Russian Population Census 2002». Federal Service of Governmental Statistics. Besøkt 24. januar 2009. 
  2. ^ eks. de autonome regionene Khanty-Mansia og Jamalo-Nenetsk, som er egne føderale enheter
  3. ^ eks. den autonome regionen Nenetsk, som er egen føderal enhet